Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sütés-főzés

-CB-
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1215

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: -CB- »

Vasti írta:
2024.09.09., hétf. 09:53
Lemmy9.1 írta:
2024.09.08., vas. 12:32
Hihetetlen, hogy mennyien isznak. Úton útfélen az ivás a téma.
Elnézést, hogy offolok, de talán elfér.

Én totál ledöbbentem, hogy mit művelnek felnőtt emberek!

OK, sulis korunkban (90-es évek) mi is piáltunk, rockerek voltunk, meg minden ;-) De aztán ahogy "felnőttem", eszembe sem jutott többé. Évente megiszok pár radlert fűnyírás közben (mondjuk 4 fél literes per év) , van otthon mindig valami kis érdekesebb pia (Tátratea pl.) , hogy ha évente 1x-2x olyan ember jön, aki elvárja a piát ;-) legyen mivel koccintani. De pl. most jöttünk meg az egy hetes nyaralásból: nulla alkohollal megoldottuk ;-)

Itthon a család annyira nem ivott soha, hogy nem is szokott itthon lenni kb. semmi szódavízen kívül, a fater még az esetleges vendégekre sem gondolt: igyanak otthon, azt mondta ;-)
A mindenféle munkahelyeimen a kollégáim is totál piamentesek voltak.

Viszont: buszsofőr lettem 2 éve, ősszel kezdtem, és elmentem az első karácsonyi bulinkra. Ami ott folyt... Hát az hihetetlen! Hivatásos sofőrök, és mintha versenyt ittak volna, hogy ki a keményebb legény, ki bír többet vedelni? Tömény, sör, tömény, sör, igyál még, ménemiszó, mi van, nem bírod, basszus... Embertelen mennyiséget megittak, mondhatom, hogy szinte kivétel nélkül alaposan lealacsonyodtak, jöttek a kínos szituációk, hááát... Nem vagyok antiszociális, de azóta egy céges rendezvényre sem mentem el, pedig vannak rendszeresen. De a versenyvedelésre nem igazán vagyok kíváncsi, és a legtöbb kollégával kb. 1 órával a buli kezdete után már egy értelmes szót sem lehet váltani.
Ez 40 éve is így ment a fosőrök között.
Sőt, munka végeztével is ment az egész gk.vez.brigád a kocsmába. Minden nap.

Vasti
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 337

Hozzászólás Szerző: Vasti »

Lemmy9.1 írta:
Elnézést, hogy offolok, de talán elfér.

Én totál ledöbbentem, hogy mit művelnek felnőtt emberek!

OK, sulis korunkban (90-es évek) mi is piáltunk, rockerek voltunk, meg minden ;-) De aztán ahogy "felnőttem", eszembe sem jutott többé. Évente megiszok pár radlert fűnyírás közben (mondjuk 4 fél literes per év) , van otthon mindig valami kis érdekesebb pia (Tátratea pl.) , hogy ha évente 1x-2x olyan ember jön, aki elvárja a piát ;-) legyen mivel koccintani. De pl. most jöttünk meg az egy hetes nyaralásból: nulla alkohollal megoldottuk ;-)

Itthon a család annyira nem ivott soha, hogy nem is szokott itthon lenni kb. semmi szódavízen kívül, a fater még az esetleges vendégekre sem gondolt: igyanak otthon, azt mondta ;-)
A mindenféle munkahelyeimen a kollégáim is totál piamentesek voltak.

Viszont: buszsofőr lettem 2 éve, ősszel kezdtem, és elmentem az első karácsonyi bulinkra. Ami ott folyt... Hát az hihetetlen! Hivatásos sofőrök, és mintha versenyt ittak volna, hogy ki a keményebb legény, ki bír többet vedelni? Tömény, sör, tömény, sör, igyál még, ménemiszó, mi van, nem bírod, basszus... Embertelen mennyiséget megittak, mondhatom, hogy szinte kivétel nélkül alaposan lealacsonyodtak, jöttek a kínos szituációk, hááát... Nem vagyok antiszociális, de azóta egy céges rendezvényre sem mentem el, pedig vannak rendszeresen. De a versenyvedelésre nem igazán vagyok kíváncsi, és a legtöbb kollégával kb. 1 órával a buli kezdete után már egy értelmes szót sem lehet váltani.

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 750

Hozzászólás Szerző: Lemmy9.1 »

Jah, 1 millió alkoholista van az országunkban. Bárhová nézek tolják, önigazolnak, tagadnak.
Hajrá. :D
Szerintem!

-CB-
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1215

Hozzászólás Szerző: -CB- »

Lecsót főztem èn is. Padlizsánnal, Kolbász-tofu betéttel.Tofu külön pirítva, csak tálaláskor kerül bele.
Csatolmányok
20240908_132834.jpg

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3332

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Lemmy9.1 írta:
Ivás nélkül kb. 4-5 napon belül szomjan hal az ember.
Szóval ez talán a legfontosabb téma. :smile29:
Csak a Marantz! :-D

stx
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 465
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: stx »

Lemmy9.1 írta:
Mindenki iszik. :D

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

Szerintem!

Elmo
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 288

Hozzászólás Szerző: Elmo »

Háromféle tömény is kell a gulyásba? Nem is tudtam. :)
www.chiliout.hu

Silent Angel-Hegel-REL-Usher

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2733

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

Gulyásleves. Szomszéd a kerítés túloldalán lecsót készít bogracsban. A helyzet fokozódik.... :D
20240908_114402.jpg
20240908_114727.jpg
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2776

Hozzászólás Szerző: tunerman »

...további fotók:
Csatolmányok
Macsó lecsó.jpg
20240907_153346.jpg
20240907_151054.jpg
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

tunerman
V.I.P.
V.I.P.

....az üst tartalma:
Csatolmányok
Lecsó sztereóban készítve.jpg
Lecsó szalonnabörkével.jpg
Vegán lecsó cukkinivel.jpg
Géppel apróra vágott hagymával.jpg
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

tunerman
V.I.P.
V.I.P.

....és a izletes finomságok előkészületben :smile53:
Csatolmányok
Virslis lecsó előkészületben.jpg
Lecsó füstöltkolbásszal.jpg
Lecsó füstöltszalonnával.jpg

tunerman
V.I.P.
V.I.P.

Ma 15 órakor rajtolt el a tatabányai lecsófesztivál, amit a kertvárosi Bányász Művelődési Háznál tartottak sok-sok érdeklődővel/kóstólóra váróval :smile29:

A programokkal és szinpadi fellépőkkel kibővített amatőr versenyen 32! csapat indult, a legváltozatosabb ötletekkel alaposan felkészülve, a szabadtűzön és azt üstben rotyogó ételcsodával.

Csak néhány ötlet
- vegán lecsó cukkinivel
- virslis lecsó
- füstölt kolbászos
- füstölt szalonnás
- szalonnabörkés lecsó
- házikolbászos
- "macsó lecsó" csípős paprikával
Részemről egy adagot a helyszínen betermeltem, kettőt pedig elhoztam :D
TJ.
Csatolmányok
Tatabányai lecsófesztivál megnyítója.jpg
Tatabányai lecsófesztivál RAJT!.jpg
20240907_150710.jpg
20240907_150018.jpg
20240907_150012.jpg

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3332

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Miért is ne lehetne ebéd a rántotta? :napsut:

.
20240904_120840.jpg
20240904_121308.jpg
20240904_121905.jpg
Csak a Marantz! :-D

tunerman
V.I.P.
V.I.P.

Vértesszőlősön ma a falunapot tartják, reggeltől 12 csapattal főzőversenyt rendeztek. Minden csapat kapott 6kg marhahúst (lábszárat), amiből lehetett alkotni - a Vértesszőlősi SE csapata egy pincepörkölt költeménnyel nevezett be.
Több mint 5 óra volt mire a gasztronómai remekmű elkészült (én kevergettem az üst tartalmát), végül holtversenyben az első helyen végeztünk. :smile29:
TJ.
Csatolmányok
20240831_083530.jpg
20240831_085652.jpg
20240831_095825.jpg
20240831_141540.jpg

Vasti
Fórumlakó
Fórumlakó

Lemmy9.1 írta:
2024.08.23., pén. 08:55
Tojással legjobb.
Még sohasem próbáltam... Tudok a tojásos lecsó létezéséről ;-) , de nekem a lecsó az lecsó rizzsel, vagy tarhonyával. Lehetőlegófajta lecsókolbásszal, de olyat nem sok helyen lehet kapni (Ausztriában élünk, ott meg még nem is láttam)
A legjobb rizzsel, de eleve összekever, és egy kicsit keményebb rizzsel és levesebb lecsóval készítve, és pihentetve (ez a mániám ;-) , hogy a rizs szívjon magába lecsót is.
A múlt héten volt lecsó, de most itthon vagyunk anyunál, kapunk igazi paprikát és paradicsomot: a héten megint lecsót kell főzni, úgy látom :-)

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

Tojással legjobb.
Szerintem!

Vasti
Fórumlakó
Fórumlakó

Vinkler írta:
2024.08.22., csüt. 21:23
Én tennék abba lecsóba koriandert és tárkonyt is! All in! ;peace;
Koriandert?
Miért ne?
Shakshuka :-)

Vasti
Fórumlakó
Fórumlakó

Lemmy9.1 írta:
2024.08.22., csüt. 21:14
Az én lecsóm mondjuk speckó, garantált az alvászavar.
...én is kb. így csinálom a lecsót :-) Mondjuk fahéj és oregánó nélkül, viszont a majoránna és a lestyán nagyon kell bele ;-)

Pöri: én zalai vagyok, ráadásul kis falusi ;-) , és felénk is van, aki lecsósan csinál szinte mindent, mert attól magyaros, és van, aki egyáltalán nem. Anyura nem jellemző pl., pedig elég jól főz, pacalpörköltet pl. szerintem senki olyat nem főz megközelítőleg sem :-)

De nem vitás: az íz az ízlés kérdése, mindenki főzzön úgy, ahogy neki ízlik :-)

Ettem már nem egy helyen "idegenben" mások által dicsért háziasszony főztjéből úgy, hogy csak az illendőség kedvéért gyűrtem le remegő szájszéllel pár falatot, annyira távol állt tőlem az az ízvilág, hogy huh. De ha a családnak stb. ízlik, akkor főzzenek úgy!

Mondjuk a lecsó túlfűszerezésén kívül ;-) általában pont az egyszerű dolgokat szeretem, nekem a kedvenc grillezett cuccom pl. egy szelet szép tarja, csak sózva, fel a rácsra a faszén fölé, és ennyi. A pácolt húsok grillezve totál nem az én világom...

violin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1177

Hozzászólás Szerző: violin »

Lemmy9.1 írta:
Vasti:

Én is utálom a sok paprikás-paradicsomos pörit. Nem tudom ez mely tájegység jellegzetessége. gondolkodik.gif

Két külön kaja, minek telebaxni a pörit ezekkel. Az alábbi borjúpöri alap is távol áll az ízlésünktől.
De ahány ház, annyi szokács. :D

Szalonna kisütve, kolbász lepirítva(majd kivéve) , hagyma, fokhagyma, pirospaprika fele, apróra vágott (!) hámozott paradicsom, apróra vágott paprika (2x annyi mint a para), só, atomnyi fahéj (!), őrölt kömény, majoranna, pici oregánó, (!). Mikor majdnem kész, a pirospaprika másik fele. A vége elött virsli, debreceni.
Jó sűrű szaftú a miénk, nem híg lecsóleves.
Csak én csinálhatom. :D
Tojás....? :rolleyes:
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8986

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Lemmy9.1 írta:
Vasti:

Én is utálom a sok paprikás-paradicsomos pörit. Nem tudom ez mely tájegység jellegzetessége. gondolkodik.gif

Két külön kaja, minek telebaxni a pörit ezekkel. Az alábbi borjúpöri alap is távol áll az ízlésünktől.

Szalonna kisütve, kolbász lepirítva(majd kivéve) , hagyma, fokhagyma, pirospaprika fele, apróra vágott (!) hámozott paradicsom, apróra vágott paprika (2x annyi mint a para), só, atomnyi fahéj (!), őrölt kömény, majoranna, pici oregánó, (!). Mikor majdnem kész, a pirospaprika másik fele. A vége elött virsli, debreceni.
Nem kell érteni, csináld úgy, ahogy akarod.

Én tennék abba lecsóba koriandert és tárkonyt is! All in! ;peace;
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

Vasti:

Szerintem!

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

AAttila írta:
2024.08.21., szer. 10:27
Vinkler írta:
2024.08.21., szer. 09:35
Olyan ez, mint a lecsó. Mindenkinek megvan a saját receptje. 36_1_11.gif
Ja. Nincs is más hátra,csak elmenni egy szép erdei tisztásra (pl Budakeszi Vadaspark mellett is van egy jókora),felállítani 5-6 bográcsot és csak főzni,dumcsizni,kóstolni ;peace;
Lehet majd szervezünk egy ilyen AVXFórum találkozót.

AAttila
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3557

Hozzászólás Szerző: AAttila »

Vinkler írta:
2024.08.21., szer. 09:35
Ja. Nincs is más hátra,csak elmenni egy szép erdei tisztásra (pl Budakeszi Vadaspark mellett is van egy jókora),felállítani 5-6 bográcsot és csak főzni,dumcsizni,kóstolni ;peace;

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Válasz küldése

Vissza: “Gasztro”