Ez 40 éve is így ment a fosőrök között.Vasti írta: ↑2024.09.09., hétf. 09:53Elnézést, hogy offolok, de talán elfér.
Én totál ledöbbentem, hogy mit művelnek felnőtt emberek!
OK, sulis korunkban (90-es évek) mi is piáltunk, rockerek voltunk, meg minden ;-) De aztán ahogy "felnőttem", eszembe sem jutott többé. Évente megiszok pár radlert fűnyírás közben (mondjuk 4 fél literes per év) , van otthon mindig valami kis érdekesebb pia (Tátratea pl.) , hogy ha évente 1x-2x olyan ember jön, aki elvárja a piát ;-) legyen mivel koccintani. De pl. most jöttünk meg az egy hetes nyaralásból: nulla alkohollal megoldottuk ;-)
Itthon a család annyira nem ivott soha, hogy nem is szokott itthon lenni kb. semmi szódavízen kívül, a fater még az esetleges vendégekre sem gondolt: igyanak otthon, azt mondta ;-)
A mindenféle munkahelyeimen a kollégáim is totál piamentesek voltak.
Viszont: buszsofőr lettem 2 éve, ősszel kezdtem, és elmentem az első karácsonyi bulinkra. Ami ott folyt... Hát az hihetetlen! Hivatásos sofőrök, és mintha versenyt ittak volna, hogy ki a keményebb legény, ki bír többet vedelni? Tömény, sör, tömény, sör, igyál még, ménemiszó, mi van, nem bírod, basszus... Embertelen mennyiséget megittak, mondhatom, hogy szinte kivétel nélkül alaposan lealacsonyodtak, jöttek a kínos szituációk, hááát... Nem vagyok antiszociális, de azóta egy céges rendezvényre sem mentem el, pedig vannak rendszeresen. De a versenyvedelésre nem igazán vagyok kíváncsi, és a legtöbb kollégával kb. 1 órával a buli kezdete után már egy értelmes szót sem lehet váltani.
Sőt, munka végeztével is ment az egész gk.vez.brigád a kocsmába. Minden nap.