Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kávéházi csevegő
Re: Kávéházi csevegő
A sima JE változatot használom presszóra. Ha kell akkor a francia pörkölést is ledarálod vele. Kicsit nehéz belőle kiszedni az őrleményt, mert ragaszkodik hozzá, de nagyon szépen darál. Ha nagyon finomra állítód, akkor hajlamos rögösíteni. Egyébként meg vagyok elégedve vele.
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5096
Most jött meg egy 10gr. IMS 57mm szűrő, kipróbáltam, a Lelit egyszemélyes szűrőhöz képest nagy előrelépés. Igaz, hogy kicsit több fér bele (12g), de húztam (9bar) mindkettőből direkt egy 10grammosat is, és utána a régit jó mélyen eltettem...
2/3AVXGold + 1/3BrazilRioMinas, saját francia++ pörkölés, nagyon finom lett.
A rendelésre való reagálás és gyors szállítás most is mintaszerű volt,
Darálós kérdésem a következő: Melyik 1Z kézidaráló a leginkább ajánlott? Kizárólag eszpresszót iszunk. Hol helyezkedik el az ajánlott kézidaráló pusztán darálási minőség szempontjából a villanyosokhoz képest? Mennyit kellene költeni, hogy villanyossal ugyanolyan minőséget kapjunk? A főzőm egy régebbi Lelit Anna, utólag tuningolva (pid is).
2/3AVXGold + 1/3BrazilRioMinas, saját francia++ pörkölés, nagyon finom lett.
A rendelésre való reagálás és gyors szállítás most is mintaszerű volt,

Darálós kérdésem a következő: Melyik 1Z kézidaráló a leginkább ajánlott? Kizárólag eszpresszót iszunk. Hol helyezkedik el az ajánlott kézidaráló pusztán darálási minőség szempontjából a villanyosokhoz képest? Mennyit kellene költeni, hogy villanyossal ugyanolyan minőséget kapjunk? A főzőm egy régebbi Lelit Anna, utólag tuningolva (pid is).
Van egy alap kosár + egy 1 lyukú, ami akkor segtt valamennyit, ha nincs őrlő. Azt kell használni, ami a külön csomagban volt. Az egy precíziós szűrőkosár.Dorian írta: ↑2021.09.03., pén. 12:54Megérkezett a kávégép, őrlő, kiegészítők, kávék. A csomagolást nem bíztátok a véletlenre, alig bírtam hozzá jutni![]()
Aztán kicsomagolás után kicsit megijedtem, hogy ehhez valami tanfolyam is kellene, azt hiszem megvenni volt a legegyszerűbb![]()
Már ott elakadtam, hogy van a karban egy szűrőkosár, volt a gép mellett még egy, és a barista csomagban is van kettő, amiből a vakszűrőt azért felismertem. A három lyukacsosból melyiket kell használni?![]()
A FB-on a KVX csoportban kb 30 TB1 tulajjal lehet beszélgetni a helyes használatról.
https://www.facebook.com/groups/423671354643501
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
Megérkezett a kávégép, őrlő, kiegészítők, kávék. A csomagolást nem bíztátok a véletlenre, alig bírtam hozzá jutni
Aztán kicsomagolás után kicsit megijedtem, hogy ehhez valami tanfolyam is kellene, azt hiszem megvenni volt a legegyszerűbb
Már ott elakadtam, hogy van a karban egy szűrőkosár, volt a gép mellett még egy, és a barista csomagban is van kettő, amiből a vakszűrőt azért felismertem. A három lyukacsosból melyiket kell használni?

Aztán kicsomagolás után kicsit megijedtem, hogy ehhez valami tanfolyam is kellene, azt hiszem megvenni volt a legegyszerűbb

Már ott elakadtam, hogy van a karban egy szűrőkosár, volt a gép mellett még egy, és a barista csomagban is van kettő, amiből a vakszűrőt azért felismertem. A három lyukacsosból melyiket kell használni?

Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 8804
Sziasztok!
Ilyen emelőgyűrűt hol lehet kapni? Én csak külföldi oldalakat találtam.
Ilyen emelőgyűrűt hol lehet kapni? Én csak külföldi oldalakat találtam.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
kempa írta: ↑2021.04.06., kedd 12:03Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Gyakran a mellékelt fotón látható "lyuk" van a kávépogácsán. A helye mindig ugyanaz, így kizárnám a tömörítés hibáját. Ha a felső szűrőt leveszem, a vízterítőből minden lyukon jön vízsugár, nincs eltömődve. Eredeti még a vízterítő, renszeresen tisztítom. Lehet olyan kopás rajta amit nem veszek észre és ezt okozhatja? Más ötlet?
Gaggia Classic 2015
ez csatornásodás.kempa írta: ↑2021.04.06., kedd 12:03Sziasztok!
Gyakran a mellékelt fotón látható "lyuk" van a kávépogácsán. A helye mindig ugyanaz, így kizárnám a tömörítés hibáját. Ha a felső szűrőt leveszem, a vízterítőből minden lyukon jön vízsugár, nincs eltömődve. Eredeti még a vízterítő, renszeresen tisztítom. Lehet olyan kopás rajta amit nem veszek észre és ezt okozhatja? Más ötlet?
Gaggia Classic 2015
nagyon nagy szemű az őrlemény szerintem, próbáld apróbbra őrölni a kávét, meg kell szűnnie a jelenségnek!
sokkal apróbbra!
meg talán túl sok a szűrőben az őrlemény.
kevesebb kávé, sokkal apróbra őrölve.
ezt próbáld ki!
- Turulmadár
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 0
Sziasztok! Van egy Wega mininova kávéfőzőm, ám nem nyom ki vizet a szűrőkosárnál, hanem elkezd pittyegni pár másodperc után. Leszedtem a burkolatát, s azt látom, hogy a szivattyú levegős vizet szív, nagy buborékokkal, ám az nem megy el a szűrőkig. A forró víz s a gőz funció azonban működik. Van ötletetek, mi lehet a probléma, ki ismeri ezt a gépet?
Sziasztok!
Gaggia Classic 2015
Gaggia Classic 2015
- Csatolmányok
-
- IMG_20210324_080939.jpg (3.67 MiB) Megtekintve 9127 alkalommal
Amikor 20 éve áttértem nagyjából ugyanezt éltem át. Én inkább úgy mondanám harsányabbak és markánsabbak lettek az ízek.
Azt javaslom, hogy viszonyítási alapként inkább egy jó "kávéházi presszó kávét" vegyünk alapul. Ha közelebb kerülsz hozzá az jó, ha nem az baj.
Nekem sima karos kávéfőzőm van, és akkor szokott keserű lenni a kávé, ha nagyon finomra darálom a kávét és annak nagy része a csészémbe landol.
A kávét lehet keverni, annak idején az Omniát házasítottam a Pellinivel, de én pont nem a selymes ízt kerestem.
Szerintem kísérletezz bátran, megéri.
Azt javaslom, hogy viszonyítási alapként inkább egy jó "kávéházi presszó kávét" vegyünk alapul. Ha közelebb kerülsz hozzá az jó, ha nem az baj.
Nekem sima karos kávéfőzőm van, és akkor szokott keserű lenni a kávé, ha nagyon finomra darálom a kávét és annak nagy része a csészémbe landol.
A kávét lehet keverni, annak idején az Omniát házasítottam a Pellinivel, de én pont nem a selymes ízt kerestem.
Szerintem kísérletezz bátran, megéri.
- Pacsek
- Újonc fórumos
- Értékelés: 3
Sziasztok!
Mint tapasztalatlan vagy inkább "komolytalan :)" kávés kérném a véleményeteket.
Tegnap használtam megvettük az első "komolyabb" kávégépünket.
Egy hibátlan 4 éves Philip Saeco Intellia Evo gépet adott el egy ismerősünk 30eFt-ért.
A párom már régóta szeretett volna örlős gépet, ami frissen őrölt babkávéból készít kávét, csak újra keret nem volt, így ezt most nem hagyhattuk ki.
Eddig a klasszikus Szarvasi Cafe Lux kávéfőzőnket használtuk.
És itt jönnek a kérdéseim:
Kipróbáltuk az új gépet ugyanazzal a chibo family őrölt kávéval amit eddig ittunk és van otthon, (ráadásul még jó sok) és sokkal kesernyésebb lett a végeredmény.
Ez normális és csak eddig nem éreztük igazán a valódi ízét vagy lehet, hogy a klasszikus kávéfőző ebben jobb?
A másik kérdésem:
Elsőnek milyen babkávéval próbálkozzunk ha a "selymesebb" ízvilágot szeretjük?
A kommersz elérhető árú kategóriában gondolkodom egyenlőre. Drágát max. kis mennyiségben próbaként.
(Régebben olvastam egy tesztet a kommersz arabica kávékat hasonlították össze és ott egy Auchanos saját márkás kávé volt a nyerő.)
Köszönettel:
Pacsek.
Mint tapasztalatlan vagy inkább "komolytalan :)" kávés kérném a véleményeteket.
Tegnap használtam megvettük az első "komolyabb" kávégépünket.
Egy hibátlan 4 éves Philip Saeco Intellia Evo gépet adott el egy ismerősünk 30eFt-ért.
A párom már régóta szeretett volna örlős gépet, ami frissen őrölt babkávéból készít kávét, csak újra keret nem volt, így ezt most nem hagyhattuk ki.
Eddig a klasszikus Szarvasi Cafe Lux kávéfőzőnket használtuk.
És itt jönnek a kérdéseim:
Kipróbáltuk az új gépet ugyanazzal a chibo family őrölt kávéval amit eddig ittunk és van otthon, (ráadásul még jó sok) és sokkal kesernyésebb lett a végeredmény.
Ez normális és csak eddig nem éreztük igazán a valódi ízét vagy lehet, hogy a klasszikus kávéfőző ebben jobb?
A másik kérdésem:
Elsőnek milyen babkávéval próbálkozzunk ha a "selymesebb" ízvilágot szeretjük?
A kommersz elérhető árú kategóriában gondolkodom egyenlőre. Drágát max. kis mennyiségben próbaként.
(Régebben olvastam egy tesztet a kommersz arabica kávékat hasonlították össze és ott egy Auchanos saját márkás kávé volt a nyerő.)
Köszönettel:
Pacsek.
Ha nem idevaló, akkor elnézést, más helyet nem találtam:
https://scontent.fbud5-1.fna.fbcdn.net/ ... e=607E6CD9
https://scontent.fbud5-1.fna.fbcdn.net/ ... e=607E6CD9
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
"Még egy kávé és teret váltok." Star Trek - Voyager (Jane Way)
Audio Analogue Maestro & Chario & TEAC & Era300
Nem kell, hogy merőleges legyen. Nem szabad eröltetni. Az újabb tömítések vastagabbak.mackohaz írta: ↑2021.01.07., csüt. 16:32lacee írta: ↑2021.01.04., hétf. 19:50Sziasztok!
Leszedtem ma az E61 fejből a felső szűrőt+gumit (elsőnek) nem igazán tudtam visszatenni tökéletesen, a szűrőkart nem tudtam visszahúzni rendesen.Mi lehet a gond a szilikon tömítést be kell kenni valamivel,ha igen háztartásban mivel lehet?
Nálam ugyanez volt, nincs gond ha nem ereszt, majd idővel bejáratódik.Elején kb 80 fokig tudtam csak ráhúzni és koppon volt, két hét lett merőleges a gépre.
Webáruház:
Válasz a szövegben 

lacee írta: ↑2021.01.04., hétf. 19:50Sziasztok!
Leszedtem ma az E61 fejből a felső szűrőt+gumit (elsőnek) nem igazán tudtam visszatenni tökéletesen, a szűrőkart nem tudtam visszahúzni rendesen.Mi lehet a gond a szilikon tömítést be kell kenni valamivel,ha igen háztartásban mivel lehet?
Nálam ugyanez volt, nincs gond ha nem ereszt, majd idővel bejáratódik.Elején kb 80 fokig tudtam csak ráhúzni és koppon volt, két hét lett merőleges a gépre.
Sziasztok!
Köszi!
Köszi!
Ez a kettő van még akciós áron:
Brazil Santos Koff.ment. P. Kávé 1000g-Akció!
Honduras Organic Koff.ment. P. Kávé 1000g-Akció!
Legközelebb január közepén pörkölünk ilyet is.
Webáruház:
Sziasztok,
Koffeinmentes kávét tudtok esetleg ajánlani,már ha fogyassza valaki egyáltalán....
Koffeinmentes kávét tudtok esetleg ajánlani,már ha fogyassza valaki egyáltalán....
Kávégépbolt igy keress rá.
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű.
Bohumil Hrabal
Bohumil Hrabal
- vm69
- V.I.P.
- Értékelés: 113
Sziasztok.Nem tudom,hogy jó helyen kérdezek-e...
Esetleg tud valaki Bp.-en szakit ajánlani aki automata kávéfőző javítással foglalkozik?

A zene szubjektív. Nem vagy köteles szeretni mindent, amit hallasz, de ha szeretsz valamit és megmozgat, nyertél. Tehát ne engedd senkinek, hogy megmondja, mi a menő vagy a gáz, vagy mit hallgass. (...) A zene a tiéd.
Daniel Nathan Leone
Daniel Nathan Leone
Köszönöm!
Zene lejátszó: Advance WTX-Stream Tubes, Argon Audio Solo, DAC: Audio Note One 1.x, RIF DAC, Erősítö: Line Magnetic 211IA; Tápkábel:PS Prelude Sc; Hangsugárzó: Xavian XN 270; IC kábel: Audience Conductor, Arzachel; Hangfalkábel: van den Hul M.C. - FT The Inspiration Hybrid.
Sziasztok!
A Bicafé kapszulák anyaga műanyag vagy alumínium?
A Bicafé kapszulák anyaga műanyag vagy alumínium?
Zene lejátszó: Advance WTX-Stream Tubes, Argon Audio Solo, DAC: Audio Note One 1.x, RIF DAC, Erősítö: Line Magnetic 211IA; Tápkábel:PS Prelude Sc; Hangsugárzó: Xavian XN 270; IC kábel: Audience Conductor, Arzachel; Hangfalkábel: van den Hul M.C. - FT The Inspiration Hybrid.
-
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 0
Sziasztok,
E61 gépnél általában mennyi idő alatt éri el a 9 bar nyomást a pumpa bekapcsolása után? Az a problémám hogy kb.8-10 mp-ig csak 2 bar-on megy és utána megy föl 9-re, de ezalatt nagyon eláztatja a pogácsát. Mi lehet a gond? Vagy lehet ezt az előáztatási időt állítani? Segítségetek előre is köszönöm.
E61 gépnél általában mennyi idő alatt éri el a 9 bar nyomást a pumpa bekapcsolása után? Az a problémám hogy kb.8-10 mp-ig csak 2 bar-on megy és utána megy föl 9-re, de ezalatt nagyon eláztatja a pogácsát. Mi lehet a gond? Vagy lehet ezt az előáztatási időt állítani? Segítségetek előre is köszönöm.