Azt hiszem ez Dorian-nak ment...

Kár, pedig én is Bélától várnám a megoldást!

Akár 0,5g eltérés is számít. Meg kell nézni a FB oldalunkon azt a sok filmet, amit készítettem.
Bocs mindenkitől, de egyre kevesebb időm van fórumozni.fülelek írta: ↑2021.09.08., szer. 16:04Most jött meg egy 10gr. IMS 57mm szűrő, kipróbáltam, a Lelit egyszemélyes szűrőhöz képest nagy előrelépés. Igaz, hogy kicsit több fér bele (12g), de húztam (9bar) mindkettőből direkt egy 10grammosat is, és utána a régit jó mélyen eltettem...
2/3AVXGold + 1/3BrazilRioMinas, saját francia++ pörkölés, nagyon finom lett.
A rendelésre való reagálás és gyors szállítás most is mintaszerű volt,![]()
Darálós kérdésem a következő: Melyik 1Z kézidaráló a leginkább ajánlott? Kizárólag eszpresszót iszunk. Hol helyezkedik el az ajánlott kézidaráló pusztán darálási minőség szempontjából a villanyosokhoz képest? Mennyit kellene költeni, hogy villanyossal ugyanolyan minőséget kapjunk? A főzőm egy régebbi Lelit Anna, utólag tuningolva (pid is).
Most hétvégén újra elővettem, azt hiszem rájöttem miért sem sikerült korábban: A megőrölt kávét újra kell mérnem, mert akárhogy ütögettem az őrlőt, sosem volt pontos a mennyiség (és elengedhetetlen a nagy pontosság). Így már egyből sikerülnek a kávék, eddigi életem kávéi elbújhatnak.
Van egy alap kosár + egy 1 lyukú, ami akkor segtt valamennyit, ha nincs őrlő. Azt kell használni, ami a külön csomagban volt. Az egy precíziós szűrőkosár.Dorian írta: ↑2021.09.03., pén. 12:54Megérkezett a kávégép, őrlő, kiegészítők, kávék. A csomagolást nem bíztátok a véletlenre, alig bírtam hozzá jutni![]()
Aztán kicsomagolás után kicsit megijedtem, hogy ehhez valami tanfolyam is kellene, azt hiszem megvenni volt a legegyszerűbb![]()
Már ott elakadtam, hogy van a karban egy szűrőkosár, volt a gép mellett még egy, és a barista csomagban is van kettő, amiből a vakszűrőt azért felismertem. A három lyukacsosból melyiket kell használni?![]()
kempa írta: ↑2021.04.06., kedd 12:03Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Gyakran a mellékelt fotón látható "lyuk" van a kávépogácsán. A helye mindig ugyanaz, így kizárnám a tömörítés hibáját. Ha a felső szűrőt leveszem, a vízterítőből minden lyukon jön vízsugár, nincs eltömődve. Eredeti még a vízterítő, renszeresen tisztítom. Lehet olyan kopás rajta amit nem veszek észre és ezt okozhatja? Más ötlet?
Gaggia Classic 2015
ez csatornásodás.kempa írta: ↑2021.04.06., kedd 12:03Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Gyakran a mellékelt fotón látható "lyuk" van a kávépogácsán. A helye mindig ugyanaz, így kizárnám a tömörítés hibáját. Ha a felső szűrőt leveszem, a vízterítőből minden lyukon jön vízsugár, nincs eltömődve. Eredeti még a vízterítő, renszeresen tisztítom. Lehet olyan kopás rajta amit nem veszek észre és ezt okozhatja? Más ötlet?
Gaggia Classic 2015
Nem kell, hogy merőleges legyen. Nem szabad eröltetni. Az újabb tömítések vastagabbak.mackohaz írta: ↑2021.01.07., csüt. 16:32lacee írta: ↑2021.01.04., hétf. 19:50Sziasztok!
Leszedtem ma az E61 fejből a felső szűrőt+gumit (elsőnek) nem igazán tudtam visszatenni tökéletesen, a szűrőkart nem tudtam visszahúzni rendesen.Mi lehet a gond a szilikon tömítést be kell kenni valamivel,ha igen háztartásban mivel lehet?
Nálam ugyanez volt, nincs gond ha nem ereszt, majd idővel bejáratódik.Elején kb 80 fokig tudtam csak ráhúzni és koppon volt, két hét lett merőleges a gépre.
lacee írta: ↑2021.01.04., hétf. 19:50Sziasztok!
Leszedtem ma az E61 fejből a felső szűrőt+gumit (elsőnek) nem igazán tudtam visszatenni tökéletesen, a szűrőkart nem tudtam visszahúzni rendesen.Mi lehet a gond a szilikon tömítést be kell kenni valamivel,ha igen háztartásban mivel lehet?
Nálam ugyanez volt, nincs gond ha nem ereszt, majd idővel bejáratódik.Elején kb 80 fokig tudtam csak ráhúzni és koppon volt, két hét lett merőleges a gépre.
Ez a kettő van még akciós áron:
Kávégépbolt igy keress rá.