Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kávéházi csevegő
Kávéházi csevegő
26 perce, Henshaw írta:
Valakinek van ötlete, hogy 4-es beállítás mellett a daráló miért akadhatott el? Többször is egymás után, elakadt. kivettem a kávét a tartályból akkor elindul, majd ha teszek bele kávét egyszer csak leáll és pörög de nem őröl. 1 hete vettem szóval még nincs elkopva :-).
Ajaj. Ha megakasztottad a késeket, akkor ledarálja a műanyag fogaskereket.
A számoknak semmi jelentősége sincs. Arra kell figyelni, hogy ne álljon le a kés.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Kávéházi csevegő
Valakinek van ötlete, hogy 4-es beállítás mellett a daráló miért akadhatott el? Többször is egymás után, elakadt. kivettem a kávét a tartályból akkor elindul, majd ha teszek bele kávét egyszer csak leáll és pörög de nem őröl. 1 hete vettem szóval még nincs elkopva :-).
Kávéházi csevegő
Már csak 14db Gaggia bojlerünk van és utána vége az olcsóságnak. Aki tervezte, gyorsan csapjon le a maradék készletre. Ha lefogy 4db-ra, akkor azokat már magasabb áron fogjuk árulni. Visszamegy az ár 9990 Ft-ra.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Kávéházi csevegő
Közben megtaláltam. Ide átkerült a topik.
Lelit termékek
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Kávéházi csevegő
Ez baromi jó. Ide akartam átmozgatni pár beírást és eltűnt a komplett Lelit topik.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Kávéházi csevegő
Délutáni egészségetekre!
Reggel pörkölt malabarból
Kávéházi csevegő
40 perce, Henshaw írta:
18 gramm eddig, közepes tömörítés, egyre jobb a crema. Alakul de még nem tökéletes, Most már csak az őrlési finomsággal próbálok majd játszani. Addig is köszönet a sok-sok jó tanácsért Még egy kérdés, a vakszűrővel minden kávé után érdemes a főzőt kitakarítani ?
Én így csinálom, de ehhez egy másik kart használok. Eléggé macera lenne mindig kiszedni a kosarat a karból. Minél többször vakszűrőzől, annál jobb.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Kávéházi csevegő
18 gramm eddig, közepes tömörítés, egyre jobb a crema. Alakul de még nem tökéletes, Most már csak az őrlési finomsággal próbálok majd játszani. Addig is köszönet a sok-sok jó tanácsért Még egy kérdés, a vakszűrővel minden kávé után érdemes a főzőt kitakarítani ?
Online
az M0-on leltem
sajnos nem tudtam közelebbit fotózni 100 felett azéé veszélyes
Kávéházi csevegő
az M0-on leltem
sajnos nem tudtam közelebbit fotózni 100 felett azéé veszélyes
Kávéházi csevegő
2 órája, Asgard írta:
Szerintem is 16-17 az alja. Nyilván kosár, és kávéfüggő, de Creminában 16 Sb ben 17 volt a legkevesebb ami még finom volt.
57-es IMS dupla kosár.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Kávéházi csevegő
Szerintem is 16-17 az alja. Nyilván kosár, és kávéfüggő, de Creminában 16 Sb ben 17 volt a legkevesebb ami még finom volt.
Kávéházi csevegő
31 perce, Katoci írta:
Az fazék
18-22g-os, ha jól emlékszem. Világos pöriből 24-25g kell bele. Én így szeretem.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Kávéházi csevegő
Az fazék
Kávéházi csevegő
42 perce, Katoci írta:
A 15g továbbra is kevés szerintem, annyit a Cremina 19mm-es kodarába teszek. Ha színhelyes a kép, akkor elég aluloldott a kávé (bár a gyors lefolyás miatt ez gyakorlatilag biztos). 16-17g kávéval, változatlan daráló beállítással már sokkal jobb lesz.
Szerintem is kevés a 15g. Ebből minimum 17-et raknék bele én is. A Malabar picit talán sötétebb, abból kb 16g lenne a jó, de lehet abból is 17 lesz az ideális. Én nagyobb kosarat használok a Mina-hoz. 20-25g-ot pakolok a kosárba.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Kávéházi csevegő
A 15g továbbra is kevés szerintem, annyit a Cremina 19mm-es kodarába teszek. Ha színhelyes a kép, akkor elég aluloldott a kávé (bár a gyors lefolyás miatt ez gyakorlatilag biztos). 16-17g kávéval, változatlan daráló beállítással már sokkal jobb lesz.
Kávéházi csevegő
8 órája, Henshaw írta:
Nos kicsit állítottam a darálón, lemértem hogy pont 15 gramm legyen a darálás után a kávé. Közepes erővel tömörítettem, de előtte vártam 10 percet hogy felmelegedjen a gép. Majd a várva várt első crema megjelent :-). Azt nem értem hogy mikor kivetem a kart a gépből a kávé felragadt a főző részbe. Ettől eltekintve egybe maradt nem folyt szét, és viszonylag gyorsan 16 mp alatt lefőtt a kávé. Fog ez menni, gondolom. Egy-két kép a tesztről. Még tuti nem az igazi, de már alakul.
Alakul. Próbáld majd ki a friss pörkölésű Malabarral is. 25mp lenne az ideális lefolyás. Kb 16 g-ot rakj a kosárba. PID kb 92 fok legyen.
Érdemes lenne még kicserélni a felsőszűrőt erre: IMS LT-CI 200 NT Nanotech Lelit-Cimbali felsőszűrő
Ez sokat javít a vízterítésen. Más ezután már nem kell hozzá.Néha nekem is felragad a pogácsa.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Kávéházi csevegő
Nos kicsit állítottam a darálón, lemértem hogy pont 15 gramm legyen a darálás után a kávé. Közepes erővel tömörítettem, de előtte vártam 10 percet hogy felmelegedjen a gép. Majd a várva várt első crema megjelent :-). Azt nem értem hogy mikor kivetem a kart a gépből a kávé felragadt a főző részbe. Ettől eltekintve egybe maradt nem folyt szét, és viszonylag gyorsan 16 mp alatt lefőtt a kávé. Fog ez menni, gondolom. Egy-két kép a tesztről. Még tuti nem az igazi, de már alakul.
- Frenchfries
- Nincs visszaút

- Hozzászólások: 102
- Csatlakozott: 2018.05.14., hétf. 14:48
- Értékelés: 5
- Tartózkodási hely: Zalaegerszeg
Kávéházi csevegő
Szavaztam, hogy megtudjuk milyen kávét szoktam vásárolni. Na most amit én fogyasztok az meg pont nincs a listában, pedig nem ördögtől való kávét iszom hanem szimplán 100% Arabica tartalmút. Max. 5000 Ft-ot költök 1 kg kávéra. -> ez meg valahogy nem volt a listában, így hát megosztom itt!
És egy kedven képem:
Az életben két dolog foglalkoztat igazán: az epitaxiális planártechnológia empirikus realizálása a nagy wattitású szilícium térvezérlésű tranzisztorgyártásban és a sör. Az utóbbi talán egy hangyafinggal jobban!
Kávéházi csevegő
4 perce, AVX írta:
Közben megnéztem, hogy nem azt a kávét vetted most, hanem ezt:
AVX Monsooned Malabar Blend P. Kávé 1000+200g
Ezzel még több cremát kellene tudni elérni.
Igen a gép mellé ezt kaptam, de még a Guatemala végét használom jelenleg. De lehet hogy felbontom és kipróbálom ezt a kávét is.
Kávéházi csevegő
Mindenkinek köszönöm a tanácsokat. Így egyszerűbb mint egyenként válaszolni. Az őrlés még nem teljesen tiszta, igazság az hogy abból indulok ki hogy a daráló eleje az úgy mond 0 pont, s ahhoz képest kell a finomságot állítanom. Jelenleg 4-es jelölést próbáltam, de még az is nagyon finomnak tűnik. A következő ami nagyon jó ötlet volt, a mennyiség, a dupla kosarat használom de eddig púposra raktam a kávét. No most majd kevesebbet teszek bele. A melegedés is még új nekem, nem gondoltam volna, hogy ekkora kihívás egy jó crema-s kávét elkészíteni :-). A pogácsa kicsit vizes, de viszonylag egybe kijön, majd csinálok képet róla. Még egyszer nagyon köszönöm a sok-sok tanácsot, valamint, hogy ilyen sokan és ilyen gyorsan reagáltatok.
Kávéházi csevegő
3 perce, Henshaw írta:
Közben megnéztem, hogy nem azt a kávét vetted most, hanem ezt:
AVX Monsooned Malabar Blend P. Kávé 1000+200g
Ezzel még több cremát kellene tudni elérni.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Kávéházi csevegő
13 órája, mdav88 írta:
13 órája, AVX írta:
IMS dupla kosár.
A kávé friss volt:
Guatemala Huehuetenango Pörkölt Kávé 1000g 05.29 a pörkölési dátum.
A kávé, friss az biztos. A sok választ is köszönöm!
Kávéházi csevegő
Ha úgy csinálja ahogy írtam, túltömés kizárva.
Kávéházi csevegő
12 perce, mdav88 írta:
Túltömés, túlhúzás, túl finomra őrlés még mindig adott. Ha a poginak nincs helye duzzadni, az szokott még durvább örleménynél is hasonlót produkálni.
Ez jó tipp.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Kávéházi csevegő
Túltömés, túlhúzás, túl finomra őrlés még mindig adott. Ha a poginak nincs helye duzzadni, az szokott még durvább örleménynél is hasonlót produkálni.



