Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kávéházi csevegő

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: AVX »

26 perce, Henshaw írta:

Valakinek van ötlete, hogy 4-es beállítás mellett a daráló miért akadhatott el? Többször is egymás után, elakadt. kivettem a kávét a tartályból akkor elindul, majd ha teszek bele kávét egyszer csak leáll és pörög de nem őröl. 1 hete vettem szóval még nincs elkopva :-).

Ajaj. Ha megakasztottad a késeket, akkor ledarálja a műanyag fogaskereket. 

A számoknak semmi jelentősége sincs. Arra kell figyelni, hogy ne álljon le a kés.

Henshaw
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: Henshaw »

Valakinek van ötlete, hogy 4-es beállítás mellett a daráló miért akadhatott el? Többször is egymás után, elakadt. kivettem a kávét a tartályból akkor elindul, majd ha teszek bele kávét egyszer csak leáll és pörög de nem őröl. 1 hete vettem szóval még nincs elkopva :-).

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Már csak 14db Gaggia bojlerünk van és utána vége az olcsóságnak. Aki tervezte, gyorsan csapjon le a maradék készletre. Ha lefogy 4db-ra, akkor azokat már magasabb áron fogjuk árulni. Visszamegy az ár 9990 Ft-ra.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Közben megtaláltam. Ide átkerült a topik.

Lelit termékek 

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Ez baromi jó. Ide akartam átmozgatni pár beírást és eltűnt a komplett Lelit topik.

mdav88
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 29

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: mdav88 »

Délutáni egészségetekre!

Reggel pörkölt malabarból

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

40 perce, Henshaw írta:

18 gramm eddig, közepes tömörítés, egyre jobb a crema. Alakul de még nem tökéletes, Most már csak az őrlési finomsággal próbálok majd játszani. Addig is köszönet a sok-sok jó tanácsért Még egy kérdés, a vakszűrővel minden kávé után érdemes a főzőt kitakarítani ?

Én így csinálom, de ehhez  egy másik kart használok. Eléggé macera lenne mindig kiszedni a kosarat a karból. Minél többször vakszűrőzől, annál jobb.

Henshaw

Kávéházi csevegő

18 gramm eddig, közepes tömörítés, egyre jobb a crema. Alakul de még nem tökéletes, Most már csak az őrlési finomsággal próbálok majd játszani. Addig is köszönet a sok-sok jó tanácsért Még egy kérdés, a vakszűrővel minden kávé után érdemes a főzőt kitakarítani ?

lacy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 807

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: lacy »

az M0-on leltem

sajnos nem tudtam közelebbit fotózni 100 felett azéé veszélyes

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

2 órája, Asgard írta:

Szerintem is 16-17 az alja. Nyilván kosár, és kávéfüggő, de Creminában 16 Sb ben 17 volt a legkevesebb ami még finom volt.

57-es IMS dupla kosár.

Asgard
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 193

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: Asgard »

Szerintem is 16-17 az alja. Nyilván kosár, és kávéfüggő, de Creminában 16 Sb ben 17 volt a legkevesebb ami még finom volt.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

31 perce, Katoci írta:

Az fazék

18-22g-os, ha jól emlékszem. Világos pöriből 24-25g kell bele. Én így szeretem.

Katoci
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 60

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: Katoci »

Az fazék

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

42 perce, Katoci írta:

A 15g továbbra is kevés szerintem, annyit a Cremina 19mm-es kodarába teszek. Ha színhelyes a kép, akkor elég aluloldott a kávé (bár a gyors lefolyás miatt ez gyakorlatilag biztos). 16-17g kávéval, változatlan daráló beállítással már sokkal jobb lesz.

Szerintem is kevés a 15g. Ebből minimum 17-et raknék bele én is. A Malabar picit talán sötétebb, abból kb 16g lenne a jó, de lehet abból is 17 lesz az ideális. Én nagyobb kosarat használok a Mina-hoz. 20-25g-ot pakolok a kosárba.

Katoci
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Kávéházi csevegő

A 15g továbbra is kevés szerintem, annyit a Cremina 19mm-es kodarába teszek. Ha színhelyes a kép, akkor elég aluloldott a kávé (bár a gyors lefolyás miatt ez gyakorlatilag biztos). 16-17g kávéval, változatlan daráló beállítással már sokkal jobb lesz.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

8 órája, Henshaw írta:

Nos kicsit állítottam a darálón, lemértem hogy pont 15 gramm legyen a darálás után a kávé. Közepes erővel tömörítettem, de előtte vártam 10 percet hogy felmelegedjen a gép. Majd a várva várt első crema megjelent :-). Azt nem értem hogy mikor kivetem a kart a gépből a kávé felragadt a főző részbe. Ettől eltekintve egybe maradt nem folyt szét, és viszonylag gyorsan 16 mp alatt lefőtt a kávé. Fog ez menni, gondolom. Egy-két kép a tesztről. Még tuti nem az igazi, de már alakul. 

Alakul. Próbáld majd ki a friss pörkölésű Malabarral is. 25mp lenne az ideális lefolyás. Kb 16 g-ot rakj a kosárba. PID kb 92 fok legyen.

Érdemes lenne még kicserélni a felsőszűrőt erre: IMS LT-CI 200 NT Nanotech Lelit-Cimbali felsőszűrő

Ez sokat javít a vízterítésen. Más ezután már nem kell hozzá.Néha nekem is felragad a pogácsa. 

Henshaw

Kávéházi csevegő

Nos kicsit állítottam a darálón, lemértem hogy pont 15 gramm legyen a darálás után a kávé. Közepes erővel tömörítettem, de előtte vártam 10 percet hogy felmelegedjen a gép. Majd a várva várt első crema megjelent :-). Azt nem értem hogy mikor kivetem a kart a gépből a kávé felragadt a főző részbe. Ettől eltekintve egybe maradt nem folyt szét, és viszonylag gyorsan 16 mp alatt lefőtt a kávé. Fog ez menni, gondolom. Egy-két kép a tesztről. Még tuti nem az igazi, de már alakul. 

Frenchfries
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 5

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: Frenchfries »

Szavaztam, hogy megtudjuk milyen kávét szoktam vásárolni. Na most amit én fogyasztok az meg pont nincs a listában, pedig nem ördögtől való kávét iszom hanem szimplán 100% Arabica tartalmút. Max. 5000 Ft-ot költök 1 kg kávéra. -> ez meg valahogy nem volt a listában, így hát megosztom itt!
És egy kedven képem:

Az életben két dolog foglalkoztat igazán: az epitaxiális planártechnológia empirikus realizálása a nagy wattitású szilícium térvezérlésű tranzisztorgyártásban és a sör. Az utóbbi talán egy hangyafinggal jobban!

Henshaw

Kávéházi csevegő

4 perce, AVX írta:

Közben megnéztem, hogy nem azt a kávét vetted most, hanem ezt:

AVX Monsooned Malabar Blend P. Kávé 1000+200g

Ezzel még több cremát kellene tudni elérni.

Igen a gép mellé ezt kaptam, de még a Guatemala végét használom jelenleg. De lehet hogy felbontom és kipróbálom ezt a kávét is.

Henshaw

Kávéházi csevegő

Mindenkinek köszönöm a tanácsokat. Így egyszerűbb mint egyenként válaszolni. Az őrlés még nem teljesen tiszta, igazság az hogy abból indulok ki hogy a daráló eleje az úgy mond 0 pont, s ahhoz képest kell a finomságot állítanom. Jelenleg 4-es jelölést próbáltam, de még az is nagyon finomnak tűnik. A következő ami nagyon jó ötlet volt, a mennyiség, a dupla kosarat használom de eddig púposra raktam a kávét. No most majd kevesebbet teszek bele. A melegedés is még új nekem, nem gondoltam volna, hogy ekkora kihívás egy jó crema-s kávét elkészíteni :-).  A pogácsa kicsit vizes, de viszonylag egybe kijön, majd csinálok képet róla. Még egyszer nagyon köszönöm a sok-sok tanácsot, valamint, hogy ilyen sokan és ilyen gyorsan reagáltatok.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

3 perce, Henshaw írta:

Közben megnéztem, hogy nem azt a kávét vetted most, hanem ezt:

AVX Monsooned Malabar Blend P. Kávé 1000+200g

Ezzel még több cremát kellene tudni elérni.

Henshaw

Kávéházi csevegő

13 órája, mdav88 írta:

13 órája, AVX írta:

IMS dupla kosár.

A kávé friss volt:

Guatemala Huehuetenango Pörkölt Kávé 1000g  05.29 a pörkölési dátum.

A kávé, friss az biztos. A sok választ is köszönöm!

Katoci
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Kávéházi csevegő

Ha úgy csinálja ahogy írtam, túltömés kizárva.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

12 perce, mdav88 írta:

Túltömés, túlhúzás, túl finomra őrlés még mindig adott. Ha a poginak nincs helye duzzadni, az szokott még durvább örleménynél is hasonlót produkálni.

Ez jó tipp. 

mdav88
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 29

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: mdav88 »

Túltömés, túlhúzás, túl finomra őrlés még mindig adott. Ha a poginak nincs helye duzzadni, az szokott még durvább örleménynél is hasonlót produkálni.

Válasz küldése

Vissza: “Kávés csevegő”