Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Vélemények, kérdések Cables fejlesztésekkel kapcsolatban

Moderátor: cables

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2390

Re: Vélemények, kérdések Cables fejlesztésekkel kapcsolatban

Hozzászólás Szerző: cables »

Luxor Audio írta:
Tegnap, 08:24
...
Szívesen olvasnék erről, beszélgetnék veled a témában, akár egy másik topikban, akár privátban. Komolyan érdekel és nincs köze az itt folyó, nem igazán gusztusos perpatvarhoz.

Továbbá szeretnék kipróbálásra kérni egy 2x3 méteres Power-R szimmetrikus XLR-XLR összekötő és 1 db 1,5 méteres földelt Schuko-IEC (Type F - C13) tápkábelt egy 30-40 W fogyasztású lejátszóhoz. Ha szeretnéd személyesen elhozni és saját kezeiddel beépíteni, nincs akadálya, nem fogom piszkálni, sem megbontani őket, csak azt kérem, hagyd nálam néhány napra, hogy jobban megismerhessem. Ha úgy komfortosabb számodra, megígérem, véleményem kizárólag veled osztom majd meg.
László!
Köszönöm az érdeklődést! Mindenképp keresni foglak, ha kicsit kimásztam az elhavazásból (nem szó szerint), most Noise killereket meg Zajgát-X-eket szerelgetek egész nap.

wasiliy888
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 208

Hozzászólás Szerző: wasiliy888 »

chopper írta:
Tegnap, 14:27

...
azoknak figyelmébe ajánlom, hogy más gyártók és kereskedők is jelenvannak az AVX-en
...
A "más" szó felesleges. Várjál, kibontom.

Arra gondolok, hogy igen, vannak gyártók is, kereskedők is, meg tervezők is az AVXen, de Rudi bá'-ra ezek közül egyik sem illik.
Mert amit Rudi bá' csinál, az DIY hobby. Igaz, hogy meg lehet venni, amiket készít. A minőséget se firtatnám, akinek tetszik kifizeti az árát.
De egy autókereskedő (most így szépen írom, nem az autónepper szóval), aki újrafényezi a kocsit, hogy ne látszódjon a rohadó kaszni és átpörgeti a kilóméterórát, hogy keveset futottként árulhassa, majd rádsózza a csotrogányt, arra se mondod, hogy autógyártó.
DIY Cu-R(DAC)
ValhallA Raindrops, CuAgSS8/3(SRC), 8HC(PWR)
TPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-ValhallA AgPtRXFv2usb-AudioGD M11(SxrF1)-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed Sign.Rev.-DIY 2WVB20Lmk3

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7912

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

cables írta:
Tegnap, 14:55
Na végre egy jó ötlet! Már én is gondoltam rá, de mike-rame javaslata ráébresztett a megoldásra!

Tisztelt moderáció kérem a topik címét írjátok át erre:

Felhasználói vélemények Power-R kábelekről és eszközökről

Köszönöm szépen!
Sokkal találóbb lenne a "Saját véleményem a saját kábeleimről és eszközeimről".
Ötletelj még egy kicsit és nem marad moderátor 1 se, vagy vedd meg az egész Fórumot és nevezd át Power-R Fórumra és csinálj saját szabályzatot. Mindenkinek joga van birka mód bólogatni mindenre és bármire. Kérdezni tilos, mivel az trollkodás, azonnali kizárással jár. De gondolom te tudnál véresebb szabályzatot is írni. :D
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Na végre egy jó ötlet! Már én is gondoltam rá, de mike-rame javaslata ráébresztett a megoldásra!

Tisztelt moderáció kérem a topik címét írjátok át erre:

Felhasználói vélemények Power-R kábelekről és eszközökről

Köszönöm szépen!

chopper
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 67

Hozzászólás Szerző: chopper »

Egyetértek istvan01! De csak részben.
Ha valami sokak szerint jó és olcsó arra fel kell hívni a figyelmet, hátha másnál is beválik. Na nem elméletben, hanem a gyakorlatban. Ha ez a bírálóknak egyáltalán még számít valamit...
Az igazi felhasználók - mégha értenek is hozzá - nem elméletileg vagy műszerekkel hallgatják otthon a zenét, hanem a rendszerük által a füleikkel. Lehet, hogy meglepő, de a felhasználók többsége ennyire maradi megoldásokkal hallgat zenét.
Akiknek pedig hiányérzetük van, azoknak figyelmébe ajánlom, hogy más gyártók és kereskedők is jelenvannak az AVX-en. Őket is kell reklámozni (ha megérdemlik), kérdésekkel ostromolni (ha termékeikkel kapcsolatban lenne mit és hol nyílvánosan kérdezni), esetleg megvádolni őket zúgárusítással.

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3626

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Ez az a topic amit legritkábban klikkelek a friss posztok sorában. Ahogy most beleolvastam, szörnyű ez az egész. Ami itt folyik, hívők, kételkedők, továbbá érdeklődők írásai egy valamit mutat. hogy ezt így nagyon nem szabadna művelni, már mint ezt a valami (terméket?) így tudati szinten tartani, vagyis reklámozni. Ha annak idején Dyscus stílusa miatt ki lett zárva, pedig produkcióit én mindig is színvonalasnak, magasan feljebb értékeltem az átlag DIY-nél, akkor cables miért is lehet még a megtűrt kategóriában?. Mert ne bántsuk a nyugdíja kiegészítése zugárusításában? Termék és stílus pont azonos irányban húz, inkább lefele.

mike-rame
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 706

Hozzászólás Szerző: mike-rame »

cables írta:
Tegnap, 07:54
A következőben nem fogok válaszolni a profi Offolók okoskodásaira, mert azok csak arra jók, hogy elvegyék a vásárlóim kedvét attól, hogy megosszák saját tapasztalataikat. Természetesen, mint eddig is minden érdeklődésre válaszolok annak, aki ír nekem a cables@freemai.hu címemre.
[OFF - katt ide ha látni akarod]
Rudi bácsi, nem tudom milyen eszközről posztolsz rendszeresen, de valószínű, hogy nem jeleníti meg a topik címét. Ha valakinek véleménye(jó/rossz) vagy kérdése van Cables fejlesztésekkel kapcsolatban az nem "offol". Ha ez mégis zavar, akkor neveztesd át annak, aminek értelemszerűen tekinted, azaz: Jó vélemények és kinyilatkoztatások Cables fejlesztésekkel kapcsolatban.
"Áldozat nélkül nincs veszteség"

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4185

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

chord_ írta:
Tegnap, 11:26
kaef2 írta:
Tegnap, 10:18

..
Magyarázd el légy szíves.
Szóval, nálam Cables kábelei nagyon-nagyon jól működnek. Kicsit porosak, mert a cserélgetés abbamaradt.
Hosszú távon annyira jók, hogy akár a zenehallgatási szokásokat is módosíthatják, konkrétan, az igényesebb, komplikáltabb zenék felé is sodorhatják a szerencsés pacienst.

Akinél más eredmény van / lett, hát, ők akkor úgy jártak... ők is csak emberek, nem? :)
Erre várnék magyarázatot:

"sértő bunkóság és rosszindulat, ami itt dívik", a farkasozás mellett.

chord_
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1096

Hozzászólás Szerző: chord_ »

kaef2 írta:
Tegnap, 10:18

..
Szóval, nálam Cables kábelei nagyon-nagyon jól működnek. Kicsit porosak, mert a cserélgetés abbamaradt.
Hosszú távon annyira jók, hogy akár a zenehallgatási szokásokat is módosíthatják, konkrétan, az igényesebb, komplikáltabb zenék felé is sodorhatják a szerencsés pacienst.

Akinél más eredmény van / lett, hát, ők akkor úgy jártak... ők is csak emberek, nem? :)
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4185

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

chord_ írta:
Tegnap, 08:02
Alex_Aston írta:
Tegnap, 06:42
cables írta:
Tegnap, 01:33
....A vevőim értelmes emberek, utálnak feleslegesen vitatkozni. Ezért nem írnak ide....
Tehát itt senki sem értelmes? :rolleyes:
Abban mi a vita indító, ha valaki leirja az őszinte véleményét?' gondolkodik.gif
Az, hogy ide beírj a farkasok közé, akik ízekre szednek, lehülyéznek, személyeskednek és nyilvánosan sértegetnek, ahhoz kell egyfajta bátorság, meg az, hogy leperegjen rólad az a nem kevés sértő bunkóság és rosszindulat, ami itt dívik. Ha ez nincs, akkor én is azt tanácsolom, hogy ide nem érdemes beírni semmit.
Off.
Van a fórumnak 44879 regisztrált felhasználója (mai adat).
Hányad részükre értetted: a "sértő bunkóság és rosszindulat, ami itt dívik" leírást?
Ha valaki a névtelen, arctalan elismeréseken túl is kiváncsi esetleg a dolgok működésére műszakialag is, azok "farkasok"? Vagy rosszindulatú bunkók?

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3837

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

chord_ írta:
Tegnap, 08:02

Általában nem szeretnek ide írni az emberek. A 'külsősök'.
Azért, mert lejárató, személyeskedő, lehúzó és agresszív a környezet....
Ezt nem értem. Akkor pl. te miért jársz ide? :D

Nem gondolom, hogy ez lenne a helyzet, egy őszinte véleményért tudtommal még senkit sem feszítettek keresztre (max legutoljára a középkorban az elnyomó hatalom).

Egy vélemény, legyen az pozitív, vagy negatív, pont a közösséget szolgálja. Sőt, az erre reagáló tulajdonost is minősíti, ami szintén a leendő kuncsaftoknak ad segítséget.

Én pl. amikor számomra ismeretlen helyre megyek, és tudom, hogy ott fogok étkezni, megnézem a környék éttermeit, és a véleményeket. Ha persze az átlag nagyon alacsony, sok értékelésből, az a legtöbb esetben óvatosságra inti ez embert, de ha láthatom, hogy mik a negatív vélemények, és arra milyen a tulajdonos reakciója, nagyban segíti a döntésemet, hogy hova üljek be (ha korrekt választ ad, egyes negatív véleményekre, az bizalomgerjesztő, ha kioktató, az vörös lámpa). Ez eddig szinte kivétel nélkül bevált, és pont ezért is írok mindig véleményt arról a helyről, ahol jártam, hogy segítsek másokat.

Ha valahol csak pozitív értékelés születhetnek, mert a negatív lehetőség nincs, vagy törlik, az szerintem aggasztó, mivel a távolról jött ember nem tudhatja az arányokat, hogy 10 pozitív értékelésre 1 negatív érkezik (és mondjuk az is igazából hülyeség), vagy mondjuk 5 valós, jogos kritika.
Csak a Marantz! :-D

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11221
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

cables írta:
Tegnap, 07:54
Az audió rendszereink hangját egyre inkább a nagyfrekvenciás (NF) zaj jelenléte határozza meg. Ráadásul ez a zaj a technika állandó fejlődésével egyre magasabb frekvenciájú, a mikrohullámú sávba került. Mi ebben a probléma: az, hogy az elektronikai alkatrészek (kondenzátor, tekercs, ellenállás) másképp kezdenek ezeken a frekvenciákon viselkedni. Ez a helyzet másfajta gondolkodást kíván a fejlesztőktől.
...
Nem diszrét alkatrészekkel kell szűrni a nagyfrekvenciás zajt, hanem elosztott paraméterű hálózatokat kell kialakítani, mert ezek szűrik az NF zajt hatékonyan.
Szívesen olvasnék erről, beszélgetnék veled a témában, akár egy másik topikban, akár privátban. Komolyan érdekel és nincs köze az itt folyó, nem igazán gusztusos perpatvarhoz.

Továbbá szeretnék kipróbálásra kérni egy 2x3 méteres Power-R szimmetrikus XLR-XLR összekötő és 1 db 1,5 méteres földelt Schuko-IEC (Type F - C13) tápkábelt egy 30-40 W fogyasztású lejátszóhoz. Ha szeretnéd személyesen elhozni és saját kezeiddel beépíteni, nincs akadálya, nem fogom piszkálni, sem megbontani őket, csak azt kérem, hagyd nálam néhány napra, hogy jobban megismerhessem. Ha úgy komfortosabb számodra, megígérem, véleményem kizárólag veled osztom majd meg.

chord_
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1096

Hozzászólás Szerző: chord_ »

Alex_Aston írta:
Tegnap, 06:42
cables írta:
....A vevőim értelmes emberek, utálnak feleslegesen vitatkozni. Ezért nem írnak ide....
Abban mi a vita indító, ha valaki leirja az őszinte véleményét?' gondolkodik.gif

És az nem lehetséges, hogy azért nem írnak ide, mert te megkéred őket erre...?
Általában nem szeretnek ide írni az emberek. A 'külsősök'.
Azért, mert lejárató, személyeskedő, lehúzó és agresszív a környezet.
Próbáld már elképzelni a következőt:
Nem írogatsz ide, de olykor szereted olvasgatni, hogy mi történik a hifiben. Lett egy R kábeled, örülsz neki erősen, megírod Cables-nek, megköszönöd. Az, hogy ide beírj a farkasok közé, akik ízekre szednek, lehülyéznek, személyeskednek és nyilvánosan sértegetnek, ahhoz kell egyfajta bátorság, meg az, hogy leperegjen rólad az a nem kevés sértő bunkóság és rosszindulat, ami itt dívik. Ha ez nincs, akkor én is azt tanácsolom, hogy ide nem érdemes beírni semmit.
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Valami, amit én lényegesnek tartok. Az audió rendszereink hangját egyre inkább a nagyfrekvenciás (NF) zaj jelenléte határozza meg. Ráadásul ez a zaj a technika állandó fejlődésével egyre magasabb frekvenciájú, a mikrohullámú sávba került. Mi ebben a probléma: az, hogy az elektronikai alkatrészek (kondenzátor, tekercs, ellenállás) másképp kezdenek ezeken a frekvenciákon viselkedni. Ez a helyzet másfajta gondolkodást kíván a fejlesztőktől.

Vörös posztó volt sokak szemében, amikor bemutattam a diplomámat, és elmondtam, hogy én a mikrohullámú ágazaton végeztem a Budapesti Műszaki Egyetemen. Ennek a ténynek eddig is volt jelentősége, de most döntő fontosságú lett például a tápkábelek és zajszűrés területén. Nem diszrét alkatrészekkel kell szűrni a nagyfrekvenciás zajt, hanem elosztott paraméterű hálózatokat kell kialakítani, mert ezek szűrik az NF zajt hatékonyan. A Power-R kábelek és zajszűrő eszközök eszerint készülnek, ezért és az olcsó árukért kapnak annyi dicséretet a felhasználóktól. Ennyit tartok publikusnak, a megvalósítás nem publikus.

A következőben nem fogok válaszolni a profi Offolók okoskodásaira, mert azok csak arra jók, hogy elvegyék a vásárlóim kedvét attól, hogy megosszák saját tapasztalataikat. Természetesen, mint eddig is minden érdeklődésre válaszolok annak, aki ír nekem a cables@freemai.hu címemre.

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

cables írta:
Beírnának azok boldogan és lenne értelmes tapasztalat csere - ha nem lebzselnének itt hozzád és nemtomm-hoz hasonló agresszíven Offoló személyek. A vevőim értelmes emberek, utálnak feleslegesen vitatkozni. Ezért nem írnak ide.

Neked, ha jól tudom vannak gyerekeid, van családod. Fogalmam sincs, hogy a velük való foglalkozás helyett miért itt töltöd a szabadidődet értelmetlen vitákkal.
Nem vitatkozom a vevőiddel. Még hozd ide a családom is, a lényeg, hogy én személyeskedek. :rolleyes:
Különben vitatkozni jó dolog, ha az értelmes, formailag és tartalmilag is rendben van, de nem ebbe a topicba való.
Itt neked kell a válaszolnod a feltett kérdésekre és a felhasználóknak lehet leírni a véleményüket pro és kontra.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3837

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

cables írta:

És az nem lehetséges, hogy azért nem írnak ide, mert te megkéred őket erre...?
Csak a Marantz! :-D

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

asebestyen írta:
2026.01.09., pén. 21:15
cables írta:
2026.01.09., pén. 20:21
Csak egy lehet a közös célunk, hogy az AVX látogatók viták, személyeskedés helyet hasznos információkat szerezzenek például felhasználói vélemények formájában.
Akkor írják ide a felhasználók.
Beírnának azok boldogan és lenne értelmes tapasztalat csere - ha nem lebzselnének itt hozzád és nemtomm-hoz hasonló agresszíven Offoló személyek. A vevőim értelmes emberek, utálnak feleslegesen vitatkozni. Ezért nem írnak ide.

Neked, ha jól tudom vannak gyerekeid, van családod. Fogalmam sincs, hogy a velük való foglalkozás helyett miért itt töltöd a szabadidődet értelmetlen vitákkal.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

zoli73 írta:
2026.01.09., pén. 20:51

"Mivel én szubjektíven meg vagyok győzve a Zajgát hatékonyságáról, és írtam is ide véleményt nyíltan..."

Örültem is neki

Rákeresve a nagyfrekvenciás zajra, két válfaját említik. Az egyik az, amelyik a villamos vezetékhálózatokon terjed pl. kapcsolóüzemű tápokból, led vezérlőkből, stb., a másik a rádiófrekvenciás zajok, és a Wifi sugárzás okozta zaj. Feltételezem, hogy a Zajgát, a használati módjából kifolyólag, csak a vezetékhálózatokon terjedő zajok ellen véd. Jól gondolom? Javíts ki kérlek, ha tévednék. A nagyfrekvenciás zajokról azt találtam, hogy 10KHz-től - GHz-es tartományig tejednek, arra viszont nem találtam választ, hogy a Mi hobbink szempontjából, a fenti tartományból melyik az a sáv, ami érdemben befolyásulni képes a kapott hangot?
Reménykedem benne, ha már erre fejlesztettél egy ezközt, akkor Te mélyebben beleástad magad a témába, és választ tudsz adni a kérdésemre.
Ismétlem, nem a Zajgát hatékonyságát vonom kétségbe, azt nincs miért, hanem pusztán az érdekene, hogy melyik az a nagyfrekvenciás hangsáv, ami káros a hangzásra?
Köszönöm!
Te vevőm vagy, holnap felhívlak neked elmondom amit én tudok erről. Ide bármit írnék az további lejárató posztokat generálna.

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

cables írta:
Csak egy lehet a közös célunk, hogy az AVX látogatók viták, személyeskedés helyet hasznos információkat szerezzenek például felhasználói vélemények formájában.
Akkor írják ide a felhasználók. Ha meg te másolgatod be, akkor ne ferdítsd a valós képet azzal, hogy csak a pozitív visszajelzéseket másolod be, mert a felhasználók korrekt tájékoztatásához, a valós képhez a negatív és a semleges is hozzátartozik.
Egyébként pazar volt a 180 fokos fordulat Aszpirinnel szemben/mellett. :smile29:

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 973

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

cables írta:
Aszpirin írta:
2026.01.09., pén. 19:42

Az nem volt fura, amikor a pártatlanság nevében tartottam neked a hátamat, a gyűlölethullámmal szemben? Linkeljem ide?
Erről én nem tudtam, de utólag kérlek fogadd el őszinte köszönetemet. Jót beszélgettünk, amikor nálam voltál. Csak egy lehet a közös célunk, hogy az AVX látogatók viták, személyeskedés helyet hasznos információkat szerezzenek például felhasználói vélemények formájában. Nekem az elmúlt év legnagyobb elismerése egy betegágyból mobilon írt hosszú vélemény volt, ami jól összefoglalta azt amit a Power-R kábelekről tudni érdemes:

https://xts.hu/Cables/A_kabeleidrol.pdf

Bocsánat de ki a forrás ? Név felvállalása stb? Erről írtam az előbb :smile51:
Milyen rendszer és milyen rendszeren hallgatva mert te mindig ezzel jössz?
Ilyen hsz bárki tud szerkeszteni még számítógép ismeret sem kell hozzá nagyon…. :smile51:
"Az igazi barát szemből támad."

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3349

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

cables írta:
2026.01.09., pén. 19:27
Még egy vélemény, ami tegnap este érkezett

B Dsni Zajgát és Noise killer hatásáról.jpg
Mivel én szubjektíven meg vagyok győzve a Zajgát hatékonyságáról, és írtam is ide véleményt nyíltan, nem a privát levelemet kellett bemásolnod. Viszont én is szeretnék valamit kérdezni, nem konkrétan a Zajgát-ról, de szorosan kapcsolódik a témához.
Rákeresve a nagyfrekvenciás zajra, két válfaját említik. Az egyik az, amelyik a villamos vezetékhálózatokon terjed pl. kapcsolóüzemű tápokból, led vezérlőkből, stb., a másik a rádiófrekvenciás zajok, és a Wifi sugárzás okozta zaj. Feltételezem, hogy a Zajgát, a használati módjából kifolyólag, csak a vezetékhálózatokon terjedő zajok ellen véd. Jól gondolom? Javíts ki kérlek, ha tévednék. A nagyfrekvenciás zajokról azt találtam, hogy 10KHz-től - GHz-es tartományig tejednek, arra viszont nem találtam választ, hogy a Mi hobbink szempontjából, a fenti tartományból melyik az a sáv, ami érdemben befolyásulni képes a kapott hangot?
Reménykedem benne, ha már erre fejlesztettél egy ezközt, akkor Te mélyebben beleástad magad a témába, és választ tudsz adni a kérdésemre.
Ismétlem, nem a Zajgát hatékonyságát vonom kétségbe, azt nincs miért, hanem pusztán az érdekene, hogy melyik az a nagyfrekvenciás hangsáv, ami káros a hangzásra?
Köszönöm!
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6287

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

cables írta:
Erről én nem tudtam, de utólag kérlek fogadd el őszinte köszönetemet.
Szívesen.
Ha tényleg nem tudtad, és tényleg érdekel, íme:
(olvasd el figyelmesen, amiket írtam. Azokat is, amiket idézet idézetében ben emeltek ki tőlem.
Ha van kedved még hozzá, olvasd el a rákövetkező hozzászólásokat is. Nem voltam népszerű azzal, hogy tartottam a hátamat Neked, de kitartottam amellett, amit igaznak hiszek. )
íme: viewtopic.php?p=2986751#p2986751

Én MINDIG tudatosan törekedtem korrektül (és pragmatikusan) bánni veled adminként (ha nem így érzed, kérlek jelezd a konkrét esetet, amikor ez nem így volt), és ezzel nem is egy haragost szereztem... még azt is megkockáztatom, hogy a köszöneted mellett egy egyenes választ is megérdemelnék a kérdésedre.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Aszpirin írta:
2026.01.09., pén. 19:42

Az nem volt fura, amikor a pártatlanság nevében tartottam neked a hátamat, a gyűlölethullámmal szemben? Linkeljem ide?
Erről én nem tudtam, de utólag kérlek fogadd el őszinte köszönetemet. Jót beszélgettünk, amikor nálam voltál. Csak egy lehet a közös célunk, hogy az AVX látogatók viták, személyeskedés helyet hasznos információkat szerezzenek például felhasználói vélemények formájában. Nekem az elmúlt év legnagyobb elismerése egy betegágyból mobilon írt hosszú vélemény volt, ami jól összefoglalta azt amit a Power-R kábelekről tudni érdemes:

https://xts.hu/Cables/A_kabeleidrol.pdf

lacy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 820

Hozzászólás Szerző: lacy »

cables írta:
2026.01.09., pén. 19:21
Pedig az AVX olvasóknak az az érdeke, hogy valódi véleményeket olvassanak. Mint az alábbi pár napja Messenger-en érkezett vélemény.

Zajgát-Xről Attila.jpg
Meg adnád nekem ennek az Attilának az elérhetőségét?
Mert ha ilyen műszerérzékeny fülei vannak, akkor adnék neki pár feladatot :)
Komolyra fordítva a szót:
NEM ismétlem NEM gondolnám, ha két ( monnyuk szerényen, kétséges hitelű anonim felhasználó) fülre alkotott véleményét nemigen fogadnám el hiteles mérésnek, pl egy műszeres ellenében.
Főleg anonim kivitelben
Ha már a hitelesség szóba kerül, akkor ha nevesítve vannak a véleményalkotók, kisebb negatív felhangja lenne pl számomra is.
De ettől ez még nem egy egzakt mérés helyettesítője.
kis off - nálunk a biztonságtechnikában nemigen lehet referenciákkal dobálózni.. gondolom mindenki érti, miért. De !! Ha az ügyfél beleegyezését adja, akkor ki lehet szerkeszteni pl egy honlapra, vagy akár nyomtatott kiadványba, mint "büszkeség"
Neked is áll a zászló, ha a felhasználók vevők megkérdezése és beleegyezése után nevesítve teszed ki ide a véleményüket, kisebb lesz az anomália.
És még egy nálam állandó visszatérő dilemma:
ha cserél valaki egy eszközt - mindegy mi de legyen most kábel ( a hely szelleme érdekében :D ) akkor ha hall változást, arra mi a garancia, hogy az eredeti felvételhez, elképzeléshez, vagy akár az élő zenéhez közelebb lesz? mert itt csak annyi történik, hogy változás történt. A lelkendezőknek ez jobban tetsző hangot eredményez. És ha ez éppen azért van, mert valami szinezést visz a hangba, amitől az "jobban szólónak" hat? ellenben azon az egyenesen az origótól nem a + hanem a - irányba tolódott a hangkép, de ettől ez még lehet jobban tetsző bárkinek
A változást, ha nem a szubjektív részt vesszük, akkor ki lehet mutatni mérésekkel is. És így szépen vissza is értünk az elejére :)

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6287

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

cables írta:
2026.01.09., pén. 19:21
Nekem meg az a fura, irogatsz ide, gyanúról irogatsz, adatokat kéregetsz... de sohasem kerestél meg azzal, hogy érdekelne bármelyik termékem.

Mi a furcsa abban, hogy kíváncsi vagyok? Főleg, amióta fényképen láttam az egyik zajszűrőd belsejét. Elég érdekes, és tényleg egyszeren kíváncsi vagyok, mekkora szűrést produkál.

Én pedig úgy emlékszem, hogy az LP demag-od érdekelt, és voltam is nálad. Nem emlékszem, hogy én kerestelek-e meg ezzel (valóban kicsi az esélye), de a megkeresésedre pozitívan reagáltam.

Te pedig a látogatásom után is megkerestél, pont a zajszűőddel vagy az éppen aktuális drótjaiddal, és úgy emlékszem, hogy nyitott is voltam rá. Sőt, egy ideig próbáltunk kölcsönösen megfelelő időpontot egyeztetni, pl. volt szó arról is, hogy közösen megyünk el Tonyához hallgatózni, de arról is, hogy akár eljönnél hozzám... Akkoriban nehéz volt összehoznunk.

Jelenleg kb 60 km-nire lakom tőled, és 3 éve ápolom súlyosan beteg édesanyámat, ami okán szinte mindig itthon vagyok (heti kétszer megyek be a budapesti irodába, de délután 5-ig haza kell érnem, mert addig tart a háztartási alkalmazottam munkaideje, aki vigyáz helyettem addig anyumra). Időm az kb. nulla elmenni, és ez még belátható időn belül csak egy szomorú esemény bekövetkeztével változhat meg.
Ergo: szívesen látlak az otthonomban, ha meg akarod mutatni a termékeidet, illetve annak is örülök, ha postán elküldöd.
Ezen ne múljon. De akkor is érdekelni fog az, amit kérdeztem.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

Válasz küldése

Vissza: “Power-R kábelek”