Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Vélemények, kérdések Cables fejlesztésekkel kapcsolatban
Moderátor: cables
- chopper
- Fórumlakó

- Értékelés: 68
Re: Vélemények, kérdések Cables fejlesztésekkel kapcsolatban
Egyetértek istvan01! De csak részben.
Ha valami sokak szerint jó és olcsó arra fel kell hívni a figyelmet, hátha másnál is beválik. Na nem elméletben, hanem a gyakorlatban. Ha ez a bírálóknak egyáltalán még számít valamit...
Az igazi felhasználók - mégha értenek is hozzá - nem elméletileg vagy műszerekkel hallgatják otthon a zenét, hanem a rendszerük által a füleikkel. Lehet, hogy meglepő, de a felhasználók többsége ennyire maradi megoldásokkal hallgat zenét.
Akiknek pedig hiányérzetük van, azoknak figyelmébe ajánlom, hogy más gyártók és kereskedők is jelenvannak az AVX-en. Őket is kell reklámozni (ha megérdemlik), kérdésekkel ostromolni (ha termékeikkel kapcsolatban lenne mit és hol nyílvánosan kérdezni), esetleg megvádolni őket zúgárusítással.
Ha valami sokak szerint jó és olcsó arra fel kell hívni a figyelmet, hátha másnál is beválik. Na nem elméletben, hanem a gyakorlatban. Ha ez a bírálóknak egyáltalán még számít valamit...
Az igazi felhasználók - mégha értenek is hozzá - nem elméletileg vagy műszerekkel hallgatják otthon a zenét, hanem a rendszerük által a füleikkel. Lehet, hogy meglepő, de a felhasználók többsége ennyire maradi megoldásokkal hallgat zenét.
Akiknek pedig hiányérzetük van, azoknak figyelmébe ajánlom, hogy más gyártók és kereskedők is jelenvannak az AVX-en. Őket is kell reklámozni (ha megérdemlik), kérdésekkel ostromolni (ha termékeikkel kapcsolatban lenne mit és hol nyílvánosan kérdezni), esetleg megvádolni őket zúgárusítással.
Ez az a topic amit legritkábban klikkelek a friss posztok sorában. Ahogy most beleolvastam, szörnyű ez az egész. Ami itt folyik, hívők, kételkedők, továbbá érdeklődők írásai egy valamit mutat. hogy ezt így nagyon nem szabadna művelni, már mint ezt a valami (terméket?) így tudati szinten tartani, vagyis reklámozni. Ha annak idején Dyscus stílusa miatt ki lett zárva, pedig produkcióit én mindig is színvonalasnak, magasan feljebb értékeltem az átlag DIY-nél, akkor cables miért is lehet még a megtűrt kategóriában?. Mert ne bántsuk a nyugdíja kiegészítése zugárusításában? Termék és stílus pont azonos irányban húz, inkább lefele.
cables írta: ↑2026.01.10., szomb. 07:54A következőben nem fogok válaszolni a profi Offolók okoskodásaira, mert azok csak arra jók, hogy elvegyék a vásárlóim kedvét attól, hogy megosszák saját tapasztalataikat. Természetesen, mint eddig is minden érdeklődésre válaszolok annak, aki ír nekem a cables@freemai.hu címemre.
"Áldozat nélkül nincs veszteség"
Erre várnék magyarázatot:chord_ írta: ↑2026.01.10., szomb. 11:26Szóval, nálam Cables kábelei nagyon-nagyon jól működnek. Kicsit porosak, mert a cserélgetés abbamaradt.
Hosszú távon annyira jók, hogy akár a zenehallgatási szokásokat is módosíthatják, konkrétan, az igényesebb, komplikáltabb zenék felé is sodorhatják a szerencsés pacienst.
Akinél más eredmény van / lett, hát, ők akkor úgy jártak... ők is csak emberek, nem? :)
"sértő bunkóság és rosszindulat, ami itt dívik", a farkasozás mellett.
Hosszú távon annyira jók, hogy akár a zenehallgatási szokásokat is módosíthatják, konkrétan, az igényesebb, komplikáltabb zenék felé is sodorhatják a szerencsés pacienst.
Akinél más eredmény van / lett, hát, ők akkor úgy jártak... ők is csak emberek, nem? :)
Szóval, nálam Cables kábelei nagyon-nagyon jól működnek. Kicsit porosak, mert a cserélgetés abbamaradt.
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek
Off.chord_ írta: ↑2026.01.10., szomb. 08:02Az, hogy ide beírj a farkasok közé, akik ízekre szednek, lehülyéznek, személyeskednek és nyilvánosan sértegetnek, ahhoz kell egyfajta bátorság, meg az, hogy leperegjen rólad az a nem kevés sértő bunkóság és rosszindulat, ami itt dívik. Ha ez nincs, akkor én is azt tanácsolom, hogy ide nem érdemes beírni semmit.Alex_Aston írta: ↑2026.01.10., szomb. 06:42Tehát itt senki sem értelmes?![]()
Abban mi a vita indító, ha valaki leirja az őszinte véleményét?'![]()
Van a fórumnak 44879 regisztrált felhasználója (mai adat).
Hányad részükre értetted: a "sértő bunkóság és rosszindulat, ami itt dívik" leírást?
Ha valaki a névtelen, arctalan elismeréseken túl is kiváncsi esetleg a dolgok működésére műszakialag is, azok "farkasok"? Vagy rosszindulatú bunkók?
Magyarázd el légy szíves.
Nem gondolom, hogy ez lenne a helyzet, egy őszinte véleményért tudtommal még senkit sem feszítettek keresztre (max legutoljára a középkorban az elnyomó hatalom).
Egy vélemény, legyen az pozitív, vagy negatív, pont a közösséget szolgálja. Sőt, az erre reagáló tulajdonost is minősíti, ami szintén a leendő kuncsaftoknak ad segítséget.
Én pl. amikor számomra ismeretlen helyre megyek, és tudom, hogy ott fogok étkezni, megnézem a környék éttermeit, és a véleményeket. Ha persze az átlag nagyon alacsony, sok értékelésből, az a legtöbb esetben óvatosságra inti ez embert, de ha láthatom, hogy mik a negatív vélemények, és arra milyen a tulajdonos reakciója, nagyban segíti a döntésemet, hogy hova üljek be (ha korrekt választ ad, egyes negatív véleményekre, az bizalomgerjesztő, ha kioktató, az vörös lámpa). Ez eddig szinte kivétel nélkül bevált, és pont ezért is írok mindig véleményt arról a helyről, ahol jártam, hogy segítsek másokat.
Ha valahol csak pozitív értékelés születhetnek, mert a negatív lehetőség nincs, vagy törlik, az szerintem aggasztó, mivel a távolról jött ember nem tudhatja az arányokat, hogy 10 pozitív értékelésre 1 negatív érkezik (és mondjuk az is igazából hülyeség), vagy mondjuk 5 valós, jogos kritika.
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 3841
Ezt nem értem. Akkor pl. te miért jársz ide?
Nem gondolom, hogy ez lenne a helyzet, egy őszinte véleményért tudtommal még senkit sem feszítettek keresztre (max legutoljára a középkorban az elnyomó hatalom).
Egy vélemény, legyen az pozitív, vagy negatív, pont a közösséget szolgálja. Sőt, az erre reagáló tulajdonost is minősíti, ami szintén a leendő kuncsaftoknak ad segítséget.
Én pl. amikor számomra ismeretlen helyre megyek, és tudom, hogy ott fogok étkezni, megnézem a környék éttermeit, és a véleményeket. Ha persze az átlag nagyon alacsony, sok értékelésből, az a legtöbb esetben óvatosságra inti ez embert, de ha láthatom, hogy mik a negatív vélemények, és arra milyen a tulajdonos reakciója, nagyban segíti a döntésemet, hogy hova üljek be (ha korrekt választ ad, egyes negatív véleményekre, az bizalomgerjesztő, ha kioktató, az vörös lámpa). Ez eddig szinte kivétel nélkül bevált, és pont ezért is írok mindig véleményt arról a helyről, ahol jártam, hogy segítsek másokat.
Ha valahol csak pozitív értékelés születhetnek, mert a negatív lehetőség nincs, vagy törlik, az szerintem aggasztó, mivel a távolról jött ember nem tudhatja az arányokat, hogy 10 pozitív értékelésre 1 negatív érkezik (és mondjuk az is igazából hülyeség), vagy mondjuk 5 valós, jogos kritika.
Csak a Marantz! :-D
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11227
- Kapcsolat:
Szívesen olvasnék erről, beszélgetnék veled a témában, akár egy másik topikban, akár privátban. Komolyan érdekel és nincs köze az itt folyó, nem igazán gusztusos perpatvarhoz.cables írta: ↑2026.01.10., szomb. 07:54Az audió rendszereink hangját egyre inkább a nagyfrekvenciás (NF) zaj jelenléte határozza meg. Ráadásul ez a zaj a technika állandó fejlődésével egyre magasabb frekvenciájú, a mikrohullámú sávba került. Mi ebben a probléma: az, hogy az elektronikai alkatrészek (kondenzátor, tekercs, ellenállás) másképp kezdenek ezeken a frekvenciákon viselkedni. Ez a helyzet másfajta gondolkodást kíván a fejlesztőktől.
...
Nem diszrét alkatrészekkel kell szűrni a nagyfrekvenciás zajt, hanem elosztott paraméterű hálózatokat kell kialakítani, mert ezek szűrik az NF zajt hatékonyan.
Továbbá szeretnék kipróbálásra kérni egy 2x3 méteres Power-R szimmetrikus XLR-XLR összekötő és 1 db 1,5 méteres földelt Schuko-IEC (Type F - C13) tápkábelt egy 30-40 W fogyasztású lejátszóhoz. Ha szeretnéd személyesen elhozni és saját kezeiddel beépíteni, nincs akadálya, nem fogom piszkálni, sem megbontani őket, csak azt kérem, hagyd nálam néhány napra, hogy jobban megismerhessem. Ha úgy komfortosabb számodra, megígérem, véleményem kizárólag veled osztom majd meg.
Azért, mert lejárató, személyeskedő, lehúzó és agresszív a környezet.
Próbáld már elképzelni a következőt:
Nem írogatsz ide, de olykor szereted olvasgatni, hogy mi történik a hifiben. Lett egy R kábeled, örülsz neki erősen, megírod Cables-nek, megköszönöd. Az, hogy ide beírj a farkasok közé, akik ízekre szednek, lehülyéznek, személyeskednek és nyilvánosan sértegetnek, ahhoz kell egyfajta bátorság, meg az, hogy leperegjen rólad az a nem kevés sértő bunkóság és rosszindulat, ami itt dívik. Ha ez nincs, akkor én is azt tanácsolom, hogy ide nem érdemes beírni semmit.
Általában nem szeretnek ide írni az emberek. A 'külsősök'.Alex_Aston írta: ↑2026.01.10., szomb. 06:42Tehát itt senki sem értelmes?![]()
Abban mi a vita indító, ha valaki leirja az őszinte véleményét?'![]()
És az nem lehetséges, hogy azért nem írnak ide, mert te megkéred őket erre...?
Azért, mert lejárató, személyeskedő, lehúzó és agresszív a környezet.
Próbáld már elképzelni a következőt:
Nem írogatsz ide, de olykor szereted olvasgatni, hogy mi történik a hifiben. Lett egy R kábeled, örülsz neki erősen, megírod Cables-nek, megköszönöd. Az, hogy ide beírj a farkasok közé, akik ízekre szednek, lehülyéznek, személyeskednek és nyilvánosan sértegetnek, ahhoz kell egyfajta bátorság, meg az, hogy leperegjen rólad az a nem kevés sértő bunkóság és rosszindulat, ami itt dívik. Ha ez nincs, akkor én is azt tanácsolom, hogy ide nem érdemes beírni semmit.
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Valami, amit én lényegesnek tartok. Az audió rendszereink hangját egyre inkább a nagyfrekvenciás (NF) zaj jelenléte határozza meg. Ráadásul ez a zaj a technika állandó fejlődésével egyre magasabb frekvenciájú, a mikrohullámú sávba került. Mi ebben a probléma: az, hogy az elektronikai alkatrészek (kondenzátor, tekercs, ellenállás) másképp kezdenek ezeken a frekvenciákon viselkedni. Ez a helyzet másfajta gondolkodást kíván a fejlesztőktől.
Vörös posztó volt sokak szemében, amikor bemutattam a diplomámat, és elmondtam, hogy én a mikrohullámú ágazaton végeztem a Budapesti Műszaki Egyetemen. Ennek a ténynek eddig is volt jelentősége, de most döntő fontosságú lett például a tápkábelek és zajszűrés területén. Nem diszrét alkatrészekkel kell szűrni a nagyfrekvenciás zajt, hanem elosztott paraméterű hálózatokat kell kialakítani, mert ezek szűrik az NF zajt hatékonyan. A Power-R kábelek és zajszűrő eszközök eszerint készülnek, ezért és az olcsó árukért kapnak annyi dicséretet a felhasználóktól. Ennyit tartok publikusnak, a megvalósítás nem publikus.
A következőben nem fogok válaszolni a profi Offolók okoskodásaira, mert azok csak arra jók, hogy elvegyék a vásárlóim kedvét attól, hogy megosszák saját tapasztalataikat. Természetesen, mint eddig is minden érdeklődésre válaszolok annak, aki ír nekem a cables@freemai.hu címemre.
Vörös posztó volt sokak szemében, amikor bemutattam a diplomámat, és elmondtam, hogy én a mikrohullámú ágazaton végeztem a Budapesti Műszaki Egyetemen. Ennek a ténynek eddig is volt jelentősége, de most döntő fontosságú lett például a tápkábelek és zajszűrés területén. Nem diszrét alkatrészekkel kell szűrni a nagyfrekvenciás zajt, hanem elosztott paraméterű hálózatokat kell kialakítani, mert ezek szűrik az NF zajt hatékonyan. A Power-R kábelek és zajszűrő eszközök eszerint készülnek, ezért és az olcsó árukért kapnak annyi dicséretet a felhasználóktól. Ennyit tartok publikusnak, a megvalósítás nem publikus.
A következőben nem fogok válaszolni a profi Offolók okoskodásaira, mert azok csak arra jók, hogy elvegyék a vásárlóim kedvét attól, hogy megosszák saját tapasztalataikat. Természetesen, mint eddig is minden érdeklődésre válaszolok annak, aki ír nekem a cables@freemai.hu címemre.
Különben vitatkozni jó dolog, ha az értelmes, formailag és tartalmilag is rendben van, de nem ebbe a topicba való.
Itt neked kell a válaszolnod a feltett kérdésekre és a felhasználóknak lehet leírni a véleményüket pro és kontra.
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 7926
Nem vitatkozom a vevőiddel. Még hozd ide a családom is, a lényeg, hogy én személyeskedek.cables írta: ↑2026.01.10., szomb. 01:33Beírnának azok boldogan és lenne értelmes tapasztalat csere - ha nem lebzselnének itt hozzád és nemtomm-hoz hasonló agresszíven Offoló személyek. A vevőim értelmes emberek, utálnak feleslegesen vitatkozni. Ezért nem írnak ide.
Neked, ha jól tudom vannak gyerekeid, van családod. Fogalmam sincs, hogy a velük való foglalkozás helyett miért itt töltöd a szabadidődet értelmetlen vitákkal.
Különben vitatkozni jó dolog, ha az értelmes, formailag és tartalmilag is rendben van, de nem ebbe a topicba való.
Itt neked kell a válaszolnod a feltett kérdésekre és a felhasználóknak lehet leírni a véleményüket pro és kontra.
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
Abban mi a vita indító, ha valaki leirja az őszinte véleményét?'
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 3841
Tehát itt senki sem értelmes?
Abban mi a vita indító, ha valaki leirja az őszinte véleményét?'
Csak a Marantz! :-D
Neked, ha jól tudom vannak gyerekeid, van családod. Fogalmam sincs, hogy a velük való foglalkozás helyett miért itt töltöd a szabadidődet értelmetlen vitákkal.
Beírnának azok boldogan és lenne értelmes tapasztalat csere - ha nem lebzselnének itt hozzád és nemtomm-hoz hasonló agresszíven Offoló személyek. A vevőim értelmes emberek, utálnak feleslegesen vitatkozni. Ezért nem írnak ide.
Te vevőm vagy, holnap felhívlak neked elmondom amit én tudok erről. Ide bármit írnék az további lejárató posztokat generálna.zoli73 írta: ↑2026.01.09., pén. 20:51
"Mivel én szubjektíven meg vagyok győzve a Zajgát hatékonyságáról, és írtam is ide véleményt nyíltan..."
Örültem is neki
Rákeresve a nagyfrekvenciás zajra, két válfaját említik. Az egyik az, amelyik a villamos vezetékhálózatokon terjed pl. kapcsolóüzemű tápokból, led vezérlőkből, stb., a másik a rádiófrekvenciás zajok, és a Wifi sugárzás okozta zaj. Feltételezem, hogy a Zajgát, a használati módjából kifolyólag, csak a vezetékhálózatokon terjedő zajok ellen véd. Jól gondolom? Javíts ki kérlek, ha tévednék. A nagyfrekvenciás zajokról azt találtam, hogy 10KHz-től - GHz-es tartományig tejednek, arra viszont nem találtam választ, hogy a Mi hobbink szempontjából, a fenti tartományból melyik az a sáv, ami érdemben befolyásulni képes a kapott hangot?
Reménykedem benne, ha már erre fejlesztettél egy ezközt, akkor Te mélyebben beleástad magad a témába, és választ tudsz adni a kérdésemre.
Ismétlem, nem a Zajgát hatékonyságát vonom kétségbe, azt nincs miért, hanem pusztán az érdekene, hogy melyik az a nagyfrekvenciás hangsáv, ami káros a hangzásra?
Köszönöm!
Egyébként pazar volt a 180 fokos fordulat Aszpirinnel szemben/mellett.
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 7926
Akkor írják ide a felhasználók. Ha meg te másolgatod be, akkor ne ferdítsd a valós képet azzal, hogy csak a pozitív visszajelzéseket másolod be, mert a felhasználók korrekt tájékoztatásához, a valós képhez a negatív és a semleges is hozzátartozik.
Egyébként pazar volt a 180 fokos fordulat Aszpirinnel szemben/mellett.
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
cables írta: ↑2026.01.09., pén. 20:21Erről én nem tudtam, de utólag kérlek fogadd el őszinte köszönetemet. Jót beszélgettünk, amikor nálam voltál. Csak egy lehet a közös célunk, hogy az AVX látogatók viták, személyeskedés helyet hasznos információkat szerezzenek például felhasználói vélemények formájában. Nekem az elmúlt év legnagyobb elismerése egy betegágyból mobilon írt hosszú vélemény volt, ami jól összefoglalta azt amit a Power-R kábelekről tudni érdemes:
https://xts.hu/Cables/A_kabeleidrol.pdf
Bocsánat de ki a forrás ? Név felvállalása stb? Erről írtam az előbb
Milyen rendszer és milyen rendszeren hallgatva mert te mindig ezzel jössz?
Ilyen hsz bárki tud szerkeszteni még számítógép ismeret sem kell hozzá nagyon….
"Az igazi barát szemből támad."
Rákeresve a nagyfrekvenciás zajra, két válfaját említik. Az egyik az, amelyik a villamos vezetékhálózatokon terjed pl. kapcsolóüzemű tápokból, led vezérlőkből, stb., a másik a rádiófrekvenciás zajok, és a Wifi sugárzás okozta zaj. Feltételezem, hogy a Zajgát, a használati módjából kifolyólag, csak a vezetékhálózatokon terjedő zajok ellen véd. Jól gondolom? Javíts ki kérlek, ha tévednék. A nagyfrekvenciás zajokról azt találtam, hogy 10KHz-től - GHz-es tartományig tejednek, arra viszont nem találtam választ, hogy a Mi hobbink szempontjából, a fenti tartományból melyik az a sáv, ami érdemben befolyásulni képes a kapott hangot?
Reménykedem benne, ha már erre fejlesztettél egy ezközt, akkor Te mélyebben beleástad magad a témába, és választ tudsz adni a kérdésemre.
Ismétlem, nem a Zajgát hatékonyságát vonom kétségbe, azt nincs miért, hanem pusztán az érdekene, hogy melyik az a nagyfrekvenciás hangsáv, ami káros a hangzásra?
Köszönöm!
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3354
Mivel én szubjektíven meg vagyok győzve a Zajgát hatékonyságáról, és írtam is ide véleményt nyíltan, nem a privát levelemet kellett bemásolnod. Viszont én is szeretnék valamit kérdezni, nem konkrétan a Zajgát-ról, de szorosan kapcsolódik a témához.
Köszönöm!
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- Aszpirin
- V.I.P.

- Értékelés: 6288
Szívesen.
Ha tényleg nem tudtad, és tényleg érdekel, íme:
(olvasd el figyelmesen, amiket írtam. Azokat is, amiket idézet idézetében ben emeltek ki tőlem.
Ha van kedved még hozzá, olvasd el a rákövetkező hozzászólásokat is. Nem voltam népszerű azzal, hogy tartottam a hátamat Neked, de kitartottam amellett, amit igaznak hiszek. )
íme: viewtopic.php?p=2986751#p2986751
Én MINDIG tudatosan törekedtem korrektül (és pragmatikusan) bánni veled adminként (ha nem így érzed, kérlek jelezd a konkrét esetet, amikor ez nem így volt), és ezzel nem is egy haragost szereztem... még azt is megkockáztatom, hogy a köszöneted mellett egy egyenes választ is megérdemelnék a kérdésedre.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
Erről én nem tudtam, de utólag kérlek fogadd el őszinte köszönetemet. Jót beszélgettünk, amikor nálam voltál. Csak egy lehet a közös célunk, hogy az AVX látogatók viták, személyeskedés helyet hasznos információkat szerezzenek például felhasználói vélemények formájában. Nekem az elmúlt év legnagyobb elismerése egy betegágyból mobilon írt hosszú vélemény volt, ami jól összefoglalta azt amit a Power-R kábelekről tudni érdemes:
Meg adnád nekem ennek az Attilának az elérhetőségét?
Mert ha ilyen műszerérzékeny fülei vannak, akkor adnék neki pár feladatot :)
Komolyra fordítva a szót:
NEM ismétlem NEM gondolnám, ha két ( monnyuk szerényen, kétséges hitelű anonim felhasználó) fülre alkotott véleményét nemigen fogadnám el hiteles mérésnek, pl egy műszeres ellenében.
Főleg anonim kivitelben
Ha már a hitelesség szóba kerül, akkor ha nevesítve vannak a véleményalkotók, kisebb negatív felhangja lenne pl számomra is.
De ettől ez még nem egy egzakt mérés helyettesítője.
kis off - nálunk a biztonságtechnikában nemigen lehet referenciákkal dobálózni.. gondolom mindenki érti, miért. De !! Ha az ügyfél beleegyezését adja, akkor ki lehet szerkeszteni pl egy honlapra, vagy akár nyomtatott kiadványba, mint "büszkeség"
Neked is áll a zászló, ha a felhasználók vevők megkérdezése és beleegyezése után nevesítve teszed ki ide a véleményüket, kisebb lesz az anomália.
És még egy nálam állandó visszatérő dilemma:
ha cserél valaki egy eszközt - mindegy mi de legyen most kábel ( a hely szelleme érdekében
A változást, ha nem a szubjektív részt vesszük, akkor ki lehet mutatni mérésekkel is. És így szépen vissza is értünk az elejére :)
- Aszpirin
- V.I.P.

Mi a furcsa abban, hogy kíváncsi vagyok? Főleg, amióta fényképen láttam az egyik zajszűrőd belsejét. Elég érdekes, és tényleg egyszeren kíváncsi vagyok, mekkora szűrést produkál.
Én pedig úgy emlékszem, hogy az LP demag-od érdekelt, és voltam is nálad. Nem emlékszem, hogy én kerestelek-e meg ezzel (valóban kicsi az esélye), de a megkeresésedre pozitívan reagáltam.
Te pedig a látogatásom után is megkerestél, pont a zajszűőddel vagy az éppen aktuális drótjaiddal, és úgy emlékszem, hogy nyitott is voltam rá. Sőt, egy ideig próbáltunk kölcsönösen megfelelő időpontot egyeztetni, pl. volt szó arról is, hogy közösen megyünk el Tonyához hallgatózni, de arról is, hogy akár eljönnél hozzám... Akkoriban nehéz volt összehoznunk.
Jelenleg kb 60 km-nire lakom tőled, és 3 éve ápolom súlyosan beteg édesanyámat, ami okán szinte mindig itthon vagyok (heti kétszer megyek be a budapesti irodába, de délután 5-ig haza kell érnem, mert addig tart a háztartási alkalmazottam munkaideje, aki vigyáz helyettem addig anyumra). Időm az kb. nulla elmenni, és ez még belátható időn belül csak egy szomorú esemény bekövetkeztével változhat meg.
Ergo: szívesen látlak az otthonomban, ha meg akarod mutatni a termékeidet, illetve annak is örülök, ha postán elküldöd.
Ezen ne múljon. De akkor is érdekelni fog az, amit kérdeztem.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- Aszpirin
- V.I.P.

A topik címe: Vélemények, kérdések Cables fejlesztésekkel kapcsolatban
Kérdeztem, a fejlesztéseddel kapcsolatban. Mégis hol itt az off? Mutasss rá, kérlek.
És még mindig nem válaszoltál. Hanem most engem támadsz.
Mi a bajod a kérdésemmel? Műszaki jellegű állítást közölsz marketingszövegként egy termékedről, amit villamos mérnök létedre nem akarsz műszaki adatokkal alátámasztani? Szerinted nincs oka a gyanúnak?
Az nem volt fura, amikor a pártatlanság nevében tartottam neked a hátamat, a gyűlölethullámmal szemben? Linkeljem ide?
Nem kötözködni akarok de miért nem írnak ide a topikodba meg ha nick névvel is ilyen beírásokat?
Mert ilyen beírást én is tudok irni! Ahogy olvasom nem tökéletes amit kipróbált mert meg mást is ki kell cserélni a rendszerben, hogy ne csilingeljen annyira…
Mert ilyen beírást én is tudok irni! Ahogy olvasom nem tökéletes amit kipróbált mert meg mást is ki kell cserélni a rendszerben, hogy ne csilingeljen annyira…
Még egy vélemény, ami tegnap este érkezett
Sajnos nagyon sokszor tettem már fel kérdést a kábeljaival kapcsolatban de soha semmilyen érdemleges választ nem kaptam tőle….csak azt, hogy nagyon jó és sok neves rendszerben is jól teljesít….Aszpirin írta: ↑2026.01.09., pén. 18:29Még egyszer leírom, mert úgy látszik, eddig kétszer nem ment át.
Semmit nem írtam az észlelt hangminsődég és nagyfrekvenciás zajok szűrése közti kapcsolatról. Semmit nem írtam a "Zajgát" észlelt hangminőségéről, ami szubjektív, és nem lehet mérésekkel alátámasztani, azt mindenki saját magának eldöntheti meghallgatással.
Azt Rudolf állította, hogy a kütyüje "hatékonyan szűri a nagyfrekvenciás zajokat".
Nekem az fura, hogy hirdeti a termékét egy ködös szakmai szöveggel, és ezt nem akarja adatokkal alátámasztani, imkább ködös kijelentéseket tesz. Nem kértem sem a működés titkait, semmit, csak ennek az egy állításnak a pontosítását. Az, hogy ezt folyamatosan kerüli, szerintem sok emberben gyanút ébreszt, és a saját érdeke is lenne ezt a gyanút eloszlatni.
Meg, hogy próbáljam ki a kábeljait de nincs sajna két egyforma minőségi tüdőmkábelja ….
Nem vonom kétségbe, hogy egy bizonyos szintig jó a kábelezése (alapnak) de ez a trollkodást amit néha csinál, hogy csakis a saját kábeljai a jók na az néha kiveri a biztosítékot…