Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Heed Audio termékek
Heed Audio termékek
Ahogy szaporodnak a komponensek, úgy jön elő újra és újra bennem a kérdés, hogy érdemes lenne-e a kábeleket is valahogy konszolidálni.
Készülékek terén kezd már nálam egyeduralkodó lenni a Heed. Így ott megvan a szinergia.
A kábelek terén meg QED ic, Hivox ic-k, nehai féle hangfalkábel "káosz" van (sőt még van egy speckó DIY vdh ic-m is). Tápkábelek azok teljesen alapok.
Elsősorban Heed tulajokat kérdezném, hogy kábelek terén érdemes-e valami egységességre törekedni. Ha igen akkor pedig milyen irányban (Heed féle kábelek?), tápkábel csere gondolom felesleges (vagy leginkább utolsó helyen van).
Tapasztalatok?
Nincs egyébként semmi gondom a jelenlegi hanggal..inkább csak a "szememet" bántja az egész.
Heed Audio termékek
A DC-t megenné a magas előtti váltó.
OK, köszi!
Heed Audio termékek
Az átlag erősítő viselkedése természetesen nem teszi tönkre a hsz-t, de most én diszfunkciót feltételezek (egyik csinálja, másik nem), ami akár DCt is küldhet a magasra. Oszt nyekk. Nem?
A DC-t megenné a magas előtti váltó.
Heed Audio termékek
Franciául kéne neki leírni, mert nem érteni magyar!

Érteni ezt is, érteni azt is. Meg el is adni erősítődet ángolul.
Peace & Love.
Heed Audio termékek
De, egy erősítő diszfunkciója vezethet oda, de egy átlag erősítő ki vagy bekapcsolásakor keletkező membránmozgás nem ilyen, nem is lehet diszfunkciónak hívni. Ennyi erővel a az ultraszónikus szűrő nélküli, függesztett vázas lemezjátszókban is gyaníthatnánk a membrángyilkosokat.
Ami be tud tenni egy magasnak, az a jó sok torzítás, akármilyen illedelmesen is relézték az erősítő ki és bekapcsolását.
Ugyanazt gondoljuk akkor.
Az átlag erősítő viselkedése természetesen nem teszi tönkre a hsz-t, de most én diszfunkciót feltételezek (egyik csinálja, másik nem), ami akár DCt is küldhet a magasra. Oszt nyekk. Nem?
Heed Audio termékek
SEAS koaxiális hangszóróval készült.
Ez van benne:Seas T18RE/XFCTV2
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Heed Audio termékek
Davone a neve.
Köszi! Látom, nem is cipő, hanem napozóágy. Persze lehet, hogy a hölgy lábán is van egy ilyen.
Heed Audio termékek
Davone a neve.
Csajok sztereóban járnak hozzá? :kiraly:
Heed Audio termékek
Davone a neve.
SEAS koaxiális hangszóróval készült.
- suminator968
- V.I.P.
- Értékelés: 1081
Heed Audio termékek
A soros C szűrők miatt a magassugárzóra nem veszélyes EZ a jelenség, de szerintem a mélysugárzóra sem. Amelyik hangszóró ezt nem viseli el, annak úgy kell...
Franciául kéne neki leírni, mert nem érteni magyar!
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11014
- Kapcsolat:
Heed Audio termékek
Valamit nem értek: ezek szerint az erősítő diszfunkciója nem vezethet oda, hogy elszáll a magassugárzó?
A soros C szűrők miatt a magassugárzóra nem veszélyes EZ a jelenség, de szerintem a mélysugárzóra sem. Amelyik hangszóró ezt nem viseli el, annak úgy kell...
Heed Audio termékek
A magassugárzók pár uF értékű kondin keresztül kapcsolódnak a végfokra, ugyanakkor a ki/bekapcsolási impulzusokban kevés a magasfrekis (a "kondin átjutó") energia >> nem tud "kipúposodni".
Valamit nem értek: ezek szerint az erősítő diszfunkciója nem vezethet oda, hogy elszáll a magassugárzó?
Heed Audio termékek
Bizonyára. És a magassugi mennyire púposodhat ki? Azt mennyire lehet túlterhelni?
A magassugárzók pár uF értékű kondin keresztül kapcsolódnak a végfokra, ugyanakkor a ki/bekapcsolási impulzusokban kevés a magasfrekis (a "kondin átjutó") energia >> nem tud "kipúposodni".
Heed Audio termékek
Azt tudja valaki, hogy mik ezek a tűsarkú cipők?
Bizonyára. És a magassugi mennyire púposodhat ki? Azt mennyire lehet túlterhelni?
Nálam egy canopost hajtott túl egy dyno, említettem már?
Heed Audio termékek
Nálam egy canopost hajtott túl egy dyno, említettem már?
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO
Heed Audio termékek
Mitől lenne veszélyes? Rendes hangszórónak ennyi ideig a többszörös túlterhelés sem árthat.
Heed Audio termékek
25th Anniversary!
http://zsoltaudio.blogspot.com/2012/01/ ... rsary.html
Én is kívántam boldog születésnapot, csak elvitte a cica...
Biztos nem tetszett Zsoltnak. Se.
Boldog 25. születésnapot, Heed!
Heed Audio termékek
Kikapcsoláskor nem mozgott a membrán, bekapcsoláskor kifelé mozgott, kb. a teljes kivezérlés feléig. Nem tűnik veszélyesnek; más erősítőim ennél nagyobbat pumpáltak.
Mitől lenne veszélyes? Rendes hangszórónak ennyi ideig a többszörös túlterhelés sem árthat.
Heed Audio termékek
Bár nem közvetlenül a Heedhez kapcsolódó téma, de a Royd egy időben a cég kedvelt márkája volt. A Royd rajongók által működtetett oldalon van egy 1991-es Royd Sintra teszt a HI-Fi choice-ból, amelynek az egyik érdekes megjegyzése így hangzik:
"A Sintra meglehetősen gyengén szerepelt a vakteszteken, amit nehezen tudtam megérteni, mivel a hangfal időközben az egyik személyes kedvencemmé vált. Azt gyanítom, a magyarázat talán a különcségében található. Különcség - egy olyan tényző, amely elbizonytalanítja a hallgatóságot, és gyakran negatív reakciókat vált ki."
Heed Audio termékek
És az Ion Nexus TX750/MA40 kombó sem. (De ha extrém módon hullámos a hanglemez, akkor az eposok membránja ijesztő utakat jár be.)
A sam40-es ion nexus végfok sem csinál ilyet. Bár Zsolt azt mondta, hogy az ion nexusok nem a heed nexushoz, hanem az obeliskekhez hasonlítanak. Lehet, hogy a más (híd) kapcsolás okozza a különbséget.
Heed Audio termékek
És Heed-ezel is?
Szimpatizálok a Heed-al, de én szeretem az Ion-t húsz éve, az meg majdnem olyan, mintha Heed-eznék.
1. xerxes - artemiz - dyna xx2mkII - arcam alpha plus - ion nexus sp1 - 4x ion nexus ma40 - ion jc1a/epos es12 - ion obelisk 3X+akg550
2. thomson dvd - ion obelisk 3 - royd a7 mk.I
3. philips cd - nad 3020 - aktiv audio baby
Heed Audio termékek
Az előd ION Systems Obelisk sem rugdosódik.
És az Ion Nexus TX750/MA40 kombó sem. (De ha extrém módon hullámos a hanglemez, akkor az eposok membránja ijesztő utakat jár be.)
1. xerxes - artemiz - dyna xx2mkII - arcam alpha plus - ion nexus sp1 - 4x ion nexus ma40 - ion jc1a/epos es12 - ion obelisk 3X+akg550
- suminator968
- V.I.P.
- Értékelés: 1081
Heed Audio termékek
Hopsza, ez nekem is ismerős terep.
És Heed-ezel is?
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Heed Audio termékek
... pedig közlekedés gépész is vagyok.....
Hopsza, ez nekem is ismerős terep.