Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Heed Audio termékek

jott/ment
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 311

Re: Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: jott/ment »

[/quote]

:) lemezjátszóból meg majd súgok neked egy titkos tippet. !
[/quote]

Erdekelnek a titkaid! ;)

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9299

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

mishow írta:
2018.12.06., csüt. 20:45
mishow írta:
2018.12.06., csüt. 10:19
Tegnap végleg eldőlt
+1 = sajnos mostantól nem nagyon lesz miről írnom, de azért szívesen olvaslak majd benneteket kocka.gif
Gratula a váltáshoz! Vincent is örül! ;)
(Én mondtam, hogy az SI3 jó... :rolleyes: )

Ps. Single wire, réz hangsugi kábel rulez! ;peace;
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2579

Hozzászólás Szerző: mishow »

mishow írta:
2018.12.06., csüt. 10:19
Tegnap végleg eldőlt
+1 = sajnos mostantól nem nagyon lesz miről írnom, de azért szívesen olvaslak majd benneteket kocka.gif

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2170

Hozzászólás Szerző: Shimano »

Shimano írta:
2018.12.06., csüt. 10:58
kábelman írta:
2018.12.06., csüt. 10:30
Ha már szóba került a távirányító. Kérdés, hogy miért nem működik, az első perctől kezdve és nem csak nálam a bankkártya méretű nyomkodó? Több helyen olvastam, hogy nem igazán működik ez a történet.

Mi a megoldás?
Működik az csak elemet kell cserélni benne,és azt helyesen,tehát az elemtartón látható ábra szerint is beletenni.Ha ekkor sem jó,akkor ellenőrizni kell a kontaktokat.Jónak kell annak lennie.
Még az is lehet ha újkorától nem működik,hogy az elem és az érintkező közt van valami amit el kell távolítani ahhoz hogy működjön.Ha nincs semmi,akkor elemcsere után jó lesz az.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

kábelman írta:
Ha már szóba került a távirányító. Kérdés, hogy miért nem működik, az első perctől kezdve és nem csak nálam a bankkártya méretű nyomkodó? Több helyen olvastam, hogy nem igazán működik ez a történet.

Mi a megoldás?
Működik az csak elemet kell cserélni benne,és azt helyesen,tehát az elemtartón látható ábra szerint is beletenni.Ha ekkor sem jó,akkor ellenőrizni kell a kontaktokat.Jónak kell annak lennie.

mishow
V.I.P.
V.I.P.

kábelman írta:
Ha már szóba került a távirányító. Kérdés, hogy miért nem működik, az első perctől kezdve és nem csak nálam a bankkártya méretű nyomkodó?
Van, hogy a dizájn visszafelé sül el.
Amúgy meg Zsolt írta:
"Minden ami RC5 kód ... az összes Philips bázisú készülék ... "

kábelman
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 9

Hozzászólás Szerző: kábelman »

Mi a megoldás?

mishow
V.I.P.
V.I.P.

Tegnap végleg eldőlt.

Nem tegnap született a döntés, de tegnap végleg lezárult azzal, hogy a régi készülékek visszakerültek Zsolthoz.
Talán írtam korábban, ezek nem egészen "sorozat" darabok voltak, így az alku eleve úgy szólt, váltás esetén vissza a feladónak.
Bejáratódott az x2, pontosabban összejáródott a rendszer.
Mondhatnám azt is, összeért - annyira, hogy a végén el sem végeztem az ellenpróbát, vagyis nem próbáltam ki ismét az Si3-at az x2 nélkül.
Minek?
Hallom és tudom, az egész így kerek.
Jó-jó, előtte is azt mondtam, utána megbontottam, majd újra sokat dolgoztam, hogy az legyen.
Most megint az, kicsit másként, mint előtte, de most nagyon.
Azt nem mondom, hogy "kerekebb" hiszen épp magam szoktam hivatkozni Jóapám mondására, a jóságnak nincsenek fokozatai, ez igazából nem egy fokozható melléknév - illetve grammatikailag fokozható de sok értelme nincs.
Huh, milyen bonyolultan sikerült megfogalmaznom azt, hogy a "jónál nincs jobb..." :D

Vagy szeretnétek Madáchot?
"Be van fejezve a nagy mű, igen.
A gép forog, az alkotó pihen.
Év-milliókig eljár tengelyén,
Míg egy kerékfogát ujítni kell."

Az biztos, hogy én már nem fogom "újítni"
Talán még megmoccan a bogár azzal kapcsolatban, hogy a hf kábelt egy másik egyeres kábelre cseréljem. Azt ugyanis ez a tekergés végérvényesen bebizonyította, hogy nekem a tömör egyeres kábel a kattanásom, hf vonalon mindenképp. Lehet, hogy bejönne az a tézis (érted, tééézisss .... :rolleyes: ) hogy ilyenkor a rendszer összes kábelét erre kell cserélni.
Túrhatnám a netet DNM kábelek után, jöhetne az újfajta, négyeres biwire virzió (basszus, lebuktam, hogy már fel is túrtam a netet....) meg kereshetnék IC kábelt Eichmann BulletPlug RCA dugókkal.
Tuti más lenne a hang, még az sem kizárt, hogy valamit még reszelne az összképen.
DE NEM!
Esténként leülök, és élvezem a zenét.
Köszönöm, megérkeztem. Örülök és újra csak köszönöm!

Mostanában több olyan vendégem volt, aki nem hifizik, de a zenét kedveli.
Persze, hogy a szemük megakadt az Enigmákon, utána meg a fura fekete cipősdobozokon.
- Meghallgathatják?
- Hogyne!
- Fúúú. Aztaaaa. Dejószól...
Őszinte csodálkozás az arcokon.
Na, nem mintha bármiféle (ön)igazolásra lenne szükségem, de tudjuk, a leghitelesebb tesztelő a nem hifista tesztelő ...

Ps: Na jó, egy területen még vekereg a bogár, gondolkodom, hogy az Edwards Audio Apprentice helyett nézek egy egy fokkal jobbat. Csak az a baj, hogy ezzel is jól szól ... az alap Rega RB101 kar, és az annyira alap AT3600 hangszedő, aminél alapabb már ebben a műfajban nincs. Az öreg '70-80-as évekbeli magyar LP-im mintha ezekhez lennének kitalálva.
Hogy a végére még egy klasszikust, Kolompár Sándor Polgár Jenő videóját idézzem: "Kizárt dolog, mert nem tudom..."

huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 2679

Hozzászólás Szerző: huszti-zsolt »

Ear írta:
2018.12.04., kedd 17:37
filusj írta:
2018.12.04., kedd 10:27
Hátha valakinek jól jön az információ. Azt találtam, hogy a Roksan Caspian CD-hez kapott "Roksan M series-1" távirányító kezeli az Obelisk Si-t.
Meg még mennyi minden más. :tutiok: Szabványos infra parancsokkal működik a Heed, meg még sok minden más készülék.
Minden ami RC5 kód. A Naimtól a Roksanig, az Arcamtól a Marantzig, a Regától az összes Philips bázisú készülékig, hogy csak a legismertebbeket említsem! :)

filusj
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 21

Hozzászólás Szerző: filusj »

Hátha valakinek jól jön az információ. Azt találtam, hogy a Roksan Caspian CD-hez kapott "Roksan M series-1" távirányító kezeli az Obelisk Si-t.
Roksan Caspian M2 erősítő, Roksan Caspian M1 CD, Dynaudio Evoke 10, Heed Bee, Royd Seven, Celestion 3, Marantz tuner, Alces 3, Canare, QUED, Arzachel, Nordost Blue Haven klón (ezek tetszés szerint keverve :) )

tibi62
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 275

Hozzászólás Szerző: tibi62 »

Remélem nem gond, hogy ide is beírom? Heed Dt futóművet keresek. Fekete színben.

hukkle
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 373

Hozzászólás Szerző: hukkle »

Egyelőre teoretikusan kérdezem Thesis Phono fokozatára upgrade-elt már valaki Quasar III + Qpsu III vagy Px táp kombóról?

/ avagy a thesis széria becsatlakozási pontja az elő és végfok ? /

jott/ment
Törzsvendég
Törzsvendég

jott/ment
Törzsvendég
Törzsvendég

huszti-zsolt írta:
2018.11.28., szer. 12:15
Személyes tapasztalatom nincs. Az adatlap alapján én a 330uV bemeneti érzékenységet és a 470Ohm lezárást javasolnám - és High Output - de ki lehet próbálni a 100uV érzékenységet (a Quasar headroom-ja bőven bírni fogja) és 100 Ohm lezárást (és persze keresztbe is!), ez esetben talán a Low Out a praktikusabb.
Koszonom!
Otthon tudom megnezni, de a neten fellelheto hasznalati utasitas es az emlekeim szerint is ezek az allitasi lehetosegek vannak: sensitivity 100 μV / 220 μV / 600 μV.
330uV-os allitasi lehetoseg nincs.
Ez esetben a 220 μV a jo ertek?

Ha mar itt tartunk, Benz Ace L eseten mi az ajanlott?
Kerdezem ezt ugy, hogy lassan 10 eve igy hasznalom, es nem szol rosszul ;)
1kOhm/220 μV/High Out
:)

huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég

jott/ment írta:
2018.11.28., szer. 11:18
Milyen ertekekre kell jumperelni a Quasart, ha egy Audio Technica 33PTG/II-hoz szeretnem illeszteni?

Output Voltage: 0.3mV (1kHz and 5cm/sec.)
Recommended Load Impedance: Min 100Ω
Személyes tapasztalatom nincs. Az adatlap alapján én a 330uV bemeneti érzékenységet és a 470Ohm lezárást javasolnám - és High Output - de ki lehet próbálni a 100uV érzékenységet (a Quasar headroom-ja bőven bírni fogja) és 100 Ohm lezárást (és persze keresztbe is!), ez esetben talán a Low Out a praktikusabb.

jott/ment
Törzsvendég
Törzsvendég

Milyen ertekekre kell jumperelni a Quasart, ha egy Audio Technica 33PTG/II-hoz szeretnem illeszteni?

Output Voltage: 0.3mV (1kHz and 5cm/sec.)
Recommended Load Impedance: Min 100Ω

tibi62
Törzsvendég
Törzsvendég

Szia zsolt,
Nagyon köszönöm a gyors válaszod! :)

huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég

tibi62 írta:
2018.11.27., kedd 19:58
Szép estét,
Kérdezném, hogy a DT cd futómű mióta lehet forgalomban? Van e több generációja? Van e különbség egy kb. 8 éves és egy mai DT között?
Igen, van különbség. Az "eredeti" DT egy olyan kiolvasó mechanikával/elektronikával rendelkezett ami memóriába olvasott. Ez az verzió sajnos két évvel ezelőtt megszűnt, merthogy megszünk a mechanika/elektronika ezen verziója. Azóta a egy újabb CD egységet használunk ez is a köznyelvben "Sanyo" mechanika névre hallgató elem, de ez már direkt módon olvas.

huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég

kábelman írta:
2018.11.26., hétf. 14:33
Mi az ismertetőjele az Obelisk PS végfokok egyedfejlődésének?

Mert ugye volt (legalábbis ha jól silabizálom az infókból)

Mk 1 (ezen belül volt három féle nyákelrendezés)

Mk 2 (dőlt betűs SI, jobb hangú, mint az Mk1)

Mk3 (nem kicsit jobb hangú sorozat, mint az előzők)

És mivel állítólag a különépített végfokok egyenrangúak az integrált erősítők végfokaival, felmerül a kérdés, hogy mi van a külön végfokokkal?

Hogy különböztethetők meg egymástól a különböző verziók?
Nincs ismertetőjelük, ugyanis nincs 3 féle. Sőt, kétféle sincs. Volt a PAS, de az nem PS. A PS-ek alaktrészre megegyeznek mióta a termék létezik. Egyetlen "mod" valóban történt az évek során, éspedik a PS indulásakor még a NYÁK tartalmazott egy kártyahelyet, ami egy aktív keresztváltó fogadására szolgált volna, ám ez lemaradt később. egy tapasztalatunk szerint a végfokot semmilyen tekintetben nem érintette, a hangminőséget semmilyen tekintetben nem befolyásolta. Tehát vagy PAS vagy PS - de ez két különböző modell - harmadik eset nincs.

tibi62
Törzsvendég
Törzsvendég

Szép estét,
Kérdezném, hogy a DT cd futómű mióta lehet forgalomban? Van e több generációja? Van e különbség egy kb. 8 éves és egy mai DT között?

mishow
V.I.P.
V.I.P.

avl2 írta:
2018.11.27., kedd 09:09
Shimano írta:
2018.11.26., hétf. 21:41
... most annyiban könnyebb hogy több az infó ...
die Qual der Wahl, the agony of choice
Nagymamám ezt úgy mondta: akinek két órája van, sosem tudja mennyi a pontos idő :D

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Hozzászólás Szerző: avl2 »

Shimano írta:
2018.11.26., hétf. 21:41
...most annyiban könnyebb hogy több az infó ...
az info több, elerhetösege könnyebb, de a "jó" választás szerintem már nem könnyebb, mert igen sok a "hamis" info, a tul sok között nem a tartalom minösege alapjan lehet öket megtalalni, több a felrevezetö dolog, messziröl jöttek azt mondanak, amit akarnak, ...stb.

die Qual der Wahl, the agony of choice

hukkle
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 373

Hozzászólás Szerző: hukkle »

Használ(t) valaki diffúzort plafonra szerelve Enigmaval?

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

kupecke írta:
2018.11.26., hétf. 20:31
Nagyfalu és környékén ez könnyen megy, de én szívesen elugrottam pl. a "nagy Royd hájp" idején Győrbe,
Szombathelyre is jófajta darabokat filvégre venni. Egy percét sem bánom egyik látogatásomnak sem, ezért is írtam. :smile32:
Ja,most annyiban könnyebb hogy több az infó és a lehetőség.Mondjuk még most is sokan bután vásárolnak,mert látva pl ezt a fekete napi sorbanállást egy egy drága helyen azért mert ott a magas árból volt annyi engedmény,hogy így csak kb 20 30%-al maradt drágább,mint más akciót nem kínáló,de korrekt árat megadó helyen.Ez az akció valami agymosó varázsszó lehet,másra nem tudok gondolni.Kivételek biztos voltak,de nem ez volt a jellemző.
Na de vissza a hifihez.Szóval nem volt ez mindig így,mert nekem pl csak a havonta megjelenő hifi újságok adtak némi támpontot,de vissza gondolva lehet jobb lett volna ha azok sem lettek volna,mert inkább félrevezettek,és nem előre.Vidékiként a közelemben nem volt hifis ismerős,hifis boltról sem tudtam,szóval ez sem juttatott előrébb.Aztán jött a net és kitárult a világ,de itt meg már az infók helyénkezelése volt a kihívás,mondjuk ahogy látom ez még most is így van.Viszont van lehetőség fórumtársakkal,kereskedőkkel ismerkedni,beszélgetni,és rendszereket is fülelni.Ez jó mert segíthet eligazodni,és a nekünk való hangot megtalálni.

kupecke
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1314

Hozzászólás Szerző: kupecke »

Nagyfalu és környékén ez könnyen megy, de én szívesen elugrottam pl. a "nagy Royd hájp" idején Győrbe,
Szombathelyre is jófajta darabokat filvégre venni. Egy percét sem bánom egyik látogatásomnak sem, ezért is írtam. :smile32:

Lezárt

Vissza: “Hifi gyártók”