Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Heed Audio termékek
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 9297
Re: Heed Audio termékek
Huszti Zsolt kérésére a témát egyelőre ideiglenesen bezárom.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- PgSpa
- Fórumlakó
- Értékelés: 437
Én is azon a véleményen vagyok, hogy a moderátor túlreagálta ezt a kérdést. Sokkal durvább hangnemet elnéztek sokáig pl. a Kábelezzünk topikban. Ez a vélemény, amit a kolléga leírt, engem csak enyhe mosolyra késztetett, hiszen egy ősrégi Heed konstrukciót hasonlított egy ősrégi készülékkel, ami már új, best buy korában is kompromisszumos volt.
- Rotox
- Beköltözött
- Értékelés: 1324
Értem. Tehát a beavatottak szűk köréről beszélünk, akik képesek felismerni az összefüggéseket, mélyebb, misztikusabb, absztraktabb tudással rendelkeznek, szemben a „külső körrel” (exoteros), ami a közönséges embereket jelöli, a laikusokat, az avatatlanokat, akik nem rendelkeznek elegendő és kellőképpen mély előzetes ismeretekkel és akik számára az ezoterikusok tudása nem érthető.
Mindazonáltal ez még mindig nem ad választ arra a felvetésemre, hogy moderátori közreműködéssel miért "gyomlálódnak ki" a fősodortól eltérő vélemények (pl. henricusm, vagy akár a mostani esetben Reverb hozzászólásainak formailag, tartalmilag nem támadható részei).

De ahol ez nem történik meg, ott is jól látható a kollektív, távozásra, de legalábbis hallgatára késztető presszió: "ne ide járj örömködni", "nem hiszem el hogy ennyire nem megy a szövegértés", "örüljön az illető, hogy csak az "OFF"-ba került át", "mi ... nem járunk át más márkák topikjaiba megmondani, hogy minél is jobb a Heed", vagy akár a fenti idézésem finom (vagy mégsem?) utalása, stb..
Na mindegy, hagyjuk...

Nem mindenkinek való a Heed.Rotox írta: ↑2025.09.25., csüt. 17:28..
Hozzászólásomat tényleg a jobbítás szándékával írtam, elfogadva azt is, hogy ízléseken kár vitatkozni. Higgyétek el, gazdagabb, hitelesebb lenne ily módon, a véleményeket akár (kultúrált módon!) ütköztetve a topic. De ha megy ez is az Off-ba, akkor sem fogok a kardomba dőlni.![]()
pl. a Nexusok, amelyek nálam zenélnek, azok sem. Pedig semmilyen erősítőt nem ismerek, amire lecserélném.
Inkább valami olyasmi van, hogy adott ízléseket 'bemozdít' egy-egy Heed berendezés, vagy Heed lánc. A lényeg a 'bemozdítás' mértékén van. Amit kb. a 'mennyire szeretünk leülni a hifink elé a zene miatt' jelenséggel függ erősen össze. Hogy az itt furcsán amolyan 'nagyobbacska' olykor.
Aki ebből kimarad, az a többség. A normális közönség. Ők, az exo-terikusok, teljesen jogosan, udvariasan értetlenkednek az ezo-terikusok ömlengésein. Kb. mint Püthagorasz idejében. Semmi sem változott. :)
Énszerintem ettől a 'bemozdítás'-képességtől nagy egy hifis cég vagy név.
Nem pedig az előállított hangtól.
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek
Érdekes dolog az infláció pszichológiája.
Most direkt rákerestem, a 2000-2025-ös időszakban a hivatalos KSH statisztikák szerint a magyar pénzromlás mértéke összesítve nagyjából 250% volt, tehát ami 2000-ben 100 Ft volt azért ma 350 Ft-ot kell fizetni. Nyilván ez egy átlagos érték, termékcsoportok szerint ettől jelentős eltérések lehetségesek.
Ha a deviza árfolyamokat nézzük, 2000-ben 250 Ft körül volt az Euro, manapság 390-400 Ft körül mozog.
A gyakran vásárolt termékek esetén az emberek fokozatosan szembesülnek a drágulással, nyilván berzenkednek a 800 Ft-os vaj vagy 2500 Ft-os lángos láttán, de fokozatosan hozzászoknak.
Más a helyzet ritkán vásárolt nagy értékű fogyasztási cikkek esetén. Egy átlag hifista nem egy-két évente cseréli le a készülékeit (persze ilyen is akad, de nem ez a jellemző), inkább 10-15 éves ciklusokban vásárol, és ha közben nem fórumozik, nem követi a hifi sajtót és az iparág változásait csak zenét hallgat, akkor ha 15 év után cserére szánja el magát, hirtelen szembesül a durva változással. Valahogy könnyebben emésztik meg az emberek a 800 Ft-os vajat, mint azt, hogy egy azonos kategóriájú hifi-ért 3-4-szeres pénzeket kell fizetni.
Nem kevés olyan potenciális vevő jelenik meg nálam, aki szeretné lecserélni pl. a régi Technics tornyát, és szinte büszkén kiböki, hogy akár 400ezret is szánna rá, úgy értve hogy erősítőre, cd játszóra, lemezjátszóra és hangfalra összesen. Amikor szembesítem a ténnyel, hogy manapság ennyiből talán megveheti a Technics legolcsóbb lemezjátszóját, de ha nem ragaszkodik a márkához, akkor sem tudok ennyiből kihozni egy komplett rendszert.
Most direkt rákerestem, a 2000-2025-ös időszakban a hivatalos KSH statisztikák szerint a magyar pénzromlás mértéke összesítve nagyjából 250% volt, tehát ami 2000-ben 100 Ft volt azért ma 350 Ft-ot kell fizetni. Nyilván ez egy átlagos érték, termékcsoportok szerint ettől jelentős eltérések lehetségesek.
Ha a deviza árfolyamokat nézzük, 2000-ben 250 Ft körül volt az Euro, manapság 390-400 Ft körül mozog.
A gyakran vásárolt termékek esetén az emberek fokozatosan szembesülnek a drágulással, nyilván berzenkednek a 800 Ft-os vaj vagy 2500 Ft-os lángos láttán, de fokozatosan hozzászoknak.
Más a helyzet ritkán vásárolt nagy értékű fogyasztási cikkek esetén. Egy átlag hifista nem egy-két évente cseréli le a készülékeit (persze ilyen is akad, de nem ez a jellemző), inkább 10-15 éves ciklusokban vásárol, és ha közben nem fórumozik, nem követi a hifi sajtót és az iparág változásait csak zenét hallgat, akkor ha 15 év után cserére szánja el magát, hirtelen szembesül a durva változással. Valahogy könnyebben emésztik meg az emberek a 800 Ft-os vajat, mint azt, hogy egy azonos kategóriájú hifi-ért 3-4-szeres pénzeket kell fizetni.
Nem kevés olyan potenciális vevő jelenik meg nálam, aki szeretné lecserélni pl. a régi Technics tornyát, és szinte büszkén kiböki, hogy akár 400ezret is szánna rá, úgy értve hogy erősítőre, cd játszóra, lemezjátszóra és hangfalra összesen. Amikor szembesítem a ténnyel, hogy manapság ennyiből talán megveheti a Technics legolcsóbb lemezjátszóját, de ha nem ragaszkodik a márkához, akkor sem tudok ennyiből kihozni egy komplett rendszert.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Egyszerűen nem hiszem el hogy ennyire nem megy a szövegértés.Rotox írta: ↑2025.09.25., csüt. 17:28Tényleg nem szeretnék outsiderkéntitt "örömködni" (ahogy ezt pár hónapja megkaptam Tőletek itt), de engedjetek meg pár gondolatot. Lehet, hogy az Off-ba "kidobott" kolléga stílusa tényleg nem volt megfelelő, de az általa leírtakban - legalábbis én - látok azért némi igazságot. A diskurzus az ominózus "fészekbeszarással" indult ("túl olcsón adsz túl jó hangot"). Személyes vélemény: 2025-ben Magyarországon 1 850 E Ft nem nevezhető "túl olcsónak" még egy erősítő-DAC-streamer kombóért sem (ha jól veszem ki az Obelisk Super Integrated műszaki tartalmát), sőt nem vesznék össze azzal sem, aki esetleg túlárazottnak tartja. (Ugyanakkor nekem azzal sincs semmi bajom, ha mások szerint meg best buy.) Viszont a topic hitelességét rendkívüli módon csökkenti, ha a "másképp gondolkodókat" egyszerűen eltüntetitek innen és csak a "szekta" (bocs
) maradhat. Hoznék még egy példát: újdonsült Ny-Európai fórumtársunk nemrég rendkívüli módon érdeklődött a Heed, illetve általában magyar HiFi termékek iránt, vett is egy Obelisk si/x2 párost. Aztán vásárolt egy használt Etalon Suprát is, és, idézem: "...azóta a Heed Obelisk SI2/X2 porosodik. Nagyon lenyűgözött az Etalon!" Ahogy ezt leírta - adminisztrátori közreműködéssel - röpült is innen:
viewtopic.php?f=132&t=7568
Pedig azt gondolom, az ilyen véleményeknek is helye lenne itt, aztán - ahogy többször szoktátok idézni - "mindenki úgy élvez, ahogy tud", vagy "virágozzék minden virág".
Hogy ne érjen az a vád, hogy olyan készülékekről beszélek, melyeket nem ismerek: az Obelisk erősítők több generációját ("sima", I, SI, si/x2) birtokoltam, vagy tartósan hallgattam (emellett DT-t, DA-t is), Standart 1, 2, 2/2, Enigma 5, Grand Enigma hangsugárzók is "megvoltak". Aztán jött a Rega korszakom(a linkelt bejegyzés még az első fórumról távozásom előttről való
):
"Remélem, nem köveznek meg a Heed fan-ok, ha őszintén elmondom a véleményemet... Nekem is volt heed obelisk si + x2 (mkII, már a csupa kis betűs felirattal), nagyon jó, "kristálytiszta" készüléknek tartom a mai napig. (Royd Sapphire I hangdobozokkal hallgattam, illetve egy rövid ideig Audio Note AZ-Two is zenélt mögötte. Sajnos a Sintra II-vel időben elkerülték egymást...) Az obelisk nekem túlságosan semleges, megkockáztatom, olykor unalmas volt, aztán jött a(z első) Rega Mira 3 (harmadáron), és felcsillant a szemem, megjött az élet, a "boogie", az általam hallgatott zenéken nekem egyértelműen jobban tetszett. Hangsúlyozom, nem azt mondom, hogy jobb erősítő volt, hanem azt, hogy az én ízlésemmel, preferenciáimmal jobban találkozott. A Cursa 3 / Maia 3 páros erre még rátett egy lapáttal, számomra egyértelműen ez a jobb erősítő. Aki a Heed nyugodt hangjából hiányol valamit, annak feltétlenül megér egy próbát. (És azért egy kicsit olcsóbb is az obelisk si + x2 párosnál... )"
Véleményemet az - azóta már a fórumról távozott - Salaca (később Bitrograde) fórumtárs ezzel egészítette ki:
"Udvariasan fogalmazol: amikor nálam járt egy ilyen si+x2 páros, egészen konkrétan nem szólt jól..."
viewtopic.php?f=32&t=88019&p=1990937&hi ... k#p1990937
Persze lehet, hogy mi vagyunk a süketek, mindenesetre zárásként hivatkoznék Audiolife blogjára is:
"Kb 2 hónapja a teljes láncot (Obelisk) meghallgattuk... Vagy valami nem volt rendben, vagy nem tudom, de direkt nem írtam róla. Kiábrándítóan nem szólt jól."
https://audiolife.blog.hu/2017/07/22/na ... _audio_a42
Hozzászólásomat tényleg a jobbítás szándékával írtam, elfogadva azt is, hogy ízléseken kár vitatkozni. Higgyétek el, gazdagabb, hitelesebb lenne ily módon, a véleményeket akár (kultúrált módon!) ütköztetve a topic. De ha megy ez is az Off-ba, akkor sem fogok a kardomba dőlni.![]()

A heed obelisk one,amiről a kolléga ír,hát nem is tudom mikor készülhetett,

Megkeményedett a pc hálózati drót,jajj istenem,ez valami tragédia lehet.Kilazult a hs terminál ezen az öreg vason,hát ez borzasztó!!,ilyet sem látott még senki,vagy de,csak az illető egyszerűen meghúzta őket,és kicserélte egyúttal a pc hálózati drótot is,aztán vagy hallgatta tovább,vagy keresve a neki jobban bejövő hangot úgy mint ahogyan a többi hifis is teszi,más erősítőt választott.
Ebben a sz@rkavarásban én nem látok semmi igazságot,fars infókat annál inkább,de lehet én vagyok másként bekötve.
Ahogy ismerem a moderátorokat, nem a véleménnyel volt baj, hanem a stílussal. Örüljön az illető, hogy csak az "OFF"-ba került át. 

>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
A hangjukhoz képest azok.
Meg ahhoz képest, hogy ugyan ennyiért más nagynevű gyártók mit adnak. Meg a 2milliós kábelekhez képest.
Így kellene szerintem ezeket értelmezni.
Amúgy nyilván drágák, ez egyértelmű, főleg, hogy pl az általam is sokszor megénekelt Wiim Amp-al is lehet élvezetesen zenéthallgatni. De azért mégsem ugyan az, mint a Heed rendszeremen.
Az, hogy te harmad áron jobbat találtál (szerinted), azzal szerintem senkinek itt semmi baja. Hallgasd örömmel. A Nad3020-al való összevetésben sem az összevetéssel, vagy annak eredményével volt a probléma. Az előadott stílussal volt.
A magam részéről üdvözlöm, hogy az adminok itt még csírájában elfojtják az ilyet. Én örülök ha a továbbiakban sem uralkodik el itt, a mai közbeszédben sajnos általános szörnyű modortalanság.
De azért azt is megjegyezném, hogy mi, a "szektatagok" szerintem nem járunk át más márkák topikjaiba megmondani, hogy minél is jobb a Heed.
- DeProtector
- Fórumlakó
- Értékelés: 249
Azért az "túl olcsón jó hang" illetve a "bestbuy" kijelentéseket érdemes kontextusba helyezni (ezt persze nem fejtettük ki anno, ez igaz). Ezek nem a magyar átlagkeresethez viszonyítva olcsók, vagy bestbuy kategória.Rotox írta: ↑2025.09.25., csüt. 17:28Tényleg nem szeretnék outsiderkéntitt "örömködni" (ahogy ezt pár hónapja megkaptam Tőletek itt), de engedjetek meg pár gondolatot. Lehet, hogy az Off-ba "kidobott" kolléga stílusa tényleg nem volt megfelelő, de az általa leírtakban - legalábbis én - látok azért némi igazságot. A diskurzus az ominózus "fészekbeszarással" indult ("túl olcsón adsz túl jó hangot"). Személyes vélemény: 2025-ben Magyarországon 1 850 E Ft nem nevezhető "túl olcsónak" még egy erősítő-DAC-streamer kombóért sem (ha jól veszem ki az Obelisk Super Integrated műszaki tartalmát), sőt nem vesznék össze azzal sem, aki esetleg túlárazottnak tartja. (Ugyanakkor nekem azzal sincs semmi bajom, ha mások szerint meg best buy.) Viszont a topic hitelességét rendkívüli módon csökkenti, ha a "másképp gondolkodókat" egyszerűen eltüntetitek innen és csak a "szekta" (bocs
) maradhat. Hoznék még egy példát: újdonsült Ny-Európai fórumtársunk nemrég rendkívüli módon érdeklődött a Heed, illetve általában magyar HiFi termékek iránt, vett is egy Obelisk si/x2 párost. Aztán vásárolt egy használt Etalon Suprát is, és, idézem: "...azóta a Heed Obelisk SI2/X2 porosodik. Nagyon lenyűgözött az Etalon!" Ahogy ezt leírta - adminisztrátori közreműködéssel - röpült is innen:
Pedig azt gondolom, az ilyen véleményeknek is helye lenne itt, aztán - ahogy többször szoktátok idézni - "mindenki úgy élvez, ahogy tud", vagy "virágozzék minden virág".
Hogy ne érjen az a vád, hogy olyan készülékekről beszélek, melyeket nem ismerek: az Obelisk erősítők több generációját ("sima", I, SI, si/x2) birtokoltam, vagy tartósan hallgattam (emellett DT-t, DA-t is), Standart 1, 2, 2/2, Enigma 5, Grand Enigma hangsugárzók is "megvoltak". Aztán jött a Rega korszakom(a linkelt bejegyzés még az első fórumról távozásom előttről való
):
"Remélem, nem köveznek meg a Heed fan-ok, ha őszintén elmondom a véleményemet... Nekem is volt heed obelisk si + x2 (mkII, már a csupa kis betűs felirattal), nagyon jó, "kristálytiszta" készüléknek tartom a mai napig. (Royd Sapphire I hangdobozokkal hallgattam, illetve egy rövid ideig Audio Note AZ-Two is zenélt mögötte. Sajnos a Sintra II-vel időben elkerülték egymást...) Az obelisk nekem túlságosan semleges, megkockáztatom, olykor unalmas volt, aztán jött a(z első) Rega Mira 3 (harmadáron), és felcsillant a szemem, megjött az élet, a "boogie", az általam hallgatott zenéken nekem egyértelműen jobban tetszett. Hangsúlyozom, nem azt mondom, hogy jobb erősítő volt, hanem azt, hogy az én ízlésemmel, preferenciáimmal jobban találkozott. A Cursa 3 / Maia 3 páros erre még rátett egy lapáttal, számomra egyértelműen ez a jobb erősítő. Aki a Heed nyugodt hangjából hiányol valamit, annak feltétlenül megér egy próbát. (És azért egy kicsit olcsóbb is az obelisk si + x2 párosnál... )"
Véleményemet az - azóta már a fórumról távozott - Salaca (később Bitrograde) fórumtárs ezzel egészítette ki:
"Udvariasan fogalmazol: amikor nálam járt egy ilyen si+x2 páros, egészen konkrétan nem szólt jól..."
Persze lehet, hogy mi vagyunk a süketek, mindenesetre zárásként hivatkoznék Audiolife blogjára is:
"Kb 2 hónapja a teljes láncot (Obelisk) meghallgattuk... Vagy valami nem volt rendben, vagy nem tudom, de direkt nem írtam róla. Kiábrándítóan nem szólt jól."
A hangjukhoz képest azok.
Meg ahhoz képest, hogy ugyan ennyiért más nagynevű gyártók mit adnak. Meg a 2milliós kábelekhez képest.
Így kellene szerintem ezeket értelmezni.
Amúgy nyilván drágák, ez egyértelmű, főleg, hogy pl az általam is sokszor megénekelt Wiim Amp-al is lehet élvezetesen zenéthallgatni. De azért mégsem ugyan az, mint a Heed rendszeremen.

Az, hogy te harmad áron jobbat találtál (szerinted), azzal szerintem senkinek itt semmi baja. Hallgasd örömmel. A Nad3020-al való összevetésben sem az összevetéssel, vagy annak eredményével volt a probléma. Az előadott stílussal volt.
A magam részéről üdvözlöm, hogy az adminok itt még csírájában elfojtják az ilyet. Én örülök ha a továbbiakban sem uralkodik el itt, a mai közbeszédben sajnos általános szörnyű modortalanság.
De azért azt is megjegyezném, hogy mi, a "szektatagok" szerintem nem járunk át más márkák topikjaiba megmondani, hogy minél is jobb a Heed.

LP: Linn Sondek LP12 + GB Tools Zeta + Koetsu Black + Heed Orbit + Quasar III + Q-PSU
CD: Heed Obelisk DT + DA
Stream: SOtM SMS-200 neo + TMP
Erősítő: Heed Obelisk SI³⁰ + X2³⁰
Hangfal: Heed StandArt JSE
Táp: Power-R Live 2
IC: Zu Varial
Hf.: Zu Mission
- Rotox
- Beköltözött
- Értékelés: 1324
Tényleg nem szeretnék outsiderként

Hogy ne érjen az a vád, hogy olyan készülékekről beszélek, melyeket nem ismerek: az Obelisk erősítők több generációját ("sima", I, SI, si/x2) birtokoltam, vagy tartósan hallgattam (emellett DT-t, DA-t is), Standart 1, 2, 2/2, Enigma 5, Grand Enigma hangsugárzók is "megvoltak". Aztán jött a Rega korszakom

Hozzászólásomat tényleg a jobbítás szándékával írtam, elfogadva azt is, hogy ízléseken kár vitatkozni. Higgyétek el, gazdagabb, hitelesebb lenne ily módon, a véleményeket akár (kultúrált módon!) ütköztetve a topic. De ha megy ez is az Off-ba, akkor sem fogok a kardomba dőlni.

Megjelent egy új teszt az Abacus S DAC/streamerről a The EAR portálon:
https://the-ear.net/review-hardware/hee ... hat-matter
Azt gondolom, értő fülekre talált a készülék, pontosan hallja azt, hogy miben nyújt kiemelkedőt (az árkategóriáján belül) az Abacus S.

https://the-ear.net/review-hardware/hee ... hat-matter
Azt gondolom, értő fülekre talált a készülék, pontosan hallja azt, hogy miben nyújt kiemelkedőt (az árkategóriáján belül) az Abacus S.

BARTIMEX AUDIO Honlap
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6329
A felesleg az off-ban, ott lehet folytatni.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3579
Tegnap osztottam meg Zsoltnak a kis, egyelőre névtelen dobozka tapasztalataimat, véleményemet, így most már ide is megírom.
Annyit azért előzetesen tudni érdemes róla, hogy ez egy tényleg pici, mert ugye 10 literes dobos, 152mm-es mély-középpel rendelkező hangsugárzó. Nincs semmi flacni benne, nem volt 10.000 óra számítógépes modellezés, nincs lézeres anyagmegmunkálás. Adott volt egy kitűnő hangszóró készlet, ami 20%-al többe kerül, mint a Herald esetében, azt Zsolt beletette egy kis dobozba, aztán had szóljon.
Hogy milyen is ez a kis gyösz? Egy kis enegriabomba!
Annyi erő van benne, hogy az ember csak pislog. Teljesen mindegy, mit rak be az ember, lazán megszólaltatja. Még a Prodigy sem hozza zavarba. Jó, klasszikus zenével nem hallgattam, de pop, rock, jazz, arab jazz, elektronikus, akusztikus stílusok mindegyikével elbodolgoult, nem is akárhogy.
Széles tartományban lehet hallgatni, nem kell egy szűk pontban ülni, hogy élvezetes hangzást nyújtson.
Nagyon részletező, kifejezetten üde, és nagyon tiszta hangzású, meglepő mély energiákat mozgósítva. Persze nem tudja azt, mint egy igazán nagy doboz, ezt ne is várja az ember, mert a fizikát nem lehet ugye megb....ni, viszont messze túllép a saját határain. Nálam a 34nm-es nappali-étkezőt bőven betöltötte hanggal, nem volt kevés oda.
A Contour 20-asok mellett nem kellett szégyenkeznie, egyedül a nagyon mély hangok esetében volt érezhető, hogy azért a Dyno egy nagyobb méretű monitor (kb. 2x akkora dobozzal, meg ugye 18cm-es mélyközéppel). Szóval ez sem hiányosság, hanem adottság.
Nekem jobban tetszett a hangja, mint a Heraldé és a akár StandArt30 / JSE álló dobozoké.
Beszélgettünk az októberi kiállításról, és én biztattam Zsoltot, hogy ezt vigye ki (mert csak egy szettet fog), ugyanis ha minden igaz, igencsak elérhető árú lehet ez a kiváló doboz. Ott viszont, ha megfelelőek lesznek a körülmények, igencsak elcsodálkozhatnak, majd az emberek, hogy egy ekkora doboz, várhatóan XY Ft-ért milyen hangot produkál.
És talán nem árulok el műhelytitkot, hogy már dolgozik Zsolt a nagyobb, 182mm-es hangszóró készlettel rendelkező verzión, ami várhatóan StandArt méretű dobozzal fog rendelkezni. Ha abba át lehet menteni ezt a hangot, a méretből adódó plusszokkal megspékelve, na az lesz az igazán izgalmas számomra (vagy bárkinek). Még az is lehet, hogy a Dyno akkor majd eladósorba kerül...
Annyit azért előzetesen tudni érdemes róla, hogy ez egy tényleg pici, mert ugye 10 literes dobos, 152mm-es mély-középpel rendelkező hangsugárzó. Nincs semmi flacni benne, nem volt 10.000 óra számítógépes modellezés, nincs lézeres anyagmegmunkálás. Adott volt egy kitűnő hangszóró készlet, ami 20%-al többe kerül, mint a Herald esetében, azt Zsolt beletette egy kis dobozba, aztán had szóljon.
Hogy milyen is ez a kis gyösz? Egy kis enegriabomba!
Annyi erő van benne, hogy az ember csak pislog. Teljesen mindegy, mit rak be az ember, lazán megszólaltatja. Még a Prodigy sem hozza zavarba. Jó, klasszikus zenével nem hallgattam, de pop, rock, jazz, arab jazz, elektronikus, akusztikus stílusok mindegyikével elbodolgoult, nem is akárhogy.
Széles tartományban lehet hallgatni, nem kell egy szűk pontban ülni, hogy élvezetes hangzást nyújtson.
Nagyon részletező, kifejezetten üde, és nagyon tiszta hangzású, meglepő mély energiákat mozgósítva. Persze nem tudja azt, mint egy igazán nagy doboz, ezt ne is várja az ember, mert a fizikát nem lehet ugye megb....ni, viszont messze túllép a saját határain. Nálam a 34nm-es nappali-étkezőt bőven betöltötte hanggal, nem volt kevés oda.
A Contour 20-asok mellett nem kellett szégyenkeznie, egyedül a nagyon mély hangok esetében volt érezhető, hogy azért a Dyno egy nagyobb méretű monitor (kb. 2x akkora dobozzal, meg ugye 18cm-es mélyközéppel). Szóval ez sem hiányosság, hanem adottság.
Nekem jobban tetszett a hangja, mint a Heraldé és a akár StandArt30 / JSE álló dobozoké.
Beszélgettünk az októberi kiállításról, és én biztattam Zsoltot, hogy ezt vigye ki (mert csak egy szettet fog), ugyanis ha minden igaz, igencsak elérhető árú lehet ez a kiváló doboz. Ott viszont, ha megfelelőek lesznek a körülmények, igencsak elcsodálkozhatnak, majd az emberek, hogy egy ekkora doboz, várhatóan XY Ft-ért milyen hangot produkál.
És talán nem árulok el műhelytitkot, hogy már dolgozik Zsolt a nagyobb, 182mm-es hangszóró készlettel rendelkező verzión, ami várhatóan StandArt méretű dobozzal fog rendelkezni. Ha abba át lehet menteni ezt a hangot, a méretből adódó plusszokkal megspékelve, na az lesz az igazán izgalmas számomra (vagy bárkinek). Még az is lehet, hogy a Dyno akkor majd eladósorba kerül...
Csak a Marantz! :-D
- DeProtector
- Fórumlakó
- Értékelés: 249
A sima integrált és a super közt alkatrészbázis különbség lesz, mint az SI3 és a Classik közt?
LP: Linn Sondek LP12 + GB Tools Zeta + Koetsu Black + Heed Orbit + Quasar III + Q-PSU
+ a külső táp,mert az is lesz.Legalábbis a képek alapján lennie kell majd.
Amit én tudok:
Októbertől elérhető, az Obelisk Integrated kártyák nélkül 945000,-, a kártyákkal 1.350.000,-, a Super Integrated 1.450.000,- kártyák nélkül és a kártyákkal 1.850.000,-
És remélem, hallgatható lesz az Audio Expon-n.
Októbertől elérhető, az Obelisk Integrated kártyák nélkül 945000,-, a kártyákkal 1.350.000,-, a Super Integrated 1.450.000,- kártyák nélkül és a kártyákkal 1.850.000,-
És remélem, hallgatható lesz az Audio Expon-n.
Silent Angel Bremen - Heed Obelisk Pro - Heed StandArt 2/2
- levi75
- Fórumlakó
- Értékelés: 29
Mit lehet tudni bővebben az Obelisk Integrated-ről ?
Specifikáció, felépítés, hová lett poziciónálva a termékpalettán, stb.
| Heed | ProAc | Target Audio | kábelek: Chord, Eupen |
Tehát akkor mégiscsak személyeskedés volt. :-) Egy kicsit megcsúszott a dialektika, de abból főzünk, amink van, nem igaz? Amúgy kár, hogy az pont a meg nem hallott oksági provokáció nem zavar, de ne törődj vele. Megértettem, hogy a smúzolás a házirend,tonee73 írta: ↑2025.09.16., kedd 18:11A megjegyzés nem rád vonatkozott, hanem a stílusodra. (Bár ahogy mondják: a stílus maga az ember, így érthető, hogy miért vetted személyeskedésnek).Reverb írta: ↑2025.09.16., kedd 18:04A provokatív polgárpukkasztó kijelentésre adott személyes véleményem "agresszív"-jelzővel való minősítése szerinted tárgyilagos megnyilvánulás? A propagandaszerű provokatív megnyilvánulás miért nem zavar? Amúgy már helyre lett rakva a dolog, így akár törölhető is. Köszönöm.
Egyénként pedig: ha provokálsz, ne csodálkozz rajta, ha rendre intenek.![]()
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
A megjegyzés nem rád vonatkozott, hanem a stílusodra. (Bár ahogy mondják: a stílus maga az ember, így érthető, hogy miért vetted személyeskedésnek).Reverb írta: ↑2025.09.16., kedd 18:04A provokatív polgárpukkasztó kijelentésre adott személyes véleményem "agresszív"-jelzővel való minősítése szerinted tárgyilagos megnyilvánulás? A propagandaszerű provokatív megnyilvánulás miért nem zavar? Amúgy már helyre lett rakva a dolog, így akár törölhető is. Köszönöm.tonee73 írta: ↑2025.09.16., kedd 17:33Légy szíves mutasd már meg hogy hol volt személyeskedés.Reverb írta: ↑2025.09.16., kedd 11:47
Azért szerintem nem férfias dolog egy kritikai észrevételre durcás módon személyeskedéssel reagálni. Azt gondoltam, komolyabb emberek vannak itt, akik a kritikus gondolkodást támogatva elfogadják a személyes véleményt és tapasztalatot akkor is, ha az nem találkozik az egójukkal...![]()
Köszi.
Egyénként pedig: ha provokálsz, ne csodálkozz rajta, ha rendre intenek.

Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
A provokatív polgárpukkasztó kijelentésre adott személyes véleményem "agresszív"-jelzővel való minősítése szerinted tárgyilagos megnyilvánulás? A propagandaszerű provokatív megnyilvánulás miért nem zavar? Amúgy már helyre lett rakva a dolog, így akár törölhető is. Köszönöm.tonee73 írta: ↑2025.09.16., kedd 17:33Légy szíves mutasd már meg hogy hol volt személyeskedés.Reverb írta: ↑2025.09.16., kedd 11:47
Azért szerintem nem férfias dolog egy kritikai észrevételre durcás módon személyeskedéssel reagálni. Azt gondoltam, komolyabb emberek vannak itt, akik a kritikus gondolkodást támogatva elfogadják a személyes véleményt és tapasztalatot akkor is, ha az nem találkozik az egójukkal...![]()
Köszi.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
Légy szíves mutasd már meg hogy hol volt személyeskedés.Reverb írta: ↑2025.09.16., kedd 11:47
Azért szerintem nem férfias dolog egy kritikai észrevételre durcás módon személyeskedéssel reagálni. Azt gondoltam, komolyabb emberek vannak itt, akik a kritikus gondolkodást támogatva elfogadják a személyes véleményt és tapasztalatot akkor is, ha az nem találkozik az egójukkal...

Köszi.
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2579
Ha visszaolvasod amit írtál, magad is láthatod, hogy kiemelt megfogalmazásaid nem voltak túl szerencsések és "elegánsak", @alto ezt tette szóvá, és arra utalt, hogy a Heed topicban általában igyekszünk a barátságos hangnemet megtartani. Mivel a későbbi kommentjeidben ezt magad is korrigáltad, szerintem el is engedhetjük

Rendben, köszönöm! Ez korrekt!!! Még az eredeti állapotban van, de az elmúlt 10 évben még így sem tudta semmi sem tudta utolérni zeneiségét. Nagy nevekkel is próbálkoztam, Primera, Roksan, stb. de mindig boldogan tapasztaltam, hogy a 3020 jobb erősítő. Nyilván felbontásban ezek jobbak voltak. de nem közvetítették azt a koherens érzelmi töltetet, zenei természetességet, amit NAD képvisel. Néha a kevesebb több... Így szerintem - az én fülemnek... - még mai is kivételes zajkeltő.mishow írta: ↑2025.09.16., kedd 09:00Huszti Zsolt augusztus 10-i válaszában részletsen megírta, hogy ez a mondat nem ott, nem akkor, nem olyan összefüggésben hangzott el, és mágcsak nem is Csontos István mondta:
viewtopic.php?p=2970300#p2970300
Árnyékbox előtt érdemes olvasni egy kicsit
Az első generációs Heed Obelisk óta eltelt némi idő, és készült pár újabb Obelisk széria. Ha valóban érdekel, hallgasd meg. És igen, felveszik a versenyt az öreg NAD-dal.Nekem egy régebbi HEED Obelisk One erősítőm van, jól szól nem panaszkodom addig, amíg egy első generációs NAD 3020-ast nem kötök be utána és dőlök hátra elégedett mosollyal hogy igen, újra "itthon" vagyok. Remélhetőleg a későbbi modellek felveszik a versenyt az öreg NAD-al..
mishow írta: ↑2025.09.16., kedd 09:00Huszti Zsolt augusztus 10-i válaszában részletsen megírta, hogy ez a mondat nem ott, nem akkor, nem olyan összefüggésben hangzott el, és mágcsak nem is Csontos István mondta:
viewtopic.php?p=2970300#p2970300
Árnyékbox előtt érdemes olvasni egy kicsit
Az első generációs Heed Obelisk óta eltelt némi idő, és készült pár újabb Obelisk széria. Ha valóban érdekel, hallgasd meg. És igen, felveszik a versenyt az öreg NAD-dal.Nekem egy régebbi HEED Obelisk One erősítőm van, jól szól nem panaszkodom addig, amíg egy első generációs NAD 3020-ast nem kötök be utána és dőlök hátra elégedett mosollyal hogy igen, újra "itthon" vagyok. Remélhetőleg a későbbi modellek felveszik a versenyt az öreg NAD-al..
Rendben, köszönöm! Ez korrekt!!!