Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Heed Audio termékek
Heed Audio termékek
Sziasztok
Nekem heed c/s-100 as aim voltak. Namost az elő végfok együtt rosszabbul szólt mint, egy marantz cd 57 szabályozható kimenete + s100 végfok! A végfok nagyon jó volt önmagában, de a c-100 előfok meg nem annyira! Akár jó megoldás lehet egy megfelelő értékű, poti beszerelése a végfok bemenetére.
Logikus, amit mondasz. Mert ha elég erős a forrás jel, akkor miért is javulna a minőség attól, hogy keresztül küldjük még egy rakás áramkörön. Minél közvetlenebbül jut végerősítésre, annál jobb!
Kezdek kissé elkedvtelenedni :-/ Akkor most egy olyan cuccot fogok beszerezni (S80), amivel nagyon jó lesz CD-ről zenét hallgatni, de még ha veszek is hozzá egy kb. 100ezres (különben jónak mondott) előfokot, még akkor sem biztos, hogy előrébb leszek, mint most a Marantz 66 PM SE-vel. Ájjájáj...
Egy hozzáértő erősítőépítgető ismerősömnek az a meglátása, hogy a külön elő- és végfok dolog csak a forgalmazók pénztárcájának jó. Illetve, hogy az üzletben elsősorban márkát (meg design-t) de csak másodsorban hangminőséget fizetsz meg. Bármikor mellé rakja a pár wattos otthon épített cuccait a többszázezres hifishows cuccoknak. (Még nem hallgattam a produktumait, de már tervezem!:- )
Annak örülök, hogy a CD-t direktbe rákötve lesz egy jó hangom, de az nem megoldás, hogy a folyamatosan dugdossa a család az inputokat annak megfelelően, hogy mit akar hallgatni. (A tákolt dobozt, távkapcs, füllhallgató csati hiányáról nem is beszélve. Ha csak én egyedül hallgatnék zenét a családban, akkor még működne).
Amit te írsz, aszerint nekem csak egy passzív *előfokra* lenne szükségem, amin tudok bemenetet váltani, és van rajta hangerőszabályzó. De ez elvileg csak a CD hallgatásra jó, mert a többi jelforrás (Rádió, PC, Játék konzol, stb ... (tudom, hogy megbotránkoztató ilyesmit egy lapon említeni az Nexus-szal)) állítólag nem lesz elég erős a végfokhoz. A potméterrel pedig csak lefelé szabályozhatnám az egyébként is gyenge jelet.
Esetleg valaki próbált már hasonlót? Azaz passzív *előfokot* (tehát egy potmétert) egy gyengébb, mondjuk rádió jel, és a végfok közé?
- JOE77
- Nincs visszaút
- Értékelés: 15
- Kapcsolat:
Heed Audio termékek
Ez felettébb érdekes, az ember azt hinné, hogy egy hozzávaló előfokkal egyértelműen jobb hangot kap.
Másoktól is hallottam már, hogy a c-100 at lecserélték másra! Az s100 viszont maradt! Nálam valamiért egyszerüen nem is akartak illeszkedni. A c100 egyszerüen túl precíz vékony hangú volt nálam. Egy hozzáértő barátom egyszer belelesett a c100-ba.... De a véleményét róla itt már szentségtörés lenne leírni! Viszont elérhető áron a legjobbak közé sorolnám a Heed-et
Heed Audio termékek
Nem úgy értettem. A Tape Out megszűnne Tape Out lenni, csak magát a csatlakozót használnánk fel, hogy ne kelljen egy újat ráberhelni. Tehát a Tape Out helyére egy 4,75V-ra leszabályozott jel kerülne, amit a hangerőszabályzóval tudnék állítani.
Off
Ja, hogy nem is a gyárit kimenetet használnád? Akkor hol itt a bibi? Ha berhelni akarsz, és az egész erősítőből csak a távirányító + potmétert akarod felhasználni, akkor potméter kimenet leforraszt, rávezet TAPE OUTra, és kész. Semmi másra nincs szükséged. Legfeljebb még annyit megtennék, hogy a Marantz leforrasztott végerősítő bemeneteit összekötném (értem ezalatt, hogy left - left ground; right - right ground). És akkor csináltál a Marantzból egy távirányítható, passzív előfokot. Ráadásul még a RIAA korrektorod is megmarad, ha szükséged van rá. (Ha kell a "szakidnak" a kapcsolási rajz, dobj egy pü-t, és odaadom.)
On
Heed Audio termékek
Tehát az S80-as hangerejét is a Malacról szeretnéd vezérelni? Ez nem fog menni. A TAPE OUT nem egyenlő a PRE OUTtal. A TAPE OUTról jövő jel az a bemenő jel, mindenféle belekontárkodás nélkül (ideértve a hangerőszabályzást is). Tehát ott konstans bemenőjelet fogsz kapni. Neked PRE OUTra lenne szükséged, ami azon az erősítőn nincs.
(Azért megnéztem az erősítőd szervizkönyvét, és természetesen azon is így van.)
Nem úgy értettem. A Tape Out megszűnne Tape Out lenni, csak magát a csatlakozót használnánk fel, hogy ne kelljen egy újat ráberhelni. Tehát a Tape Out helyére egy 4,75V-ra leszabályozott jel kerülne, amit a hangerőszabályzóval tudnék állítani.
Heed Audio termékek
az elő végfok együtt rosszabbul szólt mint, egy marantz cd 57 szabályozható kimenete + s100 végfok! A végfok nagyon jó volt önmagában, de a c-100 előfok meg nem annyira! Akár jó megoldás lehet egy megfelelő értékű, poti beszerelése a végfok bemenetére.
Ez felettébb érdekes, az ember azt hinné, hogy egy hozzávaló előfokkal egyértelműen jobb hangot kap.
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO
- JOE77
- Nincs visszaút
- Értékelés: 15
- Kapcsolat:
Heed Audio termékek
Sziasztok
Nekem heed c/s-100 as aim voltak. Namost az elő végfok együtt rosszabbul szólt mint, egy marantz cd 57 szabályozható kimenete + s100 végfok! A végfok nagyon jó volt önmagában, de a c-100 előfok meg nem annyira! Akár jó megoldás lehet egy megfelelő értékű, poti beszerelése a végfok bemenetére.
Heed Audio termékek
Viszont kicsit elkényelmesedtem az idők során, és nem szívesen mondanék búcsút a meglevő erősítő távirányíthatóságának, a fülhallgató kimenetnek, és természetesen a bement választónak (ja és a külalak sem teljesen mindegy).
Tehát az S80-as hangerejét is a Malacról szeretnéd vezérelni? Ez nem fog menni. A TAPE OUT nem egyenlő a PRE OUTtal. A TAPE OUTról jövő jel az a bemenő jel, mindenféle belekontárkodás nélkül (ideértve a hangerőszabályzást is). Tehát ott konstans bemenőjelet fogsz kapni. Neked PRE OUTra lenne szükséged, ami azon az erősítőn nincs.
(Azért megnéztem az erősítőd szervizkönyvét, és természetesen azon is így van.)
Heed Audio termékek
Vagy az emberek úgy kezdenék a vásárlást, hogy gyorsan fellapozzák az erősítő specifikációját, és az onnan kiolvasott értékhez vásárolnak előerősítőt?
Na ez az ami a hifiben soha nem működik.
A profi hangtechnikában lehet a műszaki adatokra hagyatkozni, a hifiben ritkán.
Heed Audio termékek
Heteken belül lesz egy Nexus S80-am, de sajnos egy darabig nem lesz előfokra valóm. (OK, CD-t valszeg direktben tudok majd rajta hallgatni)
Viszont van egy Marantz PM 66 SE-m, aminek az egyik TAPE OUT-jára egy szaki rá tudna szerkeszteni egy PRE OUT-ként szolgáló max 4,75V-os kimenetet.
Azt tudom, hogy nem ideális ennyi elektronikán keresztül zavarni a jelet, de most ez van.
Szerintem bármit okoskodnánk is itt össze hogy műszakilag minek kellene teljesülnie elviekben, úgyis a gyakorlati próba fogja eldönteni hogy illeszkedik egymáshoz a rendszer, mi jön majd ki belőle.
A legolcsóbb biztos megoldás szerintem egy Heed Luna előfok lenne.
Heed Audio termékek
Szia
Ha a magnó kimenet jelszintjét tudod szabályozni a Marantz hangerőszabályzójával, akkor nem kell semmit sem csinálnod, egyszerűen a Tape Outra kötöd a Nexusokat. Amennyiben nem ilyen a Marantz, akkor meg szerintem jobban jársz egy "teáasdoboz potméterrel". Ez nagyjából annyit tesz, hogy egy hangerőszabályzó van egymagában egy kis dobozkában és ezzel tudod a hangerőt állítani. Ezt tényleg nagyon olcsón meg lehet úszni.
A Pre out vonalszintű, vagyis nem a hangszórók számára felerősített jelet ad. Ez lehet egy volt alatti és akár 4 volt feletti is, a 4,75 volt, az azért már egy kicsit sok. A Nexus 80 specifikációját pedig nem ismerem, de amit írsz, az valami olyasmit jelenthet, hogy 600mV bemenő jel elég a maximális kimenő teljesítmény eléréséhez, magyarra fordítva egy 4,75 voltot tudó kimenettel alig-alig lehet majd megtekerni a hangerőgombot, mert üvölteni fog a cucc.
Köszi a választ!
Alapból nincs a Marantz-on olyan potméter, amivel be lehetne állítani a Tape kimenet jelszintjét, de a szaki csinálna egy ilyet. Viszont a végfok - állítólagos - 600mV-os bementi érzékenysége adat beköpése után nem tudjuk, hogy akkor max. hány Voltosra állítsa be a kimenetet.
A teásdoboz potméter, mint passzív megoldás jó lenne, de ha jól tudom, akkor csak egy CD lejátszó szolgáltat hozzá elég kakaót, hogy szóljon valahogy. A CD lejátszómon viszont alapból van egy kimeneti jelszint szabályzó, szóval azzal már enélkül is tudnám használni a rendszert (és fogom is, már csak összehasonlításképpen, hogy milyen direktben és előerősítőt használva).
Viszont kicsit elkényelmesedtem az idők során, és nem szívesen mondanék búcsút a meglevő erősítő távirányíthatóságának, a fülhallgató kimenetnek, és természetesen a bement választónak (ja és a külalak sem teljesen mindegy).
Számszerűleg viszont már tényleg teljesen össze vagyok zavarodva, mert ha a 600mV azt jelenti, amire gondolok és, amit te is írsz, akkor a 4,75V nagyon sok(kk)...
Eddig úgy képzeltem, hogy az előerősítő témakörben is szabványok vannak. Tehát nyugodt szívvel megvehetek egy bármilyen márkájú előerősítőt, mert az úgymond nem csak csatlakozó szinten lesz kompatibilis a végfokkal.
Vagy az emberek úgy kezdenék a vásárlást, hogy gyorsan fellapozzák az erősítő specifikációját, és az onnan kiolvasott értékhez vásárolnak előerősítőt?
Itt van pl. a Heed C100. Úgy sejtem, hogy azt gondolkodás nélkül rá lehetne kötni. Az mit szolgáltat a kimenetén? Meg lehet ezt mérni? Le van valahova írva?
Nekem még sajnos mindig ködös ez a dolog... :-/
A Zsolt Audio telefonban azt mondta, hogy ez "nem ilyen egyszerű". Hanem? Milyen más paraméter van még, aminek egy Pre Out kimenetnek meg kell felelnie? (Impedancia? Csak hogy mondjak valami zöldet)
(Nem egy dekódolandó phono, vagy digitális jelet kell értelmezni, nem kell átalakítani semmilyen formában, akkor mi itt a titok? OK, tudom, az a megfejtés, hogy ha valaki nem ért hozzá, akkor ne akarjon házilag Pre Out kimenetet gyártani :- )
De azért ha valakinek van valamilyen infója ehhez, kérem ne fogja vissza magát!
Heed Audio termékek
Helló!
Egy kis műszaki segítséget szeretnék kérni egy Heed Nexus S80-al kapcsolatban.
(Előre is elnézést kérek a fájdalmasan laikus megfogalmazásokért (Le fogtok HeedAlni:))
Heteken belül lesz egy Nexus S80-am, de sajnos egy darabig nem lesz előfokra valóm. (OK, CD-t valszeg direktben tudok majd rajta hallgatni)
Viszont van egy Marantz PM 66 SE-m, aminek az egyik TAPE OUT-jára egy szaki rá tudna szerkeszteni egy PRE OUT-ként szolgáló max 4,75V-os kimenetet.
Azt tudom, hogy nem ideális ennyi elektronikán keresztül zavarni a jelet, de most ez van.
Az igazi kérdés viszont az, hogy mi a PRE OUT definíciója. Minek kell megfelelnie, hogy nyugodt lélekkel ráköthessem erre a végfokra.
Állítólag a Nexus S80 bemenete "600mV" érzékenységű(?) (, ha ennek a kijelentésnek lehet bármi értelme).
Jó, de mit jelent ez ebben az esetben?
Hogy lehetne megtudni, hogy egy előerősítő mit küld(jön) a kimenetre? Arra gondoltam, hogy meg lehetne mérni egy előerősítőn, vagy egy ismertebb típus specifikációja alapján (amit valaki már használt S80-al) is hozzá lehetne jutni az infóhoz, de ehhez is a ti segítségetekre van szükségem.
Köszönöm!
- suminator968
- V.I.P.
- Értékelés: 1081
Heed Audio termékek
Így vagyok ezzel én is, avval a különbséggel, hogy én már több sztatikuson is túl vagyok. Az jó megoldás lehetne, de sok a kompromisszum benne.( méret és ár kérdése)
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2
Heed Audio termékek
Azt nem ismerem, nyilván egy más világ.
Én is gondolkoztam a Bee-n, de a tér nagysága miatt az Enigma lehetne a jó megoldás nálam. Talán érkezik is egy meghallgatásra a közeljövőben.
Így van. Elég más világ. Persze izlések és pofonok.
Én mostanra jutottam el odáig, hogy besokaltam a hagyományos direkt sugárzóktól. 3 alternatíva volt előttem. Omni, elektrosztatikus, magnetosztatikus. Ezeket éreztem elég levegősnek, könnyednek.
A Bee ezen az áron kihagyhatatlan volt, illetve legalább megismerem hosszútávon ezt a hangot. Aztán majd elvállik merre tovább.
- suminator968
- V.I.P.
Heed Audio termékek
Klipsch monitort..még a házimozi korszakomból.
Azt nem ismerem, nyilván egy más világ.
Én is gondolkoztam a Bee-n, de a tér nagysága miatt az Enigma lehetne a jó megoldás nálam. Talán érkezik is egy meghallgatásra a közeljövőben.
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
- suminator968
- V.I.P.
Heed Audio termékek
Lehet tudni mit válltott a Bee?
Heed Audio termékek
Vigyazok.
Egyebkent sem vagyok nagy hangero parti..no meg a szoba is pici.
De ami meglepett, hogy az eddigi hangfalam sokkal erzekenyebb volt, igy annyira nem tunik tulhajtottnak a Bee. Ebbe azert biztosan a kabeleim is kozre jatszanak.
A hangja meg pont olyan amire vagytam..levegos, nagy ter..kevesse akusztika erzekeny.
Jo ideig itt fog meg maradni..aztan pedig ha hosszutavon is bejon ez a fajta hang (omni szeru), akkor idovel egy enigma lehet a cel.
En ezelott szinten csak canopussal hallottam..persze nem azonos adottsagokkal, de azert fenyevekkel jobb C+S-el. Persze a pszichologiat sem zarom ki:)
Heed Audio termékek
C100, S100:)
Atyaúristen!!!
Azért vigyázz vele meddig tekered.
Én úgy gondoltam volna eddig, hogy a Luna/Canopus-tól az Obelisk Si/X2-ig van értelme erősítőket elé kötni.
De az is igaz, hogy a Bee-n az Obelisk DT/DA szintje is simán keresztül jött más forrásokhoz képest. Ahogy a Canopus, régi Obelisk Si, új Obelisk Si, X2 táp csereberéi, javulásai egymás után mind jó alaposan átjöttek ezen a kicsi álló dobozkán.
Múlt vasárnap a délelőtti hifi show után délután kicsit zenét hallgathattam egy NAD CD, Obelisk Si, Bee rendszeren. A végére azt gondoltam, hogy csak zene hallgatásra egy nem túl nagy szobába nem nagyon kellene komolyabb, nagyobb cucc nekem. A többi inkább már csak hifizés, ami nem feltétlenül arról szól, hogy bármilyen zenét, bárhogy sikerült hangfelvétellel nyugodtan meg lehessen hallgatni.
- suminator968
- V.I.P.
Heed Audio termékek
C100, S100:)
Oppá!
- suminator968
- V.I.P.
Heed Audio termékek
A mai naptól nálam egy Heed Bee zümmög;)
Hihetetlen ez a kis doboz, nekem nagyon tetszik...érdemes megfülelni..
Gratulálok, és mi zümmögteti?
Heed Audio termékek
A mai naptól nálam egy Heed Bee zümmög;)
Hihetetlen ez a kis doboz, nekem nagyon tetszik...érdemes megfülelni..
Heed Audio termékek
Szerintem ez tényleg egy jó CD-játszó. Ráadásul ma már használtan néha egész jó árakon hozzá lehet férni.
"Utálom" is rendesen!!
Kb £300 az ára használtan...
hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog
fül-, és fejhallgató blog
Heed Audio termékek
Az, hogy nem tetszik jobban neked egy bármilyen hozzátett dac-kal, az egyrészt műszaki probléma is lehet (egy drága komplett cédajátékos gyártónak nem feltétlen érdeke, hogy a digitális kijáratát a lehető legjobbra csinálja meg, sőt...), másrészt meg pszichoakusztikai, vagy még inkább pszichológiai. Ez nem kritikai megjegyzés akart lenni, csak egy vélemény a sokéves ezirányú tapasztalatok alapján, úgyhogy kéretik nem megsértődni.
Gondolom ez nekem jött volna nem Kalminak.
Igen, természetesen ezekkel én is tisztában vagyok és még persze ezeken kívül is lehet jó pár dolog ami függvénye lehet egy ilyen fajta eredménynek. De ebben az esetben a gyakorlat eddig mégis azt mutatja, hogy valami csak van ebben a készülékben ami jól sikerült. Mivel hogy nem csak nekem volt egyedül ilyen véleményem vele kapcsolatban hanem másoknak is ugyanakkor, ugyanott. Ráadásul más holmik is voltak amik futóműként szolgálhattak mellette ugyanazokon a helyeken. És még annyit hozzá, hogy olyan rendszerben is bizonyított már, ahol egy darab Heed komponens sem volt, tehát ezt a részét is kb. kizárhatjuk.
Szerintem ez tényleg egy jó CD-játszó. Ráadásul ma már használtan néha egész jó árakon hozzá lehet férni.
A Cambridge Audio Azur 840C-vel hoznám kb. egy szintre, csak kicsit másképp szólnak. Az is egy igen jó darab.
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5227
Heed Audio termékek
Azért az nem akkora pukkanás!
Nem bizony, mert fizikailag 3vagy 4 ellenállás, esetleg plusz két kis kondenzátor, na meg egy xlr aljzat a különbség.(Σ2 euro)
Az, hogy nem tetszik jobban neked egy bármilyen hozzátett dac-kal, az egyrészt műszaki probléma is lehet (egy drága komplett cédajátékos gyártónak nem feltétlen érdeke, hogy a digitális kijáratát a lehető legjobbra csinálja meg, sőt...), másrészt meg pszichoakusztikai, vagy még inkább pszichológiai. Ez nem kritikai megjegyzés akart lenni, csak egy vélemény a sokéves ezirányú tapasztalatok alapján, úgyhogy kéretik nem megsértődni.