Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Segítség,kezdő vagyok!

fcsfelix
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 612

Re: Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: fcsfelix »

Sziasztok!

5 éve már, hogy egy Dune Base 3D lejátszót használok elégedetten. Gondoltam ez teljesen megfelel az igényeimnek....amíg pár hete nem hallottam egy Himedia lejátszót a rendszerembe kötve. Meglepődtem, hogy mennyivel jobb és kellemesebb a hangzás vele zenén és mozin is. Szóval el kezdtem keresni az utódot. Volt nálam egy ismerősöm Dune HD Pro 4K-ja. Ez egészen kellemes volt csak a sok lefagyás és z MKA zenék fogtak ki rajta. Viszont a menüje, kezelőfelülete nagyon baráti. Most egy Egreat A11 van nálam. Na ennek tényleg szenzációs a hangja és még képben is erősebbnek érzem így a 125" vásznon. De valahogy nem tudom megszokni pár dolgát ennyi sok Dunézés után. (beletekerés, MKA szintén kifog rajta, gombok logikai használata). De nem kizárt, hogy ő lesz az utód.
Szeretnék véleményeket kérni saját tapasztalatokról lejátszó cseréknél, kinél mi hozott érdemi előrelépést? Számomra most a kapott hang a legfontosabb de jó lenne pl. a jukebox könnyű használhatósága is. Ebben a Dune nagyon viszi a prímet számomra. :rolleyes:
Oppo vonalon van olyan készülék, ami előre lépés lenne ezekhez képest? Esetleg valami más alternatívát tudnátok ajánlani? gondolkodik.gif
HTPC tudom jó választás, de sajnos nem jó számomra.
NAD 787 v3 Dirac, Atmos.
KEF R900 + R300 + R600c
2x Arendal 1723 1V Avalanche 800 sub + Mini DSP HD
Dune Max Vision + Epson 9400 / LG G23 77"
Stewart Fix keretes vászon 117".
Vincent Audio SV-233 + Cocktail Audio streamer

És egy remek kis család, akikkel mindezt élvezem közösen.  :-)

Quetz
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 736

Hozzászólás Szerző: Quetz »

Aszpirin írta:
2019.10.11., pén. 11:04
De előbb ki kellene deríteni, hogy tényleg ez-e a gond, ami pofonegyszerű, mert akkor a kisebb méretű H265-ösöket sem fogja lejátszani, és ez csak a H265-össel jön elő.

Sajnios az MKV egy "warez" formátum, nem ritka a gond vele, az én Oppómnak pl. a régi (10 éves) 400-700 MB-os MKV-k egy részével van gondja (ugyanez, nincs kép), és még nem tudtam rájönni, mi határozza meg, hogy lejátssza vagy sem. De ha az MKV több hangsávot is tartalmaz (atmosos remuxoknál ez nagyon gyakori), akkor a hanggal is lehet probléma (szintén az Oppómon, utolsó gyári FW-rel)
Az MKV egy audio/video konténer, ráadásul elég stabil. Amivel a probléma szokott lenni, az az, amit beletöltenek. Például a anime rajongók végtelen ostobaság megszülte az X264 High 10@L5.1 (10bit 5.1 high profile), amihez semmilyen Hardware gyorsítás sincs, tehát csak asztali/htpc viszi. Ha esetleg még az encoding is el lett rontva, akkor az asztali lejátszó menthetetlenül elhasal rajta.

Amúgy egyszerűen kideríthető, hogy mivel van a probléma, mert demuxolni kell a szükséges A/V sávokat az MKV-ból és a legújabb stabil mkvtoolnix-L remuxolni. Kb 30-60 perc alatt megvan, és kideríthető, hogy mi okozza a problémát.

De mint mondtam, az első, hogy medinfoval megnézni a file metaadatait, amit össze kell vetni a prospektussal, hogy kellene-e tudnia a lejátszónak.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6219

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

ZolaBA írta:
2019.10.07., hétf. 04:57
midian82 írta:
2019.10.06., vas. 19:07
Sziasztok
Mkv lejátszással van problémám .Nagyobb mkv lejátszásnál valamiért nincs kép a tv n.. A filmet vinyóról küldöm régebbi m .playerbe (AC ryan hd 2 mini) onnan erősítőbe (Onkyo 373 ).
Tudnátok segíteni mi lehet a gond ?
Szerintem a h265-öt nem tudja a lejátszó. Szomorú, de eljött a csere ideje.
A H.265-öt általában 4K filmekhez használják (de nem csak), egyelőre a kisebb felbontásokhoz nem általános, már amennnyire én látom. Szerencsére a tipikusan letorrentezett .mkv-k nevében benne szokott lenni, hogy H.265 kódolású, és szinte mindig van alternatíva. Tehát ha "csak" ez a gond és nem kell a 4K, akkor nem biztos, hogy kell cserélni. Egyszerűen figyelni kell, hogy mit töltesz le :D
De előbb ki kellene deríteni, hogy tényleg ez-e a gond, ami pofonegyszerű, mert akkor a kisebb méretű H265-ösöket sem fogja lejátszani, és ez csak a H265-össel jön elő.

Sajnios az MKV egy "warez" formátum, nem ritka a gond vele, az én Oppómnak pl. a régi (10 éves) 400-700 MB-os MKV-k egy részével van gondja (ugyanez, nincs kép), és még nem tudtam rájönni, mi határozza meg, hogy lejátssza vagy sem. De ha az MKV több hangsávot is tartalmaz (atmosos remuxoknál ez nagyon gyakori), akkor a hanggal is lehet probléma (szintén az Oppómon, utolsó gyári FW-rel)
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

midian82
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: midian82 »

ZolaBA írta:
2019.10.07., hétf. 04:57
midian82 írta:
Sziasztok
Mkv lejátszással van problémám .Nagyobb mkv lejátszásnál valamiért nincs kép a tv n.. A filmet vinyóról küldöm régebbi m .playerbe (AC ryan hd 2 mini) onnan erősítőbe (Onkyo 373 ).
Mostanában nem terveztem fejleszteni de úgy néz ki tényleg ideje lesz elgondolkodni rajta gondolkodik.gif

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1754

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

midian82 írta:
Sziasztok
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

Quetz
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 736

Hozzászólás Szerző: Quetz »

midian82 írta:
Sziasztok
Első körben medianfo-val hasonlítsd össze a file-t ami nem működik egy olyannal, ami működik. A kérdésed jelenleg túl általános ahhoz, hogy választ lehessen rá adni.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

midian82
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: midian82 »

Sziasztok

szabo_pitty
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 96

Hozzászólás Szerző: szabo_pitty »

spongyabob írta:
2019.09.09., hétf. 12:48
Sziasztok! Marantz sr 5013- hoz hol tudok letölteni teljes magyar használati utasítást? Külföldön vásárolt készülék ezért nincs hozzá. Köszi
Szia!

Én is ezzel a típussal szemezek, érdekelnének, a tapasztalataid.
Köszi!
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D

kasumi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 452

Hozzászólás Szerző: kasumi »

Úgy látom, elég mély a nyúl ürege.
Pont ezért dobtam fel a témát, hogy lássam, hol bukna el a projekt. Jó, hogy ezekre rávilágítottatok. Köszönöm!
Most úgy tűnik, a legegyszerűbb és hosszabb távon számomra ár/érték arányban legmegfelelőbb megoldás egy új laptop (már egyébként is tervben van egy ideje), ami képes kezelni és kiadni a jelet a monitor felé.
Akkor nem kell sem külső tároló, sem média lejátszó, sem másolgatás, a laptopot pedig tudom más, hétköznapi dolgaimra is használni.
Újratervezés

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 446

Hozzászólás Szerző: kargidje »

kasumi írta:
2019.09.30., hétf. 17:00
Üdv. Fórumtársak!

Előre elnézést kérek azoktól, akik komolyan veszik a házimozizást! :-)

Van egy ősrégi laptopom, azon szoktam filmet nézni. Meguntam. Vennék egy nem túl nagy monitort (tévét nem nézek és nem is akarok) 4k felbontással. A laptop jó esetben is csak FHD jelet tudna kiadni HDMI-n keresztül.
Leginkább fájl (mkv) formátumban állnak rendelkezésemre a tartalmak.
Hogyan, mivel tudom áthidalni a szakadékot a laptop és a monitor képességei között?

Köszönöm!

1. A laptop megbirkózik egyáltalán a 4k filmekkel?

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1754

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

kasumi írta:
2019.09.30., hétf. 19:05
De visszatérve a lényegi kérdésre: kell egy médialejátszó, ami képes 4K tartalom lejátszására? Ilyen pl. az Oppo bizonyos készüléke? A NAS mindenképp kell? Máshogy (egyenként) nem lehet a fájlokat egy ilyen lejátszóra tenni (pl. pendrive-on)?
egérmozi, oppo, nas.... meg a 4k monitor. Van itt kavarc rendesen :))
Szerintem ha többet mondasz a lehetőségekről és célokról akkor jobb tanácsokat fogsz kapni. Pl. megcélzott anyagi keret, elhelyezés, stb. Mert sem az oppo sem egy nas nem olcsó és egyáltalán nem szükséges.

Ami a konkrét kérdést illeti, egy lejátszót legjobb és legegyszerűbb hálózatról ellátni. Pl. letöltöd a filmet, megosztod a laptopon azt meg direktben látja a lejátszó. Nincs másolgatás, pendrive dugdosás, stb.
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2206

Hozzászólás Szerző: Fish »

a pendrive az mókás ötlet :D
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1715

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Mehet a pendrive is, vagy a külső vinyó. Ha szeretsz 50-80 gigás mkv-kat másolgatni...

kasumi
V.I.P.
V.I.P.

-KP- írta:
2019.09.30., hétf. 18:33
kasumi írta:
2019.09.30., hétf. 18:17
-KP- írta:
2019.09.30., hétf. 17:19
Elmész a moziba és 12 méteren 2k-s képet nézel. Akkor otthon miért kell a 4k 24-27 inchre?
Kell? Nem biztos.
Szívesen meghallgatom az érvelésed akár mellette, akár ellene.
Van rá táblázat mekkora méretben és milyen messziről kell nézni valamit, hogy kijöjjön a 4k előnye. Megpróbálom megkeresni. Egyébként ha a laptop max. fullhd-t tud, akkor azzal nem tudsz mit csinálni. Használhatod nas-nak a lapost és veszel egy külső médiajátszót. De ennyi erőből használhatsz nas+médiajátszó kombót és kiiktattad a laptopot.

Van egyébként méretbeli korlát, ami miatt monitort használnál megjelenítőnek? Nekem is van tv/vetítő pedig focit leszámítva én se nézek tv-t.
A méretbeli korlátot a mobilitás jelenti. Falra nem akarom tenni, asztalom nincs hozzá. Ha néha megnézek egy-egy filmet, akkor leteszem magam elé a laptopot. Most a laptop helyett a monitort tenném le. Egyébként egy 32"-os méretűt néztem ki.
De visszatérve a lényegi kérdésre: kell egy médialejátszó, ami képes 4K tartalom lejátszására? Ilyen pl. az Oppo bizonyos készüléke? A NAS mindenképp kell? Máshogy (egyenként) nem lehet a fájlokat egy ilyen lejátszóra tenni (pl. pendrive-on)?
Újratervezés

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 445

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

kasumi írta:
-KP- írta:
Elmész a moziba és 12 méteren 2k-s képet nézel. Akkor otthon miért kell a 4k 24-27 inchre?
Kell? Nem biztos.
Ez a táblazat azerint kb.35cm -ről már komaxolhatnád a 4k előnyét 22'-os monitoron. Viszont kényelmesen hátradőlve 1-1,5m-ről nincs sok értelme. Persze ez a táblázat inkább nagyobb képméretekhez készült.

Valamiért nem teszi be a táblázatot... na mindegy KP kollega illesztett be egyet.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Meg is van:

Kép

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

kasumi írta:
-KP- írta:
Kell? Nem biztos.
Van rá táblázat mekkora méretben és milyen messziről kell nézni valamit, hogy kijöjjön a 4k előnye. Megpróbálom megkeresni. Egyébként ha a laptop max. fullhd-t tud, akkor azzal nem tudsz mit csinálni. Használhatod nas-nak a lapost és veszel egy külső médiajátszót. De ennyi erőből használhatsz nas+médiajátszó kombót és kiiktattad a laptopot.

Van egyébként méretbeli korlát, ami miatt monitort használnál megjelenítőnek? Nekem is van tv/vetítő pedig focit leszámítva én se nézek tv-t.

kasumi
V.I.P.
V.I.P.

-KP- írta:
Kell? Nem biztos.
Újratervezés

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

kasumi
V.I.P.
V.I.P.

Üdv. Fórumtársak!

Előre elnézést kérek azoktól, akik komolyan veszik a házimozizást! :-)

Van egy ősrégi laptopom, azon szoktam filmet nézni. Meguntam. Vennék egy nem túl nagy monitort (tévét nem nézek és nem is akarok) 4k felbontással. A laptop jó esetben is csak FHD jelet tudna kiadni HDMI-n keresztül.
Leginkább fájl (mkv) formátumban állnak rendelkezésemre a tartalmak.
Hogyan, mivel tudom áthidalni a szakadékot a laptop és a monitor képességei között?

Köszönöm!
Újratervezés

gyt
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 237

Hozzászólás Szerző: gyt »

Köszönöm, elmúlt. gyt
Heed, Soulines, Power-R

gyt
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 237

Hozzászólás Szerző: gyt »

Sziasztok.

Következő miatt kérem segítségeteket:

Vásároltam egy házimozi erősítőt (NAD 758). A hdmi-vel rákötött 3 eszköz közül a Himedia lejátszó kifogástalanul működik. Az Oppo 93 lejátszóról, illetve a UPC beltéri egységről csak kép van, hang nincs (korábban egy Anthem erősítővel is volt ilyen gondom, sajnos vissza is adtam...). Az eddig használt Marantz erősítővel, ugyan azokkal a kábelekkel mindhárom eszköz működik. Az Oppo esetében az analóg rca-kal átmegy a hang. Az erősítő bemeneti beállításait átnéztem, video: hdmi, hang: hdmi.

Köszönöm, minden jót. gyt
Heed, Soulines, Power-R

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.

-KP- írta:
2019.09.10., kedd 12:09
Aszpirin írta:
2019.09.09., hétf. 17:23

Esetleg megpróbálhatod felhívni a magyar forgalmazót, hogy térítés ellenében hajlandóak-e küldeni egy magyar doksit:
Ennyire nem lehetsz naiv, hogy ezt komolyan gondolod. :rolleyes:
Naiv nem vagyok, de el lehet játszani a naivat, és lehet próbálkozni, valószínűsíthető negatív eredménnyel.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Aszpirin írta:
2019.09.09., hétf. 17:23

Esetleg megpróbálhatod felhívni a magyar forgalmazót, hogy térítés ellenében hajlandóak-e küldeni egy magyar doksit:
Ennyire nem lehetsz naiv, hogy ezt komolyan gondolod. :rolleyes:

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.

spongyabob írta:
2019.09.09., hétf. 12:48
Sziasztok! Marantz sr 5013- hoz hol tudok letölteni teljes magyar használati utasítást? Külföldön vásárolt készülék ezért nincs hozzá. Köszi
Letölteni sajnos sehol. Nekem 6013-asom van, Ausztriában vettem, ahhoz sem találtam magyar nyelvű doksit, sem a marantz.hu-n, sem a horndistribution.hu-n.

Azt javaslom, keress valakit, aki tud segíteni az idegennyelvű doksi értelmezésében (angolt biztosan mellékeltek, de ha nem, azt találsz a neten). Vagy ha konkrét kérdésed van, kérdezz itt, válaszolok, az 5013 és 6013 kezelése nagyon hasonló.

Horn Distribution (HU) Kft.
1191 Budapest, Ady Endre út 28.
TEL: +36-1-347-0020 (Hétfő - Péntek 10:00-16:00 óráig)
E-Mail: info.hungary@horn.eu
URL: http://www.horndistribution.hu

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”