Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Htpc (Home Theatre PC)

ldg81
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 137

Re: Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: ldg81 »

Jók a hardverek,tökéletesen összeválogattad őket.
Köszi! leborulok.gif

Amúgy gondolom egy 580-as vagy 590-es kártyánál is nem fog ártani, ha a 8GB-osat tenném bele. Ezek közül így melyik lenne a jó választás ár/érték arányban? https://www.aqua.hu/termekek/amd-6.html ... VEGA%2056]

Tápegység: Seasonic Focus Plus Gold 650W moduláris tápegység /SSR-650FX/ --> https://seasonic.com/focus-plus-gold#

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 798

Hozzászólás Szerző: phyton71 »

cisco írta:
2019.06.28., pén. 14:36
phyton71 írta:
2019.06.28., pén. 14:21
Psu-ból 650w-os tápot javaslok,én maradnék az rx 580-as kártyánál,erősebbet nem is tudnék javasolni,infó hiányában,nem tudom,hogy Géza mit javasolna.Ja már látom,az 590 ennyivel erősebb lenne?Egyébként hűtést tudod tuningolni.
Az egyébként mit befolyásol, hogy egy radeon 580-as kártya asus, gigabyte, stb? mi a különbség ezeknél a kártyáknál, hiszen a típus uaz.
Tulajdonképpen semmi,én egyedül a hűtű hatékonyságát nézem,van itthon MSI,ASUS,GIGABYTE semmivel nem több vagy jobb amásiknál.
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven

cisco
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 194

Hozzászólás Szerző: cisco »

phyton71 írta:
2019.06.28., pén. 14:21
Psu-ból 650w-os tápot javaslok,én maradnék az rx 580-as kártyánál,erősebbet nem is tudnék javasolni,infó hiányában,nem tudom,hogy Géza mit javasolna.Ja már látom,az 590 ennyivel erősebb lenne?Egyébként hűtést tudod tuningolni.
Az egyébként mit befolyásol, hogy egy radeon 580-as kártya asus, gigabyte, stb? mi a különbség ezeknél a kártyáknál, hiszen a típus uaz.

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég

"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven

geza123
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 462

Hozzászólás Szerző: geza123 »

ldg81 írta:
2019.06.28., pén. 13:32
- GPU: ??? a combosabb VGA mit jelent?
RX 590, Vega 56, 64, vagy leginkább megvárnám a hamarosan érkező Navi architektúrára épülő kártyákat.
Lindemann Musicbook Source; Anthem P2; Elac FS 409, HiDiamond

ldg81
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

phyton71 írta:
2019.06.28., pén. 12:54
I3-as processzor elég,W10 simán jó,én is azt használok.Bokalefosós képet tudsz összehozni,röccenés mentesen egy ilyen konfiggal,tápok amiket javasoltam a legmegbÍzhatóbb tápok,nem nagy összegért,cserében nem kell rettegned,hogy mit visz egy gyengébb táp,ha gebasz van.Ez új árban sem vészes,de használtban még olcsóbban kijössz,HW-n nézegess hardvereket.Szoftverben segÍtünk,nem egyszerű összehozni,de ha egyszer megvan,akkor nem kell piszkálni évekig.
Körülbelül mekkora tápra lenne szüksége egy alaplap-i3 proci-ssd-videokártya kombónak?

Ez a rendszer így jó lehet:

- Alaplap: ASUS PRIME B360M-D https://www.asus.com/Motherboards/PRIME-B360M-D/
- Processzor: Intel Core i3-8300 3.7GHz Socket 1151 dobozos /BX80684I38300/
- SSD: 256GB Samsung 860 PRO (MZ-76P256B/EU)
- RAM: 8GB 2666MHz DDR4 RAM Crucial Ballistix Sport LT Gray CL16 (2x4GB) (BLS2K4G4D26BFSB)
- GPU: ??? a combosabb VGA mit jelent?
- PSU: ??? Hány watt?

geza123
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 462

Hozzászólás Szerző: geza123 »

ldg81 írta:
2019.06.28., pén. 12:45

Az ár ugye érdekes kérdés: Inkább úgy közelíteném meg, hogy hajlandó lennék többet fizetni egy olyan rendszerért, ami nem riccen meg egyszer sem egy film alatt és valamennyire jövőtálló is lenne (tudom, jósolni nehéz, de ne kelljen fél év múlva lecserélnem).
...
Alapvető célom, hogy jobb képminőséget kapjak mint a jelenlegi Dune Solo Lite és meg tudjam nézni (normális minőségben lekonvertáltan) azt a 10-20, felújítva csak UHD-ben megjelent fimet.
Én is 8 Gb-os RX580-at használok, ez már elbírja a leskálázást is. Viszont amikor 4k -> 1080p és HDR -> SDR konverzió van, akkor ez a kártya is izzad rendesen, ami együtt jár az emelt venti fordulatszámmal. Ami elég hangos.
Ha valóban fontos szempont neked a halksága, akkor egy ennél is combosabb VGA-t javasolok.
Lindemann Musicbook Source; Anthem P2; Elac FS 409, HiDiamond

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég

I3-as processzor elég,W10 simán jó,én is azt használok.Bokalefosós képet tudsz összehozni,röccenés mentesen egy ilyen konfiggal,tápok amiket javasoltam a legmegbÍzhatóbb tápok,nem nagy összegért,cserében nem kell rettegned,hogy mit visz egy gyengébb táp,ha gebasz van.Ez új árban sem vészes,de használtban még olcsóbban kijössz,HW-n nézegess hardvereket.Szoftverben segÍtünk,nem egyszerű összehozni,de ha egyszer megvan,akkor nem kell piszkálni évekig.

ldg81
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Köszi!

Használt is lehet.

Az ár ugye érdekes kérdés: Inkább úgy közelíteném meg, hogy hajlandó lennék többet fizetni egy olyan rendszerért, ami nem riccen meg egyszer sem egy film alatt és valamennyire jövőtálló is lenne (tudom, jósolni nehéz, de ne kelljen fél év múlva lecserélnem).

Akkor jól értelmezem, hogy akár egy i3 is elég lehet? https://www.aqua.hu/intel-core-i3-8300- ... 21416.html , vagy ez: https://www.aqua.hu/intel-core-i5-9400f ... 54694.html

Amit még nem írtam: audiofil táp és egyéb ilyen tuning dolgok nem érdekelnek.A gép csak és kizárólag filmet játszana le, más funkciója nem lenne.

Oprendszer: Win10?

Alapvető célom, hogy jobb képminőséget kapjak mint a jelenlegi Dune Solo Lite és meg tudjam nézni (normális minőségben lekonvertáltan) azt a 10-20, felújítva csak UHD-ben megjelent fimet.

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég

Üdv!
Mennyit szánnál rá,lehet használt is?
Azzal kezdeném,hogy hanyagolnám az Nvidiát,és mondjuk AMD rx 580-as kártyában gondolkodnék,kadenciahelyes lejátszás miatt,processzor erő nem szükséges akkora,munka dandárját a gpu fogja végezni.Tápolást Seasonic vagy EVGA,valamelyik gold vagy evga esetén bronz szériából válogatnék,félpasszÍvok,és alacsony a szivárgásuk.Processzorban Intelben gondolkodnék,mivel kevesebb a fogyasztás,az új 1151-es foglalatú processzorokat,akár teljesen passzÍv üzemben is tudod hajtani,ebből következik a ram,ami ddr4-es,abból 8giga elég,meghajtónak trmészetesen ssd,én Intelt vagy samsungot ajánlanék,megbÍzhatósaág sebesség miatt 250gigásat. Alaplapból ugye 1151-es foglalatút ddr4 támogatással,nem kell gamer,elég egy egyszerűbb,amin legalább van pci e foglalat.

ldg81
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Segítségeteket és véleményeteket kérném HTPC összeállításban. leborulok.gif

Amit tudnia kellene:

- 1080p anyagok megjelenítése DTS-HD, Dolby TrueHD, Dolby Atmos, DTS:X bitsream kiküldése mellett.
- 2160p HDR anyagok lekonvertálása SDR-ré, 1080p-s felbontásra és Dolby Atmos és DTS:X bitsream kiüldése mellett
- Amennyire lehet halk legyen (12 cm-s venti hangja nem zavar)

Amit nem kell tudnia:

- szép ház (nem lesz látható helyen)
- Kodi és egyéb kezelőfelületek és okosságok --> filekezelőből elindítom a filmet, nem vágyom borítós nézetre

A megjelenítő egy 1080p projektor, lejátszás NAS-ról menne.

Milyen hadverek kellenek ehhez? Akár egy konkrét hardverlistának is örülnék! A kérdés azért merült fel, mert egy 1050-es videókártyából is van vagy 40 fajta és első ránézésre ez a mind ugyanaz, persze nüansznyi különbségek vannak, de kb fogalmam sincs így melyikre bökjek rá. És akkor még az alaplapokról és procikról (i3, i5, i7) nem is beszélve mert ezekből is kismillió van.

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2157

Hozzászólás Szerző: dhcodoki »

Van egy-két film, melyet kiadtak 4K HDR-ben és a fullhd-s verzióhoz képest sokkal szebb a képe. (De nem csak a felbontás és a HDR miatt). Ilyen pl. a Sólyom végveszélyben is.
Ez okból szeretnék lejátszani 4K HDR filmet PC-n, Kodival, nem HDR képes kijelzőn.
Hogy tudom megoldani? Feltétlen kell hozzá madVR?

albertka
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 28

Hozzászólás Szerző: albertka »

Úgy tűnik ez megoldódott.

Véletlenül olvastam a Jriver wiki-n, hogy csak akkor használjunk audio passthrought-t mozis hangok esetén, ha nagyon muszáj.
Jriver-t még sose használtam videó lejátszásra, de ezen felbuzdulva most tettem vele jópár próbát.
Lényeg a lényeg, ha a beépített LAV audió dekóderét használom és 7.1 lpcm-ben küldöm ki a hangot a Marantz processzorra akkor számomra kicsit élvezetesebb hangot kapok, mintha a processzorral csináltatnám a dekódolást. Potenciál pedig szemre láthatólag rengeteg van benne, tekintve a különböző eq és szobakorrekciós megoldásokat...
Ha viszont a feltelepített LAV-ot linkeltem be, mint külső filtert, akkor ugyanazt az élettelen hangot kaptam.

Szó mi szó kellemes meglepetés ért mpc-hc és kodi után!

albertka
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 28

Hozzászólás Szerző: albertka »

Sziasztok

Egy gyors kérdés, hátha valaki tud segíteni ebben a szőrszálhasogatós dilemmában...

Hogy értsétek a helyzetet nemrég upgradeltem egy Lexicon DC-1 processzorról egy Marantz AV 8003-ra. Az új procinak van egy bosszantó tulajdonsága: nem tud Audyssey processzinget csinálni EAC3, TreuHD és DTS-HD formátumok esetén. Ha viszont a dekódolást a HTPC-vel csináltatom (LAV Audio) és 5/7.1 PCM-ben küldöm ki a hangot a processzorra akkor megy az Audyssey.

Eddig tiszta sornak tűnik a dolog, egy bökkenő van: ha a HTPC-vel csináltatom a dekódolást, akkor a kapott hangminőség nem üti meg az elvárt szintet. Száraz, dinamikátlan, steril hang jön ki a prociból PCM formátum esetén - ha pedig kiküldöm a HD formátumokat igazán izgalmas, elementális hang jön ki a prociból. Gondolom processzálás után még kap DSP-t rendesen, vagy valami hasonló...

Több helyen olvastam, hogy egy jó Blu-Ray lejátszóval nincs különbség, hogy PCM-ben vagy az eredeti hangot küldöm ki a procira... Nost, nálam nem ez a helyzet, mint olvasható...

Van valakinek bármi ötlete, hogy van-e bármilyen megoldás a HTPC-n belüli hangzás feljavítására? Pl. LAV helyett más dekóder...

Windows csupaszítás, Fidelizer, stb nem nagyon hozott változást ebben...

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 885

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Morph írta:
2019.04.02., kedd 10:44
Esetleg probald meg a jobklikk a taskbar-ra ott a Taskbar Setting es a kepen kapcsold ki a lock-ot, hogy fel-le tudjad hizni a taskbart.

Bakker, de király vagy! Ezért nem működött az összehúzás.Köszönöm.Pedig én ahhoz sem nyúltam. Nem is értem ezeket a dolgokat.
Szivesen, orulok, hogy segithettem. :napsut:
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

Morph
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 618

Hozzászólás Szerző: Morph »

Esetleg probald meg a jobklikk a taskbar-ra ott a Taskbar Setting es a kepen kapcsold ki a lock-ot, hogy fel-le tudjad hizni a taskbart.

Bakker, de király vagy! Ezért nem működött az összehúzás.Köszönöm.Pedig én ahhoz sem nyúltam. Nem is értem ezeket a dolgokat.
Nappali! MoziTCL 75C935 , Pc,
"Pinyó" mozi 7.1.4: PJ: Epson 12000B, ,Proci , Hang: KRIX Vászon: Screen research, Madzag: Wire World Helicon OCC,Fapaci. SUB:Krix, Arendal

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 885

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Morph írta:
2019.04.02., kedd 07:52
Persze-persze, értem én, csak mióta 2080Ti-re váltottam ,mert ugye én játszok is a gépen, az elejétől kezdve szívás van, mert nem ugyanazt csinálja a rendszer, mint azelőtt a 1080Ti-vel. Mintha valaki össze-vissza állítgatott volna minden beállításomat( pedig nem), kimegy a HDR még sdr filmeknél is!!! :nonononono: De tényleg. Mi van?! Eskü! Úgyhogy feladtam. Hiába a HDR-es tv, azóta kénytelen vagyok mindent a MADVR-el átkódolni, mintha nem volna HDR-es tv-m, mert a színek bugzanak. Totál szívás. Lehet újra kéne raknom az egész win10-t, de ugye az meg tudjuk mivel jár. Pedig más opció nincs, nem hiszem, hogy ennyire ostobán kéne működnie ennek az egésznek. Pedig csak a retkes kártyát cseréltem anno.
Amúgy könnyen lehet, hogy valami vírusom van, mert a legutóbbi firm frissítés óta alul a tálcám felkövéredett és sehogy nem tudom visszasoványítani. 36_1_11.gifkivágott.jpg
taskbar.JPG
taskbar.JPG (53.81 KiB) Megtekintve 1888 alkalommal
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2157

Hozzászólás Szerző: dhcodoki »

Próbáltatok már kodival ncoreról stream-elni? (HuncoreTV) Frankón működik HD esetén is, akár atmos-al? Vagy inkább csak sorozatokra érdemes használni?

Morph
Törzsvendég
Törzsvendég

Persze-persze, értem én, csak mióta 2080Ti-re váltottam ,mert ugye én játszok is a gépen, az elejétől kezdve szívás van, mert nem ugyanazt csinálja a rendszer, mint azelőtt a 1080Ti-vel. Mintha valaki össze-vissza állítgatott volna minden beállításomat( pedig nem), kimegy a HDR még sdr filmeknél is!!! :nonononono: De tényleg. Mi van?! Eskü! Úgyhogy feladtam. Hiába a HDR-es tv, azóta kénytelen vagyok mindent a MADVR-el átkódolni, mintha nem volna HDR-es tv-m, mert a színek bugzanak. Totál szívás. Lehet újra kéne raknom az egész win10-t, de ugye az meg tudjuk mivel jár. Pedig más opció nincs, nem hiszem, hogy ennyire ostobán kéne működnie ennek az egésznek. Pedig csak a retkes kártyát cseréltem anno.
Amúgy könnyen lehet, hogy valami vírusom van, mert a legutóbbi firm frissítés óta alul a tálcám felkövéredett és sehogy nem tudom visszasoványítani. 36_1_11.gif
kivágott.jpg
kivágott.jpg (34.4 KiB) Megtekintve 1920 alkalommal
"Pinyó" mozi 7.1.4: PJ: Epson 12000B, ,Proci , Hang: KRIX Vászon: Screen research, Madzag: Wire World Helicon OCC,Fapaci. SUB:Krix, Arendal

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2206

Hozzászólás Szerző: Fish »

Na de van megoldás, 17.6 ds-playeres verzió és működni fog..
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

Morph
Törzsvendég
Törzsvendég

Cinemadness írta:
2019.03.31., vas. 21:35
Morph írta:
2019.03.30., szomb. 22:39
nincs ilyen beállítás, de a hdr-t a 17.6 is tudja, szépen vált nálam hdr-be a vetítő! gondolkodik.gif
Fasza, mert nálam nem vált...

A helyzeted kissé bonyolítja, hogy GeForce karikhoz az összes 398.11-nél frissebb driver hibás HDR metaadatot továbbít, illetve a legújabb nvidia driverekkel még akadozhat is a lejátszás. :D
És valóban. Milliószor írtam, de senki nem hittel el Nekem.
Ez van szippantyú egyelőre.Miért nem lehet a kodiba berakni egy kib.szott HDR kapcsolót, vagy a megjelenítőknél egy HDR opciót? Fingom nincs, amikor ugye ez szükséges volna.

Cinemadness
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 113

Hozzászólás Szerző: Cinemadness »

Morph írta:
2019.03.30., szomb. 22:39
nincs ilyen beállítás, de a hdr-t a 17.6 is tudja, szépen vált nálam hdr-be a vetítő! gondolkodik.gif
Fasza, mert nálam nem vált...

Persze, mert a 18.x Kodi verzió nyilván nem madvr alapú, a csupasz Kodi pedig Windows platformon jelen állapotában képtelen automatikusan SDR és HDR között váltani. Ezért HDR és SDR filmeknél neked kéne a Windows HDR kapcsolóját manuálisan ki-be nyomogatni, ami több szempontból sem túl jó megoldás és egyben kényelmetlen is. Jobb ha ilyenkor úgy segítitek egymást, ha pontos verziót adtok meg, feltételezem az említett 17.6-os Kodi DSPlayeres. Megfelelő beállítás mellett (Win HDR OFF, madvr saját GPU API + HDR passthrough) ez a verzió maradéktalanul alkalmas auto HDR-re. A helyzeted kissé bonyolítja, hogy GeForce karikhoz az összes 398.11-nél frissebb driver hibás HDR metaadatot továbbít, illetve a legújabb nvidia driverekkel még akadozhat is a lejátszás. :D

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1484

Hozzászólás Szerző: Cutler »

phyton71 írta:
2019.03.31., vas. 14:06
Cutler írta:
2019.03.30., szomb. 23:35
Tök jó ez az egyszerűség😅
Megfelelő kezekben egy pc csodákra képes,tulajdonképpen ezek nem nevezhető szívások,néhány klikk ide,katt oda és kész.Olyanra faragsz egy pc-amilyenre szeretnéd,akár egyszerűre mint egy éket,de lehet teledobálni minden sz@rral,és csak szívsz vele.Élek nemsoká a látogatási lehetősséggel amit felajánlottál,ha áll még,és viszek egy kihegyezett pc-t,sőt a projektorodra belövünk,aztán marad nálad egy darabig tesztre. ;)
Persze, hogy él, gyere csak.
A htpc-t megköszönném ;peace;

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég

Cutler írta:
2019.03.30., szomb. 23:35
Megfelelő kezekben egy pc csodákra képes,tulajdonképpen ezek nem nevezhető szívások,néhány klikk ide,katt oda és kész.Olyanra faragsz egy pc-amilyenre szeretnéd,akár egyszerűre mint egy éket,de lehet teledobálni minden sz@rral,és csak szívsz vele.Élek nemsoká a látogatási lehetősséggel amit felajánlottál,ha áll még,és viszek egy kihegyezett pc-t,sőt a projektorodra belövünk,aztán marad nálad egy darabig tesztre. ;)

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1484

Hozzászólás Szerző: Cutler »

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”