Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Htpc (Home Theatre PC)
Re: Htpc (Home Theatre PC)
Mozira maradna a hdmi ,de sztereón kíváncsi lenék hoznak e a konyhára..
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
Persze!
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
Ezen a HTPC plattformon sincs tuti befutó, ki mire esküszik ( kinek mire kell) , itt sincs szent gráll vagy Egy Gyűrű mind felett...
Pedig érdemes a madvrt finomÍtgatni,főleg,hogy vetÍtőzöl,egyébként uhd nem is akasztja meg a rendszert annyira,konverzió fekteti ki általában.
Az asusok nagyon jók,szeretem őket,van nekem is 2db itthon,még mozi processzornak is szuperek 7.1-ig bezárólag.Megvan hozzá a segéd kártya is?
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven
Azért is gondolkodtam a ház lecserélésén a vga cserén kivűl ,ki szeretném próbálni az asus xonart ,sztereóban mit muzsikál..
van egy ilyen karim, és kíváncsi vagyok rá.. ( asus xonar hdav1.3 deluxe)
van egy ilyen karim, és kíváncsi vagyok rá.. ( asus xonar hdav1.3 deluxe)
amíg nem cserélek házat addig nem tudok nagyobb vga-t betenni,, marad ez, de nagyon jól elvagyok vele, hibátlanul teszi a dolgát ,igaz mélyebben nem mentem bele a madvr rejtelmeibe! 
Már majdnem tökéletes a rendszered,rx 580-al már tökéletes lenne.Fish írta: ↑2019.06.28., pén. 21:18Bár most ,hogy nézem az rx580 még okés is, de az 590-et túlzásnak vélem.. én nem szeretem az amd-t sem cpu-ban sem vga-ban,valahogy sosem volt jó vele a cucc. van egy rx560-am is de nem szeretem.. nekem az nvidia jön be..persze mások vagyunk más tapasztalattal és véleménnyel ,de ez jó így ,ahogy van..![]()
Azért is javasoltam az 580-ast,nincs vele röccenés,sajnos nvidia nem tudja ezt,tudná a hardver maga,de sajnos aszoftverezése nem.Egyébként az 580-as kártya sem elég mindnre,madvr-el simán meglehet akasztani,főleg uhd-ről fullhd-re konverzió igen kiveszi az erőt bármiből.Nálam simán meghasalt az 580-as kártya madvr alatt,igaz eléggé belefeküdtem az algókba.Amúgy nincs az nvidiával probléma.de htpc-re amd a praktikusabb megoldás.
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven
Bár most ,hogy nézem az rx580 még okés is, de az 590-et túlzásnak vélem.. én nem szeretem az amd-t sem cpu-ban sem vga-ban,valahogy sosem volt jó vele a cucc. van egy rx560-am is de nem szeretem.. nekem az nvidia jön be..persze mások vagyunk más tapasztalattal és véleménnyel ,de ez jó így ,ahogy van.. 
Jó ,hogy nem titanRTX-et javasoltok
ha már lúd legyen kövér alapon..
nekem ez van: i5-8600, 16gb ddr4, intel ssd, seasonic prime platinum 850w, asus gtx 1050ti 4gb, win10,Kodi, igaz a vga-t muszájból tolom mert lp-ből ez a max, de simán fut rajta minden és madvr-ezem én is..
4k hdr,full hd hdr meg sem kottyan neki.. sztem az rx580 ,pláne az 590 túlzás! De persze jó dolog a maximalizmus,csak nem biztos ,hogy ki fogja használni, majd negyed áron adhatja el 1,5 év múlva.. de persze lehet én gondolom rosszul..
nekem ez van: i5-8600, 16gb ddr4, intel ssd, seasonic prime platinum 850w, asus gtx 1050ti 4gb, win10,Kodi, igaz a vga-t muszájból tolom mert lp-ből ez a max, de simán fut rajta minden és madvr-ezem én is..
4k hdr,full hd hdr meg sem kottyan neki.. sztem az rx580 ,pláne az 590 túlzás! De persze jó dolog a maximalizmus,csak nem biztos ,hogy ki fogja használni, majd negyed áron adhatja el 1,5 év múlva.. de persze lehet én gondolom rosszul..
Nos,tápból elég a legolcsóbb seasonic,elég kis tápszivárgása van,és jó a hatékonysága,az rx nél 580 vs 590 ahogy sejtettem,csak 10%nyi a különbség erőben,amelyik neked megfelel árban,én javaslatom rx 580 4gigás vrziója,8 gigát nem tudomhogy miben hozna.Akár lehet az Asus rx 580-as 4giga verziója.ldg81 írta: ↑2019.06.28., pén. 15:13Köszi!Jók a hardverek,tökéletesen összeválogattad őket.![]()
Amúgy gondolom egy 580-as vagy 590-es kártyánál is nem fog ártani, ha a 8GB-osat tenném bele. Ezek közül így melyik lenne a jó választás ár/érték arányban? https://www.aqua.hu/termekek/amd-6.html ... VEGA%2056]
Tápegység: Seasonic Focus Plus Gold 650W moduláris tápegység /SSR-650FX/ --> https://seasonic.com/focus-plus-gold#
Köszi!Jók a hardverek,tökéletesen összeválogattad őket.
Amúgy gondolom egy 580-as vagy 590-es kártyánál is nem fog ártani, ha a 8GB-osat tenném bele. Ezek közül így melyik lenne a jó választás ár/érték arányban? https://www.aqua.hu/termekek/amd-6.html ... VEGA%2056]
Tápegység: Seasonic Focus Plus Gold 650W moduláris tápegység /SSR-650FX/ --> https://seasonic.com/focus-plus-gold#
Tulajdonképpen semmi,én egyedül a hűtű hatékonyságát nézem,van itthon MSI,ASUS,GIGABYTE semmivel nem több vagy jobb amásiknál.cisco írta: ↑2019.06.28., pén. 14:36Az egyébként mit befolyásol, hogy egy radeon 580-as kártya asus, gigabyte, stb? mi a különbség ezeknél a kártyáknál, hiszen a típus uaz.phyton71 írta: ↑2019.06.28., pén. 14:21Jók a hardverek,tökéletesen összeválogattad őket.
Psu-ból 650w-os tápot javaslok,én maradnék az rx 580-as kártyánál,erősebbet nem is tudnék javasolni,infó hiányában,nem tudom,hogy Géza mit javasolna.Ja már látom,az 590 ennyivel erősebb lenne?Egyébként hűtést tudod tuningolni.
Az egyébként mit befolyásol, hogy egy radeon 580-as kártya asus, gigabyte, stb? mi a különbség ezeknél a kártyáknál, hiszen a típus uaz.phyton71 írta: ↑2019.06.28., pén. 14:21Jók a hardverek,tökéletesen összeválogattad őket.
Psu-ból 650w-os tápot javaslok,én maradnék az rx 580-as kártyánál,erősebbet nem is tudnék javasolni,infó hiányában,nem tudom,hogy Géza mit javasolna.Ja már látom,az 590 ennyivel erősebb lenne?Egyébként hűtést tudod tuningolni.
Jók a hardverek,tökéletesen összeválogattad őket.
RX 590, Vega 56, 64, vagy leginkább megvárnám a hamarosan érkező Navi architektúrára épülő kártyákat.
Lindemann Musicbook Source; Anthem P2; Elac FS 409, HiDiamond
Körülbelül mekkora tápra lenne szüksége egy alaplap-i3 proci-ssd-videokártya kombónak?phyton71 írta: ↑2019.06.28., pén. 12:54I3-as processzor elég,W10 simán jó,én is azt használok.Bokalefosós képet tudsz összehozni,röccenés mentesen egy ilyen konfiggal,tápok amiket javasoltam a legmegbÍzhatóbb tápok,nem nagy összegért,cserében nem kell rettegned,hogy mit visz egy gyengébb táp,ha gebasz van.Ez új árban sem vészes,de használtban még olcsóbban kijössz,HW-n nézegess hardvereket.Szoftverben segÍtünk,nem egyszerű összehozni,de ha egyszer megvan,akkor nem kell piszkálni évekig.
Ez a rendszer így jó lehet:
- Alaplap: ASUS PRIME B360M-D https://www.asus.com/Motherboards/PRIME-B360M-D/
- Processzor: Intel Core i3-8300 3.7GHz Socket 1151 dobozos /BX80684I38300/
- SSD: 256GB Samsung 860 PRO (MZ-76P256B/EU)
- RAM: 8GB 2666MHz DDR4 RAM Crucial Ballistix Sport LT Gray CL16 (2x4GB) (BLS2K4G4D26BFSB)
- GPU: ??? a combosabb VGA mit jelent?
- PSU: ??? Hány watt?
Én is 8 Gb-os RX580-at használok, ez már elbírja a leskálázást is. Viszont amikor 4k -> 1080p és HDR -> SDR konverzió van, akkor ez a kártya is izzad rendesen, ami együtt jár az emelt venti fordulatszámmal. Ami elég hangos.ldg81 írta: ↑2019.06.28., pén. 12:45
Az ár ugye érdekes kérdés: Inkább úgy közelíteném meg, hogy hajlandó lennék többet fizetni egy olyan rendszerért, ami nem riccen meg egyszer sem egy film alatt és valamennyire jövőtálló is lenne (tudom, jósolni nehéz, de ne kelljen fél év múlva lecserélnem).
...
Alapvető célom, hogy jobb képminőséget kapjak mint a jelenlegi Dune Solo Lite és meg tudjam nézni (normális minőségben lekonvertáltan) azt a 10-20, felújítva csak UHD-ben megjelent fimet.
Ha valóban fontos szempont neked a halksága, akkor egy ennél is combosabb VGA-t javasolok.
Lindemann Musicbook Source; Anthem P2; Elac FS 409, HiDiamond
I3-as processzor elég,W10 simán jó,én is azt használok.Bokalefosós képet tudsz összehozni,röccenés mentesen egy ilyen konfiggal,tápok amiket javasoltam a legmegbÍzhatóbb tápok,nem nagy összegért,cserében nem kell rettegned,hogy mit visz egy gyengébb táp,ha gebasz van.Ez új árban sem vészes,de használtban még olcsóbban kijössz,HW-n nézegess hardvereket.Szoftverben segÍtünk,nem egyszerű összehozni,de ha egyszer megvan,akkor nem kell piszkálni évekig.
Köszi!
Használt is lehet.
Az ár ugye érdekes kérdés: Inkább úgy közelíteném meg, hogy hajlandó lennék többet fizetni egy olyan rendszerért, ami nem riccen meg egyszer sem egy film alatt és valamennyire jövőtálló is lenne (tudom, jósolni nehéz, de ne kelljen fél év múlva lecserélnem).
Akkor jól értelmezem, hogy akár egy i3 is elég lehet? https://www.aqua.hu/intel-core-i3-8300- ... 21416.html , vagy ez: https://www.aqua.hu/intel-core-i5-9400f ... 54694.html
Amit még nem írtam: audiofil táp és egyéb ilyen tuning dolgok nem érdekelnek.A gép csak és kizárólag filmet játszana le, más funkciója nem lenne.
Oprendszer: Win10?
Alapvető célom, hogy jobb képminőséget kapjak mint a jelenlegi Dune Solo Lite és meg tudjam nézni (normális minőségben lekonvertáltan) azt a 10-20, felújítva csak UHD-ben megjelent fimet.
Használt is lehet.
Akkor jól értelmezem, hogy akár egy i3 is elég lehet? https://www.aqua.hu/intel-core-i3-8300- ... 21416.html , vagy ez: https://www.aqua.hu/intel-core-i5-9400f ... 54694.html
Amit még nem írtam: audiofil táp és egyéb ilyen tuning dolgok nem érdekelnek.A gép csak és kizárólag filmet játszana le, más funkciója nem lenne.
Oprendszer: Win10?
Üdv!
Mennyit szánnál rá,lehet használt is?
Azzal kezdeném,hogy hanyagolnám az Nvidiát,és mondjuk AMD rx 580-as kártyában gondolkodnék,kadenciahelyes lejátszás miatt,processzor erő nem szükséges akkora,munka dandárját a gpu fogja végezni.Tápolást Seasonic vagy EVGA,valamelyik gold vagy evga esetén bronz szériából válogatnék,félpasszÍvok,és alacsony a szivárgásuk.Processzorban Intelben gondolkodnék,mivel kevesebb a fogyasztás,az új 1151-es foglalatú processzorokat,akár teljesen passzÍv üzemben is tudod hajtani,ebből következik a ram,ami ddr4-es,abból 8giga elég,meghajtónak trmészetesen ssd,én Intelt vagy samsungot ajánlanék,megbÍzhatósaág sebesség miatt 250gigásat. Alaplapból ugye 1151-es foglalatút ddr4 támogatással,nem kell gamer,elég egy egyszerűbb,amin legalább van pci e foglalat.
Mennyit szánnál rá,lehet használt is?
Azzal kezdeném,hogy hanyagolnám az Nvidiát,és mondjuk AMD rx 580-as kártyában gondolkodnék,kadenciahelyes lejátszás miatt,processzor erő nem szükséges akkora,munka dandárját a gpu fogja végezni.Tápolást Seasonic vagy EVGA,valamelyik gold vagy evga esetén bronz szériából válogatnék,félpasszÍvok,és alacsony a szivárgásuk.Processzorban Intelben gondolkodnék,mivel kevesebb a fogyasztás,az új 1151-es foglalatú processzorokat,akár teljesen passzÍv üzemben is tudod hajtani,ebből következik a ram,ami ddr4-es,abból 8giga elég,meghajtónak trmészetesen ssd,én Intelt vagy samsungot ajánlanék,megbÍzhatósaág sebesség miatt 250gigásat. Alaplapból ugye 1151-es foglalatút ddr4 támogatással,nem kell gamer,elég egy egyszerűbb,amin legalább van pci e foglalat.
Segítségeteket és véleményeteket kérném HTPC összeállításban.
Amit tudnia kellene:
- 1080p anyagok megjelenítése DTS-HD, Dolby TrueHD, Dolby Atmos, DTS:X bitsream kiküldése mellett.
- 2160p HDR anyagok lekonvertálása SDR-ré, 1080p-s felbontásra és Dolby Atmos és DTS:X bitsream kiüldése mellett
- Amennyire lehet halk legyen (12 cm-s venti hangja nem zavar)
Amit nem kell tudnia:
- szép ház (nem lesz látható helyen)
- Kodi és egyéb kezelőfelületek és okosságok --> filekezelőből elindítom a filmet, nem vágyom borítós nézetre
A megjelenítő egy 1080p projektor, lejátszás NAS-ról menne.
Milyen hadverek kellenek ehhez? Akár egy konkrét hardverlistának is örülnék! A kérdés azért merült fel, mert egy 1050-es videókártyából is van vagy 40 fajta és első ránézésre ez a mind ugyanaz, persze nüansznyi különbségek vannak, de kb fogalmam sincs így melyikre bökjek rá. És akkor még az alaplapokról és procikról (i3, i5, i7) nem is beszélve mert ezekből is kismillió van.
Amit tudnia kellene:
- 1080p anyagok megjelenítése DTS-HD, Dolby TrueHD, Dolby Atmos, DTS:X bitsream kiküldése mellett.
- 2160p HDR anyagok lekonvertálása SDR-ré, 1080p-s felbontásra és Dolby Atmos és DTS:X bitsream kiüldése mellett
- Amennyire lehet halk legyen (12 cm-s venti hangja nem zavar)
Amit nem kell tudnia:
- szép ház (nem lesz látható helyen)
- Kodi és egyéb kezelőfelületek és okosságok --> filekezelőből elindítom a filmet, nem vágyom borítós nézetre
A megjelenítő egy 1080p projektor, lejátszás NAS-ról menne.
Milyen hadverek kellenek ehhez? Akár egy konkrét hardverlistának is örülnék! A kérdés azért merült fel, mert egy 1050-es videókártyából is van vagy 40 fajta és első ránézésre ez a mind ugyanaz, persze nüansznyi különbségek vannak, de kb fogalmam sincs így melyikre bökjek rá. És akkor még az alaplapokról és procikról (i3, i5, i7) nem is beszélve mert ezekből is kismillió van.
Van egy-két film, melyet kiadtak 4K HDR-ben és a fullhd-s verzióhoz képest sokkal szebb a képe. (De nem csak a felbontás és a HDR miatt). Ilyen pl. a Sólyom végveszélyben is.
Ez okból szeretnék lejátszani 4K HDR filmet PC-n, Kodival, nem HDR képes kijelzőn.
Hogy tudom megoldani? Feltétlen kell hozzá madVR?
Ez okból szeretnék lejátszani 4K HDR filmet PC-n, Kodival, nem HDR képes kijelzőn.
Hogy tudom megoldani? Feltétlen kell hozzá madVR?
Úgy tűnik ez megoldódott.
Véletlenül olvastam a Jriver wiki-n, hogy csak akkor használjunk audio passthrought-t mozis hangok esetén, ha nagyon muszáj.
Jriver-t még sose használtam videó lejátszásra, de ezen felbuzdulva most tettem vele jópár próbát.
Lényeg a lényeg, ha a beépített LAV audió dekóderét használom és 7.1 lpcm-ben küldöm ki a hangot a Marantz processzorra akkor számomra kicsit élvezetesebb hangot kapok, mintha a processzorral csináltatnám a dekódolást. Potenciál pedig szemre láthatólag rengeteg van benne, tekintve a különböző eq és szobakorrekciós megoldásokat...
Ha viszont a feltelepített LAV-ot linkeltem be, mint külső filtert, akkor ugyanazt az élettelen hangot kaptam.
Szó mi szó kellemes meglepetés ért mpc-hc és kodi után!
Véletlenül olvastam a Jriver wiki-n, hogy csak akkor használjunk audio passthrought-t mozis hangok esetén, ha nagyon muszáj.
Jriver-t még sose használtam videó lejátszásra, de ezen felbuzdulva most tettem vele jópár próbát.
Lényeg a lényeg, ha a beépített LAV audió dekóderét használom és 7.1 lpcm-ben küldöm ki a hangot a Marantz processzorra akkor számomra kicsit élvezetesebb hangot kapok, mintha a processzorral csináltatnám a dekódolást. Potenciál pedig szemre láthatólag rengeteg van benne, tekintve a különböző eq és szobakorrekciós megoldásokat...
Ha viszont a feltelepített LAV-ot linkeltem be, mint külső filtert, akkor ugyanazt az élettelen hangot kaptam.
Szó mi szó kellemes meglepetés ért mpc-hc és kodi után!
Sziasztok
Egy gyors kérdés, hátha valaki tud segíteni ebben a szőrszálhasogatós dilemmában...
Hogy értsétek a helyzetet nemrég upgradeltem egy Lexicon DC-1 processzorról egy Marantz AV 8003-ra. Az új procinak van egy bosszantó tulajdonsága: nem tud Audyssey processzinget csinálni EAC3, TreuHD és DTS-HD formátumok esetén. Ha viszont a dekódolást a HTPC-vel csináltatom (LAV Audio) és 5/7.1 PCM-ben küldöm ki a hangot a processzorra akkor megy az Audyssey.
Eddig tiszta sornak tűnik a dolog, egy bökkenő van: ha a HTPC-vel csináltatom a dekódolást, akkor a kapott hangminőség nem üti meg az elvárt szintet. Száraz, dinamikátlan, steril hang jön ki a prociból PCM formátum esetén - ha pedig kiküldöm a HD formátumokat igazán izgalmas, elementális hang jön ki a prociból. Gondolom processzálás után még kap DSP-t rendesen, vagy valami hasonló...
Több helyen olvastam, hogy egy jó Blu-Ray lejátszóval nincs különbség, hogy PCM-ben vagy az eredeti hangot küldöm ki a procira... Nost, nálam nem ez a helyzet, mint olvasható...
Van valakinek bármi ötlete, hogy van-e bármilyen megoldás a HTPC-n belüli hangzás feljavítására? Pl. LAV helyett más dekóder...
Windows csupaszítás, Fidelizer, stb nem nagyon hozott változást ebben...
Egy gyors kérdés, hátha valaki tud segíteni ebben a szőrszálhasogatós dilemmában...
Hogy értsétek a helyzetet nemrég upgradeltem egy Lexicon DC-1 processzorról egy Marantz AV 8003-ra. Az új procinak van egy bosszantó tulajdonsága: nem tud Audyssey processzinget csinálni EAC3, TreuHD és DTS-HD formátumok esetén. Ha viszont a dekódolást a HTPC-vel csináltatom (LAV Audio) és 5/7.1 PCM-ben küldöm ki a hangot a processzorra akkor megy az Audyssey.
Eddig tiszta sornak tűnik a dolog, egy bökkenő van: ha a HTPC-vel csináltatom a dekódolást, akkor a kapott hangminőség nem üti meg az elvárt szintet. Száraz, dinamikátlan, steril hang jön ki a prociból PCM formátum esetén - ha pedig kiküldöm a HD formátumokat igazán izgalmas, elementális hang jön ki a prociból. Gondolom processzálás után még kap DSP-t rendesen, vagy valami hasonló...
Több helyen olvastam, hogy egy jó Blu-Ray lejátszóval nincs különbség, hogy PCM-ben vagy az eredeti hangot küldöm ki a procira... Nost, nálam nem ez a helyzet, mint olvasható...
Van valakinek bármi ötlete, hogy van-e bármilyen megoldás a HTPC-n belüli hangzás feljavítására? Pl. LAV helyett más dekóder...
Windows csupaszítás, Fidelizer, stb nem nagyon hozott változást ebben...
- tottyi
- Hazajáró lélek

- Értékelés: 885
Szivesen, orulok, hogy segithettem.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R