Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Moziszoba építés

DeLorean
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1635

Re: Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: DeLorean »

Quetz írta:
2024.09.01., vas. 17:48
Elolvastam. Összeszedetlenül de vehemesen érvelsz különösebb információ tartalom nélkül. Mielött nekilátnál a part II megírásának, javaslom, nézd meg ezt az előadást:
WAKE UP, NEO....

:tutiok:

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 729

Hozzászólás Szerző: Quetz »

Elolvastam. Összeszedetlenül de vehemesen érvelsz különösebb információ tartalom nélkül. Mielött nekilátnál a part II megírásának, javaslom, nézd meg ezt az előadást:

youtu.be/zrpUDuUtxPM
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

DeLorean
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Quetz írta:
2024.08.31., szomb. 20:01
Igen.
gondolkodik.gif

Nagyon rosszul látod és értelmezed.
Bár a leírtak igazak, de csak egy bizonyos nézőpontból.
A nullák és egyesek világában lehet más megközelítés? Lehet.

Lehet mérni a hangminőséget jelentősen befolyásoló dolgokat? Lehet.
Amennyiben két eszköz mérésre ugyanaz, lehet különbség a hangminőségben? Nem lehet. Áááá, dehogynem lehet!
"Neadjisten" egy rosszabb mérési értékkel bíró készülék hangminőségre lehet jobb? Ha igen, az csoda? Mivel abban, amit nem tudunk mérni, vagy nem mérünk lehet jobb - simán.

Van egy egyetemes hangminőségi jellemző? Ennek 80 a hangminősége, a másiknak 85? Nincsen.
A hangminőség megítélése ugyanaz Jóskánál és Pistánál? Dehogy! Akkor nekik be kellene iratkozni egy hogyan mérjük helyesen a hangminőséget tanfolyamra? Nem.
De akkor is azt lehet és kell mondani, hogy Jóska hülye, mert nem is érti, hogy miért mondja Pista, hogy szebben szól a rendszer? Nem.
Jóska valóban hülye? Ez a történet szempontjából irreleváns.
De mi van akkor, ha jön Zsiga és hozza a mérő műszereit és megállapítja, hogy bizony Jóska és Pista is téved? Minek kellett Zsigát is elhívni?
De Jóska a csöves erősítő hangzását sokkal kellemesebbnek, zeneibbnek hallja, mint Pista D osztályos erősítőjét. Zsiga meg megmérte, hogy a SINAD az szar a csövesnél. Akkor most mi a valóság? Jobbnak hallom, de mégis rosszabb hangminőségre?
A rendszer része és legfontosabb része a hallgató.

A hallgató OK. De ha nem veszünk több hallgatót és nem vesszük figyelembe, hogy akár reggeli előtt és után is teljesen más a hangminőség megítélése - lehet rendszereket hangolni, hogy jobb legyen a hangminőség? Lehet.
Sokszor hallottam, hogy egy erősítőhöz bizonyos hangfalakat ajánlanak, vagy kábeleket. Ez bullshit? Nem az.
De akkor azonnal mutass egy mérést, hogy ez működik! Nem tudok.
De egy kábel nem mindegy milyen? Legyen jó vastag, ami átviszi a hangot a megfelelő távolságra. OK, ez a rész egy másik "történet". Ne most!

Létezik olyan, hogy ugyanazt a készüléket megmérem délben és este és más eredményt kapok? De hallom is, mert délben jelentős sistergést hallok a hangfalakból és este meg nem. Akkor velem van a baj? Lehet, de lehet más oka is.
De akkor délben rosszabb a hangminőség? Lehet, jó esetben Adele ugyanolyan hangon fog énekelni.

A szinergia a kellemes összhatást jelenti? Valóban ha "load indepent" végfokot használok, akkor megkapom a szinergiát? Nem.
Lehet mérni a szinergiát? Ahogy a hangminőségnél, bizonyos részeit lehet.
A többi hókusz-pókusz és bullshit? Nem.
De akkor lesz szinergia, ha a shakti köveket teszek az erősítőmre? Nem. Az egy következő eszmefuttatás része lesz.

A szinergia azt jelenti, hogy egy rendszer külön-külön esetleg nem annyira jó elemei az összhatást tekintve egymásra olyan hatással vannak, hogy a rendszer eredményét tekintve magasabb szintre kerül.
Mi ez a magasabb szint? Mérjük meg! OK, tuti lehet mérni bizonyos dolgokat, de sok mindent nem.

De hogyan lehet? Manapság minden digitális. Amíg eljut a hallgató füléig a hang, rengeteg mindenen átmegy. Minden csak ront az eredeti minőségén. Nem az a szinergia, amikor a legkevesebbet ront? Csak részben.

Kérem nem kiragadni egy esetleges tévedést és az egész leírt szöveget értelmezni!
:D

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1677

Hozzászólás Szerző: -KP- »

DeLorean írta:
2024.08.30., pén. 14:49
-KP- írta:
2024.08.30., pén. 14:16
Azért valljuk be, Delorean fórumtársnak sikerült rengeteg hifis dogmát/bullshitet belesűríteni egyetlenegy hozzászólásba. :smile32:
:)

Semmilyen kábelt, alátétet, biztosítékot, plüssegeret nem említettem.

Szinergia és hangminőség.
Ha ez bullshit, akkor SOUNDBAR a megoldás.
Ott valóban ilyen problémák nincsenek.
:smile32:
Mindenki megnyugodhat privátban megbeszéltük mire gondol. Én annyit mondtam, hogy az általánosságok helyett kissé több konkrétumot írjon, hogy egyértelmű legyen mire gondol a költő :) Ha azt írja le, amit nekem privibe, egy szavam nem lett volna.

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég

Vinkler írta:
2024.08.30., pén. 13:28
Quetz írta:
2024.08.30., pén. 13:15
Szinergia nem jelent semmit, csak marketing buzzword. A hangminőség pedig pontosan mérhető jellemző.
Ezt komolyan gondolod? gondolkodik.gif
Igen.
Szinergián azt szokták érteni audiofil körökben, hogy adott hangfalhoz választott erősítő és kábelezés kellemes összhatást képez. Sokáig nem értettem az okát, minek kellene hangfalhoz erősítőt választani, hogy jól szóljon, amíg egy technikai fórumon bele nem futottam a magyarázatba: load dependency. A rosszul vagy olcsóért megépített végfokok kimeneti feszültség szintje a rákötött impedanci függvényében változik. Ergo nem szinergiát kell keresni, hanem jó minőségü, load indepent végfokot.

A hangminőségről: Egy audió rendszer leírhato mint egy transzfer függvény, ami a forrás és a hallgató között jellemzi a hangot. Ennek a rendszernek lehet saját hangja - a rendszer zaja - és megváltoztathatja a hang hullámformáját is - ez a rendszer torzítása illetve lehet erősítés/csillapítása is amikor a hullámforma amplítúdója változik csak. Ideális esetben a rendszer zaja és torzítása zéró, a transzfer függvény kimenetén ugyanaz jelenik meg mint a bemeneten, maximum más amplitúdóval. A torzítás és a zaj ma már könnyen mérhető, a rendszer minősége pedig ebből megállapítható.

Ilyen minőségi előírásokat tartalmaznak a THX vagy a Dolby minőségi tanusítványok. Errő Fapaci bővebben tudna nyilatkozni, ha nem kötné az NDA, a követelményszintek nem érhetők el publikusan.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

DeLorean
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

-KP- írta:
2024.08.30., pén. 14:16
Azért valljuk be, Delorean fórumtársnak sikerült rengeteg hifis dogmát/bullshitet belesűríteni egyetlenegy hozzászólásba. :smile32:
:)

Semmilyen kábelt, alátétet, biztosítékot, plüssegeret nem említettem.

Szinergia és hangminőség.
Ha ez bullshit, akkor SOUNDBAR a megoldás.
Ott valóban ilyen problémák nincsenek.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

DeLorean
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Quetz írta:
Szinergia nem jelent semmit, csak marketing buzzword. A hangminőség pedig pontosan mérhető jellemző.
Nem értek veled egyet.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8872

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Quetz írta:
Ezt komolyan gondolod? gondolkodik.gif
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10965
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Quetz írta:
Wowww! Hobbitársak ezrei könnyebültek meg szavaid által.

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég

DeLorean írta:
2024.08.30., pén. 10:10
Rp526 írta:
2024.08.29., csüt. 13:40
Igen, ezt olvastam már Amir blogjaiban is méréseknél. Köszi mindenkinek az eddigi diskurzust.
Ne annyira a speckó szerinti, vagy akár mért értékekkel foglalkozz!
Nálam a teljes atmos rendszer referencia hangerőn fogyaszt vagy 350 wattot. hangfalakkal, szubokkal, végfokokkal, procival, lejátszóval.
Miközben mondjuk a szub végfok 2X1250 Watt...

A fontosabb a rendszernél (főleg pro rendszernél) a szinergia, az egységesség, a működési környezet és a hangminőség.

Ami "nem rossz, ha jó" a SINAD és Amir által mért értékek. Akkor zúgás, búgás, sistergés nem lesz jellemző.
A venti zaj. OK - ki lehet cserélni másokra.
A hangminőség pedig az, amiben sajnos sok esetben elmaradnak másoktól.
Szubnál ez a pontos, tiszta és ütős mélyeknél jelentkezik.
A különbségeket itt lehet érzékelni. Persze elsősorban mondjuk a centert hajtó erősítőnél, de szubnál is jelentős különbségek vannak és lehetnek.

A húúú, ez leadja a 10.000 wattot vélemény alapján ne vegyél végfokot.
De mondjuk nem mindegy, hogy a szub milyen mélyekkel egészíti ki Russel Crow hangját a Múmia filmben, vagy esetleg zenei anyagoknál, vagy akár a Transformers jeleneteiben.

DeLorean
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Rp526 írta:
2024.08.29., csüt. 13:40
Igen, ezt olvastam már Amir blogjaiban is méréseknél. Köszi mindenkinek az eddigi diskurzust.
Ne annyira a speckó szerinti, vagy akár mért értékekkel foglalkozz!
Nálam a teljes atmos rendszer referencia hangerőn fogyaszt vagy 350 wattot. hangfalakkal, szubokkal, végfokokkal, procival, lejátszóval.
Miközben mondjuk a szub végfok 2X1250 Watt...

A fontosabb a rendszernél (főleg pro rendszernél) a szinergia, az egységesség, a működési környezet és a hangminőség.

Ami "nem rossz, ha jó" a SINAD és Amir által mért értékek. Akkor zúgás, búgás, sistergés nem lesz jellemző.
A venti zaj. OK - ki lehet cserélni másokra.
A hangminőség pedig az, amiben sajnos sok esetben elmaradnak másoktól.
Szubnál ez a pontos, tiszta és ütős mélyeknél jelentkezik.
A különbségeket itt lehet érzékelni. Persze elsősorban mondjuk a centert hajtó erősítőnél, de szubnál is jelentős különbségek vannak és lehetnek.

A húúú, ez leadja a 10.000 wattot vélemény alapján ne vegyél végfokot.
De mondjuk nem mindegy, hogy a szub milyen mélyekkel egészíti ki Russel Crow hangját a Múmia filmben, vagy esetleg zenei anyagoknál, vagy akár a Transformers jeleneteiben.

Spiky03
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 197

Hozzászólás Szerző: Spiky03 »

-KP írta: Egyébként érdemes lehet megnézni a Thomann féle T.amp szériát kompletten, vannak nagyon jó árú cuccaik.
Én XLS1002t váltottam egy t.amp E-1200re.
Egy 15" micro martyt és egy 15" zárt Ultit hajtok vele paralell vagy milyen állásban. :D
Nálam is most lett pc a processzor Cavernel EQ APOval karöltve egy külső hangkártyával. Nekem nincs külön DSP-m.
MEDIUM (1.2) 110" 16:9;
Panasonic TX-P42ST50E;
HTPC-DELL MT7030, Amazon Firestick 4K MAX
3x Fosi V3; 5db Jamo D6 LCR
T.amp E-1200+15"Ultimax+15"MicroMarty
Oehlbach 108
ZyXEL NSA325v2 2T+4T WDRed
Xbox OneS+Kinect

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

thxfan írta:
2024.08.29., csüt. 13:33
-KP- írta:
2024.08.29., csüt. 12:47

Szóval kérdés, hogy kell-e több kilowattokkal lövöldözni főleg 4 szub esetén :)
Dehogy kell, a pro vonal hozománya :D , pedig ezeknek a hangfalaknak az érzékenysége is magas...
Érdekesség a témában:
https://www.crownaudio.com/how-much-amplifier-power

Piros ledet sohasem láttam a Behringeren 1 subbal, pedig volt hangnyomás bőven, mert a moziszobával közös falon a polcról esett le pohár.
Én láttam piros ledet, Tron Legacy lightcycle battle jelenetnél még 1 szubbal. De csak 1-1 pillanatra. De ebbe minden bizonnyal már a szobakorrekció is ludas, mert nálam kell kompenzálni bőven. 2 szubbal még a 2. zöld led felvillanása is ritkaság számba megy.

Rp526
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: Rp526 »

-KP- írta:
Behringernél ökölszabály, hogy kb. a ráírt érték 2/3-t fogja hozni.

thxfan
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1199

Hozzászólás Szerző: thxfan »

-KP- írta:

Szóval kérdés, hogy kell-e több kilowattokkal lövöldözni főleg 4 szub esetén :)
Dehogy kell, a pro vonal hozománya :D , pedig ezeknek a hangfalaknak az érzékenysége is magas...
Érdekesség a témában:
https://www.crownaudio.com/how-much-amplifier-power

Piros ledet sohasem láttam a Behringeren 1 subbal, pedig volt hangnyomás bőven, mert a moziszobával közös falon a polcról esett le pohár.
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000

DeLorean
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Rp526 írta:
2024.08.29., csüt. 11:32
Néztem ezt is, csak elsőre kevésnek tűnt. 4x440 Watt 8 Ohm.
Lehet mást is nézni, vannak lehetőségek.

Akár Behringer is jó lehet.
Nekem az XLS sokkal jobb volt, amikor összehasonlítottam az NX6000-rel szubra, de sokan sokfélét használnak.

Csendes, strapabíró és jó cucc az XLS.
Nagyon sokan azt használják itthon is a pro mozijukban.

A Crown mozis végfokai a DSI és a DCI - ha olyat találsz azt is tudom ajánlani.

Gondolom egységesen szeretnéd megoldani az erősítést.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Rp526 írta:
2024.08.29., csüt. 11:32
thxfan írta:
2024.08.29., csüt. 11:29
Így viszont mire a dsp-s végfok, azt megoldod a pc-vel.
4 csatorna kellően erős, olcsó:
https://www.behringer.com/product.html? ... e=0105-ABE
Ez is egy érdekes kérdés. Ha hiszed ha nem, ezt a 440wattot se tudja :smile29: RMS-ben jó az 300 wattra is. Behringernél ökölszabály, hogy kb. a ráírt érték 2/3-t fogja hozni. Mert mindig a pillanatnyi peak értékeket adják meg RMS helyett. Korábban még az Inuké szériánál a prospektusban szerepelt az RMS érték is, de újabban már nem adják meg ezt az infót. Az NX pedig csak külsőleg más, mint a korábbi széria. Így a régi adatokat még meg lehet szerezni :) Ha pedig végignyálazzuk, akkor ez a 2/3 körüli érték jön ki, amit a készülékek valóban tudnak (még így is bőven sok).

NU6000DSP RMS Stereo
8 Ω per channel, stereo 1100 W
4 Ω per channel, stereo 2200 W
2 Ω per channel, stereo —
Bridged mono 8 Ω — 4 Ω —

Cseneles használ ilyen végfokot (NX4-6000) egyébként, két darab refis Diy ultimax 12 és két darab 13+13inch passzív membrános Deftech mélyet hajt vele. És nemhogy a ref hangerő megvan neki, de jóval felette is. Saját tapasztalat 2 darab pro szubbal és 1 darab NX6000D-vel, hogy a legritkább eset, hogy a második zöld led felvillan, pedig lassan 5. éve használom :) Szóval kérdés, hogy kell-e több kilowattokkal lövöldözni főleg 4 szub esetén :)

Egyébként érdemes lehet megnézni a Thomann féle T.amp szériát kompletten, vannak nagyon jó árú cuccaik.

Rp526
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

thxfan írta:
2024.08.29., csüt. 11:29

thxfan
Beköltözött
Beköltözött

Rp526 írta:
2024.08.29., csüt. 11:13
-KP- írta:
2024.08.29., csüt. 10:54

Őszintén? Egyiket sem. Ezektől lehet sokkal jobbat venni szub hajtásra. Az egyik jelöltem a Behringer NX6000D. Kettő darab elég lenne belőle. 2 darab XLS1502 árát megspórolnád, mivel sztereóban többet tud, mint 1 darab XLS1502 hidalva, ráadásul egy fejlett dsp is jön a végfokkal, ami az XLS-ben elég kezdetleges. De ha van felesleges közel fél milliód akkor Ellenben az AVM60 mellé még nem lenne rossz egy 4 független szubkimenetes dsp. Mert az AVM60 ugye csak 1 független szubkimenettel rendelkezik.
Köszi az eddigi válaszokat. Az AVM60 szerintem a korábbi hozzászólótól jöhetett (Xtras5 fórumtárs). Nekem terv szerint egyelőre PC fog processzálni Cavern-nal, hangkártyával + valamilyen 4 kimenetes DAC EQ APO-val.
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Rp526 írta:
2024.08.29., csüt. 11:13
-KP- írta:

Őszintén? Egyiket sem. Ezektől lehet sokkal jobbat venni szub hajtásra. Az egyik jelöltem a Behringer NX6000D. Kettő darab elég lenne belőle. 2 darab XLS1502 árát megspórolnád, mivel sztereóban többet tud, mint 1 darab XLS1502 hidalva, ráadásul egy fejlett dsp is jön a végfokkal, ami az XLS-ben elég kezdetleges. De ha van felesleges közel fél milliód akkor Ellenben az AVM60 mellé még nem lenne rossz egy 4 független szubkimenetes dsp. Mert az AVM60 ugye csak 1 független szubkimenettel rendelkezik.
Köszi az eddigi válaszokat. Az AVM60 szerintem a korábbi hozzászólótól jöhetett. Nekem terv szerint egyelőre PC fog processzálni Cavern-al, hangkártyával + valamilyen 4 kimenetes DAC EQ APO-val.
Ohh. Elnézést, valóban benéztem :) De a válaszomon ez se változtat. Crown helyett jobban jársz a Behringerrel, és a 4 kimenetes DAC-ra se lesz szükség. Letöltheted a behringer oldaláról a szoftvert és megnézegethed mit tud. PC-re kötött végfok nélkül is el fog indulni. Vagy ha még ettől is jobbat, nagyobb teljesítményt akarsz, akkor ott a többi felsorolt. De akkor kelleni fog a plusz dsp.

Rp526
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

-KP- írta:

Köszi az eddigi válaszokat. Az AVM60 szerintem a korábbi hozzászólótól jöhetett (Xtras5 fórumtárs). Nekem terv szerint egyelőre PC fog processzálni Cavern-nal, hangkártyával + valamilyen 4 kimenetes DAC EQ APO-val.

thxfan
Beköltözött
Beköltözött

Behringerrel használtam én is a JBL pro subomat, tökéletesen elég.
10.1 Auro3D

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Rp526 írta:
2024.08.29., csüt. 10:04
Ti ha választhatnátok dedikált szobába 4 db 4641 (600 Watts/1200 Watts) hajtására 2db XTi 4002 vagy 4 db XLS 1502 mellett döntenétek, ha az XTi-k kb a 4 db XLS árában lennének? Tehát DUAL 650W vs. BRIDGED 1050W. SUB-hoz jobb annyival az XTi sorozat? Fog számítani? Vagy inkább a nyers erőre mennétek?

XLS.png

XTi.png
Őszintén? Egyiket sem. Ezektől lehet sokkal jobbat venni szub hajtásra. Az egyik jelöltem a Behringer NX6000D. Kettő darab elég lenne belőle. 2 darab XLS1502 árát megspórolnád, mivel sztereóban többet tud, mint 1 darab XLS1502 hidalva, ráadásul egy fejlett dsp is jön a végfokkal, ami az XLS-ben elég kezdetleges. De ha van felesleges közel fél milliód akkor vegyél 4 darab xls1502-t. Te döntésed. Esetleg nézhetsz valamilyen Lab Gruppen-t, vagy Lab Gruppen klónt. De az igazi vaddisznó a Thomann Proline 3000, vagy a Pronomic XA 1400. Zozi hívta fel a figyelmem ezekre a végfokokra. A német fórumokon konkrétan kimérték, hogy egy hosszabb jelenetnél lényegesen több tartalék maradt bennük mint a sok helyen etalonnak tartott és igen drága Lab Gruppen végfokokban. Meg vannak építve, mint egy tank. Ellenben az AVM60 mellé még nem lenne rossz egy 4 független szubkimenetes dsp. Mert az AVM60 ugye csak 1 független szubkimenettel rendelkezik.

Proline:

Kép

Pronomic:

Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára -KP- 2024.08.29., csüt. 10:59-kor.

DeLorean
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Rp526 írta:
2024.08.29., csüt. 10:04
Ti ha választhatnátok dedikált szobába 4 db 4641 (600 Watts/1200 Watts) hajtására 2db XTi 4002 vagy 4 db XLS 1502 mellett döntenétek, ha az XTi-k kb a 4 db XLS árában lennének? Tehát DUAL 650W vs. BRIDGED 1050W. SUB-hoz jobb annyival az XTi sorozat? Fog számítani? Vagy inkább a nyers erőre mennétek?

XLS.png

XTi.png
Mindenképpen az XLS bridge módban.
Szubra tökéletes az XLS. Én pont max arra használnám, mert mozira/zenére az XTI lényegesen jobb.

Nekem volt 1502 és 2502 XLS, XTI-ből több és a DSI6000 is.
Én a szubjaimat (2DB) egy DCI 2/1250N jelenleg végfokkal hajtom.

4641 és 4645C szubom van.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”