WAKE UP, NEO....

Mindenki megnyugodhat privátban megbeszéltük mire gondol. Én annyit mondtam, hogy az általánosságok helyett kissé több konkrétumot írjon, hogy egyértelmű legyen mire gondol a költő :) Ha azt írja le, amit nekem privibe, egy szavam nem lett volna.
Igen.
:)
Ezt komolyan gondolod?
Wowww! Hobbitársak ezrei könnyebültek meg szavaid által.
Szinergia nem jelent semmit, csak marketing buzzword. A hangminőség pedig pontosan mérhető jellemző.DeLorean írta: ↑2024.08.30., pén. 10:10Ne annyira a speckó szerinti, vagy akár mért értékekkel foglalkozz!
Nálam a teljes atmos rendszer referencia hangerőn fogyaszt vagy 350 wattot. hangfalakkal, szubokkal, végfokokkal, procival, lejátszóval.
Miközben mondjuk a szub végfok 2X1250 Watt...
A fontosabb a rendszernél (főleg pro rendszernél) a szinergia, az egységesség, a működési környezet és a hangminőség.
Ami "nem rossz, ha jó" a SINAD és Amir által mért értékek. Akkor zúgás, búgás, sistergés nem lesz jellemző.
A venti zaj. OK - ki lehet cserélni másokra.
A hangminőség pedig az, amiben sajnos sok esetben elmaradnak másoktól.
Szubnál ez a pontos, tiszta és ütős mélyeknél jelentkezik.
A különbségeket itt lehet érzékelni. Persze elsősorban mondjuk a centert hajtó erősítőnél, de szubnál is jelentős különbségek vannak és lehetnek.
A húúú, ez leadja a 10.000 wattot vélemény alapján ne vegyél végfokot.
De mondjuk nem mindegy, hogy a szub milyen mélyekkel egészíti ki Russel Crow hangját a Múmia filmben, vagy esetleg zenei anyagoknál, vagy akár a Transformers jeleneteiben.
![]()
Ne annyira a speckó szerinti, vagy akár mért értékekkel foglalkozz!
Én XLS1002t váltottam egy t.amp E-1200re.-KP írta: Egyébként érdemes lehet megnézni a Thomann féle T.amp szériát kompletten, vannak nagyon jó árú cuccaik.
Én láttam piros ledet, Tron Legacy lightcycle battle jelenetnél még 1 szubbal. De csak 1-1 pillanatra. De ebbe minden bizonnyal már a szobakorrekció is ludas, mert nálam kell kompenzálni bőven. 2 szubbal még a 2. zöld led felvillanása is ritkaság számba megy.thxfan írta: ↑2024.08.29., csüt. 13:33Dehogy kell, a pro vonal hozománya, pedig ezeknek a hangfalaknak az érzékenysége is magas...
Érdekesség a témában:
https://www.crownaudio.com/how-much-amplifier-power
Piros ledet sohasem láttam a Behringeren 1 subbal, pedig volt hangnyomás bőven, mert a moziszobával közös falon a polcról esett le pohár.
Dehogy kell, a pro vonal hozománya
Lehet mást is nézni, vannak lehetőségek.
Ez is egy érdekes kérdés. Ha hiszed ha nem, ezt a 440wattot se tudjaRp526 írta: ↑2024.08.29., csüt. 11:32Néztem ezt is, csak elsőre kevésnek tűnt. 4x440 Watt 8 Ohm.thxfan írta: ↑2024.08.29., csüt. 11:29Így viszont mire a dsp-s végfok, azt megoldod a pc-vel.
4 csatorna kellően erős, olcsó:
https://www.behringer.com/product.html? ... e=0105-ABE
Néztem ezt is, csak elsőre kevésnek tűnt. 4x440 Watt 8 Ohm.thxfan írta: ↑2024.08.29., csüt. 11:29Így viszont mire a dsp-s végfok, azt megoldod a pc-vel.
4 csatorna kellően erős, olcsó:
https://www.behringer.com/product.html? ... e=0105-ABE
Így viszont mire a dsp-s végfok, azt megoldod a pc-vel.Rp526 írta: ↑2024.08.29., csüt. 11:13Köszi az eddigi válaszokat. Az AVM60 szerintem a korábbi hozzászólótól jöhetett (Xtras5 fórumtárs). Nekem terv szerint egyelőre PC fog processzálni Cavern-nal, hangkártyával + valamilyen 4 kimenetes DAC EQ APO-val.-KP- írta: ↑2024.08.29., csüt. 10:54
Őszintén? Egyiket sem. Ezektől lehet sokkal jobbat venni szub hajtásra. Az egyik jelöltem a Behringer NX6000D. Kettő darab elég lenne belőle. 2 darab XLS1502 árát megspórolnád, mivel sztereóban többet tud, mint 1 darab XLS1502 hidalva, ráadásul egy fejlett dsp is jön a végfokkal, ami az XLS-ben elég kezdetleges. De ha van felesleges közel fél milliód akkor Ellenben az AVM60 mellé még nem lenne rossz egy 4 független szubkimenetes dsp. Mert az AVM60 ugye csak 1 független szubkimenettel rendelkezik.
Ohh. Elnézést, valóban benéztem :) De a válaszomon ez se változtat. Crown helyett jobban jársz a Behringerrel, és a 4 kimenetes DAC-ra se lesz szükség. Letöltheted a behringer oldaláról a szoftvert és megnézegethed mit tud. PC-re kötött végfok nélkül is el fog indulni. Vagy ha még ettől is jobbat, nagyobb teljesítményt akarsz, akkor ott a többi felsorolt. De akkor kelleni fog a plusz dsp.Rp526 írta: ↑2024.08.29., csüt. 11:13Köszi az eddigi válaszokat. Az AVM60 szerintem a korábbi hozzászólótól jöhetett. Nekem terv szerint egyelőre PC fog processzálni Cavern-al, hangkártyával + valamilyen 4 kimenetes DAC EQ APO-val.-KP- írta: ↑2024.08.29., csüt. 10:54
Őszintén? Egyiket sem. Ezektől lehet sokkal jobbat venni szub hajtásra. Az egyik jelöltem a Behringer NX6000D. Kettő darab elég lenne belőle. 2 darab XLS1502 árát megspórolnád, mivel sztereóban többet tud, mint 1 darab XLS1502 hidalva, ráadásul egy fejlett dsp is jön a végfokkal, ami az XLS-ben elég kezdetleges. De ha van felesleges közel fél milliód akkor Ellenben az AVM60 mellé még nem lenne rossz egy 4 független szubkimenetes dsp. Mert az AVM60 ugye csak 1 független szubkimenettel rendelkezik.
Köszi az eddigi válaszokat. Az AVM60 szerintem a korábbi hozzászólótól jöhetett (Xtras5 fórumtárs). Nekem terv szerint egyelőre PC fog processzálni Cavern-nal, hangkártyával + valamilyen 4 kimenetes DAC EQ APO-val.-KP- írta: ↑2024.08.29., csüt. 10:54
Őszintén? Egyiket sem. Ezektől lehet sokkal jobbat venni szub hajtásra. Az egyik jelöltem a Behringer NX6000D. Kettő darab elég lenne belőle. 2 darab XLS1502 árát megspórolnád, mivel sztereóban többet tud, mint 1 darab XLS1502 hidalva, ráadásul egy fejlett dsp is jön a végfokkal, ami az XLS-ben elég kezdetleges. De ha van felesleges közel fél milliód akkor vegyél 4 darab xls1502-t. Te döntésed. Esetleg nézhetsz valamilyen Lab Gruppen-t, vagy Lab Gruppen klónt. De az igazi vaddisznó a Thomann Proline 3000, vagy a Pronomic XA 1400. Zozi hívta fel a figyelmem ezekre a végfokokra. A német fórumokon konkrétan kimérték, hogy egy hosszabb jelenetnél lényegesen több tartalék maradt bennük mint a sok helyen etalonnak tartott és igen drága Lab Gruppen végfokokban. Meg vannak építve, mint egy tank. Ellenben az AVM60 mellé még nem lenne rossz egy 4 független szubkimenetes dsp. Mert az AVM60 ugye csak 1 független szubkimenettel rendelkezik.Rp526 írta: ↑2024.08.29., csüt. 10:04Ti ha választhatnátok dedikált szobába 4 db 4641 (600 Watts/1200 Watts) hajtására 2db XTi 4002 vagy 4 db XLS 1502 mellett döntenétek, ha az XTi-k kb a 4 db XLS árában lennének? Tehát DUAL 650W vs. BRIDGED 1050W. SUB-hoz jobb annyival az XTi sorozat? Fog számítani? Vagy inkább a nyers erőre mennétek?
XLS.png
XTi.png
Mindenképpen az XLS bridge módban.Rp526 írta: ↑2024.08.29., csüt. 10:04Ti ha választhatnátok dedikált szobába 4 db 4641 (600 Watts/1200 Watts) hajtására 2db XTi 4002 vagy 4 db XLS 1502 mellett döntenétek, ha az XTi-k kb a 4 db XLS árában lennének? Tehát DUAL 650W vs. BRIDGED 1050W. SUB-hoz jobb annyival az XTi sorozat? Fog számítani? Vagy inkább a nyers erőre mennétek?
XLS.png
XTi.png