Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Moziszoba építés
Re: Moziszoba építés
Moziszobában az eszközök tápellátásához mi a jobb megoldás? Egy aljzat abba akár kapcsolható elosztó, és abba dugdosni a végfokok, stb. dugóit. Kinél hogy van megoldva? Van valakinél vastagabb bejövő vezeték mint 3x2,5mm2?
Köszi!
Köszi!
Köszi! De kicsit nagy rádiuszzal lehetne meghajtani, a falat el kellene hozzá vésni.Lemmy9.1 írta: ↑2022.07.21., csüt. 08:22Ez simának tűnik. Itt vehetsz 6 métert.
Tudom, 3 métert buksz a projekten.![]()
https://www.e-mile.hu/hu/installaciotec ... :1/sort:2/
Ez simának tűnik. Itt vehetsz 6 métert.
Tudom, 3 métert buksz a projekten.
Tudom, 3 métert buksz a projekten.

Szerintem!
Na végre van már ilyen mert még nem találkoztam vele…..a régiben nem kicsit volt nehéz behúzni a kábelt….

Egyébként 3m-te bergman csövet tennék be, igaz kicsit macerásabb de sokkal gazdaságosabb mint egy tekercs sima falu gégecső

"Az igazi barát szemből támad."
Bocsánat de 50mm-es flexilibis gégecsővet nem láttam sima belső fallal sehol sem. mert azt kerestél..vagy félreértettem valamit?TSanyi írta: ↑2022.07.20., szer. 09:39denon-x4100 írta: ↑2022.07.20., szer. 09:32
Valószínűleg azért, mert 25 illetve 50 méteres kiszerelésben tudod csak megvásárolni az üzletben.![]()
Gratulálok! Ez a helyes megoldás! Sajnos Lemm9.1, nemtomm fórumtárs most nem találta el!

"Az igazi barát szemből támad."
denon-x4100 írta: ↑2022.07.20., szer. 09:32
Valószínűleg azért, mert 25 illetve 50 méteres kiszerelésben tudod csak megvásárolni az üzletben.

Gratulálok! Ez a helyes megoldás! Sajnos Lemm9.1, nemtomm fórumtárs most nem találta el!
- denon-x4100
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 39
Sziasztok! Van valakinek kimaradt 50mm-es belső átmérőjű gégecsöve (sima belső fallal) kb. 3m-es darab HDMI kábel becsövezéséhez? Köszi!
Köszi Sanyi!
Egyelőre ennyi szivacsom volt itthon, még biztosan kapni fog egy 4cm-es réteget.
Egyébként hangra pont azt kaptam amit vártam, talán többet is, bónuszba kapott a rendszer 2db zárt szubot is a kanapé mögé, így teljes az élmény, ha nem csinálnék már vele semmit, így is hátradőlhetnék.
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven
Csak a centerben lévő mélyközép tér el valamelyest( 12" vs 10"), de nem érzékenységben, egyébként mindenben egyező a többi kompressziós driver, doboz, tölcsérek, aktív váltás ,szerintem marad így, de ha mégsem, belevágok egy 12"-ost.
Egyelőre mérve, de fülre sincs hallható differencia, nagyobb hangerőn talán előjönne, de az én filmezési kultúrám nem arról szól.
Egyébként a mikéntje, az utolsó pillanatban technikai okok miatt mellőznöm kellett az eredeti 12"-os hangszórót, így abból főztem ami volt éppen kéznél, surroundok rovására.
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven
Üdv mindenkinek!
Az új DIY frontoldal.
Az új DIY frontoldal.
- Ijk
- Nincs visszaút
- Értékelés: 35
Dedikált moziszobába tud valaki ajánlani valami olcsóbb fekete filc padlószőnyeget?
PD F22
Screenline 2.35:1 270cm
Screenline 2.35:1 270cm
- Quetz
- Beköltözött
- Értékelés: 735
Nem értem, mit szerettél volna mondani. Olyan nincs, hogy szétcsövezed a hangszigetelést, a 10x költségszorzó meg irreális minden szinten. A valóságban olyan kétszeres szorzó van, attól függően, milyen messzire kerül a ventilátor a szobától.phyton71 írta: ↑2022.04.10., vas. 11:17Ha szigetelésről beszélünk akkor nincs probléma, másik szellőztetési rendszerrel sokkal több a probléma, mivel az egész hangszigetelést szétcsövezed, ráadásul ott még a hangot is vándoroltatod feleslegesen.
Szerintem ennél a megoldásnál praktikusabb, költséghatékonyabb megoldás nem létezik, a többi karbantartási funkciókról már nem is beszélek, vagy a kialakítással járó költségek a 10x vagy még többletköltséggel járnak.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
.Quetz írta: ↑2022.04.10., vas. 09:18Egy nappali esetében valóban igazad van. Egy hangszigetelt dedikált szobánál viszont léket ütsz a hangszigetelésen, ezért ott ez nem megoldás.phyton71 írta: ↑2022.04.09., szomb. 19:21A legpraktikusabb,https://www.klimaprofi.hu/tipus-szerint ... zellozteto.
Ha szigetelésről beszélünk akkor nincs probléma, másik szellőztetési rendszerrel sokkal több a probléma, mivel az egész hangszigetelést szétcsövezed, ráadásul ott még a hangot is vándoroltatod feleslegesen.Quetz írta: ↑2022.04.10., vas. 09:18Egy nappali esetében valóban igazad van. Egy hangszigetelt dedikált szobánál viszont léket ütsz a hangszigetelésen, ezért ott ez nem megoldás.phyton71 írta: ↑2022.04.09., szomb. 19:21A legpraktikusabb,https://www.klimaprofi.hu/tipus-szerint ... zellozteto.
Szerintem ennél a megoldásnál praktikusabb, költséghatékonyabb megoldás nem létezik, a többi karbantartási funkciókról már nem is beszélek, vagy a kialakítással járó költségek a 10x vagy még többletköltséggel járnak.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára phyton71 2022.04.10., vas. 11:35-kor.
- Quetz
- Beköltözött
Egy nappali esetében valóban igazad van. Egy hangszigetelt dedikált szobánál viszont léket ütsz a hangszigetelésen, ezért ott ez nem megoldás.phyton71 írta: ↑2022.04.09., szomb. 19:21A legpraktikusabb,https://www.klimaprofi.hu/tipus-szerint ... zellozteto.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
- Quetz
- Beköltözött
Anthony Grimani - Room Acoustics Summary and General Placement Guidelines
youtu.be/G0ekssXX7rE
youtu.be/G0ekssXX7rE
- Gyulai D.
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 83
"De érdekes megoldás ez - így még senki sem használta ezeket a hangfalakat."DeLorean írta: ↑2022.01.16., vas. 08:17Én azt csinálnám, amit KP javasolt.
Megvenném az S-2500 KCS tölcsérét a tartójával a gyártótól, az teljesen OK ehhez a magashoz és sokkal kisebb.
A hangfalakat meg állítva egymás mellé tenném, közéjük a két szubot.
De érdekes megoldás ez - így még senki sem használta ezeket a hangfalakat.
Ahogy KP is írja, egy mérés lenne az igazi most.
![]()
Ez hatalmas tévedés! Szerintem én voltam az első aki S2501 frontokat használt tölcsérek nélkül (úgy hogy frontként)
csak ugye én aztán félbevágtam a gyári dobozokat 23cm mélyek lettek és 1db 38as hangszórót ki is szedtem mind a 3 hangfalból meg extrém felesleges még 50m2-es szobába is egy dupla 38as front!
ezek után építettem neki rendes dobozokat amikbe jelenleg is tökéletesen szuperálnak az általam hozzá keresett 12cm mélységü tölcsérekkel.
Másik!
Tölcsér igen is kell. 1, a szórási szög miatt 2, a Dinamika miatt a pulsz sok sok dB hatásfok egy baromi jó dolog! 3 alapvetően más a frekvencia response egy tölcsérrel mint nélküle!
a Gazdája is rövid időn belül be fogja ezt látni ebben biztos vagyok!
Dominik