Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Házimozi hangsugárzók és subwooferek

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 747

Hozzászólás Szerző: Hifilala »

Ha Neked tetszik az a hangzás (amit teljesen megértek), vegyél egy korabeli JBL-t centernek, nagyjából bármelyiket! A mai kínálatban nem fogsz hasonlót találni, a régi JBL (meg a KEF, Tannoy) hangsugárzók hangolása, keresztváltása teljesen más volt, mint a mai trend.Úgy érted,hogy a melegebb hangzás jellemezte?Ez elég régen lehettett.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11287
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Akkor inkább úgy tenném fel a kérdést, hogy milyen gyártók termékei között érdemes keresgélnem, ha a JBL meleg, enyhén loudness-es, "amerikáner" hangzásához passzoló centert keresek?
Ha Neked tetszik az a hangzás (amit teljesen megértek), vegyél egy korabeli JBL-t centernek, nagyjából bármelyiket! A mai kínálatban nem fogsz hasonlót találni, a régi JBL (meg a KEF, Tannoy) hangsugárzók hangolása, keresztváltása teljesen más volt, mint a mai trend.

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2157

Hozzászólás Szerző: dhcodoki »

Akkor inkább úgy tenném fel a kérdést, hogy milyen gyártók termékei között érdemes keresgélnem, ha a JBL meleg, enyhén loudness-es, "amerikáner" hangzásához passzoló centert keresek?
Erre itt nem igazán fogsz választ kapni, talán annyi segítséget, hogy felejtsd el a lego-t. Ha találsz is hasonló karakterű centert, hosszútávon kis eséllyel fogod használni. Ha számodra annyira tetszetős előadást nyújt a két öreg harcos, akkor maradj sztereón. Ha nem, akkor mehet az apróba és indulhat a kaland.
Azok a surroundok ránézésre sem stimmelnek a fronthoz.

mandras81
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 2

Hozzászólás Szerző: mandras81 »

Sziasztok,

már egy másik topic-ban feltettem a kérdésem, de inkább ide illik, csak akkor nem találtam rá erre...

Adott egy CA Azur 551r és monitornak hozzá egy pár JBL L19 '79-ből. A tervem első körben egy 5.0, amihez JBL Control One lenne a surround. Vajon jó ötlet? Ha nem, akkor mi lenne szinergiában passzoló surround, illetve a centerrel kapcsolatban lövésem sincs, így arra is várnék javaslatot.

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Egy csecsemó akár 10 Hz-et is, egy felnőtt legfeljebb 20-25Hz-et hall még meg. Ez alatt úgy érzed, mintha remegnének, vibrálnának a csontjaid. Libabőrös érzés, aki már konkrétan ki volt téve egyszámjegyű Hz-nek. S itt jut eszembe az "alezredes úr", akit sokan lehurrogtak anno, mikor azt mondta, ehhez nagy membrán felület és erő kell.
.
Hogy mennyibe kerül? Quetz találóan idézte be a választ.
Second mortgage tudok én Americanos.Ez már extrémsport!

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1437

Hozzászólás Szerző: Hiccusz »

Érdekes téma.Meddig hall az emberi fül?  Tudom hogy érezzük,de mennyibe is kerül ez?
Egy csecsemó akár 10 Hz-et is, egy felnőtt legfeljebb 20-25Hz-et hall még meg. Ez alatt úgy érzed, mintha remegnének, vibrálnának a csontjaid. Libabőrös érzés, aki már konkrétan ki volt téve egyszámjegyű Hz-nek. S itt jut eszembe az "alezredes úr", akit sokan lehurrogtak anno, mikor azt mondta, ehhez nagy membrán felület és erő kell.
.
Hogy mennyibe kerül? Quetz találóan idézte be a választ. 
Reference level Bass in the 5-10hz will require a second mortgage...

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Mert ott van. 
Sötét lovag (kórház felrobbantás jelenet)
A Sólyom végveszélyben (F***in Irene jelenet)

Érdekes téma.Meddig hall az emberi fül?  Tudom hogy érezzük,de mennyibe is kerül ez?

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Jól olvasom 5-10Hz? Osztán mire kell?
Mert ott van. 
Sötét lovag (kórház felrobbantás jelenet)
A Sólyom végveszélyben (F***in Irene jelenet)

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Pali jutott eszembe erről a subwoofer line arrayról:

https://youtu.be/rcjfQWJhpLg

https://youtu.be/prjk_m2AeL4

És egy komment a végéről: Reference level Bass above 30hz is not very expensive to obtain. Reference level Bass in the 20-30hz can be had for a reasonable price. Reference level Bass in the 10-20hz is not cheap. Reference level Bass in the 5-10hz will require a second mortgage unless you go DIY.
Jól olvasom 5-10Hz? Osztán mire kell?

Quetz
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 741

Hozzászólás Szerző: Quetz »

Pali jutott eszembe erről a subwoofer line arrayról:

És egy komment a végéről: Reference level Bass above 30hz is not very expensive to obtain. Reference level Bass in the 20-30hz can be had for a reasonable price. Reference level Bass in the 10-20hz is not cheap. Reference level Bass in the 5-10hz will require a second mortgage unless you go DIY.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

mandras81
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 2

Hozzászólás Szerző: mandras81 »

Sziasztok,

már egy másik topic-ban feltettem a kérdésem, de inkább ide illik, csak akkor nem találtam rá erre...

Adott egy CA Azur 551r és monitornak hozzá egy pár JBL L19 '79-ből. A tervem első körben egy 5.0, amihez JBL Control One lenne a surround. Vajon jó ötlet? Ha nem, akkor mi lenne szinergiában passzoló surround, illetve a centerrel kapcsolatban lövésem sincs, így arra is várnék javaslatot.

nadtom
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 402

Hozzászólás Szerző: nadtom »

Találtam egy jó megoldást, hogy a mono szub kábelből hogyan lehet sztereo-t csinálni (kábel nincs így remélhetőleg kevesebb a minőségromlás). Csak 14,5mm-es, szabványos aljzattávolság esetén jó.

https://audio-hifi-shop.de/epages/f9df1 ... t.Nr.00214
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2157

Hozzászólás Szerző: dhcodoki »

Nem provokálok senkit csak nem értem...
Nagyon rosszul látod a dolgokat. Maradj a kérdezésnél és hallgasd meg, próbáld ki mások javaslatait.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1719

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Te egy igazi mágus vagy...

mgus
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 377

Hozzászólás Szerző: mgus »

Pont a 'ne éljen külön életet' okán.
Azért azt még hozzáfűzném hogy a tápos fontosabb a ic kábelnél, hangban legalábbis nagyobb a szerepe.
MaXiMusz MF3.2,Hb-Ag 200,Low end PC,SBx Titán HD,Neotech NEI-1002,
Furutech Alpha Cable,Fi-50,Fi-32 GTX-D System,AG power & Nano liquid.

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3210

Hozzászólás Szerző: audioline »

Próbálkoztam másoknál is a sub integrálásával, oly kevés sikerrel valahogy az a fránya subláda mindig önálló életet élt a sztereo rendszerben,tehát úgy is mondhatnám hogy inkább zavaró volt.

Ugye hogy ugye? Pont e végett nem mindegy hova van letéve. Akár cm-ek is számítanak (és persze a többi: fázis, vágás, elcsatolás, kábelezés stb.)
Mac Mini I Audirvana I RME adi-2 V2 I NAD I Dynaudio I BK XLS I LG Oled I DIY

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Nem kell. Viszont érdemes.

Pont a 'ne éljen külön életet' okán.

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Nem provokálok senkit csak nem értem, miért kellene a sub ládámat tologatnom a szobámban,tudom egy kicsit off a téma.
Nem kell. Viszont érdemes. 

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6558

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Nem provokálok senkit csak nem értem, miért kellene a sub ládámat tologatnom a szobámban,tudom egy kicsit off a téma.
Nem kicsit, talán jobb lenne vele átköltözni vele ide:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... bwooferek/
szerk.:átköltöztetve
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

mgus
Törzsvendég
Törzsvendég

ugy ertelmezem, mintha leginkabb provokalni szeretnel, igy egy utolso:   20m3 az pl. 2x5m-es alapterületü 2m magas (alacsony) szoba, vagy 3x2.66 x 2.5m  - nem tul nagy.

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Hozzászólás Szerző: avl2 »

... a 20m3-es szobámban...

ugy ertelmezem, mintha leginkabb provokalni szeretnel, igy egy utolso:   20m3 az pl. 2x5m-es alapterületü 2m magas (alacsony) szoba, vagy 3x2.66 x 2.5m  - nem tul nagy.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6558

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Mitől lesz jobb esetleg a sub hangja ha odébb teszem pl. 20cm?,vagy esetleg 1m, szerintem semmivel, tudom akusztika másképpen verődnek vissza amúgy is  lassú hanghullámok a 20m3-es szobámban.
Próbálkoztam másoknál is a sub integrálásával, oly kevés sikerrel valahogy az a fránya subláda mindig önálló életet élt a sztereo rendszerben,tehát úgy is mondhatnám hogy inkább zavaró volt.

Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

mgus
Törzsvendég
Törzsvendég

Bizony.
Mitől lesz jobb esetleg a sub hangja ha odébb teszem pl. 20cm?,vagy esetleg 1m, szerintem semmivel, tudom akusztika másképpen verődnek vissza amúgy is  lassú hanghullámok a 20m3-es szobámban.

audioline
V.I.P.
V.I.P.

...gyakorlatilag milliméterekre érzékeny a szub az elhelyezésre??

Bizony.

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2711

Hozzászólás Szerző: supravox »

Egy jól megtáplált sub-nak teljesen mindegy hol helyezkedik el mert kevésbé irányérzékeny.Öö micsoda?Mikor gyakorlatilag milliméterekre érzékeny a szub az elhelyezésre??
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”