Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Házimozi hangsugárzók és subwooferek
Sziasztok!
Két mélyládáról szeretném kérni a véleményeteket. A (főleg anyagi) lehetőségeimet figyelembevéve maradt ez a két jelölt befutónak. (Aztán majd lehet jól megkapom a magamét.)
http://www.tagaharmony.com/catalog,prod ... _sw-10_v.2
http://www.tagaharmony.com/catalog,prod ... es_tsw-200
Az elvárt szempontok: 100 ezer forintba férjen bele a darabonkénti ára. Mivel nagy helyiségbe lesz (35nm), ezért 2 (nyilván azonos típusú) szubra gondoltam.
Onkyo 609-es az erősítőm, Wharfedale Diamond 8.4 és 8 center, Magnat IC (mennyezetbe épített) surroundokkal és backsurroundokkal.
Köszönöm előre is a tanácsokat.
A hülye dsp vezèrelt erősitők a hülye szoba korrekciói miatt(EQ) vannak ezek.
Sajnos kell ez.Ezt várjuk el.
Alapból mondjuk egy szub sugárzó nagyobb dobozt igènyelne mint amibe bele gyömöszölik.Ezt a kicsinyitèst köszönhetjük magunknak akik nappaliba is nagy membrános dobozt vadásznak.
A lènyeg a szub hangszóró alapból nagyobb dobozt igènyelne ezt nem kapja meg.Beèpitett fix EQ val bizonyos frekiket emelnek hogy tudja.
Igen de egy +3dB korrekció dupla akkora erősítő teljesítmènyt kèr azon a frekin.
Most gondoljunk bele ahol +6dB vagy +8at is lehet állítatni.Ès akkor jön hozzá a többi frekisáv is.
A szubsugárzókat is ennek fügvènyèben tervezik.
Nagy átmèrős tekercsek, hatalmas membránkitèrèsű felfüggesztès.Brutális mágnesek ès rohadt nehèz membránfelûlet.
Egy kis èrzèkenysègű szubsugárzó ezt tetèzi is.Ès ugye azzal is tisztában van mindenki hogy a mèlyhangokhoz nagyobb teljesítmèny kell.
Ne csodálkozzunk hogy 1000 wattokkal dobálóznak sokan vagy akár mègtöbbel.
Közben meg ha megterveznènek egy jobb szubot egy èrzèkenyebb szub hangszóróval hozzá való dobozzal kisebb erősítő is elèg lenne.
De szobakorrekciónak nevezett eq-zás nem lehetne mert kezdödhetne minden elölről.
Viszonr akik azt gondolják hogy a szubjaikba lèvő korrekciok csak a javukra vannak azok kicsit tèvhitben vannak mert a csoportos fázis kèsès nagyon el tud menni egy ilyen jó nagy eq-zással.Ès ezzel nem teszünk jót.
Na de most öszintèn ki akar nagy danley szubot nèzni a lakásban mèg ha szèpen lakkozzuk is?
Meg az sem kell, az erosito tudja elvileg, viszont a membran sosem kapja meg. igy van nagy szam, ami jol fest a papiron.
Na ja. ez megy mindenhol. Laikusok pedig megkajálják
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1684
Meg az sem kell, az erosito tudja elvileg, viszont a membran sosem kapja meg. igy van nagy szam, ami jol fest a papiron.
Na ja. ez megy mindenhol. Laikusok pedig megkajálják
Ja, megadunk egy olyan teljesítményt amit 0,001 másodpercig bír
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
A tortenet rem egyszeru, nem engedik ra. Igy igazat is mondanak, meg nem is Igy csinalja a Velo is tobbek kozott.
- -KP-
- V.I.P.
A tortenet rem egyszeru, nem engedik ra. Igy igazat is mondanak, meg nem is Igy csinalja a Velo is tobbek kozott.
Mindig jókat kuncogok, mikor ilyen harminc akárhány centis hangszórókat több ezer wattra specifikálják.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
- -KP-
- V.I.P.
Mindig jókat kuncogok, mikor ilyen harminc akárhány centis hangszórókat több ezer wattra specifikálják.
- Quetz
- Törzsvendég
- Értékelés: 732
Az SVS bejelentette a 4000-es sorozatot. Az AVSforum hozzá tartozó topicja.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
- Quetz
- Törzsvendég
- Értékelés: 732
Az Arendal Sound bejelentette az új, "kisebb" hangfalcsaládját. Ráadásul az új és a régi hangfalak is megkapták a THX Ultra minősítést. Ha valakit érdekel, 60 napos próba időszak, ingyenes kiszállítás és 5/10 év garancia jár még hozzájuk.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
A gyártók vajon miért a speakon-t preferálják? (REL, BK manual)
Megértettem miért. Úgy tűnik itt is a személyes tapasztalat a legfőbb. 'Faragtam' egy speakon IC-t, bekötöttem az előírás szerint. Tegnap fülelgettem és feltűnt, hogy a preamp low in installhoz képest pontosabb, a hangképbe precízebben beolvadó basszust kaptam. Mintha a fázis helyesség most került volna teljesen az optimumra. Az okosság szerintem abban rejlik, hogy a high level-en ketesztül PONTOSAN az érkezik a sub-hoz, mint a frontokhoz, hiszen az amp speaker kimenetekről ugyan azt a jelet kapják. Preamp esetében is így kéne lennie, de mégsem annyire 100%-os az összhang valamiért. Mindez személyes tapasztalat 2.1 esetében, nem a Szent Írás. Tessék helyén kezelni.
További jó zenélést/filmezést mindenkinek!
.
Elektronikusan ugyanaz a kettő, csak a Speakon bemenet után egy feszültségosztóval csökkentik a magas jelszintet, onnan kezdve ugyanaz a jelút mindkét esetben. Igazi különbség abban van, hogy a magas szintű bemenetre már a végfokod után kerül a jel, az RCA-ra pedig még előtte. A legendák persze nem észérvek mentén születnek.
A gyártók vajon miért a speakon-t preferálják? (REL, BK manual)
.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 10991
- Kapcsolat:
Még 1 kérdés. Tudom, hogy a speakon az ajánlott használat ha rendelkezésre áll. Valaki hasonlította már össze együltőben a Low in RCA / Preamp vs High in Speakon / Amp-ról? Mi a különbség? Csak hangnyomásban, vagy tisztább, feszesebb is a végeredmény?
Elektronikusan ugyanaz a kettő, csak a Speakon bemenet után egy feszültségosztóval csökkentik a magas jelszintet, onnan kezdve ugyanaz a jelút mindkét esetben. Igazi különbség abban van, hogy a magas szintű bemenetre már a végfokod után kerül a jel, az RCA-ra pedig még előtte. A legendák persze nem észérvek mentén születnek.
Még 1 kérdés. Tudom, hogy a speakon az ajánlott használat ha rendelkezésre áll. Valaki hasonlította már össze együltőben a Low in RCA / Preamp vs High in Speakon / Amp-ról? Mi a különbség? Csak hangnyomásban, vagy tisztább, feszesebb is a végeredmény?
.
A gyári pdf. bekötés link megvolt, a papa csati szerelése nem volt világos. Most már ok! Köszi Srácok!
.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy a sub-okon levő speakon csati 2 v 4 pólusú aljzat? Pl. BK v REL esetében. E mellett diy kábelnél hova kell kötni a speakon csatlakozón a 3 szál kábelt? Van erről valami leírás?
Köszi!
Ha csak egy aljzat van, akkor az nagy eséllyel 4 pólusú. A 3 ér az erősítő hidegpontja és a két csatorna melegpontja. Utótbbi kettő a speakon csatlakozóban az 1+ és 2+ érintkezőre megy, a hidegpont pedig az 1- vagy 2- bármelyikre.
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy a sub-okon levő speakon csati 2 v 4 pólusú aljzat? Pl. BK v REL esetében. E mellett diy kábelnél hova kell kötni a speakon csatlakozón a 3 szál kábelt? Van erről valami leírás?
Köszi!
http://www.bkelec.com/HiFi/HLL.htm
http://www.bkelec.com/MODULES/bsb275%20instructions.pdf
Ebben sincs meg a keresett infó?
- -KP-
- V.I.P.
Sziasztok!
Köszi!
http://www.bkelec.com/HiFi/HLL.htm
http://www.bkelec.com/MODULES/bsb275%20instructions.pdf
Ebben sincs meg a keresett infó?
Sziasztok!
Köszi!
.
Köszi mindenkinek a válaszokat!
Igen, arra már én is gondoltam, hogy korabeli JBL-ekből rakok össze egy házimozit, csak fontos a külcsíny is, és pl. egy L19 centernek nem fér bele az elképzeléseimbe, surround-nak pedig még az L16-ot is túl nagynak tartom...
Valószínű az lesz, hogy nagy szívfájdalommal, de megválok az L19-től, és veszek valami komplett 5.0 szettet. Kompromisszum-kompromisszum...
A 70-es években járunk. Nem tudom, kinek milyen a meleg hangzás, de a mai kommersz JBL hangdobozoknak semmi közük a régi példányokhoz, a cég teljesen átalakult közben, nagyjából csak a név maradt. A régi JBL dobozokra jellemző volt, hogy a mélysugárzót felülről nem szűrték, 1-2 oktávban együtt dolgozott a közép, vagy magas sugárzóval, utóbbit pedig kis meredekségű váltással illesztették. Az így feldúsult középsávval ma már nem találkozunk a boltokban, ezt a hangolást már egyik nagy gyár sem alkalmazza. Nem véletlen, hogy talán a régi JBL dobozok körül van a legtöbb HIFI-s legenda.Így már érthető.Amióta én ismerem a JBL márkát,kb a kilencvenes évek közepétől,a túltólt magas a jellenző rá.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Úgy érted,hogy a melegebb hangzás jellemezte?Ez elég régen lehettett.
A 70-es években járunk. Nem tudom, kinek milyen a meleg hangzás, de a mai kommersz JBL hangdobozoknak semmi közük a régi példányokhoz, a cég teljesen átalakult közben, nagyjából csak a név maradt. A régi JBL dobozokra jellemző volt, hogy a mélysugárzót felülről nem szűrték, 1-2 oktávban együtt dolgozott a közép, vagy magas sugárzóval, utóbbit pedig kis meredekségű váltással illesztették. Az így feldúsult középsávval ma már nem találkozunk a boltokban, ezt a hangolást már egyik nagy gyár sem alkalmazza. Nem véletlen, hogy talán a régi JBL dobozok körül van a legtöbb HIFI-s legenda.
Ha Neked tetszik az a hangzás (amit teljesen megértek), vegyél egy korabeli JBL-t centernek, nagyjából bármelyiket! A mai kínálatban nem fogsz hasonlót találni, a régi JBL (meg a KEF, Tannoy) hangsugárzók hangolása, keresztváltása teljesen más volt, mint a mai trend.Úgy érted,hogy a melegebb hangzás jellemezte?Ez elég régen lehettett.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Akkor inkább úgy tenném fel a kérdést, hogy milyen gyártók termékei között érdemes keresgélnem, ha a JBL meleg, enyhén loudness-es, "amerikáner" hangzásához passzoló centert keresek?
Ha Neked tetszik az a hangzás (amit teljesen megértek), vegyél egy korabeli JBL-t centernek, nagyjából bármelyiket! A mai kínálatban nem fogsz hasonlót találni, a régi JBL (meg a KEF, Tannoy) hangsugárzók hangolása, keresztváltása teljesen más volt, mint a mai trend.
Akkor inkább úgy tenném fel a kérdést, hogy milyen gyártók termékei között érdemes keresgélnem, ha a JBL meleg, enyhén loudness-es, "amerikáner" hangzásához passzoló centert keresek?
Erre itt nem igazán fogsz választ kapni, talán annyi segítséget, hogy felejtsd el a lego-t. Ha találsz is hasonló karakterű centert, hosszútávon kis eséllyel fogod használni. Ha számodra annyira tetszetős előadást nyújt a két öreg harcos, akkor maradj sztereón. Ha nem, akkor mehet az apróba és indulhat a kaland.
Azok a surroundok ránézésre sem stimmelnek a fronthoz.
Sziasztok,
már egy másik topic-ban feltettem a kérdésem, de inkább ide illik, csak akkor nem találtam rá erre...
Adott egy CA Azur 551r és monitornak hozzá egy pár JBL L19 '79-ből. A tervem első körben egy 5.0, amihez JBL Control One lenne a surround. Vajon jó ötlet? Ha nem, akkor mi lenne szinergiában passzoló surround, illetve a centerrel kapcsolatban lövésem sincs, így arra is várnék javaslatot.
Egy csecsemó akár 10 Hz-et is, egy felnőtt legfeljebb 20-25Hz-et hall még meg. Ez alatt úgy érzed, mintha remegnének, vibrálnának a csontjaid. Libabőrös érzés, aki már konkrétan ki volt téve egyszámjegyű Hz-nek. S itt jut eszembe az "alezredes úr", akit sokan lehurrogtak anno, mikor azt mondta, ehhez nagy membrán felület és erő kell.
.
Hogy mennyibe kerül? Quetz találóan idézte be a választ.
Second mortgage tudok én Americanos.Ez már extrémsport!