Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Házimozi hangsugárzók és subwooferek
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1697
Re: Házimozi hangsugárzók és subwooferek
Múlt héten vagy előtte mondtam, hogy kb. ennyi lesz az ára. Le lettem hurrogva. Ennyiért pedig szvsz nem egy nagy szám, de ezt is írtam már. Mivel hype márka, sokan úgyis gondolkodás nélkül megveszik majd, anélkül hogy körülnéznének mit ad a konkurrencia.
- upetat2
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 35
Hát igen, teljesen logikus az árképzése , hiszen pont középen van a 4000 és 2000 között. Mégse erre számítottam.... 

Projektor: 3chip DLP,Digital Projection Highlite 660 /
Lejátszó: Oppo93eu / Védelem,szűrő: Isotek Mirra,Isotek Solus,
Hdmi: Furutech,AudioQuest / Tápkábelek: Furutech,Audioquest
Ugyanannyi, nem érdemes máshol venni csak itthon ráadásul garancia is itthoninadtom írta: ↑2018.12.04., kedd 01:20Itt 1399EUR: https://www.md-sound.de/SVS-SB-3000-Bla ... VS-Treiberirishcream írta: ↑2018.12.03., hétf. 23:03Ez az 1000 Dollár nem veszélyes, csak még ez az ragad rá, míg ideér.
A HM-ban 449e: https://homemovie.hu/termek/svs-sb-3000-aktiv-melylada/

"Az igazi barát szemből támad."
Itt 1399EUR: https://www.md-sound.de/SVS-SB-3000-Bla ... VS-Treiberirishcream írta: ↑2018.12.03., hétf. 23:03Ez az 1000 Dollár nem veszélyes, csak még ez az ragad rá, míg ideér.
A HM-ban 449e: https://homemovie.hu/termek/svs-sb-3000-aktiv-melylada/
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1
- irishcream
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 1202
Most látom csak hogy véletlen egy
jelet nyomtam.
Elnézést!

- thxfan
- Beköltözött
- Értékelés: 1200
Akkor az pont elég a szoba négy falárairishcream írta: ↑2018.12.03., hétf. 19:57Nézd meg jobban az egy egész rakomány .........

10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000
- upetat2
- Kezdő Fórumlakó
Csak nem lesz az rossz árban na!..... 

- irishcream
- Hazajáró lélek
Nézd meg jobban az egy egész rakomány .........
Minden rendes háztartásban található 16 felesleges sub....

Az lehet! Úgy volt vele hogy egy próbát megér.
Minden rendes háztartásban található 16 felesleges sub....
- irishcream
- Hazajáró lélek
- upetat2
- Kezdő Fórumlakó
Üdv Uraim!
Volt kis időm a hétvégén,és átrendeztem a szobát (fémes) a főszerepet a szubládák és a center kapta meg. Pali felvetése,ötletelése indította el bennem a szubládák helyének újragndolását,ami a kanapé mögé helyezést jelentette,hát kérem,teljesen rendben van így is az elhelyezés ,még kicsit játszadozom a fáziseltolással,de 180 fok egyelőre bejött nincs búgás,szépen besímul a frntoldalba és a kanapé is kellően masszírozza az embert.Társasházba bátran ajánlom,valóban nem zavaró így a többi lakóra nézve,és élvezetes hangerőn mozizhatunk.A center kapott egy Nagy Bodor végfokot,hát mit mondhatnék mint azt,hogy ütős lett a Bodorról tudni kell,hogy 1,5 kw oldalanként benne a trafó,tehát erőben nem lehet hiány,dialógok már már érinthetők lettek a szobában.Ennyire tellet most tőlem a hétvégén,de mondhatom,hogy nagyot ugrottam felfelé.
Volt kis időm a hétvégén,és átrendeztem a szobát (fémes) a főszerepet a szubládák és a center kapta meg. Pali felvetése,ötletelése indította el bennem a szubládák helyének újragndolását,ami a kanapé mögé helyezést jelentette,hát kérem,teljesen rendben van így is az elhelyezés ,még kicsit játszadozom a fáziseltolással,de 180 fok egyelőre bejött nincs búgás,szépen besímul a frntoldalba és a kanapé is kellően masszírozza az embert.Társasházba bátran ajánlom,valóban nem zavaró így a többi lakóra nézve,és élvezetes hangerőn mozizhatunk.A center kapott egy Nagy Bodor végfokot,hát mit mondhatnék mint azt,hogy ütős lett a Bodorról tudni kell,hogy 1,5 kw oldalanként benne a trafó,tehát erőben nem lehet hiány,dialógok már már érinthetők lettek a szobában.Ennyire tellet most tőlem a hétvégén,de mondhatom,hogy nagyot ugrottam felfelé.

"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven
- Quetz
- Törzsvendég
- Értékelés: 732
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
szubocskák 

- Csatolmányok
-
- sub 2.jpg (311.23 KiB) Megtekintve 1828 alkalommal
- Quetz
- Törzsvendég
- Értékelés: 732
Nem is igaz, mindkét oldalon ott a woofer, közömbösítik a hatást

Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1697
Szegény gyereket kínozzák ekkora mágneses térben 

https://mag-cinema.com/subwoofer/h-sub
Ebben lehet ekkora hangszóró mint az alsó képen? Kb 60 cm-es lehet.a fotón.
https://mag-cinema.com/subwoofer/h-sub
Amikor a gyerkőc a mérce. 

- Csatolmányok
-
- sub.jpg (74.31 KiB) Megtekintve 1734 alkalommal
OK, tudok egy okot mondani, ami miatt NEM jellemző a tölcséres sub-ok használata a hifi-ben: a késleltetés.
A hangnak idő kell, hogy végighaladjon a tölcséren, így a tölcséres sub hangja "késni" fog egy "normál" sub hangjához képest.
A dolog házimoziban nem gond, az AVR egyszerűen azt "hiszi" majd, hogy a sub valamivel messzebb van a nézőtől és a jel digitális "siettetésével" (a valóságban a többi csatorna jelének a késleltetésével) kompenzálja a különbséget.
Házimoziban tehát (jelenleg) NEM látok valódi okot a típus mellőzésére, hiszen sem a méret, sem a késleltetés NEM igazi gond. Ha a hangminősége sem rossz a típusnak, akkor a plusz hatásfok miatt szerintem lenne értelme egy próbát tenni vele...
A hangnak idő kell, hogy végighaladjon a tölcséren, így a tölcséres sub hangja "késni" fog egy "normál" sub hangjához képest.
A dolog házimoziban nem gond, az AVR egyszerűen azt "hiszi" majd, hogy a sub valamivel messzebb van a nézőtől és a jel digitális "siettetésével" (a valóságban a többi csatorna jelének a késleltetésével) kompenzálja a különbséget.
Házimoziban tehát (jelenleg) NEM látok valódi okot a típus mellőzésére, hiszen sem a méret, sem a késleltetés NEM igazi gond. Ha a hangminősége sem rossz a típusnak, akkor a plusz hatásfok miatt szerintem lenne értelme egy próbát tenni vele...
Mindent lehet!TSanyi írta: ↑2018.11.25., vas. 22:15Moziszobákba ia rakank ilyeneket. Így gondoltam az enyémbe is lehet. Csupán át kell értékelnem és pl. a 9300-ast elfelejteni surroundnak. Bár addig lehet hogy valaki megépíti és lesz tapaaztalat arról is. A nagy hangfalakat is lehet kisebb vehemenciával küldeni.
Egyébként biztos behangosítaná a Jamo D600-is. Nem hallottam még olyanokat. Méretre, küllemre is szimpi. Kár hogy nincs front szwkcióra 8"-ban. 7db ára sem olcsó már...
Moziszobákba ia rakank ilyeneket. Így gondoltam az enyémbe is lehet. Csupán át kell értékelnem és pl. a 9300-ast elfelejteni surroundnak. Bár addig lehet hogy valaki megépíti és lesz tapaaztalat arról is. A nagy hangfalakat is lehet kisebb vehemenciával küldeni.
Nem,jól értettem! A távolság egy dolog és a szobaméret egy másik! Azért kérdeztem,hogy akkora szobád van ahova ez kell?