Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Házimozi hangsugárzók és subwooferek

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2573

Re: Házimozi hangsugárzók és subwooferek

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

Ilyet még senkinél sem láttam pl.
Atmos proci.jpg
Atmos proci.jpg (25.43 KiB) Megtekintve 2163 alkalommal
.............
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

upetat2
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 35

Hozzászólás Szerző: upetat2 »

nemtomm írta:
2019.01.30., szer. 21:25
Akkor most akinek nincs AT vászna és dedikált moziszobája az már nem is mozi hobbista? Elég érdekes feltevés ... gondolkodik.gif
Gondolom a nagy többség szeretett hobbija miatt írogat ide és nem a vita miatt :D
Akinek nincs moziszobája az ne is írjon be ide ? Mert nagyon úgy néz ki egyesek véleménye alapján... gondolkodik.gif
Ahogy régóta olvasom a hozzászólásaidat , szvsz szereted sértődötten kiforgatni más szavait!
bravo.gif
Kíváncsi lennék kinek a véleménye volt , aki ezt állította? Be tudnád idézni?
Projektor: 3chip DLP,Digital Projection Highlite 660 /
Lejátszó: Oppo93eu / Védelem,szűrő: Isotek Mirra,Isotek Solus,
Hdmi: Furutech,AudioQuest / Tápkábelek: Furutech,Audioquest

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 932

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

Akkor most akinek nincs AT vászna és dedikált moziszobája az már nem is mozi hobbista? Elég érdekes feltevés ... gondolkodik.gif
Gondolom a nagy többség szeretett hobbija miatt írogat ide és nem a vita miatt :D
Akinek nincs moziszobája az ne is írjon be ide ? Mert nagyon úgy néz ki egyesek véleménye alapján... gondolkodik.gif
"Az igazi barát szemből támad."

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2204

Hozzászólás Szerző: Fish »

ugyan már mindig volt valami irány, mindig volt lesajnálás és lesz is, nem kell vele törődni , elférünk itt mi is sztem, igaz nincs perforált vásznunk de valahogy csak kibírjuk :D mondjuk már az is ciki ha nem d osztályos végfokod van ,a vászon már csak hab a tortán.. :smile32:
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

irishcream írta:
2019.01.30., szer. 20:58
Tonyka írta:
2019.01.30., szer. 20:51
irishcream írta:
2019.01.30., szer. 20:47

Szándékosan nem idéztem ezeket hozzászólásokat az AT témában,de biztos olvastad őket. Sokáig azt hittem moziszobát építettem, de rájöttem, mégse. Ez nem baj. Egyszerűen csak unom a civakodást.
Én is csak pislogok, nem is értem igazán, a lényegét meg aztán végképp nem. Jár valami különdíj, v elismerő oklevél?
Sima presztízs csata.
Egy embert tudok itt, akinek nevezzük úgy a legnagyobb százalékban sikerült megvalósítania az " igazi " mozis szobát. De még ez sem 100% ha úgy vesszük. A többieknek meg jóval több százalékban eltér a cuccuk, hiába gondolják, h mekkora mozis. Inkább nyomokban tartalmaz mozis vonalat is. Ha már ennyire vaskalaposan vesszük ezt.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

thxfan
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1199

Hozzászólás Szerző: thxfan »

Teljesen félreviszitek -megint- a dolgot, egyáltalán nem erről van és nem is erről volt szó, a külön kezelés sem külön topicokra utalt. Én itt be is fejeztem ezt a témát...
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000

irishcream
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1202

Hozzászólás Szerző: irishcream »

Tonyka írta:
2019.01.30., szer. 20:51
irishcream írta:

Szándékosan nem idéztem ezeket hozzászólásokat az AT témában,de biztos olvastad őket. Sokáig azt hittem moziszobát építettem, de rájöttem, mégse. Ez nem baj. Egyszerűen csak unom a civakodást.
Én is csak pislogok, nem is értem igazán, a lényegét meg aztán végképp nem. Jár valami különdíj, v elismerő oklevél?
Sima presztízs csata.

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

irishcream írta:

irishcream
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Tonyka írta:
2019.01.30., szer. 20:43
irishcream írta:
2019.01.30., szer. 20:21

Nem a vélemény különbségekről van szó.
E fórumon olvastam, tudtam meg én is azt, hogy a moziszoba megnevezés kizárólagos kritériuma az AT vászon. E nélkül az a helyiség, amit filmnézésre használnak nem nevezhető moziszobának, házimozinak. Ez a gyökere itt a kibékíthetetlen vitáknak. Két különálló topik léte esetén nem éri sérelem az igazi moziszobák tulajdonosait, hogy beírkálnak az álmoziszobás fórumozók is az igazi moziszobás topikba.
Persze, át kellene gondolni az új topik címét: pl. egyéb filmnézésre használt helyiségek vagy valami hasonló.
Kezd véleményem szerint nevetségessé válni, micsoda megkülönböztetés, igazi, és nem igazi. Most komolyan tényleg annyira fontos ez? Tényleg ezen múlik, egy vásznon? Akkor akinek külön szobája van, de hagyományos külső elhelyezésű cuccai vannak, akkor ő álmoziszobás? Tényleg, valóban ez a legfontosabb, kinek van a legigazibb moziszobája? Férőhely megkötés nincs, kis, és közepes, avagy nagy multiplex. Esetleg még igazibb akié Imax-es. Sőt ha nem csámcsognak Nachost, vagy popcorn a füledbe, már akkor sem lehet igazi. Jah a sorhoz odakísérő LED szalagos vászonba beleverő fényekkel mi van, h a világító Exit táblát ne is említsem. Nagyon úgy látom nincs itt senkinek sem igazi moziszobája, mindenkié hamisítvány. Úgy látom kezdünk eltávolodni a filmek, és a hobbi szeretettétől. Igazi, és nem igazi atya ég, álmomban sem gondoltam volna pár hónappal ezelőtt, h ez fontos lesz, és szét kell választani a hobbistákat. Lehet meg kéne beszélni valami adminnal, a nevek alá kerüljön, h igazi moziszobás - e a user, vagy hamis. :smile51:

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

irishcream írta:
2019.01.30., szer. 20:21

E fórumon olvastam, tudtam meg én is azt, hogy a moziszoba megnevezés kizárólagos kritériuma az AT vászon. E nélkül az a helyiség, amit filmnézésre használnak nem nevezhető moziszobának, házimozinak. Ez a gyökere itt a kibékíthetetlen vitáknak. Két különálló topik léte esetén nem éri sérelem az igazi moziszobák tulajdonosait, hogy beírkálnak az álmoziszobás fórumozók is az igazi moziszobás topikba.
Persze, át kellene gondolni az új topik címét: pl. egyéb filmnézésre használt helyiségek vagy valami hasonló.
Kezd véleményem szerint nevetségessé válni, micsoda megkülönböztetés, igazi, és nem igazi. Most komolyan tényleg annyira fontos ez? Tényleg ezen múlik, egy vásznon? Akkor akinek külön szobája van, de hagyományos külső elhelyezésű cuccai vannak, akkor ő álmoziszobás? Tényleg, valóban ez a legfontosabb, kinek van a legigazibb moziszobája? Férőhely megkötés nincs, kis, és közepes, avagy nagy multiplex. Esetleg még igazibb akié Imax-es. Sőt ha nem csámcsognak Nachost, vagy popcorn a füledbe, már akkor sem lehet igazi. Jah a sorhoz odakísérő LED szalagos vászonba beleverő fényekkel mi van, h a világító Exit táblát ne is említsem. Nagyon úgy látom nincs itt senkinek sem igazi moziszobája, mindenkié hamisítvány. Úgy látom kezdünk eltávolodni a filmek, és a hobbi szeretettétől. Igazi, és nem igazi atya ég, álmomban sem gondoltam volna pár hónappal ezelőtt, h ez fontos lesz, és szét kell választani a hobbistákat. Lehet meg kéne beszélni valami adminnal, a nevek alá kerüljön, h igazi moziszobás - e a user, vagy hamis. :smile51:

irishcream
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

TSanyi írta:
2019.01.30., szer. 19:42
irishcream írta:
2019.01.30., szer. 19:38
És továbbra is úgy gondolom, hogy a mozinappalit és moziszobát külön kellene kezelni, mert sokszor ez a keveredés is nehezíti a kommunikációt.
Már akartam javasolni, de gondoltam ne egy zöldfülü legyen az első.
Szerintem is ketté kellene venni, illetve létre kellene hozni egy mozinappali topikot.
Sok csetepatét meg lehetne spórolni.
........bár lehet, hogy így lenne átkiabálás a szomszédba.........
Sokszor meg így is alig van mit olvasni. Mi lenne ha a vélemebykülönbsegek sem lennének...
[/quote]

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 441

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

irishcream írta:
2019.01.30., szer. 19:38
És továbbra is úgy gondolom, hogy a mozinappalit és moziszobát külön kellene kezelni, mert sokszor ez a keveredés is nehezíti a kommunikációt.
Szerintem is ketté kellene venni, illetve létre kellene hozni egy mozinappali topikot.
[/quote]

Sokszor meg így is alig van mit olvasni. Mi lenne ha a vélemebykülönbsegek sem lennének...

irishcream
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

[/quote]

thxfan
Beköltözött
Beköltözött

Cinemadness írta:
2019.01.30., szer. 10:53
... még olyan témákról vitázunk, amin a szakma már 5-10 éve átlépett, és barlangban hagyta követőit HDMI kábelükkel odakötözve egy darab sziklához. Nálunk még napfényen vannak, nagyon is bedugva.

Utóbbi hónapok termését csak ezen lapokat olvasva többször láttam amint megemlítik, hogy betört a fórumra az igénytelenség. Miközben én ennek ellenkezőjét tapasztaltam, végre láttam néhány szakmaisággal és haladó szemlélettel vegyített hozzászólást, de nem nagyon sikerül betörni az ajtót.
Óriási megfogalmazás ez a barlangos ;peace;.

Én is hasonlóan látom a helyzetet, valamelyik topicban le is írtam, aztán meg is kaptam a magamét :D, tisztelet a kivételnek.
Az ajtót viszont nehéz lesz úgy betörni, hogy egy mozis fórumon heves "tiltakozást" vált ki és elég súlyos -véleményem szerint egyáltalán nem helytálló és valós tapasztalat nélküli- kijelentések születnek pl. egy AT vászon kapcsán.
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000

thxfan
Beköltözött
Beköltözött

Lemmy9 írta:
2019.01.30., szer. 07:47
A Péternek megjegyeztem az arcát, ha netán a kisfiam közelében ólálkodna. De én is összehúztam a s*gg&&ukam na. :)
Ja-ja, Kék osztriga bár törzsvendég gyanús :D .
10.1 Auro3D

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1685

Hozzászólás Szerző: -KP- »

dhcodoki írta:
2019.01.30., szer. 00:05
-KP- írta:
2019.01.29., kedd 22:26
vaspapucsok írta:
2019.01.29., kedd 06:57
Sziasztok! segitséget kérnék , van-e olyan hangprojektor amivel lehet elfogadható minőségben mozizni, helyhiány miatt keresek ilyen hangprojektort magamnak, bármilyen tájékoztatást információt, nagyon szivesen fogadok a témával kapcsolatban. Köszönöm!
Hangprojektor helyett személy szerint inkább használnék kisméretű falra szerelhető hangfalakat.

Pl. Martin Logan Motion 4i, Goldenear Supersat 3C, Paradigm Cinema, Millenia sorozat, de más márkákból van ennél olcsóbb is.

Jó lenne tudni egy árkategóriát, és az elhelyezési lehetőségeket.
Sztem nem járna jól ezekkel. Vagy csak akkor, ha sikerül mellé illeszteni jóféle szubot. Én inkább körbenéznék a magasabb kategóriás hangprojektorok tájékán. Mondjuk 300-tól felfelé.
Nyilván kell a szub. Azért írtam hogy jó lenne látni egy keretet, meg hogy kb. hova kerülne a rendszer, mert lehet okosan meg lehetne oldani a dolgot.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Tonyka írta:
2019.01.30., szer. 07:16
-KP- írta:
2019.01.29., kedd 22:18
Ne legyünk már álszentek. Még egy újságos teszt is több száz ezres költség, gondolom egy ilyen videó még annak többszöröse is lehet. Annyiért meg én is elhűlnék a kamera előtt, hogy mekkora királyság a tesztelt cucc. bocs.gif Gondolom a megrendelő is kifejezetten ezt kérte.

Ezt most sztem viccnek szántad. Ma már egy telefonnal is komoly videókat lehet készíteni. Hátha még veszel mellé egy drónt, és egy mikrofont. Máris kész a stúdió. Nyilván van megbízó, nyilván van elvárás. Ebben az esetben talán pont nem ez. Ha ilyenek készítéséra adod a fejed. Laikusként azt gondolom szakmainak szűkséges először is lenni, már csak azért is, h komolyan vegyenek. A cuccot is úgy kell nyomatni, fényezni, h az ne jöjjön le a nézőnek egyértelműen, mert hiteltelenné válik a termék.
Szerintem itt most nagyon félreértettél valamit. A költséget nem arra írtam, mennyi pénz megcsinálni egy ilyet. Hanem hogy a termék forgalmazója mennyit fizet a tesztért a tesztet "elkövető" brigádnak. Feltételezem, ha egy újságban megjelenő teszt százezres, vagy több százezres költség, akkor gondolom egy ilyen videó elkészítéséért még többet kell fizetni. De lehet tévedek..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára -KP- 2019.01.30., szer. 13:24-kor.

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1484

Hozzászólás Szerző: Cutler »

Cinemadness írta:
2019.01.30., szer. 10:53
Utóbbi hónapok termését csak ezen lapokat olvasva többször láttam amint megemlítik, hogy betört a fórumra az igénytelenség. Miközben én ennek ellenkezőjét tapasztaltam, végre láttam néhány szakmaisággal és haladó szemlélettel vegyített hozzászólást, de nem nagyon sikerül betörni az ajtót.
Jómagam is így látom, köszönöm a hozzászólásodat leborulok.gif

Cinemadness
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 113

Hozzászólás Szerző: Cinemadness »

Cutler írta:
2019.01.29., kedd 21:27
Ezt láttátok?
Komolyan, szinte nem hittem a szememnek gondolkodik.gif

https://www.youtube.com/watch?v=UQ011rk ... ture=share
Elképesztő. Istenem, ha csak a Scott Wilkinson által képviselt iskola szikrája lenne felfedezhető az ilyen szintű "újságírókban", talán végre sikerülne leküzdeni egy legalább évtizedes lemaradást, ami vonatkoztatható objektív szakmai házimozi technika fejlődés mellett arra, ahogyan ezt egymással megvitatjuk és próbálunk jobb utat keresni. Ott tartunk, hogy ma AVO-szerű promó cikkeket már tesztnek neveznek és hivatkoznak rá. És bizony ezek az emberek hatnak, szerepük van benne, hogy ma még olyan témákról vitázunk, amin a szakma már 5-10 éve átlépett, és barlangban hagyta követőit HDMI kábelükkel odakötözve egy darab sziklához. Nálunk még napfényen vannak, nagyon is bedugva.

thxfan
Beköltözött
Beköltözött

Tonyka írta:
2019.01.30., szer. 07:16

Ezt most sztem viccnek szántad. Ma már egy telefonnal is komoly videókat lehet készíteni. Hátha még veszel mellé egy drónt, és egy mikrofont. Máris kész a stúdió. Nyilván van megbízó, nyilván van elvárás. Ebben az esetben talán pont nem ez. Ha ilyenek készítéséra adod a fejed. Laikusként azt gondolom szakmainak szűkséges először is lenni, már csak azért is, h komolyan vegyenek. A cuccot is úgy kell nyomatni, fényezni, h az ne jöjjön le a nézőnek egyértelműen, mert hiteltelenné válik a termék.
KP szerintem arra gondolt, hogy szemmel látható összeget kaptak a színészkedésért.
10.1 Auro3D

thxfan
Beköltözött
Beköltözött

El sem tudom képzelni, hogy milyen hangja lehet normálisan beépítve, nem egy bútorlapba, vagy micsodába bedobva :D.
Így is majdnem max. pontot kapott, mi lesz, ha egy igazán jó rendszert tesztelnek majd, feljebb kell emelni a ponthatárt? gondolkodik.gif

Ez volt az első rész ha jól értettem, én nagyon várom a folytatást ;peace;.
10.1 Auro3D

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2204

Hozzászólás Szerző: Fish »

Milyen mely szakmai bemutato volt,kedvet is kaptam hozza :-)
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

-KP- írta:
2019.01.29., kedd 22:18
Ne legyünk már álszentek. Még egy újságos teszt is több száz ezres költség, gondolom egy ilyen videó még annak többszöröse is lehet. Annyiért meg én is elhűlnék a kamera előtt, hogy mekkora királyság a tesztelt cucc. bocs.gif Gondolom a megrendelő is kifejezetten ezt kérte.

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2157

Hozzászólás Szerző: dhcodoki »

-KP- írta:
2019.01.29., kedd 22:26
vaspapucsok írta:
Sziasztok! segitséget kérnék , van-e olyan hangprojektor amivel lehet elfogadható minőségben mozizni, helyhiány miatt keresek ilyen hangprojektort magamnak, bármilyen tájékoztatást információt, nagyon szivesen fogadok a témával kapcsolatban. Köszönöm!
Hangprojektor helyett személy szerint inkább használnék kisméretű falra szerelhető hangfalakat.

Pl. Martin Logan Motion 4i, Goldenear Supersat 3C, Paradigm Cinema, Millenia sorozat, de más márkákból van ennél olcsóbb is.

Sztem nem járna jól ezekkel. Vagy csak akkor, ha sikerül mellé illeszteni jóféle szubot. Én inkább körbenéznék a magasabb kategóriás hangprojektorok tájékán. Mondjuk 300-tól felfelé.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

vaspapucsok írta:

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”