Zozi írta: ↑2019.01.21., hétf. 22:51
Sziasztok!
Ismét jelentkezek.....
Tegnap volt szerencsém bebocsátást nyernem Zozi igényes dedikált mozijába.
A szoba:
Egy szép családi ház emeletének, egyik 16m2-es szobájában lett kialakítva ez a kis mozi.
Egyszerű, letisztult, mindenféle csicsátol mentes szoba tárul elénk, ha belépünk. Három fotelen, akusztikai elemeken es a HM szetten kívűl más nem is található a szobában.
Kép:
2,3m széles 16:9-es, lentről és felülről maszkolható fajta. A vetítő Epson 9300.
Mivel épp aznap lett kalibrálva, így nagyon jó kép köszönt vissza a vászonról. Természetes színek(bőrszínek), jó fekete szint, éles, kontrasztos képet láthattam. A maszkolás plusz pont, sokkal mozisabb a kép hatása is, mint nélküle. Jó kis vetítő ez az Epson, érdemes pontosan, műszeresen bekalibráltatni. Sokan nem is tudják, hogy mennyi potenciál van ebben a gépben.
Hang:
Anthem proci, digit végfokok( meg nem tudnám mondani a márkáját), Paradigm hangfalszett, Arendal szubok, Egregat médialejátszó a rendszer elemei.
Mit is mondhatnék. Nagyszerű hangot kaptam. Részletes, teres, egyenletes hangzást. Frankó mélyekkel, erőteljes közepekkel, számomra még nem túlzó magasakkal. RPO autóversenyzős jelenete szuper dinamikával, részletekkel zúzott. Ahogy a Trafó, Deadpool, JW2, Mélytengeri pokol is mesésen szólt. Venom motoros jelenete is remek volt, a center állta a sarat rendesen.
Talán a rendszer 5-ről, 7 csatornássá bővitve tudna még jobb lenni. Kicsit számomra üres volt a surround tér, nagy a távolság a frontok és a hátul elhelyezett surroundok között. A fotelsor mellett elhelyezett 1 pár hangfal ezen jelentősen tudna javítani. De persze így is nagyszerű a hangzás.
Le a kalappal Zozi elött, az eddigi legjobb, hagyományos elrendezésű rendszert hallottam nála.
A következő bekezdést, minden AT rendszerre allergiás ugorja át
Szóval, ami számomra egyedüliként zavaró volt kicsit a rendszerben, az a frontoldal.
Mivel én már hozzászoktam az AT vászonhoz, így kissé zavaró volt a frontok és a center elhejezéséből adódó hang. Főleg, hogy kb 1m-rel közelebbről jött a hang, mint ahol a kép van.
A center lenti elhelyzkedése annyira nem zavart, mint mondjuk Tonykánál. Valószínű azért mert itt jóval közelebb ültem a frontoldalhoz, szemben Tonykával, ahol 4-5 méter is lehetett a távolság.
A hangfalak miatt a vászon elhelyezése és főleg mérete is zavart. Egyrészt a center miatt magasabban kell lennie, mint ami szerintem optimális lenne, másrészt ha a frontok nem lennének útban, lehetne 3m széles vászon is. Akkor tökéletes lenne minden.
Zozi elmondta, hogy tervben van neki is az AT vászon, de nem ebben a szobában. Ez később 2. gyerekszoba lesz és akkor majd építeni fog egy könnyűszerkezetes különálló nagyobb moziszobát. Így ez ilyen szempontból nem fog változni.
Csak gratulálni tudok a házigazdának, nagyon sokan örülnének egy ilyen szuper mozinak.
Ja és hajrá a további kütyüzéshez .
Aki ismeri Zozit, az tudja, hogy nincs megállás

Köszönöm a lehetőséget és a pizzát is!