Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Házimozi hangsugárzók és subwooferek

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1714

Re: Házimozi hangsugárzók és subwooferek

Hozzászólás Szerző: -KP- »

DeLorean írta:
2022.02.17., csüt. 10:27
Leírtam a végkövetkeztetést - ebben az árkategóriában a Taga az és kifejezetten az a szett, amit a kérdező is használ, ami ajánlott, a többi csak hype.
Szerintetek. Ennyi, ezt fölösleges ragozni.
Itt ez az általános vélemény.
Mégegyszer, mindössze annyit írtunk többen,hogy attól hogy valamit nem ismerünk, még nem kell egyből zsigerből lenézni. Illetve az se biztos, hogy akármelyik hype márka legalapabb szettje tutira jobb lesz. Azok se véletlen kerülnek annyiba.

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1485

Hozzászólás Szerző: Cutler »

DeLorean írta:
2022.02.17., csüt. 11:08
Cutler írta:
2022.02.17., csüt. 10:56
Halkan jegyzem meg, hogy tőled felemlegetni a személyeskedést, több mint megmosolyogtató, mert pont te vagy itt a fórumon, aki rendszeresen ezt műveli. Pl. a “marhaság”szót, használni valaki javaslatára tegnapról, is ilyen. Vagy a “gyengébbek kedvéért”, a “lassan írom, hogy te is megértsd”, szófordulatokat is előszeretettel használod. Szóval, lehetnél mással is elnézőbb, ha te sem finomkodsz :D
Hát ezt nem halkan jegyezted meg, hanem közszemlére tetted.
Ezek mindig valami következményei, de nem személyeskedés. Nem vagy tisztába a fogalommal.
Ha azt írnám, hogy marha vagy az igen. A marhaság nem.
Inkább gúnyos megjegyzésnek mondanám, ami sokkal gúnyosabb megjegyzésre válasz általában.
A többi példa sem az?
Amúgy a marhaság gúnyos megjegyzésednek, baromira nem volt semmiféle, sokkal gúnyosabb előzménye, csupán egy javaslatot írt valaki, amit te ezzel minősítettél🤦🏻‍♂️

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

bigwinnie írta:
2022.02.17., csüt. 10:42
Nem értem mi nem világos.

https://www.extremeaudio.hu/yamaha-musi ... zi-erosito

https://www.extremeaudio.hu/denon-avr-x ... zi-erosito

De ha az ár elírás, akkor visszaszívom.

Szerk.:
lehet elírás, mert máshol 150-160k-ért van ugyanez a típus. Akkor visszaszívom. Csak nem értem miért írták el Extreme Audionál az árat.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára -KP- 2022.02.17., csüt. 11:21-kor.

Cutler
Beköltözött
Beköltözött

DeLorean írta:
2022.02.17., csüt. 10:19
Ez nem kicsit személyeskedés, de hát ennyire vagy képes! :smile33:
Tőled ugyan nem vártam és egy Taga szett kapcsán ezt felhozni? Érdekes.
Halkan jegyzem meg, hogy tőled felemlegetni a személyeskedést, több mint megmosolyogtató, mert pont te vagy itt a fórumon, aki rendszeresen ezt műveli. Pl. a “marhaság”szót, használni valaki javaslatára tegnapról, is ilyen. Vagy a “gyengébbek kedvéért”, a “lassan írom, hogy te is megértsd”, szófordulatokat is előszeretettel használod. Szóval, lehetnél mással is elnézőbb, ha te sem finomkodsz :D

bigwinnie
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: bigwinnie »

Hát urak, köszönöm a kommentcunamit! Izgalmas volt olvasni a kül. véleményeket, egymásnak feszülést! Nem is tudom mit gondoljak....igazság szerint én azt látom, azt érzem, amit DeLorean is írt:
Erre az AVX fórumosok válasza:

-Vegyél 200 ezerért centert inkább.
-Szar lesz az erősítőd, minek vennél mást? A Taga is sok hozzá.
-Semmiképpen se vegyél Klipsch, Polk, Monitor Audio szettet, mert ott a nevet kell megfizetni.
-Építs magadnak hangfalakat, hiszen a hangfalak is úgy készülnek a gyárban. Te is meg tudod csinálni, csak akarni kell.
-200 ezer forintod van rá? Keress más hobbit!

Hihetetlen!
Az a helyzet, hogy ez a TAGA az első HM szettem, ergo nekem nincs összehasoníltási alapom, csak mivel folyton azt látom mindenhol, hogy fikázzák, semmibe nézik a TAGA-t, ebből gondoltam, hogy akkor egy nevesebb gyártó terméke biztosan csak jobb lehet. De nekem személy szerint semmi bajom nincs ezzel, számomra megvan a HM feeling ezekkel is. CSerélgetni meg nem szeretnék folyton, azt a feleségem sem tolerálná, meg anyagi buktát sem szeretnék.
Egyébként most nézem, egy újonnan 175k kategóriás erősítőt lecserélt egy újonnan 55k kategóriás avr-re...
-->valaki írta ezt lentebb. Na ezt végképp nem értem. Mi az hogy 55k kategóriás AVR? A Denon X1100W és a Yamaha RX-V583 kb. egy kategória nem? Áruk is hasonló volt. Legalább is ÁK-n a legutolsó ismert áruk pont ugyanannyi.
...csak azért mert rá van írva, hogy atmos meg dolbyvision?
--> és akkor mi van? Én szeretném kihasználni ezeket a lehetőségeket, ha már egyszer van Dolby Vision képes TV-m. Atmos meg lehet hogy megint csak ördögtől való front height hangfalakkal. Hallgatói pozi fölé tett 4 mennyezeti biztosan jobb, de ahhoz drágább AVR kellene, meg aztán nekem ez is épp elég így!

Nem akarok további vitát, de más fórumon ilyenkor szokott jönni, hogy (némi túlzással) használtan 200k alatti árú erősítővel nincs is értelme házimozizni. Meg hogy az Atmos mekkora baromság így stb stb.

Köszönöm, szép napot!

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 799

Hozzászólás Szerző: phyton71 »

DeLorean írta:
2022.02.17., csüt. 10:19
Lemmy9.1 írta:
2022.02.17., csüt. 09:03
A menő itt inkább az, ha hetente új hangsugárzót, vetítőt, végfokokat ad-vesz a tag. Folyamatosan csereberél és keresi az Atmos hangokat, jegyzetelve a perceket ahol hall valamit, vagy éppen nem. gondolkodik.gif
Ez nem kicsit személyeskedés, de hát ennyire vagy képes! :smile33:
Tőled ugyan nem vártam és egy Taga szett kapcsán ezt felhozni? Érdekes.

Nem hiszem, hogy ez menő, de ilyen is van.
Igen, cserélek és cseréltem sokszor. Az atmos hangokat próbáltam meghallgatni, mert sokan áradoznak róla, hogy milyen szuperek, de nem hallottam őket.
Cserélni továbbra is fogok. Éppen most cseréltem le a teljes front szekciómat és végfokokból néhányat. A vetítőimet eladtam és fogok venni egy másikat.
De csöppet sem azért, mert menő.
Szerintem a cserèlgetèssel sincs baj, sőt . Egyszer majd megtalálod te is a megfelelő szettet, èn is folyamatosan cserèlek èpítgetek, így fejlődünk, főleg a hobbiban ez így működik.
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

DeLorean írta:
2022.02.17., csüt. 09:41
-KP- írta:
2022.02.17., csüt. 09:30
Maradjunk annyiban, hogy te nem ismered. Már évek óta jelen vannak a hazai piacon és nemcsak thxfantól olvastam ilyet, hogy picit árkategóriáján felül harapdál. Persze ettől még nem lesz Dynaudio, de egy vállalható cucc. Vannak drágább hangfalaik is, nem csak 100 ezer alattiak.
Miért? Hány Taga hangfalad volt?
Kezdjem úgy a hozzászólásom, ahogy te tegnap? (Gyengébbek kedvéért...) Inkább nem.

Nem volt egy sem. Itt van thxfan és Lemmy, két tapasztalt fórumos, mindketten hallottak többféle Tagát és szerintük jó. Én elfogadom a véleményüket. A hazai face csoportokban is elég sokan használnak ilyet, és nemcsak a belépő szettet. Konkrétan volt olyan személy is, aki a silver/platinum sorozatból vitt haza valamilyen példányt úgy, hogy meghalgatott mellette több márkás dobozt ugyanabból az árkategóriából, és ez tetszett neki a legjobban. Persze ettől még sötét folt marad a Taga, de nekem ez elég arra, hogy ne nézzem le zsigerből ezt a márkát.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

fapaci írta:
2022.02.17., csüt. 07:36
A DIY építés nem ritka azok körében, akik nem márkanevek bűvöletében élnek, ellenben van némi szaktudásuk. Apró példa, hogy nekem sincs gyári hangdobozom már vagy 20 éve, további példákat bőséggel találsz a DIY fórumokon. Halkan írom, a gyári hangdobozok is úgy készülnek, hogy megveszik a hangszórókat és építenek hozzájuk dobozokat, egy 200e forintos bolti árú szett esetében kb 30e forintos anyagköltségből, nulla hozzáadott értékkel.
Szerinted mégis a fórumon levő usereknek hány százaléknak van meg a szaktudása hangsugárzó építéshez? 1%-ot eléri? Szerintem nem. 200 ezerből amúgy sem reális egy diy 5.0 szett. Ott kezdődik, hogy vegyen egy csomó szerszámot, mérőmikrofont, forrasztópákát. Már kb. el is ment a büdzséjének a fele. Arról nem is beszélve, a faanyag annyiba kerül manapság, hogy a mesterét lassan ötvösnek fogjuk hívni, nem asztalosnak. Asztalossal csináltatni dobozt nagyon sok pénz, aki meg élete első dobozát csinálja, annak a végeredménye pedig kb. olyan is lesz. De ha ezen túl vagyunk, hányan képesek arra, hogy megépítsenek egy hangváltót? Itt most nem a boltban kapható univerzális darabokra gondolok, amik annyira univerzálisak, hogy igazából semmihez sem jók. Hanem rendesen az adott dobozhoz szabott váltóra gondolok tervezéssel ellenőrző mérésekkel stb. Ha valaki igazán érdeklődik a téma iránt, akkor is minimum hónapok, vagy évek kérdése, mire felszedi az infókat. A kezdő fórumosok döntő részének még az az ismeretanyaga sincs meg, hogy kell egy avr-en az alapbeállításokat megejteni, nemhogy majd nekiáll maga hangsugárzókat készíteni. Engem speciel érdekelne amúgy hangsugárzó építés, ott is főképp a passzív váltó tervezés. Ha van ilyen irányú késztetésed, jöhet az oktatóvideó sorozat. :smile32:

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

DeLorean írta:
2022.02.17., csüt. 08:27

Hát lassan eljutunk oda, hogy itt az AVX-en a Taga a menő cucc, a legjobb. Igaz senki sem ismeri, csak képről
Maradjunk annyiban, hogy te nem ismered. Már évek óta jelen vannak a hazai piacon és nemcsak thxfantól olvastam ilyet, hogy picit árkategóriáján felül harapdál. Persze ettől még nem lesz Dynaudio, de egy vállalható cucc. Vannak drágább hangfalaik is, nem csak 100 ezer alattiak.

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Hozzászólás Szerző: Dorian »

DeLorean írta:
2022.02.17., csüt. 08:41
Valaki feltesz egy tök egyszerű kérdést. Szeretnék feljebb lépni, milyen hangfalat ajánlotok a 200 ezer forintos kategóriából?
...
Erre az AVX fórumosok válasza
...
Az is teljesen valid javaslat, hogy ennyi pénzből inkább ne vegyen semmit, hanem maradjon a mostani szettjénél.
Nem gondolom, hogy kötelező lenne rábeszélni mindenkit, hogy ugorjon a mókuskerékbe és cserélgesse a cuccait egyfolytában.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 822

Hozzászólás Szerző: Lemmy9.1 »

A menő itt inkább az, ha hetente új hangsugárzót, vetítőt, végfokokat ad-vesz a tag. Folyamatosan csereberél és keresi az Atmos hangokat, jegyzetelve a perceket ahol hall valamit, vagy éppen nem. gondolkodik.gif

Senki nem írt olyat, hogy menő,
csak megjegyeztem, hogy nem tűnik szarnak. Persze ettől még lehet az, ugyanúgy mint egy harsány Klipsch.
De zsigerből savazva van, mert nem hangzatos. Ez már régen megfigyelhető, és többek közt ezért kuka ez a fórum már régóta.
Ha pl az ominózus Taga mélysugárzóból, indulunk ki, (ebben van tapasztalatom) , semmi szégyenkeznivalója nincs a nevezett gyártónak az árban hasonló
(!) hangzatosakhoz képest. Sőt.
Azt is megértem, hogy egy nevesebb gyártó terméke lehet jobb, de nem törvényszerű, belépőszinten meg pláne.
Szerintem!

thxfan
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1204

Hozzászólás Szerző: thxfan »

Teljesen rendben van a hangja ezeknek a Tagáknak, és egész jól megépítettek a frontok, természetesen helyén kezelve. Egy haverom ilyet szettet használ elég nagy térben, farzsebből vehetne sokkal komolyabb cuccokat, de leszarja, mert elég neki, nem mindenki betegesen hobbista, talán a kérdező sem, csak kicsit jobb hangot szeretne ;) . Kétlem, hogy bármelyik hájpoltabb márka belépő szettje jobb lenne, inkább csak más.
A legnagyobb gond itt a centerben lévő 10 cm-es hangszórókkal van, a hátterekben még csak-csak elmegy, de 30 m2-es nappaliba és a nagyobb frontokhoz sovány, le kell cserélni a meglévő szett centerét pl. egy ilyenre és kinyílik a világ :D :
https://hangkepstudio.hu/Taga-Harmony-T ... fal-fekete

Vagy ha mindenképpen cserélni szeretne pl., méretben egymáshoz kicsit közelebb álló hangszórókészlettel:
https://hu.teufelaudio.com/ultima-40-su ... country=HU
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000

Cutler
Beköltözött
Beköltözött

DeLorean írta:
2022.02.17., csüt. 08:27
Lemmy9.1 írta:
2022.02.17., csüt. 07:22
Viszont semmiképpen se vegyen senki Dali, vagy Polk, vagy Klipsch szettet hasonló áron, vagy kicsit többért, mert csak lehúzás. Ezekre csak ráírják a nevet és azt kell megfizetni.

Valóban ez itt az általános vélemény?
Nekem annyi a véleményem, hogy pl. Klipsch sugárzókat még véletlenül se ajánlanék senkinek(max olyannak, akinek tetszik a narancs színű membrán).
Jópár Klipsch rendszert hallottam már, de szinte kívétel nélkül a vállalhatatlan kategóriába estek, túlzó mélytartománnyal, fülsértő magassal, szinte 0 középtartománnyal. Talán csak a nálad hallott THX-es Klipsch szett volt, ami tetszetősen szólt, de az meg nagyon nem az az árkategória, amiről itt megy a vita.

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 799

Hozzászólás Szerző: phyton71 »

fapaci írta:
2022.02.17., csüt. 07:36
DeLorean írta:
2022.02.16., szer. 16:13
Én viszont mondom neked is - marhaság.

Aki ennyi pénzből gazdálkodik az nem a rendszer legolcsóbb center sugárzóját fogja megvenni a legdrágábban, hiszen ha 200 ezer egy center, akkor mondjuk 500 a hozzá tartozó front, a szub az 300, a hátterek 300 és az atmos az még plusz.

Hangszórókat venni és építeni? Ez megint marhaság. Hány százalék csinálja ezt a megoldást? 0,0000000001?
Talán joggal feltételezhetjük, hogy aki egy házimozi fórumon tesz fel kérdést, az minőségben felfelé törekszik. Akinek 200e forintja van házimozi szettre, az szerintem keressen másik hobbit, vagy ne cseréljen semmit, mert kidobott pénz lesz. Az ennyiért kapható gyári megoldások gyakorlatilag ipari hulladékok 500 forintos hangszórókból. Számomra logikusabb lenne normális minőségű, 10e forintos hangszórókat venni és abból építkezni. Az nem perdöntő, hogy kevesen csinálják, hiszen az otthoni filmnézők 99,999 százaléka a TV, vagy a laptop hangszóróin keresztül hallgatja a műsort, szóval ilyen alapon a házimozi is marhaság lehetne. Szerinted az?

A DIY építés nem ritka azok körében, akik nem márkanevek bűvöletében élnek, ellenben van némi szaktudásuk. Apró példa, hogy nekem sincs gyári hangdobozom már vagy 20 éve, további példákat bőséggel találsz a DIY fórumokon. Halkan írom, a gyári hangdobozok is úgy készülnek, hogy megveszik a hangszórókat és építenek hozzájuk dobozokat, egy 200e forintos bolti árú szett esetében kb 30e forintos anyagköltségből, nulla hozzáadott értékkel.

És hogy ismét leírhasd a bűvös szót, ideszúrom azt is, hogy ilyen minimál pénzből én inkább egy pár használt, de vállalható hangdobozt szereznék be 5-6 db gagyi helyett. Néha a kevesebb a több.
Szívemből szóltál!
Ehhez nincs is mit hozzáfűzni, de egyet azèdt igen, hogy a diy- hoz is fel kell nőni valamilyen szinten, vagyis a saját árnyèkunkat átlèpni nèha.
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11168
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

DeLorean írta:
2022.02.16., szer. 16:13
Én viszont mondom neked is - marhaság.

Aki ennyi pénzből gazdálkodik az nem a rendszer legolcsóbb center sugárzóját fogja megvenni a legdrágábban, hiszen ha 200 ezer egy center, akkor mondjuk 500 a hozzá tartozó front, a szub az 300, a hátterek 300 és az atmos az még plusz.

Hangszórókat venni és építeni? Ez megint marhaság. Hány százalék csinálja ezt a megoldást? 0,0000000001?
Talán joggal feltételezhetjük, hogy aki egy házimozi fórumon tesz fel kérdést, az minőségben felfelé törekszik. Akinek 200e forintja van házimozi szettre, az szerintem keressen másik hobbit, vagy ne cseréljen semmit, mert kidobott pénz lesz. Az ennyiért kapható gyári megoldások gyakorlatilag ipari hulladékok 500 forintos hangszórókból. Számomra logikusabb lenne normális minőségű, 10e forintos hangszórókat venni és abból építkezni. Az nem perdöntő, hogy kevesen csinálják, hiszen az otthoni filmnézők 99,999 százaléka a TV, vagy a laptop hangszóróin keresztül hallgatja a műsort, szóval ilyen alapon a házimozi is marhaság lehetne. Szerinted az?

És hogy ismét leírhasd a bűvös szót, ideszúrom azt is, hogy ilyen minimál pénzből én inkább egy pár használt, de vállalható hangdobozt szereznék be 5-6 db gagyi helyett. Néha a kevesebb a több.

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

Persze. Azért mert rá van írva, hogy Dali vagy Polk esetleg Klipsch, miért evidens, hogy előrelépés lesz?
Ez a Taga szett egyáltalán nem tűnik ultragagyinak szerintem, ráadásul első reflexnyílásos, ami nálam pl pozitívum.
Itt egyértelműen az erölködőt kéne cserélni.
16033412841_ac0bee7492_k.jpg
16033412841_ac0bee7492_k.jpg (126.57 KiB) Megtekintve 1401 alkalommal
Szerintem!

Elac83
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 36

Subwoofer jel erősítése

Hozzászólás Szerző: Elac83 »

Sziasztok!

Lenne egy probléma ami megoldásában kérnék tanácsot, ötletet. Házimozi sub kimenete menne egy jeltovábbító eszközre ami hajtana hangfalat, viszont az erősítőből nagyon gyenge a jel...Ezt kellene felerősíteni kicsit...
Tudtok valami eszközt rá?

Köszi

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

DeLorean írta:
2022.02.16., szer. 20:41

Miért ne lehetne mást is kipróbálni? Nagy veszély nincs, nem milliókról van szó.
Olyan nehéz elképzelni, hogy valaki nem akarja azt a mókuskereket végigjárni, amit anno te is végigjártál? Illetve nem szeretné minden egyes cserebere esetén az ezzel járó anyagi buktát bevállalni?

Egyébként most nézem, egy újonnan 175k kategóriás erősítőt lecserélt egy újonnan 55k kategóriás avr-re, csak azért mert rá van írva, hogy atmos meg dolbyvision? Egy ilyen alap erősítő mellett csodálkoznék, ha kijönne egy magasabb kategóriájú szett tudása. Jobban jár, ha nem vesz semmit. Szvsz.

:smile32:

almera36
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 30

Hozzászólás Szerző: almera36 »

Sziasztok!

SVS PB-2000-esem van és furcsa dolgot tapasztalok. Ha zenét hallgatok hangosan, fél perc múlva gondol egyet és leveszi tizedére a hangerőt, alig érezhető hogy üzemel.
Kikapcsolom az erősítőt, subot, fél perc múlva vissza, újra dübörög aztán lehalkul.
Ez valami védelem, vagy baja van? (még garanciás)

Köszi!
TCL 98p745; Marantz SR6014; Dynavoice Definition DF-8 / DM-6 / DC-5 5.0 hangfal szett; Klipsch R115SW; Onkyo BD-SP809; DUNE 4K; Audioquest madzagok

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

Ha nem akar rálocsolni plusz pénzt, mi a tökömnek kell a Tagát lecserélni? Csak a neve miatt? Ahhoz a belépő erősítőhöz szerintem teljesen jó a Taga.

És az asszony sem veri arcon egy üres sörösdobozzal. :D
Ti meg rugóztok, meg harapdáljátok egymást egy eleve halott ügyön.

Vagy ha shoppingláza van a delikvensnek, akkor nem szótam.
Szerintem!

Blondsztyú
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 78

Hozzászólás Szerző: Blondsztyú »

@bigwinnie
[/quote]
Venni kell a fáradságot és végighallgatni mindet és ha valóban jobb valamelyik akkor kell csak cserélni...
[/quote]
Ez a legjobb válasz,szerintem....így megúszol egy csomó kellemetlenséget és csak körbe járnál vagy oldalra,nem pedig előre!
A B&W -t se hagyd ki az opciók közül!
Bár abban igazuk van a hozzászólóknak,hogy 200e az elég szerény összeg ebben a sportban.
Nem tudom hol laksz,de ha a Dunántúlon vagy (jársz) szívesen látlak. Nálam Triangle szett van, a haveromnál két utcával arrébb pedig B&W - Rotel moziszett. Így egyben letudsz két márkát a listából!
Sok sikert!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Blondsztyú 2022.02.16., szer. 16:14-kor.
Zidoo UHD-3000/Marantz AV8801/Emotiva XPA-5 Gen.2
Triangle Genese Quartet - Voce -Trio 5.2
2xML Dynamo-1500X/AQ CastleRock/AQ XLR/Earth,Mackenzie,Husky/Tápszürő:
Furutech e-TP66EG
Proji:Epson 9300/Synology NAS/AQ HDMI Active Cinnamon4K/ 120"motorized tensioned screen/

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 957

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

-KP- írta:
2022.02.16., szer. 12:55
bigwinnie írta:
2022.02.16., szer. 11:33
Azzal egyetértek, hogy tizen-huszon év alatt egy hangfalnak, ha vigyáztak rá, nagy baja nem lehet. Konkrétan ezt a Phonar-t nem ismerem, bár jókat írnak róla, de mindenhol csak frontot látok, nem tudom, hol kapnék hozzá való centert és surroundot, hogy kerek legyen a szett. Ami engem illet, személy szerint jobban preferálom az ismertebb nevű márkák termékeit.
Visszakerestem pár oldalt a hirdetésekben, és a 3 említett márka közül ilyeneket találtam, ami 5.0 és árban megfelelő
Dali Concept 6 5.0 - 165000
Dali Lektor 6 MK2 5.0 - 230000
MA Monitor 300 5.0 - 230000
MA Br2 5.0 - 180000
Közel se biztos, hogy ez érezhető feljebb lépés lesz a Tagáról. Az se biztos, hogy az lesz. Tagát sose hallottam szólni, de olvastam nagyon pozitív és negatív véleményeket is.
Venni kell a fáradságot és végighallgatni mindet és ha valóban jobb valamelyik akkor kell csak cserélni...de nem hinném, hogy sokkal jobbak mint a jelenlegi szetted.... :D :D
"Az igazi barát szemből támad."

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11168
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

DeLorean írta:
2022.02.16., szer. 10:20
Bár látom többen megköszönték, de azért ez komoly? gondolkodik.gif Ekkora marhaságot már régen olvastam tanácsként. Valóban a center és a szub talán a meghatározó egy mozinál, de kis költségvetésből nem a legjobb beszédhang a fontos, hanem az összkép. Legyen egységes és rendszerként szóljon jól.
200 ezerből egységes megszólalású hangsugárzó rendszer? Mondhatnám, hogy ez is marhaság, de elvből nem mondok ilyent. ZolaBa javaslata reális, ennyi pénzből lehet venni egy elfogadható centersugárzót, aztán idővel megvenni a többit is hozzá. Vagy venni elfogadható hangszórókat és megépíteni hozzájuk a dobozt, de ennyiből még az is bajosan jönne ki. De persze mindenki úgy élvez, ahogy tud.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

bigwinnie írta:
2022.02.16., szer. 11:33
Azzal egyetértek, hogy tizen-huszon év alatt egy hangfalnak, ha vigyáztak rá, nagy baja nem lehet. Konkrétan ezt a Phonar-t nem ismerem, bár jókat írnak róla, de mindenhol csak frontot látok, nem tudom, hol kapnék hozzá való centert és surroundot, hogy kerek legyen a szett. Ami engem illet, személy szerint jobban preferálom az ismertebb nevű márkák termékeit.
Visszakerestem pár oldalt a hirdetésekben, és a 3 említett márka közül ilyeneket találtam, ami 5.0 és árban megfelelő
MA Br2 5.0 - 180000
Közel se biztos, hogy ez érezhető feljebb lépés lesz a Tagáról. Az se biztos, hogy az lesz. Tagát sose hallottam szólni, de olvastam nagyon pozitív és negatív véleményeket is.

bigwinnie
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: bigwinnie »

MA Br2 5.0 - 180000

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”