Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 438

Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Hozzászólás Szerző: kargidje »

zx07 írta:
2023.07.06., csüt. 18:11
HADIK

Megnéztem. Összességében kellemesen csalódtam benne. Pörgő, nagy filmek mintájára készült történelmi kalandfilm. Nincsenek benne nyúlós részek, gyorsak a snittek, jók a színészek (a jelenlegi top gárda). Kicsit kevesebb a lovas benne mint a Gyűrűk Urában :) de ezt elnéztem a készítőknek. A huszárok karakterét jól megcsinálták, bár egy kicsit talán el lett túlozva az akkori képességük, szerepük. Ettől függetlenül ajánlott kategória.

Hadik.jpg
imdb 4,3/10 ígéretes ... gondolkodik.gif
1,6Mrd erre a sza..., pénz nem számít, még akkor sem, amikor fontos dolgokra nem adnak, mert jön a kifogás, nincs miből. :smile30:
Szégyen ez a hozzáállás!

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 605
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: tamagaba »

Semmi nagy durranás nincs a Silo végén, gondosan elő van készítve a folytatás :smile30: :angry:
A közepe netto időhúzás, a főszereplő tényleg jól játszik. A zene nagyon jó.

Valamikor elkezdem Térség-et - 6 évad - ha nem jó az eleje nem folytatom
Focar Diablo Reference - Chordel Solaris Signature - Esoteriq Titan Quantum Supreme - Deviant Mirage Pro - Chronos Master Virtuoso IV
Adrya Resor Centaury 6 - Bauers & Wilkans Etherium 9 - Griffon Hyperion II

zx07
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 189

Hozzászólás Szerző: zx07 »

Két afgán témájú filmet láttam mostanában:

KANDAHAR

Gerard Butler viszi a hátán a filmet. Vannak benne fantasztikus részletek, kiszámítható a történet. Kicsit B-kategóriás feelingje van a történetnek, de a jelenetek jól meg vannak csinálva. Egyszer nézhető.
kandahar.jpg
kandahar.jpg (147.83 KiB) Megtekintve 1669 alkalommal

THE COVENANT

Ez már nem annyira lineáris történetű mint az előző. Bár nem hiszem, hogy egy afgán tolmács ennyit megtett volna egy amerikai katonáért és viszont, ezzel együtt nézhető kategória a film.
MV5BOWZhYjY4ZjgtOWJhNS00Y2E2LTkzYWMtNzY3ZTFiNDUyZTBlXkEyXkFqcGdeQXVyMTMzNzIyNDc1._V1_.jpg
MV5BOWZhYjY4ZjgtOWJhNS00Y2E2LTkzYWMtNzY3ZTFiNDUyZTBlXkEyXkFqcGdeQXVyMTMzNzIyNDc1._V1_.jpg (138.24 KiB) Megtekintve 1669 alkalommal
Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV

zx07
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

DeLorean írta:
2023.07.06., csüt. 18:43
zx07 írta:
2023.07.06., csüt. 18:11
HADIK

Megnéztem. Összességében kellemesen csalódtam benne. Pörgő, nagy filmek mintájára készült történelmi kalandfilm. Nincsenek benne nyúlós részek, gyorsak a snittek, jók a színészek (a jelenlegi top gárda). Kicsit kevesebb a lovas benne mint a Gyűrűk Urában :) de ezt elnéztem a készítőknek. A huszárok karakterét jól megcsinálták, bár egy kicsit talán el lett túlozva az akkori képességük, szerepük. Ettől függetlenül ajánlott kategória.
1,6 milliárd forintból készült.
Megérte valóban? gondolkodik.gif
Ehhez én nem értek, én csak a filmet láttam, arról tudok nyilatkozni...
Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV

zx07
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

HADIK

Hadik.jpg
Hadik.jpg (135.14 KiB) Megtekintve 1657 alkalommal

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég

venomer írta:
2023.07.06., csüt. 08:25
[spoiler]Miért nem hal meg a néni? Mit jelent, hogy az Ellátók tudják a dolgukat?[/spoiler]

A spoiler gombot megtaláltam, ennél többet nem vagyok hajlandó varázsolni a cél érdekében. Aszpirin írt titkos kódról, de elfelejtettem. Fórummotort bizgetők, hadba.
[SPOILER] Spoiler
Senki nem hal(t) meg kint, mivel 2 szkafanderes hullának ott kellett volna lennie, de nem volt. Azokat csak a bentieknek vetítették, hogy azt higgyék kint mérgező a levegő, elpusztult minden. Az Ellátók meg lehet tettek a hosszú útra egy kis segítséget.
Az érdekes majd ezután jön, mivel a sisakban csak vetített hologramot látott, amikor a kezével lenyúlt a földre ... gondolkodik.gif akkor honnan fogja tudni milyen is a kinti világ valójában. Szerintem egy idő után leveszi a sisakot, mivel nincs semmi probléma a levegővel + a város elég messze van, addig nem bírná a hátizsákos levegővel.

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 792

Hozzászólás Szerző: Lemmy9.1 »

Csak segítek megérteni nektek, ha esetleg felszínesen bambultátok.
Görcsölnék?
Szerintem!

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

[spoiler=spoiler De nem azért nézte a kezén a szigszalagot mert plusz kiegészítő volt? ;)
Vagy én vagyok figyelmetlen 2.5 rész után?[spoiler/]
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Lemmy9.1 2023.07.06., csüt. 11:04-kor.
Szerintem!

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Hozzászólás Szerző: venomer »

Alex_Aston írta:
2023.07.06., csüt. 08:49
!!!
Igaz, a szép néniknek nagyobb szigetelés jár a halál előtt.
[spoiler]Még mindig azt mondom, hogy inkább nem szökött ki a gyilkos gáz xafanderből, kint OK minden. Vagyis már nem, mert mesterien megkavarták a nézőt, a hazudik a képernyő kapott egy dupla vagy ki tudja hányszoros csavart. egyenlőségjel[/spoiler]
-KP- írta:
megnyomására
Fórumügyileg én már jelzek vissza célzottan, több minden csak megmagyarázva lett, mint teljesíthetetlen cél, holott nem azok, tényleg vicc. De nem baj, majd jól sivár világgá válik a miénk is a spoilerek miatt és majd siránkozhatunk a betonlakunkban, hogy csak jó lett volna azt az egyenlőségjelet implementálni.
DeLorean írta:
Csak ebben a sorozatban, vagy akár a Dune-ben is voltak olyan jelenetek, ahol valamit meg kellett volna mutatni színészileg.
Ez neki nem sikerült.
Mikre gondolsz? A Dűne eleve nem erről szól. A nagy költségvetés érződik, még jó, de a kellemesen kiugró tehetségeket nem egy ilyen blockbusterben keresi az ember, ami azért is jó, mert nem is igen lenne mit megtalálni. Hogy nem fáj és hoznak egy szintet az nem egyenlő a kiugró teljesítménnyel. Tim Robbins esete is olyan, mint az összes többi ismert arcé: el kell tudni vonatkoztatni az előző szerepeitől. Nem lehetetlen.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1698

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Aszpirin írta:
2022.11.29., kedd 16:47
robi20064 írta:
2022.11.28., hétf. 16:31

Amugy van spoiler
[spoiler]tag[/spoiler]
elvileg.

edit: max nem mukodik :D
Dehogynem!!! :-) Csak a nyitó tag-ben a spoiler kulcsszó után egyenlőségjellel kell adni egy rövid címet neki, és máris megy, voilá!!!
Így:

Kód: Egész kijelölése

[spoiler=Katt ide, ha tudni akarod a végét]
Nem hal meg a srác, minden rendben lesz, és boldogan élnek, amíg meg nem halnak
[/spoiler]
Eredmény:
[SPOILER] Katt ide, ha tudni akarod a végét
Nem hal meg a srác, minden rendben lesz, és boldogan élnek, amíg meg nem halnak
Itt le van leírva, hogy működik a spoiler használata. Számomra világ vicce, hogy még mindig nincs rendesen lekódolva. Spoiler gomb megnyomására simán fel kellene hoznia amit kell, anélkül hogy nekünk magunk kellene találgatnunk/keresgetnünk mit kell még pluszba beírni.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3615

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

venomer írta:
2023.07.06., csüt. 08:25
[spoiler]Miért nem hal meg a néni? Mit jelent, hogy az Ellátók tudják a dolgukat?[/spoiler]

A spoiler gombot megtaláltam, ennél többet nem vagyok hajlandó varázsolni a cél érdekében. Aszpirin írt titkos kódról, de elfelejtettem. Fórummotort bizgetők, hadba.
SPOILER!!!!!!!
Jobban leszigetelték a ruhát, így nem ment bele mérges gáz?, vagy nem szökött ki belőle a levegő, valamelyik ezek közül feltehetően, mert többet nem tudtunk meg a kinti atmoszféráról.

SPOILER VÉGE!!!
Csak a Marantz! :-D

venomer
V.I.P.
V.I.P.

venomer
V.I.P.
V.I.P.

Lemmy9.1 írta:
2023.07.06., csüt. 07:32
Na, az uccsó rész átpörgetve, az utolsó tíz perc megnézve normál sebességen. :D
Semmit sem vesztettem.
A nagy csattanó is elmaradt, még érdektelenebb számomra innentől.
Lehet lehúzni róla még sok-sok bőrt.
Az a baj, hogy a sok fosch sorozat közt egy ilyen középszerűre hullámzik a nép manapság.
A 10/10 durván túlzó pontozás szvsz.
A Sixth Feet Under egyébként nem kis mértékben ütős zárójelenetét sem értette az a fiatal kommentelő, aki csak odatekert... Ahhoz kellett volna a sok évadnyi ülepedés, szereplők és eseményeik magunkba fogadása, a velük való együttlélegzés, a csattanó nem a semmiből jön. Így jár aki rosszalkodik. :P

Mi a nem középszerű neked? Két, ellenoldalt vagy akár csak eltérő értékeket, témákat bemutató, de egyformán értékelhető és igényességű mű szembeállítása ma már nem menő, középszerűnek kikiáltva viszont azonnal nullázható az egyébként meg sem ismert alkotás, így körbeér az igazság. Valamivel komolyabb vitaalapot, ha kérhetném.

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

Na, az uccsó rész átpörgetve, az utolsó tíz perc megnézve normál sebességen. :D
Semmit sem vesztettem.
A nagy csattanó is elmaradt, még érdektelenebb számomra innentől.
Lehet lehúzni róla még sok-sok bőrt.
Az a baj, hogy a sok fosch sorozat közt egy ilyen középszerűre hullámzik a nép manapság.
A 10/10 durván túlzó pontozás szvsz.
Szerintem!

venomer
V.I.P.
V.I.P.

Miért meglepő az Apple-től egy jó sorozat? Nem egyet sikerült elcsípnem onnan, igaz, csak torrenten keresztül, nem tudom mennyi érdekelne még ha hozzáférnék a teljes kínálatukhoz. Ti is tudtok említeni onnan jövőt továbbit, jót.

Csokigolyófej-ügynök a maga rasszára oly jellemző arrogáns a többiek biztos nagyon örülnek a tipizálás miatt rendkívül taszító intonációjával előadott akarnok-kommunikációját kiválóan hozta, a reszelős hang méginkább kiemelte ezt a hatást. Ezt kiemeltséget is kiválóan szorozta felfele a magyar történelemből sem ismeretlen, bőrkabátos rendszeremberek végrehajtó funkciója és kérlelhetetlen kegyetlenséggel eszközölt cselekvéskultúrája. Ha úgy vesszük az egyik legkiválóbb karakter, bármikor szívfájdalom nélkül kibillenteném egyensúlyából egy korlát közelében. :rolleyes:

Ferguson hitvány ábrázata ambivelens-mód jó és végig jó, erre jutottam, puszika neki.

Ne siessen szerintem aki sietne, inkább lassuljon vissza egy emberi tempóra. Nincs ebben semmi vontatott, a beletekerés és részek kihagyásának ötletét inkább nem is kommentálnám. Az E08-E09 magasságában ütközött ki a ballaszt érzés nálam, a fordulatok ellenére. 2 epizóddal karcsúbban is kifuthatta volna magát az elmesélés, hogy kicsit csatlakozzam a rétest érzőkhöz is. Tim Robbins jó IT-sként. Kár, hogy bekebelezte az a csúf politika, ami ugyan csak keretezése az oda passzoló jellemeknek, de akkor is utálatos egy gyújtópontja az embernek, mint olyannak. Jó bemutatása a hatalom figuráinak, fájdalmasan jó.

A jó színész nem attól jó, hogy a pozitív főszerepben szétmimikázza a szerepet, ripacsságba hajlóan. Ugyanannyira a tehetség jele adott esetben az eszköztelenség - egy hifi fórumon van rá esély, hogy ezt nem kell túlmagyarázni. Negatív karakterben is lehet jót hozni, akár apátiát játszva is, csak ezek az irányok nehezebben regisztrálódnak a nézőben. Ugyanaz van, mint a tempóval, a jellemzően bohócsminkben, túlintonáltságban és túlízesítettségben zajló világunk mellett mimikátlannak, elvontnak hat bármi természeteshez közelibb. Van, akinek a saját feje áll jól és adja el a vásznon, más gyerekfilmekben gumiarcúskodik, a végén úgy is mindkettő botox bácsi karjaiba hull.

Ne siessetek, ennyire ne, mert így nincs az az alkotás ami megfelelhetne. A csiga hiányára, mint technikai blokk szerepére a S02 ad választ, legalábbis úgy illene. A másik tipp a futárlobbi. :)

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Aszpirin írta:
2023.07.05., szer. 23:28

Aztán ott a kérdés, hogy miért is nincs lift az egészben (fapacinak és sokaknak az fájt, hogy nagy a jövés-menés - na igen, milyen legyen egy óriási, több(mint)száz emeletes építmnény központi csigalépcsője, ami tízezer ember egyetlen közlekedési "folyosója" a szintek között, ha nem zsúfolt? Ha csak a lábát tudja használni mindenki ahhoz, hogy eljusson A-ból B-be, és muszáj közbeiktatnia azt a bizonyos csigalépcsőt, akkor ott nagy lesz a jövés-menés, nem?
Szerintem azért nincs lift, hogy mindenki maradjon a saját szintje környékén, és ne akarjon mozgolódni. Pláne ne tudjon felmenni a felszínre, hanem inkább fáradjon el fél úton.
De ez csak egy sejtés részemről.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6123

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

tamagaba írta:
2023.07.05., szer. 14:56
Utána olvastam, ki mit ír a Silo-ról
Ugyan az a szóhasználat, mint az IMDb-n - "disztópikus", megolvastam mit jelent
Ezek lehet, hogy meg sem nézik, úgy írnak kritikát-bemutatót. Összeollózzák innen-onnan. 2-re le kell adni a főninek, kész
(mondjuk igazuk van, ki a fene nézze végig a mostanság gyártott sz@r sorozatokat)
Ezt is 3 részbe be lehetett volna rakni, ülhetek a tv előtt minden este és sosem lesz vége
Kiszabadultak a silóból, szép zöld minden odakinn, jól megverték, aki átverte őket - ennyi :rolleyes:
Na, az utolsó mondatoddal nagyobbat nem is tudtál volna már tévedni :D
De szó mi szó, kb én is ezt progosztizáltam... és nagyot tévedtem. Bár lelőni nem szeretném jobban, mert az ellenkezője sem igaz - és tényleg van egy olyan fordulat a végén, amire szerintem senki nem számított.

És igen, valamennyire disztópikus(-szerű), de azért ez (egyelőre) nem egy Szép új világ (na AZ maga a disztópia ősatyja :D ). Ami nekem tetszettt benne, hogy kb nincs semmilyen technológia benne (egyetlen, egyelőre marginálisan megmutatott dologtól eltekintve), ami a mai szintű tudásunkkal ne lenne megvalósítható... sőt, amit látunk benne, az túlnyomórészt a 80-as, 90-es évek technológiája, kivéve a.... (nem írom le, mert az spoilerezés lenne, de az utolsó résszel van összefüggésben, innen akik látták, tudni fogják, mire gondolok). Eleinte emiatt is spekuláltam, hogy mi is ez az egész, de aztán elkönyveltem tényként... egyfajta gőz nélküli steam punknak. Aztán ott a kérdés, hogy miért is nincs lift az egészben (fapacinak és sokaknak az fájt, hogy nagy a jövés-menés - na igen, milyen legyen egy óriási, több(mint)száz emeletes építmnény központi csigalépcsője, ami tízezer ember egyetlen közlekedési "folyosója" a szintek között, ha nem zsúfolt? Ha csak a lábát tudja használni mindenki ahhoz, hogy eljusson A-ból B-be, és muszáj közbeiktatnia azt a bizonyos csigalépcsőt, akkor ott nagy lesz a jövés-menés, nem?

Szóval ezek a furcsaságok teszik ezt a sorozatot számomra különlegessé.

A casting szerintem sem szerencsés. De nem Ferguson nénivel van gond (szerintem). Tim Robins az, aki egyáltalán nem illik a szerepbe, és pl. a "tanítványt" játszó szakállas alak is irritálóan gyenge a szerepében. Engem konkrétan irritált minden megjelenése, pedig fontos szerep. De lehet, hogy pont ez volt vele a cél. Ki tudja.

Tartom a véleményt, hogy ez az év scifi-sorozata. Meglepő, hogy az Apple hozta ezt össze (ha jól tévedek, én ugyanis az AppleTV+-on láttam).
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6123

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Lemmy9.1 írta:
2023.07.05., szer. 20:35
Vesztek valamit ha csak az utolsó részt nézem meg?
Igen.
Kb semmit nem fogsz érteni belőle.
Első rész kell, hogy megértsük a siló dolgait, aztán jöhet az utolsó előtti (ott is van fordulat, ha jól emlékszem), majd az utolsó. Ha egyestésbe' akarod megnézni a sorozatot. Szerintem ez a három legfontosabb rész.

De én - az itteni közhangulattal ellentétben - kedveltem az úgymond "rétestészta" epizódokat is. Jobban, mint pl. az Expanse első néhány részét - amik miatt majdnem kihagytam az évezred scifi-sorozatát.
Szerintem az első ávad az ízelítő volt a Silóból. Az utolsó rész nagyot üt, és valami azt súgja, hogy a lényeg ezután jön.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

Lemmy9.1 írta:
2023.07.05., szer. 20:35
Nézd elölről, nem rossz tényleg, csak kicsit vontatott
Focar Diablo Reference - Chordel Solaris Signature - Esoteriq Titan Quantum Supreme - Deviant Mirage Pro - Chronos Master Virtuoso IV

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég

DeLorean írta:
2023.07.05., szer. 15:37
kargidje írta:
2023.07.05., szer. 13:38
Majd később rájössz bizony illik Feguson-hoz a szerep.
Hilary Swank, pfff... na hozzá pont nem, lehet őt jobban bírod, de azért na ...
Ezek a színésznő "arcai".
Annyira egyforma mindig, semmi érzelem, semmi mimika. Ne ez nem csak a filmekre jellemző, hanem még a beállított képek is ilyenek. Talán a Terminator női szerepére ideális. Szerintem nem jó színésznő.

Már írtam ;) Ehhez a befordult, beszürkült, érzelemmentes földalatti világhoz pont ideális. :smile32:
Hilary meg pont nem! Vele hiteltelen lenne az egész, nagyon rá kellene játszania a szerepre, de még akkor sem illene hozzá. Nem ide illik és kész. :nonononono:

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

Szerintem!

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

Alex_Aston írta:
2023.07.05., szer. 15:52
Akko', ha jól sejtem, nem nézted még a sorozatot ;)
3 részt néztem, nem rossz eddig, de baromi uncsi ez a rétes nyújtás. Az, hogy majd kialakul a végére már had ne kelljen
Nagyon sok sorozatra ez jellemző, nyilván ebből a formátumból van több pénze a kiadónak
.. mindegy, nézem tovább

Lehet, hogy van könykiadásban is - az nem 4k Dóbi tru Master :D

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

DeLorean írta:
2023.07.05., szer. 15:37

Ezek a színésznő "arcai".
Annyira egyforma mindig, semmi érzelem, semmi mimika.
Nem is igaz :D

https://www.imdb.com/title/tt5606664/me ... 125624577/

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

tamagaba írta:
Ezek lehet, hogy meg sem nézik, úgy írnak kritikát-bemutatót. Összeollózzák innen-onnan. 2-re le kell adni a főninek, kész
(mondjuk igazuk van, ki a fene nézze végig a mostanság gyártott sz@r sorozatokat)
Ezt is 3 részbe be lehetett volna rakni, ülhetek a tv előtt minden este és sosem lesz vége
Kiszabadultak a silóból, szép zöld minden odakinn, jól megverték, aki átverte őket - ennyi :rolleyes:
Megolvastad? gondolkodik.gif
Szerintem!

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

tamagaba írta:
Akko', ha jól sejtem, nem nézted még a sorozatot ;)

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”