Taika Waititi már a Vademberek hajszája című filmjében is megvillantotta egyéni látásmódját és humorát, ami szintén megtekintésre ajánlott részemről. Ez a filmje tulajdonképpen egy szatírába burkolt dráma ami nagyon ügyesen egyensúlyoz a két műfaj elegyítésében. Súlyos és mindenki számára ismert téma teljesen más megfogalmazásban. Direkt és bújtatott finom poénok tűzijátéka aminek ellenére a felszín alatt végig megbújik a háború tragédiája. A slusszpoén, hogy a rendező maga játssza Adolf Hitlert aki a főszereplő kisfiú képzeletbeli barátja. Szuper kis film.scaurus írta: ↑2023.11.02., csüt. 17:34Jojo Nyuszi (Jojo Rabbit)
Taika Waititi szatírája.
A II. világháború végén Németország egy kisvárosában a 10 éves, jóravaló, de náci propagandával agymosott Jojo rájön, hogy anyja egy zsidó lányt rejteget a házukban.
Fura hangulatú, furcsa film, amiben nagy dolgok nem történnek, rettenetes nagy tanulságok nincsenek.
Megfogalmazni sem tudja, hogy miért is, de valahogy érzi az ember, hogy valami jót látott.
(Nekem ilyen volt pl. az Állj mellém.)
Ajánlom.
Mondjuk, a film, tudtommal, pozitívabb kincsengésű, mint az alapul szolgáló könyv.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...
Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...
Jojo Nyuszi (Jojo Rabbit)
Taika Waititi szatírája.
A II. világháború végén Németország egy kisvárosában a 10 éves, jóravaló, de náci propagandával agymosott Jojo rájön, hogy anyja egy zsidó lányt rejteget a házukban.
Fura hangulatú, furcsa film, amiben nagy dolgok nem történnek, rettenetes nagy tanulságok nincsenek.
Megfogalmazni sem tudja, hogy miért is, de valahogy érzi az ember, hogy valami jót látott.
Ajánlom.
Mondjuk, a film, tudtommal, pozitívabb kincsengésű, mint az alapul szolgáló könyv.
Taika Waititi szatírája.
Ajánlom.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek
- ZolaBA
- Törzsvendég
- Értékelés: 1723
Én néztem, de nem is emlékszem mi lett a vége, vagy meddig jutotttottyi írta: ↑2023.11.02., csüt. 08:27Hello, meg regebben minden reszt neztem a The Walking Death sorozatbol de aztan annyira unalmas lett, hogy mar nem neztem az utolso evadokat. Azt lehet tudni, hogy mi lett a vege ha egyatalan vege lett? Honnet ered a virus es sikerult-e megfekezni meg ilyenek erdekelnenek. Koszi.

Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!
- tottyi
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 863
Hello, meg regebben minden reszt neztem a The Walking Death sorozatbol de aztan annyira unalmas lett, hogy mar nem neztem az utolso evadokat. Azt lehet tudni, hogy mi lett a vege ha egyatalan vege lett? Honnet ered a virus es sikerult-e megfekezni meg ilyenek erdekelnenek. Koszi.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
Sound of Metal- A metál csendje (2019)
A sors minden embert próbák elé állít. Kinek kevesebb jut, kinek több. Vannak próbák amik a padlóra küldenek és onnan felállni sokszor nem könnyű. Van akinek sosem sikerül, van akinek egy ilyen sorshelyzet más ajtókat nyit meg, más utat vesz az élete.
A filmmel kapcsolatban jutott eszembe, hogy kötelező olvasmányok helyett, vagy mellett, kötelező filmeket is becsempésznék az iskolai anyagba. Nem okostelefonon végigbambulva. A sok ablakon kidobott pénzből szerintem minden iskolának lehetne egy egész osztályt befogadni képes "moziterme".
A filmet összesen 160 díjra jelölték , ezek közül 6 Oscarra. Köztük a legjobb hangra. Ami ez esetben a teljes filmélményhez nélkülözhetetlen.
A sors minden embert próbák elé állít. Kinek kevesebb jut, kinek több. Vannak próbák amik a padlóra küldenek és onnan felállni sokszor nem könnyű. Van akinek sosem sikerül, van akinek egy ilyen sorshelyzet más ajtókat nyit meg, más utat vesz az élete.
A filmmel kapcsolatban jutott eszembe, hogy kötelező olvasmányok helyett, vagy mellett, kötelező filmeket is becsempésznék az iskolai anyagba. Nem okostelefonon végigbambulva. A sok ablakon kidobott pénzből szerintem minden iskolának lehetne egy egész osztályt befogadni képes "moziterme".
A filmet összesen 160 díjra jelölték , ezek közül 6 Oscarra. Köztük a legjobb hangra. Ami ez esetben a teljes filmélményhez nélkülözhetetlen.
Mivel dögrováson vagyok, ráérek filmet nézni...
Free Guy
Egy rutinszerű életet élő figura rájön, hogy ő maga csak egy NPC egy videójátékban.
Szokásos Ryan Reynolds ökörködés, szokásos 4. fal áttöréssel.
Taika Waititi meglepően erőset alakít benne, a Marvel, SW, Portal játék (és általam feltehetően fel sem ismert egyéb) cameo-k viccesek.
Egyszeri kikapcsolódásnak bőven jó.
Free Guy
Egy rutinszerű életet élő figura rájön, hogy ő maga csak egy NPC egy videójátékban.
Szokásos Ryan Reynolds ökörködés, szokásos 4. fal áttöréssel.
Taika Waititi meglepően erőset alakít benne, a Marvel, SW, Portal játék (és általam feltehetően fel sem ismert egyéb) cameo-k viccesek.
Egyszeri kikapcsolódásnak bőven jó.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek
Sound of Freedom- A szabadság hangja (2023)
Kényes téma, ami bizonyos köröknek erősen csípte a szemét.
5 éve készült el, egyetlen nagy stúdió sem vállalta fel. Magánpénzekből finanszírozták , bérelt mozitermekben kezdték vetíteni mert a nagy hálózatok nem tűzték műsorra.
A nyáron mégis minden várakozást felülmúlva megszorongatta az Indiana Jones és Mission Impossible filmeket is.
Egy link amiben maga Tim Ballard beszél a munkájáról:
https://www.facebook.com/adam.npw/video ... 974038860/
Mindenkinek látnia kell...
Kényes téma, ami bizonyos köröknek erősen csípte a szemét.
5 éve készült el, egyetlen nagy stúdió sem vállalta fel. Magánpénzekből finanszírozták , bérelt mozitermekben kezdték vetíteni mert a nagy hálózatok nem tűzték műsorra.
A nyáron mégis minden várakozást felülmúlva megszorongatta az Indiana Jones és Mission Impossible filmeket is.
Egy link amiben maga Tim Ballard beszél a munkájáról:
https://www.facebook.com/adam.npw/video ... 974038860/
Mindenkinek látnia kell...
Jumanji - A következő szint (Jumanji: The Next Level)
Kb. 1,5 éve láttam az előző részt, most belebotlottam a folytatásba.
A sztori jóval gyengébb mint az előzőnél (pedig az sem volt egy nagy eresztés), de a színészek egy esős délutáni szórakozás erejéig elviszik a hátukon.
Kb. 1,5 éve láttam az előző részt, most belebotlottam a folytatásba.
A sztori jóval gyengébb mint az előzőnél (pedig az sem volt egy nagy eresztés), de a színészek egy esős délutáni szórakozás erejéig elviszik a hátukon.
Halál a Níluson (Death on the Nile)
2022
Bár, a Branagh-féle Orient-expresszt rossznak tartottam és végig se néztem, ez is kapott egy esélyt (leginkább Gal Gadot miatt...)
Nem volt annyira rossz, végig tudtam nézni.
Ez inkább a totál felesleges remake-ek sorát szaporítja, semmi, valódi újdonságot (nézőpontot, akármit) nem hozott a történethez, amit meg hozzáadott, felesleges volt (bajusz eredettörténet, Poirot tragikus szerelme, Bouc karaktere).
Ja, és Gal Gadot már egy leheletnyit, de idős volt a szerephez.
2022
Bár, a Branagh-féle Orient-expresszt rossznak tartottam és végig se néztem, ez is kapott egy esélyt (leginkább Gal Gadot miatt...)
Nem volt annyira rossz, végig tudtam nézni.
Ez inkább a totál felesleges remake-ek sorát szaporítja, semmi, valódi újdonságot (nézőpontot, akármit) nem hozott a történethez, amit meg hozzáadott, felesleges volt (bajusz eredettörténet, Poirot tragikus szerelme, Bouc karaktere).
Ja, és Gal Gadot már egy leheletnyit, de idős volt a szerephez.
- Hozzászóló
- Újonc fórumos
- Értékelés: 13
Én ezért nézem meg mindig az X-aktákat újra és újra.
Ezen kívül van még egy régi sorozat, ami nem okoz csalódást; az a címe, hogy "Neve:senki".
https://port.hu/adatlap/film/tv/neve-se ... movie-9243
Ezen kívül van még egy régi sorozat, ami nem okoz csalódást; az a címe, hogy "Neve:senki".
https://port.hu/adatlap/film/tv/neve-se ... movie-9243
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 5979
Megnéztem az AppleTV+-on az Invázió második évadának első hat részét - és a hetediknél abbahagytam. Az első hatban is alig történik valami, húúúúúúúúúzzáááááááááááák aaaaaaaz eeeegééééééééészeeeeeeeeet, mint a taknyot, tele értelmetlen filozofálós hangvételű párbeszédekkel, és még mindig nem tudjuk, mi értelme az egésznek - így a második évad végefelé sem. Arról nem is. szólva, hogy tele van "inváziós" klisékkel.
Az első éved sem ragadott magával, de azon valahogy végigszenvedtem magam. A másodiknál elfogyott a türelmem. 3/10
Helyette gondoltam adok még egy esélyt a For All Mankind-nak, ha már az AppleTV-n van. Átugrotam a teljes 2. évadot, és elkezdtem nézni a harmadikat - kiderült, tökéletesen érthető így is. Hát valahogy ez sem az igazi, de itt legalább történik valami, nem egészen az a "csak baktattak, csak baktattak" fíling, na. Egyelőre 6/10, aztán meglátjuk.
Nagyot szór a Sci-Fi az AppleTV+-on, a számomra teljesen nézhetetlentől (Alapítvány 2. évad, első rész közepén kaszáltam) az alig nézhetőn (Invázió 2. évad) és nézhetőn (For All Mankind 3. évad) át egészen a nagyon jóig (Siló 1. évad).
Az első éved sem ragadott magával, de azon valahogy végigszenvedtem magam. A másodiknál elfogyott a türelmem. 3/10
Helyette gondoltam adok még egy esélyt a For All Mankind-nak, ha már az AppleTV-n van. Átugrotam a teljes 2. évadot, és elkezdtem nézni a harmadikat - kiderült, tökéletesen érthető így is. Hát valahogy ez sem az igazi, de itt legalább történik valami, nem egészen az a "csak baktattak, csak baktattak" fíling, na. Egyelőre 6/10, aztán meglátjuk.
Nagyot szór a Sci-Fi az AppleTV+-on, a számomra teljesen nézhetetlentől (Alapítvány 2. évad, első rész közepén kaszáltam) az alig nézhetőn (Invázió 2. évad) és nézhetőn (For All Mankind 3. évad) át egészen a nagyon jóig (Siló 1. évad).
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
- Apaci72
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 143
Kellemes csalódás a 2. évadhoz képest. Ajánlom.
Sajnos Omar Sy szinkronját nem tudom megszokni.
PD Cyviz F22 - Apple TV4K - Oppo 203 - Sennheiser Ambeo Max - Nordost/Power-R - Kontaset
- Tctronic
- Beköltözött
- Értékelés: 2719
Bennfentesek (2010) Dokumentumfilm. Nagyon tanulságos , javaslom mindenkinek.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
- kasumi
- V.I.P.
- Értékelés: 428
Megnéztem. Szerintem jó! Ajánlott!kargidje írta: ↑2023.01.03., kedd 16:23
The Glory 2022
https://www.imdb.com/title/tt21344706/
Végletekig kidolgozott dél-koreai revansfilmsorozat. Nem a szokásosan véres, mint amit megszoktunk. Nemsokára jön a 2. évad, ami persze hogy várós.
youtu.be/tqVVrTvrI8U
Újratervezés
Az eredetit láttam az nagyon jó, Tommal még nem pedig itt figyeg a kölcsönzöből a film..DeLorean írta: ↑2023.09.26., kedd 09:36Hihetetlenül jó színész, gyakorlatilag bármit el tud hitelesen játszani.
Ha egyedül van egy lakatlan szigeten, akkor is maradandót nyújt és akkor is, ha éppen Ryan közlegényt kell megmentenie.
Ez a filmje sem rossz. Szerintem annyira nem is jó, de elviszi a hátán.
Neked kifejezetten ajánlom az eredetit, mert ez egy újraforgatott amcsi változat.
Az eredeti svéd film: En man som heter Ove - Az ember, akit Ovénak hívnak
Több Oscar díjra is jelölték egyébként. nem túl régi, pár éves film.
Az_ember,_akit_Ovénak_hívnak.png

"Az igazi barát szemből támad."
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 5979
A Man Called Otto (Az ember, akit ottónak hívnak) - 9/10
Jack Nicholson (Lesz ez még így sem), Clint Eastwood (Gran Torino) /és még sorolhatnám/ után Tom Hanks is megérett a maga "mogorva öregember, akit senki sem szeret, de kiderül, hogy óriási szíve van, ezért mindenki megszereti" típusú szerepére. Ha valaki látta az amlített két filmet, tetszettek, és szereti Tom Hankset, akkor ez a film 100% tetszeni fog. Komolyságban pont a kettő között van félúton, vagyis egy szívmelengető tragikomédia, amit Tom Hanks játéka tesz varázslatossá.
Sokat tudnék írni, de most nehezen jönnek a szavak, szóval inkább csak annyit írok: feltétlenül ajánlott, kicsinek-nagynak, egész családnak jó szórakozás lesz.
Ezért szeretem, ezért szeretjük Tom Hankset.
(azértcsak 9-et adtam rá, mert nem túl eredeti a téma, még akkor sem, ha adaptáció)
Most látom, ez rendes mozifilm volt. Mi az HBO Maxon néztük meg tegnap.
A plakátkép telitalálat, nézzétek meg azt az arcot, benne van az egész film:
Jack Nicholson (Lesz ez még így sem), Clint Eastwood (Gran Torino) /és még sorolhatnám/ után Tom Hanks is megérett a maga "mogorva öregember, akit senki sem szeret, de kiderül, hogy óriási szíve van, ezért mindenki megszereti" típusú szerepére. Ha valaki látta az amlített két filmet, tetszettek, és szereti Tom Hankset, akkor ez a film 100% tetszeni fog. Komolyságban pont a kettő között van félúton, vagyis egy szívmelengető tragikomédia, amit Tom Hanks játéka tesz varázslatossá.
Sokat tudnék írni, de most nehezen jönnek a szavak, szóval inkább csak annyit írok: feltétlenül ajánlott, kicsinek-nagynak, egész családnak jó szórakozás lesz.
Ezért szeretem, ezért szeretjük Tom Hankset.
(azértcsak 9-et adtam rá, mert nem túl eredeti a téma, még akkor sem, ha adaptáció)
Most látom, ez rendes mozifilm volt. Mi az HBO Maxon néztük meg tegnap.
A plakátkép telitalálat, nézzétek meg azt az arcot, benne van az egész film:
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
Nyilván, tetten érhető a tendencia, a patikamérlegen adagolt kvóta (nők, azonosneműek, rasszok, nemzetiségek).
A múltkor már én is felháborodtam, hogy a Másképp gondolkozók (Stranger) koreai sorozatban egyetlen fehér vagy néger főszereplő sem volt...
Komolyabbra fordítva a szót, engem a DIDAKTIKA bármire is irányuljon vagy az OSTOBASÁG inkább zavar, mint a másság megjelenítése, ha az egyébként is illeszkedik a filmbe (vagy legalábbis nem lóg ki belőle).
Ezért rühellem Roald Dahl műveit vagy épp a Narnia sorozatot.
Ugyanakkor egy Riverdale vagy egy Stranger Things elbír egy-egy (egyébként) ilyen karaktert, mégha felesleges is a másságuk.
Lehet ezt viccesen tenni, anélkül, hogy politikai korrektség álcájába bújtatott bárgyúság legyen a végeredmény, lásd pl. Jákob rabbi kalandjai ("Salamon-Szlimán, Szlimán-Salamon, maguk nem rokonok?")
Sajnos egyre több az ilyen film…egyszerűen felfordul a gyomrom az ilyesmitől…múltkor is néztem valami filmet nevesincs színészekkel egy felejthető történetet volt de kíváncsiság végig néztem de a végén ott volt a másság….scaurus írta: ↑2023.09.24., vas. 17:38A tengeri fenevad (The Sea Beast)
2022, Netflix
Az előzetes alapján egy kedves animációs kalandfilm egy cserfes kislánnyal és egy leendő pótapukával.
Sajnos, nem jó, valójában egy szájbarágósan didaktikus, helyenként kifejezetten bugyuta rajzfilm a másság elfogadásáról.
Picit tovább bírtuk, mint a félidő, aztán lekapcsol
Lassan már félve nézek meg egy filmet mert megint arról szól mintha divat lenne…
"Az igazi barát szemből támad."
A tengeri fenevad (The Sea Beast)
2022, Netflix
Az előzetes alapján egy kedves animációs kalandfilm egy cserfes kislánnyal és egy leendő pótapukával.
Sajnos, nem jó, valójában egy szájbarágósan didaktikus, helyenként kifejezetten bugyuta rajzfilm a másság elfogadásáról.
Picit tovább bírtuk, mint a félidő, aztán lekapcsoltuk.
A galaxis őrzői: 3. rész (Guardians of the Galaxy vol 3.)
A James Gunn-féle Őrzők trilógia befejezése, ebben az összeállításban szinte biztos, hogy nem fognak visszatérni.
Maga a film nem túl jó, a történet említésre se méltó, de az Őrzőknek nem is ez volt az erőssége, hanem a karakterek, a humor és a zene.
S, ezek most is megvannak.
Úgyhogy, ha valaki még nem engedte el teljesen az MCU-t, egy megtekintést megér.
Ashoka sorozat
A The Mandalorian 1. évada után megjelent sorozatokat kihagytam, de annyian mondtak jót erről, hogy így kapott egy esélyt.
A 3. részig jutottam, olyan nagyon jónak nem mondanám, inkább sommásan: legalább nem pocsék.
(Kb. mint a filmek közül a Zsivány Egyes, igazából nem jó film, de mégis a vakok között a félszemű a király.)
Van érdemi cselekménye, vannak benne érdekes karakterek.
Mondjuk, aki semmit nem tud a Clone Wars és a Rebels sorozatokról, az kicsit furcsán nézhet maga elé.
A Disney+ -on direkt van egy válogatás (kb. lejátszó lista), hogy az egyes sorozatok (Clone Wars, Tales of the Jedi, Rebels, The Mandalorian, The Book of Boba Fett) melyik epizódjait érdemes megnézni, hogy képben legyünk az előzményekkel.
Ezt, valószínűleg, nézem még egy darabig.
2022, Netflix
Picit tovább bírtuk, mint a félidő, aztán lekapcsoltuk.
A galaxis őrzői: 3. rész (Guardians of the Galaxy vol 3.)
A James Gunn-féle Őrzők trilógia befejezése, ebben az összeállításban szinte biztos, hogy nem fognak visszatérni.
Maga a film nem túl jó, a történet említésre se méltó, de az Őrzőknek nem is ez volt az erőssége, hanem a karakterek, a humor és a zene.
S, ezek most is megvannak.
Úgyhogy, ha valaki még nem engedte el teljesen az MCU-t, egy megtekintést megér.
Ashoka sorozat
A The Mandalorian 1. évada után megjelent sorozatokat kihagytam, de annyian mondtak jót erről, hogy így kapott egy esélyt.
A 3. részig jutottam, olyan nagyon jónak nem mondanám, inkább sommásan: legalább nem pocsék.
(Kb. mint a filmek közül a Zsivány Egyes, igazából nem jó film, de mégis a vakok között a félszemű a király.)
Van érdemi cselekménye, vannak benne érdekes karakterek.
Mondjuk, aki semmit nem tud a Clone Wars és a Rebels sorozatokról, az kicsit furcsán nézhet maga elé.
A Disney+ -on direkt van egy válogatás (kb. lejátszó lista), hogy az egyes sorozatok (Clone Wars, Tales of the Jedi, Rebels, The Mandalorian, The Book of Boba Fett) melyik epizódjait érdemes megnézni, hogy képben legyünk az előzményekkel.
Ezt, valószínűleg, nézem még egy darabig.
- Tctronic
- Beköltözött
- Értékelés: 2719
Végre egy mozifilm ami felkeltette az érdeklődésemet: Az Alkotó.
Nagyon érdekesnek ígérkezik, mestérséges intelligenciával megfűszerezve. Lehet elgondolkodtató, aktális? Mindenesetre számomra nagyon tetszetősek a trailer-ek.
Még a végén megnézem moziban.
https://port.hu/adatlap/film/mozi/az-al ... um=unknown
youtu.be/X7OOYw6qUMA
youtu.be/46FEFRGSRuk
Nagyon érdekesnek ígérkezik, mestérséges intelligenciával megfűszerezve. Lehet elgondolkodtató, aktális? Mindenesetre számomra nagyon tetszetősek a trailer-ek.

https://port.hu/adatlap/film/mozi/az-al ... um=unknown
youtu.be/X7OOYw6qUMA
youtu.be/46FEFRGSRuk
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
Szerelem első látásra (Love at First Sight)
[2023, Netflix]
Habkönnyű, inkább tiniknek szánt romantikus film.
Klasszikus toposz, két eltérő (állampolgárságú és jellemű) fiatal a véletlen folytán megismerkedik a repülőtéren, majd elkeverednek, majd újra találkoznak.
Az elmaradhatatlan (súlytalan) drámázással és vicces mellékszereplőkkel.
Annyira ártalmatlanul romantikus, hogy még csak félmeztelen vagy szex jelenet sincs benne, s csók jelenet is csak egy.
Kedves és szerethető, a narrátor visszatérő szerepben és a 4. fal áttörése kifejezetten vicces.
Nem egy filmtörténeti jelentőségű alkotás, nem egy Igazából szerelem, de egy összebújós filmnézéshez megteszi.
[2023, Netflix]
Habkönnyű, inkább tiniknek szánt romantikus film.
Klasszikus toposz, két eltérő (állampolgárságú és jellemű) fiatal a véletlen folytán megismerkedik a repülőtéren, majd elkeverednek, majd újra találkoznak.
Az elmaradhatatlan (súlytalan) drámázással és vicces mellékszereplőkkel.
Annyira ártalmatlanul romantikus, hogy még csak félmeztelen vagy szex jelenet sincs benne, s csók jelenet is csak egy.
Kedves és szerethető, a narrátor visszatérő szerepben és a 4. fal áttörése kifejezetten vicces.
Nem egy filmtörténeti jelentőségű alkotás, nem egy Igazából szerelem, de egy összebújós filmnézéshez megteszi.
Igazából olyankor használom, amikor "lehetne jó, de mégsem az" (pl. Witcher) vagy kifejezetten ostoba/rossz (pl. Drive Angry) filmben van valami kedves, szerethető (színész, karakter, miliő, akármi), ami miatt megértő/elnéző mosollyal mégis végignézi az ember és utána sem bosszankodik, hogy elecserélt volt a ráfordított idő.DeLorean írta: ↑2023.09.21., csüt. 20:18
Költői kérdés volt.
Inkább az az érdekes, hogy sokféle különböző műfajnál is használod.
...
Rock szerintem más.
...
Egyelőre a filmjei is olyanok, hogy emlékszem rájuk másnap is és hónapokkal később újra tudom nézni.
De ez csak egy vélemény - ezzel itt a legtöbben nem értenek egyet.![]()
Abban egyetértünk, hogy a The Rock valamiben más.
Én nem tartom különösebben jó színésznek, mintha ő is ugyanazt a karaktert (magát?) hozná (lásd pl. Charles Bronson, Jackie Chan), ami önmagában nem baj, MERT valóban van valami a megjelenésében, fellépésében, kisugárzásában, ami miatt végignézi az ember a filmjeit és van, ami tényleg hagy nyomot is.
A Központi hírszerzés-ben a végén az Országúti diszkóra utalás (pláne a szinkronhangokkal), SZÁMOMRA, sokáig emlékezetes marad.
(Egy-egy ilyen jelenet nekem meg tud menteni egy filmet, mint pl. a Drive Angry "That's the way I like it" rövid, de ütős jelenete.)
Mi a sz@r van a fórummal? Vagy harmadszor tűnik el amit írok….
Nemrég néztük mi is újra. Szerintem is jól áll neki ez a könnyed, vicces vígjáték közeg. Arnold például darabos, esetlen az ilyenekben. Stalone is jó volt az Oscar-ban. Azaz a body bulderek nem feltétlen csak izomarcokat játszhatnak. Arninak viszont felejtős.
Nemrég néztük mi is újra. Szerintem is jól áll neki ez a könnyed, vicces vígjáték közeg. Arnold például darabos, esetlen az ilyenekben. Stalone is jó volt az Oscar-ban. Azaz a body bulderek nem feltétlen csak izomarcokat játszhatnak. Arninak viszont felejtős.
Elsőre, tömören, azt mondanám, hogy "ojasmi" mint az "uborka konzerv, csak nem visel kalapot".
Másodjára, bővebben, azt mondanám, hogy rokonságot mutat olyan más KÖZHELYEKKEL, mint a "giltiplezsör" vagy mint az "annyirarosszhogyszintemárjó".

Központi hírszerzés (Central Intelligence)
Tipikus The Rock film.
A cselekmény olyan, amilyen, de The Rock-nak van valami debil bája, ami sok mindent elvisz a hátán, ami miatt nézhető, sőt szerethető egy egyébként nem nagy szám film.
Mondjuk, ebben nagy szerepe van állandó magyar hangjának, Galambos Péternek is.
Illetve, szokott módon, jó dumák vannak benne.
A szinkron, szerintem, frappáns, de egy-két dolog elveszett, pl. amikor a szurok sötétről (pitch black), van szó, az eredetiben felmerül Vin Diesel neve, vagy az indiai biztonsági őr kígyóját az eredetiben Snake Gyllenhaal-nak hívják.
De, a legütősebb az Országúti diszkó filmre, valamint Will Smith-re utalás (direkt nem rontócozom /"spoilerezem"/ el ezeket).
Unaloműző limonádénak bőven jó.
Elveszve az űrben (Lost in Space) (2018)
Megtekintettem az első 2 részt.
A többi 26-ot nem fogom, nem én vagyok a célközönség - gyermekként valószínűleg tátott szájjal bámultam volna.
Az igazi semmilyen sorozat, se jót, se rosszat nem tudok róla mondani.
Van egy követhető cselekmény, elfogadható képi világ, nem fájdalmasak a dialógusok, a karakterek is rendben vannak.
Ugyanakkor, semmi érdekes vagy izgalmas nincs benne (sem a cselekmény, sem a miliő, sem a karakterek), az egész tét nélküli.
Oké, Judy-t alakító Taylor Russell szemrevaló, de önmagában kevés, hogy összesen 28 részt megnézzek ebből.
Az is régi meggyőződésem, hogy a felborított idősík, a túlzásba vitt flashback használat a cselekmény soványságát hivatott leplezni.
Tipikus The Rock film.
A cselekmény olyan, amilyen, de The Rock-nak van valami debil bája, ami sok mindent elvisz a hátán, ami miatt nézhető, sőt szerethető egy egyébként nem nagy szám film.
Mondjuk, ebben nagy szerepe van állandó magyar hangjának, Galambos Péternek is.
Illetve, szokott módon, jó dumák vannak benne.
A szinkron, szerintem, frappáns, de egy-két dolog elveszett, pl. amikor a szurok sötétről (pitch black), van szó, az eredetiben felmerül Vin Diesel neve, vagy az indiai biztonsági őr kígyóját az eredetiben Snake Gyllenhaal-nak hívják.
De, a legütősebb az Országúti diszkó filmre, valamint Will Smith-re utalás (direkt nem rontócozom /"spoilerezem"/ el ezeket).
Unaloműző limonádénak bőven jó.
Elveszve az űrben (Lost in Space) (2018)
Megtekintettem az első 2 részt.
A többi 26-ot nem fogom, nem én vagyok a célközönség - gyermekként valószínűleg tátott szájjal bámultam volna.
Az igazi semmilyen sorozat, se jót, se rosszat nem tudok róla mondani.
Van egy követhető cselekmény, elfogadható képi világ, nem fájdalmasak a dialógusok, a karakterek is rendben vannak.
Ugyanakkor, semmi érdekes vagy izgalmas nincs benne (sem a cselekmény, sem a miliő, sem a karakterek), az egész tét nélküli.
Oké, Judy-t alakító Taylor Russell szemrevaló, de önmagában kevés, hogy összesen 28 részt megnézzek ebből.
Az is régi meggyőződésem, hogy a felborított idősík, a túlzásba vitt flashback használat a cselekmény soványságát hivatott leplezni.