Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sikeres, boldog új évet kíván mindenkinek az AVX team!
Mindent a házimozi projektorokról és vásznakról, A-Z-ig
Re: Mindent a házimozi projektorokról és vásznakról, A-Z-ig
Irigylésre méltó Den lelkesedése a rendszere iránt, amit összerakott. Ezáltal az egyik, ha nem a legboldogabb mozi fan itt a fórumon, és talán ez is a legfontosabb, hogy élvezzük amit csinálunk, birtoklunk!
“…ebben aztán boldog lehet a t..öd!”
Neki ez megadatott!
“…ebben aztán boldog lehet a t..öd!”
Neki ez megadatott!
Mit silabizáltál ki, hogy Den írásával foglalkoztam?
Elárulom halkan, hogy nem.
A humor analóg, nem egyesek és nullák sora, így nem mindenkinek könnyű a feladvány.
Den írásai szuperek, élvezettel olvasom a lelkesedését.
Ellenben egyesek folyamatos kínszenvedésével.
Elárulom halkan, hogy nem.
A humor analóg, nem egyesek és nullák sora, így nem mindenkinek könnyű a feladvány.
Den írásai szuperek, élvezettel olvasom a lelkesedését.
Ellenben egyesek folyamatos kínszenvedésével.
Szerintem!
Egy kis humorérzék kell hozzá.
Szerintem!
- Den
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 119
"Neked könnyű lehet, de nekem sem rossz, arra gondolok, amire akarok"
Frontok: SVS Ultra Evolution Pinnacle
Center: SVS Ultra
Subok: SVS SB16 Ultra, SB4000
2 back: SVS Ultra Tower,
8 atmos + 2 surround: Polk Signature ES20 Elite
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
3 végfok: 2xEmotiva XPA GEN3 7ch, Audiolab 8300MB 1ch
400x225 cm 4K diamond 16:9 1,4 gain
Epson 12000B
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B
- Quetz
- Beköltözött

- Értékelés: 739
Den, neked könnyű. Beülsz bármilyen szobába és azonnal végtelen lesz a kontraszt.Den írta: ↑2021.08.30., hétf. 13:56Kedves Cisco!
Tévedéseid sorozatát szeretném helyre tenni!
Te elméleteket állítasz fel, én a valóságban álltam át 400 centi széles vászonra 9400- as Epsonnal 366 centi széles képről.
ECO módban a lámpát 50%- an kihasználva tökéletes képminőséget kivetítve néztem a filmeket, most 3 perc alatt módosítottam a képméretet.
Ami nálam rendkívüli az a kábel minősége: A.Q. Coffee saját áramkörös 10% ezüst vezetésű 3 méteres, a processzorom kép felkonvertálása 8805, Sreenline Diamond vászon 1.2 gain, a falak sötét színűek.
Nem KELL ekkora képméretet megvetíteni, ha nem akarod, de a szólás igaz: minél nagyobb, annál jobb.
3 perc alatt átállítottam 7,5- ről 9 négyzetméterre: a gammán és a képminőség feljavításán korrigáltam és már jó is lett. ECO módban nem hallani a vetítőt a legkisebb párbeszéd hangnál sem, valamint 50%- on van most is a fényerő kihasználtsága. Nem kell milliókért projektort venni. A vetítőm túl van az 1050 órán ECO módban vetítve, úgy hirdetik, hogy 7 év alatt minden nap megnézhetsz 1 filmet.
Nem kell 2 lámpa és elméletek sem. Ha a kábel minőségét lesajnálod, ha fényveszteséges vásznat használsz, ha eleve nem megfelelő képminőséget kap a projektor, ha fehér a fal, akkor ne csodálkozzál, hanem változtassál a vetítési feltételeken.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
Nem írtál adatokat - ftl 360 vs 400 cm széles kép esetén, mert a kinek mi jó és elég elég nagy szórással bír.
A másik, hogy te erősítős vászonról írsz, ami 1,2 esetén 20% plusz a fényerőben, de a hangáteresztő vásznak általában 1 alattiak.
Köszi!
Maradok tisztelettel...
- Den
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 119
Kedves Cisco!cisco írta: ↑2021.08.27., pén. 15:18360 vs 400cm széles kép nagyon nem mindegy, mert területben nagy a különbség és így fényerőben is nagyobb igénye lesz.
Én biztos hogy inkább közelebb ülnék, mint hogy ekkora méretet kelljen megvetíteni, mert a fényerő távolság függetlenül lesz elég vagy sem. Ráadásul én tuti úgy csinálnám, hogy a gép az új izzóval +30%-al többet tudjon, mint ajánlott (16-18ftl), mert akkor nem 100 óránként kell majd izzót cserélni, hanem mondjuk csak 1000 óránként.
Én azt gondolom, hogy ez a képméret már inkább szívás, mint haszon, pont a fentiek miatt. Kellenek már a két lámpás gépek, két lámpával hajtva, akkor meg már zúg mint a fene, akkor külön vetítő helység kell neki, oda akkor elszívás/klíma kell, stb stb.
Nyilván egy 10 fő feletti mozihoz kell ekkora méret az 5 szék szélessége miatt, de kétlem, hogy valóban ennyien használnák, persze ha tévedtem, akkor ok.
Egy 2-300e-s optoma sosem lesz jó, se fényerőben, se kontrasztban, se optikában, se semmiben. Ez a képméret már nem a klasszikus otthoni felhasználás ezért ide már a nagyobb gépek kellenek, de azt vegyük hozzá, hogy ha az F32 ki fog kopni, de ekkora a képméret, akkor utána brutálisan zsebbe nyúlós lesz az új készülék (értsd 3-5 millió)
Tévedéseid sorozatát szeretném helyre tenni!
Te elméleteket állítasz fel, én a valóságban álltam át 400 centi széles vászonra 9400- as Epsonnal 366 centi széles képről.
ECO módban a lámpát 50%- an kihasználva tökéletes képminőséget kivetítve néztem a filmeket, most 3 perc alatt módosítottam a képméretet.
Ami nálam rendkívüli az a kábel minősége: A.Q. Coffee saját áramkörös 10% ezüst vezetésű 3 méteres, a processzorom kép felkonvertálása 8805, Sreenline Diamond vászon 1.2 gain, a falak sötét színűek.
Nem KELL ekkora képméretet megvetíteni, ha nem akarod, de a szólás igaz: minél nagyobb, annál jobb.
3 perc alatt átállítottam 7,5- ről 9 négyzetméterre: a gammán és a képminőség feljavításán korrigáltam és már jó is lett. ECO módban nem hallani a vetítőt a legkisebb párbeszéd hangnál sem, valamint 50%- on van most is a fényerő kihasználtsága. Nem kell milliókért projektort venni. A vetítőm túl van az 1050 órán ECO módban vetítve, úgy hirdetik, hogy 7 év alatt minden nap megnézhetsz 1 filmet.
Nem kell 2 lámpa és elméletek sem. Ha a kábel minőségét lesajnálod, ha fényveszteséges vásznat használsz, ha eleve nem megfelelő képminőséget kap a projektor, ha fehér a fal, akkor ne csodálkozzál, hanem változtassál a vetítési feltételeken.
Frontok: SVS Ultra Evolution Pinnacle
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B
Igen, persze. Lesz lehetőségem valamikor a közeljövőben megnézni egy F32-t.
Megfogadva néhányotok tanácsát, elmozdulok egy új EPSON9400 vagy egy használt F32 felé. Köszönöm a segítséget.
Tudjátok mit nem értek?
Az élet egy csomó területén vannak ilyen önszerveződések, amivel az emberkék egymást segítik. Itt miért nincs a házimozizás környékén?
Pl. nálunk a teraszi-moziban kb. 1,8m széles a kép, ott az F22 még az agyonhasznált kínai lámpával is (szinte) túl fényes. Másoknak meg nagy kép kell, ott az 500 órás lámpa is túl halvány. Miért nem vesznek azok új lámpát akiknek nagy kép kell, majd adják (nyilván kevesebbért) tovább annak (mondjuk 500 óra után) aki közepes méretet vetít, attól meg (még olcsóbban) megvehetné az, akinek kicsi a vászna. Így mindenki optimális képet nézne ... és mindenkinek csak racionális pénzt kellene ehhez elkölteni.
A másik megoldás egy szilárdtest fényforrás használata lesz ... ami nyilván a legjobb megoldás lesz 1-2 év múlva, de most még pont NEM elég fényesek erre a feladatra pl. a LED-ek ... de ha az elmúlt évek ütemében folynak a fejlesztések, akkor már nem kell sokat várni erre sem ... remélem...
Az élet egy csomó területén vannak ilyen önszerveződések, amivel az emberkék egymást segítik. Itt miért nincs a házimozizás környékén?
Pl. nálunk a teraszi-moziban kb. 1,8m széles a kép, ott az F22 még az agyonhasznált kínai lámpával is (szinte) túl fényes. Másoknak meg nagy kép kell, ott az 500 órás lámpa is túl halvány. Miért nem vesznek azok új lámpát akiknek nagy kép kell, majd adják (nyilván kevesebbért) tovább annak (mondjuk 500 óra után) aki közepes méretet vetít, attól meg (még olcsóbban) megvehetné az, akinek kicsi a vászna. Így mindenki optimális képet nézne ... és mindenkinek csak racionális pénzt kellene ehhez elkölteni.
A másik megoldás egy szilárdtest fényforrás használata lesz ... ami nyilván a legjobb megoldás lesz 1-2 év múlva, de most még pont NEM elég fényesek erre a feladatra pl. a LED-ek ... de ha az elmúlt évek ütemében folynak a fejlesztések, akkor már nem kell sokat várni erre sem ... remélem...
Ciscoval egyetértek. A nézési távolság csökkentésével nagyobbíthatod a betekintési szöget, tehát érzetre egy kisebb méretű kép nagyobbnak fog hatni, mint egy nagyobb nézése, de távolabbról. Ami a 9400 fényességét illeti, a specifikáción olvasható 2500 lumen még új korában, talán olyan képi módozatban sem jön ki belőle, amikor is minden kék és zöld, high lamp mód van kiválasztva, tehát süvít a vas, ahogy csak kell. A legnagyobb fényt (úgy, hogy már közelítünk a mozira nézhető képi világhoz) Bright Cinema módban kapod. Itt lesz kb. fele a speckónak (kalibrálás után jó eséllyel). Ez a 360 cm-es vásznadon, zsír új izzó mellett, 0 km-sen eredményez majd 165 luxot, ami 15fL. Feltéve, hogy neutrális gain-je van a felületednek. Ha 1 alatti, pld. 0,9, akkor 13,5fL, s így tovább. Ez nem túl bitang, de ha egyből mid vagy high lamp módba kapcsolsz, akkor visszatornázhatod ezt kb. 15-re, ami még elmegy, de innentől már csak egyre kevesebb lesz, ahogy az órák mennek bele. 1 év (kb. 5-700 óra után) már csak 12-13 körül. 10-11-et elérve fogod haloványnak látni. Ez kb. 1,5-2 év, ha nem mindennap használod.
ettől tartok én is! :)
Na a vetítési távolságot nézd, mert az csak egy optikai paraméter, a fényesség csökken minél nagyobb képet vetítesz.
Ezek a kis gépek nem tudnak ennyi lument, csak high brightness módban, de kalibrálva már kb csak a felét (általánosságban).
Az epson elég fényes gép, de ekkora vászonnál már kérdéses, majd mások megmondják, de mondom, ne a 0 órás izzó képességét vedd alapul, hanem egy 500-1000 órás tulajdonságot.
Köszönöm a válaszod. Megnézzük mit lehet kihozni ebből a dologból, bízom benne, hogy születik olyan megoldás ami kedvemre való lesz minden tekintetben!
cisco írta: ↑2021.08.27., pén. 15:18360 vs 400cm széles kép nagyon nem mindegy, mert területben nagy a különbség és így fényerőben is nagyobb igénye lesz.
Én biztos hogy inkább közelebb ülnék, mint hogy ekkora méretet kelljen megvetíteni, mert a fényerő távolság függetlenül lesz elég vagy sem. Ráadásul én tuti úgy csinálnám, hogy a gép az új izzóval +30%-al többet tudjon, mint ajánlott (16-18ftl), mert akkor nem 100 óránként kell majd izzót cserélni, hanem mondjuk csak 1000 óránként.
Én azt gondolom, hogy ez a képméret már inkább szívás, mint haszon, pont a fentiek miatt. Kellenek már a két lámpás gépek, két lámpával hajtva, akkor meg már zúg mint a fene, akkor külön vetítő helység kell neki, oda akkor elszívás/klíma kell, stb stb.
Nyilván egy 10 fő feletti mozihoz kell ekkora méret az 5 szék szélessége miatt, de kétlem, hogy valóban ennyien használnák, persze ha tévedtem, akkor ok.
Egy 2-300e-s optoma sosem lesz jó, se fényerőben, se kontrasztban, se optikában, se semmiben. Ez a képméret már nem a klasszikus otthoni felhasználás ezért ide már a nagyobb gépek kellenek, de azt vegyük hozzá, hogy ha az F32 ki fog kopni, de ekkora a képméret, akkor utána brutálisan zsebbe nyúlós lesz az új készülék (értsd 3-5 millió)
Köszönöm a tippet!
-KP- írta: ↑2021.08.27., pén. 13:34xyscreenből van ilyen. Lehet grandviewból is. De ekkora méretben nem lesz olcsó. A másik, hogy mivel vetíted ki értelmes fényerővel és normális értelmes képpel... Szerintem PD F32 elbírna vele Pali új lámpáival.Xtras5 írta: ↑2021.08.27., pén. 09:51Sziasztok! 360-400cm széles, 16:9-es, fix keretes és hangáteresztős vásznat keresek. Nézegetek, olvasgatok illetve azokat is szemlézem amiket ide linkeltek, viszont ott 300cm-nél megállnak a vásznak. Van egy-két találatom, de szeretnék szélesebb körben is szétnézni, kérlek szépen javasoljatok valamit a fenti paraméterekkel. Köszönöm szépen!
Még jó is lehetne, ha 360-as képet akarok, akkor 4,86m-ről tudok lőni a vászonra, annyi helyem még van. Viszont ennek mennyivel megfelelőbb a 2600 lumenje, mint az optoma 4500-a? Ezeket ez Epsonokat sok helyen dicsérik, gondolom nem alaptalanul... Köszönöm
szepi0808 írta: ↑2021.08.27., pén. 12:21DLP-ben nincs, de viszont, ha ezt a kategóriát nézzük, akkor az Epson EH-TW9400-es biztos kitudja lőni ezt a képet, ha újról van szó.
360 vs 400cm széles kép nagyon nem mindegy, mert területben nagy a különbség és így fényerőben is nagyobb igénye lesz.
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1715
xyscreenből van ilyen. Lehet grandviewból is. De ekkora méretben nem lesz olcsó. A másik, hogy mivel vetíted ki értelmes fényerővel és normális értelmes képpel... Szerintem PD F32 elbírna vele Pali új lámpáival.Xtras5 írta: ↑2021.08.27., pén. 09:51Sziasztok! 360-400cm széles, 16:9-es, fix keretes és hangáteresztős vásznat keresek. Nézegetek, olvasgatok illetve azokat is szemlézem amiket ide linkeltek, viszont ott 300cm-nél megállnak a vásznak. Van egy-két találatom, de szeretnék szélesebb körben is szétnézni, kérlek szépen javasoljatok valamit a fenti paraméterekkel. Köszönöm szépen!
DLP-ben nincs, de viszont, ha ezt a kategóriát nézzük, akkor az Epson EH-TW9400-es biztos kitudja lőni ezt a képet, ha újról van szó.Xtras5 írta: ↑2021.08.27., pén. 12:05Most a meglévő projektor képét húzom ki ekkora méretre és vizsgálom meg sötét szobában a vásznamon, ami persze nem ugyanaz, hátha kapok valami közelebbi képet róla. Van tipped fényerős projira, mit ajánlanál? Köszönöm
szepi0808 írta: ↑2021.08.27., pén. 11:57Kalibrálva mozi módban, kétlem, hogy nagy lenne a fényereje és a fekete a nagy fényerő miatt szerintem, csak világos szürke lenne.Xtras5 írta: ↑2021.08.27., pén. 11:14Igen, 0.7-esek vannak ajánlva...a szélességet és a szoba mélységét figyelembe véve úgy kalkuláltam, hogy nekem 1.12-es projektor kellene, és fényerősben eddig amit találtam az az Optoma HD29HLV. Nem tudom milyen a feketéje, de ha már hozza azt ami a mostani Optomám a nappaliban, akkor nem tekintem visszalépésnek és elégedett is lehetnék.
Epson EH-TW9300
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000
Szepi házimozi: viewforum.php?f=46
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Most a meglévő projektor képét húzom ki ekkora méretre és vizsgálom meg sötét szobában a vásznamon, ami persze nem ugyanaz, hátha kapok valami közelebbi képet róla. Van tipped fényerős projira, mit ajánlanál? Köszönöm
szepi0808 írta: ↑2021.08.27., pén. 11:57Kalibrálva mozi módban, kétlem, hogy nagy lenne a fényereje és a fekete a nagy fényerő miatt szerintem, csak világos szürke lenne.Xtras5 írta: ↑2021.08.27., pén. 11:14Igen, 0.7-esek vannak ajánlva...a szélességet és a szoba mélységét figyelembe véve úgy kalkuláltam, hogy nekem 1.12-es projektor kellene, és fényerősben eddig amit találtam az az Optoma HD29HLV. Nem tudom milyen a feketéje, de ha már hozza azt ami a mostani Optomám a nappaliban, akkor nem tekintem visszalépésnek és elégedett is lehetnék.
Kalibrálva mozi módban, kétlem, hogy nagy lenne a fényereje és a fekete a nagy fényerő miatt szerintem, csak világos szürke lenne.Xtras5 írta: ↑2021.08.27., pén. 11:14Igen, 0.7-esek vannak ajánlva...a szélességet és a szoba mélységét figyelembe véve úgy kalkuláltam, hogy nekem 1.12-es projektor kellene, és fényerősben eddig amit találtam az az Optoma HD29HLV. Nem tudom milyen a feketéje, de ha már hozza azt ami a mostani Optomám a nappaliban, akkor nem tekintem visszalépésnek és elégedett is lehetnék.
szepi0808 írta: ↑2021.08.27., pén. 09:54Ide már kell fényerő is, főleg ha szőtt 0,7 gaines vásznat fognak ajálgatni, mert már pedig azt fognak :)Xtras5 írta: ↑2021.08.27., pén. 09:51Sziasztok! 360-400cm széles, 16:9-es, fix keretes és hangáteresztős vásznat keresek. Nézegetek, olvasgatok illetve azokat is szemlézem amiket ide linkeltek, viszont ott 300cm-nél megállnak a vásznak. Van egy-két találatom, de szeretnék szélesebb körben is szétnézni, kérlek szépen javasoljatok valamit a fenti paraméterekkel. Köszönöm szépen!
Mi lesz a projektor?
Epson EH-TW9300
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Igen, 0.7-esek vannak ajánlva...a szélességet és a szoba mélységét figyelembe véve úgy kalkuláltam, hogy nekem 1.12-es projektor kellene, és fényerősben eddig amit találtam az az Optoma HD29HLV. Nem tudom milyen a feketéje, de ha már hozza azt ami a mostani Optomám a nappaliban, akkor nem tekintem visszalépésnek és elégedett is lehetnék.
szepi0808 írta: ↑2021.08.27., pén. 09:54Ide már kell fényerő is, főleg ha szőtt 0,7 gaines vásznat fognak ajálgatni, mert már pedig azt fognak :)Xtras5 írta: ↑2021.08.27., pén. 09:51Sziasztok! 360-400cm széles, 16:9-es, fix keretes és hangáteresztős vásznat keresek. Nézegetek, olvasgatok illetve azokat is szemlézem amiket ide linkeltek, viszont ott 300cm-nél megállnak a vásznak. Van egy-két találatom, de szeretnék szélesebb körben is szétnézni, kérlek szépen javasoljatok valamit a fenti paraméterekkel. Köszönöm szépen!
Mi lesz a projektor?