Na, az utolsó mondatoddal nagyobbat nem is tudtál volna már tévednitamagaba írta: ↑2023.07.05., szer. 14:56Utána olvastam, ki mit ír a Silo-ról
Ugyan az a szóhasználat, mint az IMDb-n - "disztópikus", megolvastam mit jelent
Ezek lehet, hogy meg sem nézik, úgy írnak kritikát-bemutatót. Összeollózzák innen-onnan. 2-re le kell adni a főninek, kész
(mondjuk igazuk van, ki a fene nézze végig a mostanság gyártott sz@r sorozatokat)
Ezt is 3 részbe be lehetett volna rakni, ülhetek a tv előtt minden este és sosem lesz vége
Kiszabadultak a silóból, szép zöld minden odakinn, jól megverték, aki átverte őket - ennyi![]()

De szó mi szó, kb én is ezt progosztizáltam... és nagyot tévedtem. Bár lelőni nem szeretném jobban, mert az ellenkezője sem igaz - és tényleg van egy olyan fordulat a végén, amire szerintem senki nem számított.
És igen, valamennyire disztópikus(-szerű), de azért ez (egyelőre) nem egy Szép új világ (na AZ maga a disztópia ősatyja

Szóval ezek a furcsaságok teszik ezt a sorozatot számomra különlegessé.
A casting szerintem sem szerencsés. De nem Ferguson nénivel van gond (szerintem). Tim Robins az, aki egyáltalán nem illik a szerepbe, és pl. a "tanítványt" játszó szakállas alak is irritálóan gyenge a szerepében. Engem konkrétan irritált minden megjelenése, pedig fontos szerep. De lehet, hogy pont ez volt vele a cél. Ki tudja.
Tartom a véleményt, hogy ez az év scifi-sorozata. Meglepő, hogy az Apple hozta ezt össze (ha jól tévedek, én ugyanis az AppleTV+-on láttam).