Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...
- Den
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 112
Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...
The Angel Maker- dán kemény bűnügyi film, semmiképp nem gyereknek való.
The Kill Rooms- kihagyhatatlan Samuel L. Jackson, Uma Thurman,
True Detective- 4/1- teljesen lekötött,
Lift- Kevin Hart, Jean Reno és még 1 ismert színész- nagyszabású modern bűnügyi- akciófilm.
The Kill Rooms- kihagyhatatlan Samuel L. Jackson, Uma Thurman,
True Detective- 4/1- teljesen lekötött,
Lift- Kevin Hart, Jean Reno és még 1 ismert színész- nagyszabású modern bűnügyi- akciófilm.
Frontok: SVS Ultra Evolution Pinnacle
Center: SVS Ultra
Subok: SVS SB16 Ultra, SB4000
2 back: SVS Ultra Tower,
8 atmos- surroundok: Polk Signature ES20 Elite
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
3 végfok: 2xEmotiva XPA GEN3 7ch, Audiolab 8300MB 1ch
400x225 cm 4K diamond 16:9 1,4 gain
Epson 12000B
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B
Esetleg nézz bele a Fortitude c. sorozatba, mindjárt nem lesz annyira egyedi a True det. 4. évada ...

Nekem eddig inkább idegesítő, mint érdekes...
"Du.unk?"

Ez volt az a sorozat, ami az első 15 percet nem élte túl nálunk. Idegesítő, ugráló főcím, nagyot akar markolni, sok mindennel az elején. Itt a kevesebb több lett volna. Kuka...
Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV
Az Extrapokációkat nézzük.
Klímaváltozásos, globális hőmérsékketemelkedéses, disztópikus jövőfestő.
Nem valami vidám, remélem nem következik be hasonló sem.
Vannak gyengébb részek, de nézeti magát.
Tele sztárokkal.
Klímaváltozásos, globális hőmérsékketemelkedéses, disztópikus jövőfestő.
Nem valami vidám, remélem nem következik be hasonló sem.
Vannak gyengébb részek, de nézeti magát.
Tele sztárokkal.
Szerintem!
Meghökkentő Mesék - bár játékfilmsorozat a formátum, valósabb nem is lehetne: elbeszélés az emberi gyarlóságról, jó csattanókkal. A főcímzene szerintem többeknek meglesz a nem ma születettek közül.
Na igen. Ezen nem alszol el, fenntartja az érdeklődést folyamatosan.zx07 írta: ↑2024.01.17., szer. 13:37Egy nem túl régi bejegyzés ajánlására megnéztük a Black Spot-ot.
Hát elég durva világ van ott a francia Pireneusokban :) Isten háta mögötti falu, ahol a buszmegállót is Terminusnak hívják. Az erdei misztikus szál minden részben tettenérhető, bár az első évad végére se kaptunk választ a misztikum mibenlétére. Minden részben bűnügyek, amik többé-kevésbé az erdőhöz köthetők. Vannak benne öko-zöldek, kapzsi környezet-szennyező polgármester és hatszoros gyilkossági/eltűnési statisztika más francia területekhez képest. Kötelező LMBTQ-szál szintén befigyel.
Izgalmas, nézhető sorozat amúgy.
Nekem nagyon bejött anno, ezért is mertem ajánlani, a képi világa szintén remek.
Most nekiállhattok a La Foret-nak

Egy nem túl régi bejegyzés ajánlására megnéztük a Black Spot-ot.
Hát elég durva világ van ott a francia Pireneusokban :) Isten háta mögötti falu, ahol a buszmegállót is Terminusnak hívják. Az erdei misztikus szál minden részben tettenérhető, bár az első évad végére se kaptunk választ a misztikum mibenlétére. Minden részben bűnügyek, amik többé-kevésbé az erdőhöz köthetők. Vannak benne öko-zöldek, kapzsi környezet-szennyező polgármester és hatszoros gyilkossági/eltűnési statisztika más francia területekhez képest. Kötelező LMBTQ-szál szintén befigyel.
Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV
Tales From The Loop. A kommersz ellentétét kedvelők figyelmébe. Éjszakánként nézendő, epizódonkénti ülepítés alap.
Rád bízom, de szerintem sok.
Vagy én vagyok lassú és öreg ehhez.
Az első 15 percben eldönthető.
Vagy én vagyok lassú és öreg ehhez.

Az első 15 percben eldönthető.
Szerintem!
A Mackó borzasztó szerintem.
Egy narkós túlpörgés, antipatikus emberekkel.
Egy narkós túlpörgés, antipatikus emberekkel.
Szerintem!
- Apaci72
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 143
Ez viszont felejtős (sajnos). Az előzetesben minden poént lelőttek...
PD Cyviz F22 - Apple TV4K - Oppo 203 - Sennheiser Ambeo Max - Nordost/Power-R - Kontaset
- Apaci72
- Kezdő Fórumlakó
Első rész alapján mindenképpen ajánlott.
PD Cyviz F22 - Apple TV4K - Oppo 203 - Sennheiser Ambeo Max - Nordost/Power-R - Kontaset
- Den
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 112
A film elején lévő szándékosan túldinamikázott indián filmzenét sokszor meghallgattam, annyira tetszett.
A hétvégén megnéztem a Gold brick- et, abszolut nézhető francia bűnügyi film.
Berlin, 8 részes spanyol bűnügyi- akció- szerelmes film. A filmzenék etalon minőségűek. Ha jól állítottad be a hangrendszered, itt aztán kijön minden részlet. Az atmos- ok is kapnak rendesen szerepet. Hangos is, jó is, minőségi is.
Kép: az operatőr rájött, hogy az egyik női szereplő arcát közelről nem szabad mutatni, mert egyáltalán nem előnyös. Többé nem is tette: a szeplős spanyol interpólos nőre gondolok.
A film maga is jó, mind a 6 főszereplő erős szerelmi szálba bonyolódik előbb- utóbb.
A hétvégén megnéztem a Gold brick- et, abszolut nézhető francia bűnügyi film.
Berlin, 8 részes spanyol bűnügyi- akció- szerelmes film. A filmzenék etalon minőségűek. Ha jól állítottad be a hangrendszered, itt aztán kijön minden részlet. Az atmos- ok is kapnak rendesen szerepet. Hangos is, jó is, minőségi is.
Kép: az operatőr rájött, hogy az egyik női szereplő arcát közelről nem szabad mutatni, mert egyáltalán nem előnyös. Többé nem is tette: a szeplős spanyol interpólos nőre gondolok.
A film maga is jó, mind a 6 főszereplő erős szerelmi szálba bonyolódik előbb- utóbb.
Frontok: SVS Ultra Evolution Pinnacle
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6120
Megfojtott virágokKillers of the Flower Moon - 8/10
Ilyen pearádés szereposztást (DiCaprio, DeNiro) és rendezést (Scorsese) nem láttam még "Apple Original"-ként jelölt filmben. Lassan a "nagyöregek" felvonulnak az Apple-nek...
TLDR: ez a film 99,9%, hogy több OSCAR-t is begyűjt majd.
Minden megvan hozzá: fergeteges rendezés /Martin Scorsese/, szerintem igen jó, nem kapkodós, nem fárasztó kameramunka, fergeteges színészi játék /talán említette valaki, hogy DiCaprio gyengén alakít ebben a filven, hát nem... nagyon ott a szeren, annyira, hogy nehétz elképzelnem mást erre a különben is nehéz karakterre - de ahogy a film folyamán egyre jobban felfelé biggyeszti az ajkai, amolyan sad-smiley-ba rántva az arcát a végére, ahogy nyomja - DeNiróval együtt - a tőle egyébként nem megszokott déli "redneck" akcentust (ez számomra egyébként telán a msodik legnehezebb akcentus, én "rágógumi-angolnak" nevezem, mert olyan, mintha egy folyamatosan rágott nagydarab rágógumi akadályozá abban őket, hogy forgasák a nyelvüket, és rendesebben artikuláljanak)... nos az világklasszis./, tökéletes díszletek, stb... ja, és természetesen teljesíti az Oscar-jelölés legújab követelményeit.
De a film mégsem maga a tökély. Nagyon hosszú (nem is Scorsese-eposz lenne, ha nem lenne az), kb a "Volt egyszer egy Amerika" hosszával vetekszik. És az első legalább egy-másfél órájában szerintem meglehetősen unalmas is. Nem zavar, ha egy film lassan feljődik ki, és hát mégis Scorsese-film, DiCaprio-val és DeNiro-val, szóval no way, hogy ezt ne nézzem végig.... és nem bántam meg. Lassan összeáll a kép, felkiáltójelek lesznek a kérdőjelekből, megoldódik minden... az utolsó, színházjelenet pedig valami igazán eredeti, zseniális húzás (a s"mi történt a karakterekkel utólag" szokásos feliratozzásos bemutatása helyett egy színházi performansszal mutatják be, statiszta-közönség előtt, a szereplők utóéletének összefoglalását.
Szerintem rövidebbre kellett volna venni az elejét, nagyon unalmas tud lenni helyenként, de mindezek ellenére ez egy nagyon jó film, és olyan hatást kelt egy ideig, mintha lassítva lenne. Egy kristálypohár leejtésének és széttörésének slow-motion fordítottja, ahogy az elején csak a szilánkokat látjuk, de lassan-lassan (túl lassan)egymás felé pattognak és összehúzódnak egy pohárrá, amely felemelkedik... a végén pedig hirtelen egy száj bort köp belé és elcsattan a koccintás (a félreértések elkerülése végett: ilyent nem látunk a filmben, ez csak egy metafora, ami a film megnézése során villant be).
Olyan film, amire - ha képesek vagyunk végignézni - emlékezni fogunk.
(utána meg kellett néznem DVD-ről a DiCaprio - DeNiro páros egy régi-régi filmjét, az "Ez a fiúk sorsá"-t (This Boy's Life), ami az egyik hű példája annak, hogy diCaprio gyerekszínáészként is milyen fergetegesen jó volt. Érdekes, DeNiro ott is a "főgonosz"-t alakítottza. Valahogy jól állt neki akkor, de sajnos a Megfojtott virágok-ban egy rendkívül komplex skaraktert tud eléggé egysíkúvá tenni... szóval nagy név, de szerintem nem az ő játéka teszi emlékezetessé ezt a filmet.)
Ilyen pearádés szereposztást (DiCaprio, DeNiro) és rendezést (Scorsese) nem láttam még "Apple Original"-ként jelölt filmben. Lassan a "nagyöregek" felvonulnak az Apple-nek...
TLDR: ez a film 99,9%, hogy több OSCAR-t is begyűjt majd.
Minden megvan hozzá: fergeteges rendezés /Martin Scorsese/, szerintem igen jó, nem kapkodós, nem fárasztó kameramunka, fergeteges színészi játék /talán említette valaki, hogy DiCaprio gyengén alakít ebben a filven, hát nem... nagyon ott a szeren, annyira, hogy nehétz elképzelnem mást erre a különben is nehéz karakterre - de ahogy a film folyamán egyre jobban felfelé biggyeszti az ajkai, amolyan sad-smiley-ba rántva az arcát a végére, ahogy nyomja - DeNiróval együtt - a tőle egyébként nem megszokott déli "redneck" akcentust (ez számomra egyébként telán a msodik legnehezebb akcentus, én "rágógumi-angolnak" nevezem, mert olyan, mintha egy folyamatosan rágott nagydarab rágógumi akadályozá abban őket, hogy forgasák a nyelvüket, és rendesebben artikuláljanak)... nos az világklasszis./, tökéletes díszletek, stb... ja, és természetesen teljesíti az Oscar-jelölés legújab követelményeit.
De a film mégsem maga a tökély. Nagyon hosszú (nem is Scorsese-eposz lenne, ha nem lenne az), kb a "Volt egyszer egy Amerika" hosszával vetekszik. És az első legalább egy-másfél órájában szerintem meglehetősen unalmas is. Nem zavar, ha egy film lassan feljődik ki, és hát mégis Scorsese-film, DiCaprio-val és DeNiro-val, szóval no way, hogy ezt ne nézzem végig.... és nem bántam meg. Lassan összeáll a kép, felkiáltójelek lesznek a kérdőjelekből, megoldódik minden... az utolsó, színházjelenet pedig valami igazán eredeti, zseniális húzás (a s"mi történt a karakterekkel utólag" szokásos feliratozzásos bemutatása helyett egy színházi performansszal mutatják be, statiszta-közönség előtt, a szereplők utóéletének összefoglalását.
Szerintem rövidebbre kellett volna venni az elejét, nagyon unalmas tud lenni helyenként, de mindezek ellenére ez egy nagyon jó film, és olyan hatást kelt egy ideig, mintha lassítva lenne. Egy kristálypohár leejtésének és széttörésének slow-motion fordítottja, ahogy az elején csak a szilánkokat látjuk, de lassan-lassan (túl lassan)egymás felé pattognak és összehúzódnak egy pohárrá, amely felemelkedik... a végén pedig hirtelen egy száj bort köp belé és elcsattan a koccintás (a félreértések elkerülése végett: ilyent nem látunk a filmben, ez csak egy metafora, ami a film megnézése során villant be).
Olyan film, amire - ha képesek vagyunk végignézni - emlékezni fogunk.
(utána meg kellett néznem DVD-ről a DiCaprio - DeNiro páros egy régi-régi filmjét, az "Ez a fiúk sorsá"-t (This Boy's Life), ami az egyik hű példája annak, hogy diCaprio gyerekszínáészként is milyen fergetegesen jó volt. Érdekes, DeNiro ott is a "főgonosz"-t alakítottza. Valahogy jól állt neki akkor, de sajnos a Megfojtott virágok-ban egy rendkívül komplex skaraktert tud eléggé egysíkúvá tenni... szóval nagy név, de szerintem nem az ő játéka teszi emlékezetessé ezt a filmet.)
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6333
Dehogynem, én anno a könyvet olvastam - aztán jött a film (az már nem jött be annyira akkoriban).
Kemény sztori az biztos.
A mostani filmre már rá sem megyek, szerintem annak fog bejönni aki nem olvasta a könyvet, vagy nem látta az első filmes adaptációt.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Napoleon
Megnéztük, nem B-kategóriás film, bár nem kapott túl jó pontszámokat sehol. Grandiózus korabeli jelenetek, eszméletlen jól összehozott csatajelenetek. Tulajdonképpen végigmegy Napóleon életének főbb állomásain, de akció-orientáltan. A személyes vonal is fut Josephine-nel, amennyire kell a történethez, Napóleon karakterének megértéséhez. Joaquin Phoenix szerintem jól játszotta Napóleont, de azt értelemszerűen nem tudom, hogy ilyen volt-e valójában. Kicsit opportunistaként ábrázolták, ment előre a ranglétrán, ahogy a helyzet vagy az élet hozta, csakúgy mint Hitler a 20. században. Egyszer mindenképpen nézhető.
Megnéztük, nem B-kategóriás film, bár nem kapott túl jó pontszámokat sehol. Grandiózus korabeli jelenetek, eszméletlen jól összehozott csatajelenetek. Tulajdonképpen végigmegy Napóleon életének főbb állomásain, de akció-orientáltan. A személyes vonal is fut Josephine-nel, amennyire kell a történethez, Napóleon karakterének megértéséhez. Joaquin Phoenix szerintem jól játszotta Napóleont, de azt értelemszerűen nem tudom, hogy ilyen volt-e valójában. Kicsit opportunistaként ábrázolták, ment előre a ranglétrán, ahogy a helyzet vagy az élet hozta, csakúgy mint Hitler a 20. században. Egyszer mindenképpen nézhető.
- ZolaBA
- Törzsvendég
- Értékelés: 1724
Most néztük meg. Szerintem én bírom... de most töltöttem egy töményetAlex_Aston írta: ↑2024.01.08., hétf. 23:59Society of the snow
(...) de közben nem szörnyülködik az ember (...)

Sok kérdés és talán baki, de ettől még ez egy jó film, viszont gyomor az kell hozzá.
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1698
Itt nem értek egyet. Több űrben játszódó jelenet volt az előző évadokban. Ami szerintem szórakoztatóbb és látványosabb is. A 2. évadtól egyre nagyobb hangsúlyt kap az épp aktuális politikai szál, ami nem mindig pozitívum. Ettől függetlenül továbbra is az egyik legjobb sorozatnak tartom a jelenleg futó sorozatok között. Remélem még menni fog hasonló szinten jó sokáig.
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6120
For All Mankind (AppleTV+): az az érdekes helyzet állt elő, hogy a harmadik évada sokkal jobb, mint az előző kettő.
Ráadásul szerintem önállóan is megállja a helyét, tehát érdemes lehet nézni.
Alternatív történelem, az oroszok jutottak el először a Holdra, most vagyunk a 2000-es években, a Szovjetunió még megvan és virágzik, az űrverseny soha nem fejeződött be, ellenben összefogtak a nagyhatalmak és egy Helios nevű magáncég, aminek eredményeképp már viszonylag nagy kolónia működik a Marson (és ez még csak a 2000-es évek)... és nagyjából ekörül forog a cselekmény, ne nem csak. Pörögnek a dolgok, intrikák, hazaárulás, kémkedés, szabotázs, és nagyon jó űrjelenetek.
A hard sci-fi rajongóknak nagyon javaslom a 3. évadot (az előző kettő sajnos mesze nem ilyen jó).
Ráadásul szerintem önállóan is megállja a helyét, tehát érdemes lehet nézni.
Alternatív történelem, az oroszok jutottak el először a Holdra, most vagyunk a 2000-es években, a Szovjetunió még megvan és virágzik, az űrverseny soha nem fejeződött be, ellenben összefogtak a nagyhatalmak és egy Helios nevű magáncég, aminek eredményeképp már viszonylag nagy kolónia működik a Marson (és ez még csak a 2000-es évek)... és nagyjából ekörül forog a cselekmény, ne nem csak. Pörögnek a dolgok, intrikák, hazaárulás, kémkedés, szabotázs, és nagyon jó űrjelenetek.
A hard sci-fi rajongóknak nagyon javaslom a 3. évadot (az előző kettő sajnos mesze nem ilyen jó).
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
Volt szerencsém megtekinteni a Kék Bogár (Blue Beetle) című opus magnumot.
Nyilván, csodát nem vár az ember, de a várakozáshoz képest kellemes csalódás volt.
A saját keretei közt értelmezhető volt, vicces és kedves, főhősünk teljesen rendben volt, közötte és csinos főhősnőnk között a kémia is megvolt.
Szívesebben pazarlom az időmet egy gyengébb, de a maga módján kedves filmre, amin azt érzi (lehet tévesen) az egyszeri néző (én), hogy az alkotók szerették, amit csináltak, mint egy túl komolyan vett, steril iparosmunkára (lásd Dűne) vagy pénzért letudott kötelezőre (lásd Indiana Jones 5).
Ja, a Kék Bogár karakter egyidős Batman-nel (na jó, 3 hónappal fiatalabb, az előbbi 1939. augusztusi, az utóbbi 1939. májusi), de csak 2006. óta latinó (a harmadik Kék Bogár).
Nyilván, csodát nem vár az ember, de a várakozáshoz képest kellemes csalódás volt.
A saját keretei közt értelmezhető volt, vicces és kedves, főhősünk teljesen rendben volt, közötte és csinos főhősnőnk között a kémia is megvolt.
Szívesebben pazarlom az időmet egy gyengébb, de a maga módján kedves filmre, amin azt érzi (lehet tévesen) az egyszeri néző (én), hogy az alkotók szerették, amit csináltak, mint egy túl komolyan vett, steril iparosmunkára (lásd Dűne) vagy pénzért letudott kötelezőre (lásd Indiana Jones 5).
Ja, a Kék Bogár karakter egyidős Batman-nel (na jó, 3 hónappal fiatalabb, az előbbi 1939. augusztusi, az utóbbi 1939. májusi), de csak 2006. óta latinó (a harmadik Kék Bogár).
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1698
Hát ahogy érzed. Én az ereim felvágtam volna mikor egy komplett rész arra ment el, hogy flashbackek meg álmok formájában megtudtuk May és Kentaro hogyan ismerkedtek meg. Nem maga a téma a gond, hanem hogy azt egy abszolút érdektelen, sablonos, ezerszer láttál már ilyen rész formában tálalták. De Cate rémálmai a természetesen kötelező lmbt szállal sem volt sokkal érdekfeszítőbb. Illetve mikor szintén egy majdnem teljes rész May múltjáról szólt. Imdb-n is elég beszédes volt hogy az átlag 7.5 körüli értékelés 6.2-től 5.3-ig zuhan ezeknél a részeknél. A múltbéli szál a 2 tudóssal és a fiatal Shaw-al köröket ver bármire amit a fiatalokkal csinálnak ebben a sorozatban, ahogyan idősebb Shaw is. A film alapján a Monarch mint szervezet is béna kacsák gyülekezeteként van bemutatva. Sokkal jobban jártunk ha 10 helyett lett volna vagy 6 vagy 7 rész, de az pergősebb.
Megnéztük mind a 9 részét. Nem éreztem a lassulást vagy lejtmenetet. Vannak benne visszaemlékezős részek, de ezek nem filler-ek voltak legalább is számomra, hanem valamit hozzátettek a történet főfolyamához. Továbbra is ajánlott kategória. A Hollow Earth-rajongóknak kötelező darab...Zseniális, ahogy az idősíkok között váltogatnak.-KP- írta: ↑2024.01.07., vas. 17:38Két rész alapján mondasz véleményt, mikor már 9-nél tart. Beetetnek az első két résszel, a lejtmenet innen fog következni nagyjából a negyedik résztől kezdve. Fokozatosan helyenként tényleg tini szörny trauma szimulátorrá változtatva az egészet, a töltelét karakterek családi, szerelmi életének az erőltetésével. Sokkal jobb lett volna ha 10 helyett 8 vagy 6 részes lett volna az évad az unalmas fillerek nélkül.zx07 írta: ↑2024.01.07., vas. 11:44Mi most kezdtük nézni. Az első két rész alapján egyet tudok érteni a leírtakkal. (Egy másik hozzászólásban írták, hogy tinisorozat - nekem nem jön át ez a feeling.) Sőt, eléggé mozifilmes, pörgős, két idősíkban játszódik a történet, mindkettő érdekes. Nem B-kategóriás sorozat.Alex_Aston írta: ↑2023.11.21., kedd 06:58Monarch: Legacy of monsters
https://m.imdb.com/title/tt17220216/
Az újhullámos Godzilla - King kong univerzumban játszódó sorozat. A 2014-es film után játszódik 1 évvel, sok, sok visszatekintéssel az 50-es évekbe a kezdetekhez.
Inkább a jól felépített karaktereket van a hangsúly, és a történeten, a pár zúzás, ami van benne, az pedig kifogástalan, első osztályú minőségben van megvalósítva.
Első két rész alapján jó.
.
Apple_TV_Monarch_Legacy_Monsters_key_art_graphic_header_4_1_show_home.jpg.small_2x.jpg
Hát én az első 2 rész alatt többször is bealudtam.Den írta: ↑2024.01.09., kedd 16:35Kötelező végignézni a Gyilkosság a világ végén című sorozatot.
Egyrészt, mert nagyon jó, azt hiszem a 4. részben látható jelenetet-mindenképp- látni kell.
Végre egy bűnügyi film, ami elöszőr misztikus, aztán átmegy a jövőbe többszörösen.
A főszereplő lánynak nagy jövőt jósolok.
Ebben a filmben a GPS- t véleményezik igen negatívan, a Julia Roberts filmben pedig az önvezető Teslákat.
Nálam pl. a Black Spot(misztikus + ha van rá mód, ajánlott nagyon nagy képernyőn nézni), La Foret sokkal jobban betalált...

Kinek mi.

- Apaci72
- Kezdő Fórumlakó
Valószínű, ha nem a Leblanc-féle verziót nézted volna meg, akkor tetszett volna... 

Dűne (Dune: Part One)
Mivel közeleg a 2. rész, és adódott rá idő és kedv is, megnéztük az 1.-t.
Sztárokkal teletűzdelt, vitathatatlanul látványos, összességében SZÁMOMRA mégis csalódást keltő film.
Valahol a látványos űropera és a filozofáló művészfilm között a két szék között a pad alá esik.
Lassú, vontatott, unalmas.
Rossz westerneket idéző, tájon, karaktereken feleslegesen mélázó, hosszú beállítások, képek.
Teljesen hiteltelen párbeszédek.
Indokolatlanul hosszú úgy, hogy a karaktereket mégsem ismerjük meg, akik így elég jellegtelenek.
Számos nevetséges jelenet, pl. kifejezetten röhejes volt a skót dudára meginduló menet.
Ja, a stáblista alatti zene kísértetiesen emlékeztetett a Volt egyszer egy vadnyugat zenéjére.
Csak halkan jegyzem meg, hogy Lynch moziverziója 137 percben el tudta mesélni az egész történetet (oké, azóta is felmerül, hogy eredetileg sok órás verzióban gondolkodott, hál' Istennek nem engedték neki), itt meg 155 perc a felvezetés.
Szóval, vitathatatlanul látványos, de egyrészt nincs sajátos stílusa hangulata, másrészt a dramaturgia, dialógusok, karakterek, színészi játék semmivel sem jobb, mint a sokat szidott és, persze, rossz, de nem ANNYIRA rossz Rebel Moon esetében.
Csak ha Villeneuve a rendező, hasraesünk, ha Snyder, akkor fújolunk...
Mivel közeleg a 2. rész, és adódott rá idő és kedv is, megnéztük az 1.-t.
Sztárokkal teletűzdelt, vitathatatlanul látványos, összességében SZÁMOMRA mégis csalódást keltő film.
Valahol a látványos űropera és a filozofáló művészfilm között a két szék között a pad alá esik.
Lassú, vontatott, unalmas.
Rossz westerneket idéző, tájon, karaktereken feleslegesen mélázó, hosszú beállítások, képek.
Teljesen hiteltelen párbeszédek.
Indokolatlanul hosszú úgy, hogy a karaktereket mégsem ismerjük meg, akik így elég jellegtelenek.
Számos nevetséges jelenet, pl. kifejezetten röhejes volt a skót dudára meginduló menet.
Ja, a stáblista alatti zene kísértetiesen emlékeztetett a Volt egyszer egy vadnyugat zenéjére.
Csak halkan jegyzem meg, hogy Lynch moziverziója 137 percben el tudta mesélni az egész történetet (oké, azóta is felmerül, hogy eredetileg sok órás verzióban gondolkodott, hál' Istennek nem engedték neki), itt meg 155 perc a felvezetés.
Szóval, vitathatatlanul látványos, de egyrészt nincs sajátos stílusa hangulata, másrészt a dramaturgia, dialógusok, karakterek, színészi játék semmivel sem jobb, mint a sokat szidott és, persze, rossz, de nem ANNYIRA rossz Rebel Moon esetében.
Csak ha Villeneuve a rendező, hasraesünk, ha Snyder, akkor fújolunk...
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek