Nézd meg az apróban, hogy mennyiért mentek ezek, db ár az
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Segítség,kezdő vagyok!
- thxfan
- Beköltözött

- Értékelés: 1200
Re: Segítség,kezdő vagyok!
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000
A végösszegből vonjál le 60 ezret, mert 20 ezer a 4 db-os szett!Cutler írta: ↑2019.05.21., kedd 15:53
Mert könnyen lehet 100ezres kategória. Ahhoz meg 80-ért ajánlani 4 lábat, hát nem is tudom. De akár 2-300 ezreshez se gondolnám![]()
Utána jön, hogy vegyen egy 100 ezres AQ szubkábelt is, mert attól pontosabb lesz a mélye, aztán meg 60-ért egy tápkábelt is akkor már. Aztán pikk-pakk és negyed milliót elszórt sallangokra a kérdező.
- banfizoltan84
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 0
Erre gondoltam én is! De pl számítógépről lejátszva Flac minőségben Adele 21 albumáról a turning tables a régi erősítővel sercegett! Az új marantz al nem, és ha pendrive ról játszom le akkor sem hallom az eddigi hibát. Nem birtam még eldönteni, hogy a forrással van-e gondR.G. írta: ↑2019.05.21., kedd 17:02esetleg nem lehet, hogy magában a zenében van??? ha pont ugyan ott teljesen más rendszerben is hallható, akkor az az eredeti anyagról jön le nem? sok ilyen anyag létezik sajnos. nem ez lenne az első ilyen :(:(banfizoltan84 írta: ↑2019.05.21., kedd 13:13Sziasztok! Halk sercegő torz hangokat véltem felfedezni zene lejátszása során a házimozimon. Filmnél még nem vettem észre. Van egy pár eredeti zene albumom és azoknál hallom, főleg vokál részeknél. Ezen számokat meghallgatva mp3 minőségben letöltve ugyanolyan sercegő hangokat hallok. Házimozi erősítőt 2 napja cseréltem egy új marantz sr 5013-ra. Az első nap örültem mivel nem hallottam ezt a jelenséget amit a régi erősítővel igen. Ma viszont ujra hallom...ugyanazon zenéknél és ugyanazon részeknél.
- R.G.
- Törzsvendég

- Értékelés: 288
esetleg nem lehet, hogy magában a zenében van??? ha pont ugyan ott teljesen más rendszerben is hallható, akkor az az eredeti anyagról jön le nem? sok ilyen anyag létezik sajnos. nem ez lenne az első ilyen :(:(banfizoltan84 írta: ↑2019.05.21., kedd 13:13Sziasztok! Halk sercegő torz hangokat véltem felfedezni zene lejátszása során a házimozimon. Filmnél még nem vettem észre. Van egy pár eredeti zene albumom és azoknál hallom, főleg vokál részeknél. Ezen számokat meghallgatva mp3 minőségben letöltve ugyanolyan sercegő hangokat hallok. Házimozi erősítőt 2 napja cseréltem egy új marantz sr 5013-ra. Az első nap örültem mivel nem hallottam ezt a jelenséget amit a régi erősítővel igen. Ma viszont ujra hallom...ugyanazon zenéknél és ugyanazon részeknél.
Lexicon MC-10, Emotiva XPA-2, XPA-3, B1, Arendal 1723 THX, 1723S THX, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Furukawa, Vention,
- thxfan
- Beköltözött

Nem érted Te ezt.Cutler írta: ↑2019.05.21., kedd 15:53
Szerintem jó volna először tudni, hogy milyen szubról is van szó. Mert könnyen lehet 100ezres kategória. Ahhoz meg 80-ért ajánlani 4 lábat, hát nem is tudom. De akár 2-300 ezreshez se gondolnám![]()
Utána jön, hogy vegyen egy 100 ezres AQ szubkábelt is, mert attól pontosabb lesz a mélye, aztán meg 60-ért egy tápkábelt is akkor már. Aztán pikk-pakk és negyed milliót elszórt sallangokra a kérdező. Ebből a pénzből és a régit eladva, inkább vennék egy felsőbb kategóriásat. Az jól szól a saját lábán is, a saját gyári tápkábelével is és egy pár ezres Klotz összekötővel is![]()
Viccet félretéve pl. gumiörlemény lap is simán jó.
10.1 Auro3D
- banfizoltan84
- Lefelé a lejtőn

Az erősítőt reseteltem is, és a gond megmaradt, minden hangszóró azonos kimeneti szinten van. A cd játékosról és a számítógépról mp3 formátumban lejátszva, ugyanazt a zeneszaámot másodpercre pontosan ugyanott hallom a recsegést. A cd lejátszóm marantz cd 6006 rca kábellel összekötve az avr-rel. A pc optikai kábellel van az erősítőre kötve.
Szerintem jó volna először tudni, hogy milyen szubról is van szó. Mert könnyen lehet 100ezres kategória. Ahhoz meg 80-ért ajánlani 4 lábat, hát nem is tudom. De akár 2-300 ezreshez se gondolnámnemtomm írta: ↑2019.05.21., kedd 15:36Saját tapasztalat egy ideig a saját lábán állt a sub utána egyszerű tüskén majd kapott egy gránitlapot is ami még egy kicsit javított a hangján. Most vibra-r hangfallábon áll 1cm vastag alumínium lapba csavarozva és messze ez a felállás hozta a legjobb hangot. Mintha két kategóriát ugort volna feljebb a rendszer. Csak ajánlani tudom ...![]()
Itt tudod beszerezni http://bolthely.hu/vibrar/id/00014-Hangfallab-csucs
Utána jön, hogy vegyen egy 100 ezres AQ szubkábelt is, mert attól pontosabb lesz a mélye, aztán meg 60-ért egy tápkábelt is akkor már. Aztán pikk-pakk és negyed milliót elszórt sallangokra a kérdező. Ebből a pénzből és a régit eladva, inkább vennék egy felsőbb kategóriásat. Az jól szól a saját lábán is, a saját gyári tápkábelével is és egy pár ezres Klotz összekötővel is
Saját tapasztalat egy ideig a saját lábán állt a sub utána egyszerű tüskén majd kapott egy gránitlapot is ami még egy kicsit javított a hangján. Most vibra-r hangfallábon áll 1cm vastag alumínium lapba csavarozva és messze ez a felállás hozta a legjobb hangot. Mintha két kategóriát ugort volna feljebb a rendszer. Csak ajánlani tudom ...
Itt tudod beszerezni http://bolthely.hu/vibrar/id/00014-Hangfallab-csucs
"Az igazi barát szemből támad."
- banfizoltan84
- Lefelé a lejtőn

Sziasztok! Halk sercegő torz hangokat véltem felfedezni zene lejátszása során a házimozimon. Filmnél még nem vettem észre. Van egy pár eredeti zene albumom és azoknál hallom, főleg vokál részeknél. Ezen számokat meghallgatva mp3 minőségben letöltve ugyanolyan sercegő hangokat hallok. Házimozi erősítőt 2 napja cseréltem egy új marantz sr 5013-ra. Az első nap örültem mivel nem hallottam ezt a jelenséget amit a régi erősítővel igen. Ma viszont ujra hallom...ugyanazon zenéknél és ugyanazon részeknél.
- Quetz
- Beköltözött

- Értékelés: 735
Nálam az eredeti csomagolás hab részén áll. A hangminőségben nem okozott változást, de megvédi a porszívózástól.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1698
próbálkozhatsz tüskével pénzérméket alátenni, vagy gumis talppal mint pl a soundpath, de ott vannak a soundcare tüskék is. azok még a padlót se lyuggatják össze...
sziasztok!
az akítv mélyládám jelenleg a padlóra van közvetlenül lerakva. nem lefelé van benne a driver, hanem előre néz.
érdemes/kell/szabad a mélyládát tüskézni, vagy valami másra rakni? beton födém plusz laminált a padló. köszönöm
az akítv mélyládám jelenleg a padlóra van közvetlenül lerakva. nem lefelé van benne a driver, hanem előre néz.
érdemes/kell/szabad a mélyládát tüskézni, vagy valami másra rakni? beton födém plusz laminált a padló. köszönöm
Igen a hang miatt, coax van rajta nem optika, már működik is minden, köszönöm a hozzászólásokat
- thxfan
- Beköltözött

A HDMI kábelek között műszerrel is nehezen mérhető a különbség, legyen az akármilyen drága, szemmel meg végképp nem látható, így bármelyiket veheted, ami átviszi a 4K HDR-t, pl. Hama pár ezerért.runner-125 írta: ↑2019.05.13., hétf. 08:35Sziasztok,
Szeretnék egy kis segítséget kérni HDMI kábel ügyben. Teljesen amatőr vagyok, egy Sony KD65XF9005 megjelenítőt és egy Yamaha YSP-2700 hangprojektort szeretnék összekötni, de nem tudom hogy milyen árkategóriás és típusú HDMI kábelt vegyek.
A cél a jelenleg elérhető 4K HDR tartalom megjelenítése.
Első körben erre bukkantam:
https://www.hdmishop.hu/HDMI-kabel-2-0A ... g=HDMI20AB
Ez milyen gyártónak minősül? Van jobb ennyiért ennél? : -)
Vagy milyen árkategóriát érdemes nézni? 10-20-30.000ft? 2 méteres kábelt keresnék.
Esetleg ha konkrét kábel típust ajánlanátok, azt is megköszönném!
Köszönöm!
Gondolom a hangprojektorba csatlakoztatod pl. beltéri egységet, médialejátszót stb. és a hangprojektor kimenetét kötnéd a TV-re? (Máshogy nem igazán lehet, mert a tv-n nincs HDMI kimenet, csak optikai a hangra.)
10.1 Auro3D
- thxfan
- Beköltözött

Lehet nekem nem világos, de milyen céllal akarod összekötni a TV-t az AVR-el? Ha a hang miatt, akkor a TV-n kimenetnek kell lenni, nem bemenetnek, de ahogy előttem írták, coax nem nagyon van TV-n
10.1 Auro3D
- runner-125
- Isten Hozott! :)

Sziasztok,
Szeretnék egy kis segítséget kérni HDMI kábel ügyben. Teljesen amatőr vagyok, egy Sony KD65XF9005 megjelenítőt és egy Yamaha YSP-2700 hangprojektort szeretnék összekötni, de nem tudom hogy milyen árkategóriás és típusú HDMI kábelt vegyek.
Vagy milyen árkategóriát érdemes nézni? 10-20-30.000ft? 2 méteres kábelt keresnék.
Köszönöm!
Köszönöm!
Az Avr-en is van, csak a Tv-n kevés
, ezért van coaxal összedugva( optikai sincs rajta, de coax van)...
Inkább az AVR-en nincs szerintem HDMI.-KP- írta: ↑2019.05.12., vas. 22:31Milyen ősrégi tv ez, hogy nincs rajta hdmi?Carrobi írta: ↑2019.05.12., vas. 15:53Sziasztok! Gyors kérdés: tv vásárlás előtt állok( mostani optikával van összekötve a házimozi erősítővel), a kiszemelten viszont csak koax bemenet lenne. Tehát a kérdés: a hm erősítőn koax/optika egy és ugyanazt a funkciót látja el? Tehát az uj kiszemeltet is össze tudom dugni majd? És minőségbeli különbség van-e a két csatlakoztatás között? Válaszokat előre is köszönöm. Szép napot mindenkinek![]()
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1698
Milyen ősrégi tv ez, hogy nincs rajta hdmi?Carrobi írta: ↑2019.05.12., vas. 15:53Sziasztok! Gyors kérdés: tv vásárlás előtt állok( mostani optikával van összekötve a házimozi erősítővel), a kiszemelten viszont csak koax bemenet lenne. Tehát a kérdés: a hm erősítőn koax/optika egy és ugyanazt a funkciót látja el? Tehát az uj kiszemeltet is össze tudom dugni majd? És minőségbeli különbség van-e a két csatlakoztatás között? Válaszokat előre is köszönöm. Szép napot mindenkinek![]()
- mgus
- Törzsvendég

- Értékelés: 377
Meg általában nincs koax a tv-ken legfeljebb az antenna bemenet. Optika kijárat viszont szokott lenni, hallgathatod a tv adást kihangosítva. 
MaXiMusz MF3.2,Hb-Ag 200,Low end PC,SBx Titán HD,Neotech NEI-1002,
Furutech Alpha Cable,Fi-50,Fi-32 GTX-D System,AG power & Nano liquid.
Furutech Alpha Cable,Fi-50,Fi-32 GTX-D System,AG power & Nano liquid.
Koax jobb minőségű, de TV-n nem hinném hogy bármit is kihallanál belőle.Carrobi írta: ↑2019.05.12., vas. 15:53Sziasztok! Gyors kérdés: tv vásárlás előtt állok( mostani optikával van összekötve a házimozi erősítővel), a kiszemelten viszont csak koax bemenet lenne. Tehát a kérdés: a hm erősítőn koax/optika egy és ugyanazt a funkciót látja el? Tehát az uj kiszemeltet is össze tudom dugni majd? És minőségbeli különbség van-e a két csatlakoztatás között? Válaszokat előre is köszönöm. Szép napot mindenkinek![]()
Sziasztok! Gyors kérdés: tv vásárlás előtt állok( mostani optikával van összekötve a házimozi erősítővel), a kiszemelten viszont csak koax bemenet lenne. Tehát a kérdés: a hm erősítőn koax/optika egy és ugyanazt a funkciót látja el? Tehát az uj kiszemeltet is össze tudom dugni majd? És minőségbeli különbség van-e a két csatlakoztatás között? Válaszokat előre is köszönöm. Szép napot mindenkinek 
- R.G.
- Törzsvendég

- Értékelés: 288
Röviden? Szerintem nem, megfelelő ami van most a leírásod szerint 
Lexicon MC-10, Emotiva XPA-2, XPA-3, B1, Arendal 1723 THX, 1723S THX, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Furukawa, Vention,
- banfizoltan84
- Lefelé a lejtőn

Ismét sziasztok. Az érdekelne, hogy a lejjebb említett pioneer N-50a hoz érdemes-e komolyabb kábeleket vennem. Tápkábel az gyári. Nem tudom egy audioquest mennyit dobna rajta? Rca nak jelenleg egy audioquest evergreen van. Usb nek meg egy A-B audioquest cinnamon van. A cinnamon szerintem elég is. Erősítőm hk370, hangfalak jbl590.
- banfizoltan84
- Lefelé a lejtőn

Köszi a részletes magyarázatot, és hogy időt szántál rám!Aszpirin írta: ↑2019.04.18., csüt. 23:06Szerény véleményem szerint: a DAC azt írja ki, hogy milyen mintavételezésű digitális adatfolyamot kap a számítógéptől az USB-n. Ha 96-ot ír ki, akkor 96khz mintavételezésű adatfolyamot kap. Ergo: ha egy 44.1 khz-es (CD-minőségű) PCM anyagot tartalmazó FLAC-ból küldöd a zenét ezzel a beállítassal a DAC-odra, akkor a számítógép fogja az adatfolyamot 44.1 khz-ből 96khz-essé alakítani (ez az “upsampling”, amit a számítógéped fog így elvégezni). Direkt nem 48khz-es FLAC ot írtam, mert a duplázás az egy viszonylag egyszerű algoritmus, a 44.1 kHz 96 kHz-essé alakítása viszont már nem triviális. És ezt az átalakítást lehet, hogy a Pio dacja jobban végzi, mint a számítógép, de az is lehet, hogy nem. Most direkt próbálok egyszerűen fogalmazni... a lényeg, hogy a lejátszóprogramon is elég sok múlik. Ha a lejatszóprogram a PC oprendszerére bízza ezt az átalakítást, akkor szvsz ne várj tőle audiofil hangzást, mert az oprendszerbe épített algoritmusok nem feltétlenül audiofil célokat szolgálnak. Viszont egy fejlett audiofil lejátszóprogram tudhat olyan upsampling algoritmust, ami akár jobb is lehet, mint a Pio USB DAC-jaé.banfizoltan84 írta: ↑2019.04.18., csüt. 19:43Ez eszembe se jutott. De logikus! De bocsi, hogy értetlenkedek...ha a pc t mondjuk 44kHz re állítom akkor a dacon a 44 jelenik meg, de ha 96 ra akkor a 96. Akkor a dac érzékeli mit enged ki max a számítógép?
Szerintem: használj olyan lejátszót, amelyben magában a lejátszóban tudod beállítani a kimeneti mntavételezési frekvenciát és bitmélységet, és azzal kísérletezz; de ha mindent a Pio-ra akarsz bízni (mert kia akarod használni a Pio DAC-jának tudását), akkor a lejátszóprogramban kapcsolj ki minden upsampling/downsampling funkciót, vagyis állítsd úgy be, hogy az USB-n az adatfolyam az eredeti mintavéltelezési frekvenciával és eredeti bitmélységben menjen ki, és az oprendszer se akarjon ebbe “beleszólni”. Sajnos én Mac-et használok és nem tudok Windows-os tanácsot adni ezügyben, de az biztos, hogy a Windowsos gépekhez is vannak olyan lejatszóprogramok, amelyek megfelelő beállítással ezt tudják; a Windows-t használó fórumtársak ebben biztosan tudnak segíteni.
Ergo: sok múlik a lejátszóprogramon.