Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Moziszoba építés

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 822

Re: Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: Lemmy9.1 »

Abszolút így van. :smile32: Nekünk még a szilveszteri robbanásokra sem rezzen meg még a szempillája sem.
Ha alszik, akkor az alvás.
Mehet a mozi nyugodtan.

Ha minden zörejre felkel egy pici, akkor az szülői hiba. (nem lett lefárasztva, nem eleget játszottatok vele, olvastatok, meséltetek). Bocs.

Ja és no tablet, meg tv. Azzal elrontod az alvókáját.
Szerintem!

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2206

Hozzászólás Szerző: Fish »

Gyereket nem kell óvni minden zajtól, nem kell lábújhegyen közlekedni , az a jó ha simán elalszik akár filmnézés közben is,persze a szobájában :D Minél jobban ehhez van szoktatva ,annál könyebb dolgotok lesz vele később is.. persze nem referencia hangerőn kell tolni éjjel ,de nem kell félni majd ha leesik egy tányér vagy felborul valami, hogy azonnal felkel és sír,kéri anyát,apát stb.. csak emiatt felesleges drága pénzért zajcsillapításra költeni... Persze,mindenki úgy csinálja ,ahogy gondolja, de személy szerint feleslegesnek tartom.. 2 lányom van az egyik 23 a másik 11 lesz nyáron, sosem foglalkoztunk evvel,már az első lányomnál is volt rendszer,és néztünk éjjel is filmet ,és a kisebbik gyereknél is folytatuk ezt a hagyományt.. felnőnek a gyerekek ,megszokják, nem kell emiatt félteni őket! :D A teljes csend a legrosszabb sztem kiskorban, mert utána éveikig semmit sem lehet csinálni ha a gyerek alszik..
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

Spiky03
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 197

Hozzászólás Szerző: Spiky03 »

Dorian írta:
2021.02.03., szer. 16:40
Pedig a zárt ajtó + bébiőr jobb megoldás. Valszeg ők is jobban pihennek, meg neketek is több lenne a mozgástér (hangtér :D )
Áá azt nem akarunk, nehogy véletlenül szellemeket halljunk benne. :D
Amúgy tervbe volt az is, de az első gyereknél sem kellett, meg akkor is majdnem minden este néztünk filmet. Igaz -50dBen, csak most, hogy bekerült a rendszerbe az F22 így kicsit fentebb kell tekerni a hangerőt, főleg szinkronos filmnél, hogy halljuk is mit mondanak, ne csak a projektort. :D
MEDIUM (1.2) 110" 16:9;
Panasonic TX-P42ST50E;
HTPC-DELL MT7030, Amazon Firestick 4K MAX
3x Fosi V3; 5db Jamo D6 LCR
T.amp E-1200+15"Ultimax+15"MicroMarty
Oehlbach 108
ZyXEL NSA325v2 2T+4T WDRed
Xbox OneS+Kinect

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Spiky03 írta:
2021.02.03., szer. 16:37
most még azért nem alszanak zárt ajtó mellett, hogy halljuk ha sírnak vagy valmi.
Pedig a zárt ajtó + bébiőr jobb megoldás. Valszeg ők is jobban pihennek, meg neketek is több lenne a mozgástér (hangtér :D )
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

Spiky03
Fórumlakó
Fórumlakó

Elvielg 30 v 38 centis a fal, az csak elbírná. :)

Meg mint írtam még csak érdeklődök.
Nálunk az egyik gyerek márciusban lesz 2 éves, a másik meg pénteken 1 hónapos. Úgyhogy az ajtó is még odébb lenne. :D
Mert most még azért nem alszanak zárt ajtó mellett, hogy halljuk ha sírnak vagy valmi.

@Fapaci
Természetesen minden megoldás érdekel, amivel lehet javítani a helyzeten. :)
Tudsz erre mondani 1-2 példát, hogy mik is lennének ezek?
Panasonic TX-P42ST50E;
Oehlbach 108
Xbox OneS+Kinect

Dorian
V.I.P.
V.I.P.

Quetz írta:
2021.02.03., szer. 16:19
Spiky03 írta:
2021.02.03., szer. 14:57
mennyi egy normálisabb hanggátló ajtó?
Úgy 60kg körüli. Szóval a legfontosabb kérdés, hogy rámered bízni a gyerekekre, hogy ilyen súlyú ajtót fognak nyitni/csukni? Illetve elég masszív a fal, ami tartaná, hogyha valaki elfeledkezik magáról és dühében becsapja?
Most 3 éves a nagyobbik gyerekem, fél éve építettem be ilyen ajtót, gond nélkül ki tudja nyitni. Azért ez nem egy páncélszekrény 4-500 kilós ajtaja.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11175
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Spiky03 írta:
Árban nem tudom mennyi egy normálisabb hanggátló ajtó?
100-200e Ft, de ahogy Quetz is írta, gyerekszobához nem annyira tanácsos, mert komoly tömegük van.

Egyébként felhívom figyelmedet, hogy a zajcsillapításra is jótékony hatással van, ha a moziszoba, a két gyerekszoba és a közlekedő belső zengéseit csillapítod.

Quetz
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 736

Hozzászólás Szerző: Quetz »

Spiky03 írta:
mennyi egy normálisabb hanggátló ajtó?
Úgy 60kg körüli. Szóval a legfontosabb kérdés, hogy rámered bízni a gyerekekre, hogy ilyen súlyú ajtót fognak nyitni/csukni? Illetve elég masszív a fal, ami tartaná, hogyha valaki elfeledkezik magáról és dühében becsapja?
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

Dorian
V.I.P.
V.I.P.

Spiky03 írta:
Dorian írta:
2021.02.03., szer. 14:39
Hogy értelme van-e, azt csak te tudod. Mi a pontos cél, mennyi pénzt szánsz rá, milyenek a mostani ajtók? 1. szobánál miért nem a főfalba tervezed a hanggátló ajtót?
2. szoba sokkal hatékonyabb lenne, ha nem csak ajtót cserélnél, hanem előtétfalat is csinálnál a válaszfalai mentén.
A cél csupán annyi lenne majd, hogy este amikor a gyerekek alszanak és már zárható lesz náluk az ajtó, akkor tudjak normális hangerőn (-30 dB) filmet nézni.

Azért oda terveztem mert jelenleg ott vannak ajtók. :)
Ott nincs ajtó ahova te kérdezted.
Sima legolcsóbb OBI/Bauhousos ajtók.

Ha arra gondoltál, hogy oda rakjak előtét falat ahol a képen a konyhaszekrény van, az sajnos már kivitelezhetettlen, mert ott a konhybútor van, úgy ahogy a képen is.

Meg még csak érdeklődök, mert amíg eljutunk a fenti állapotba a gyerekekkel az még 1-2 év. :D
Egy hanggátló ajtó azoknál persze jobb hanggátlást ad, kb. annyit, mintha 10-es válaszfallal be lenne falazva a nyílás.
1. szoba esetében hanggátlás szempontjából jobban jársz, ha meghagyod a jelenlegi szobaajtót és a főfalban lévő nyílásba szereltetsz egy hanggátlót. (Ráadásul így a WC-ből a szrszag se jut ki olyan könnyen a konyhába :D )
2. szoba esetében láttam a konyhát, így belülről tudsz csak előtétfalat építeni, persze ezt később, ajtócsere után is megteheted.

Úgy emlékszem, hogy én 160-ért csináltattam. 4,5 cm tömör faforgácslap + közötte 0,5 cm gumilap, automata küszöbbel, CPL felülettel.

Spiky03
Fórumlakó
Fórumlakó

Dorian írta:
2021.02.03., szer. 14:39
Hogy értelme van-e, azt csak te tudod. Mi a pontos cél, mennyi pénzt szánsz rá, milyenek a mostani ajtók? 1. szobánál miért nem a főfalba tervezed a hanggátló ajtót?
2. szoba sokkal hatékonyabb lenne, ha nem csak ajtót cserélnél, hanem előtétfalat is csinálnál a válaszfalai mentén.
A cél csupán annyi lenne majd, hogy este amikor a gyerekek alszanak és már zárható lesz náluk az ajtó, akkor tudjak normális hangerőn (-30 dB) filmet nézni.

Azért oda terveztem mert jelenleg ott vannak ajtók. :)
Ott nincs ajtó ahova te kérdezted.
Sima legolcsóbb OBI/Bauhousos ajtók.

Ha arra gondoltál, hogy oda rakjak előtét falat ahol a képen a konyhaszekrény van, az sajnos már kivitelezhetettlen, mert ott a konhybútor van, úgy ahogy a képen is.

Meg még csak érdeklődök, mert amíg eljutunk a fenti állapotba a gyerekekkel az még 1-2 év. :D
Panasonic TX-P42ST50E;
Oehlbach 108
Xbox OneS+Kinect

Dorian
V.I.P.
V.I.P.

Spiky03 írta:
2021.02.03., szer. 14:03
Itt lenne a ház alaprajz.
A zöld a mozirészleg, pirossal meg jelöltem a 2 gyerekszobára a gondolt hangszigetelő/hanggátló ajtókat.
Valamint oda írtam, hogy meliyk szoba mi. :)
A hálóra nem tervezek szigetelést.

Van így értelme csak az ajtócserének majd? Vagy hagyjam a picsbe? :D
Mert mást nem tudok csinálni, mert már ugye kész a ház egy ideje. :)

Spiky03
Fórumlakó
Fórumlakó

Itt lenne a ház alaprajz.
A zöld a mozirészleg, pirossal meg jelöltem a 2 gyerekszobára a gondolt hangszigetelő/hanggátló ajtókat.
Valamint oda írtam, hogy meliyk szoba mi. :)
A hálóra nem tervezek szigetelést.

Van így értelme csak az ajtócserének majd? Vagy hagyjam a picsbe? :D
Mert mást nem tudok csinálni, mert már ugye kész a ház egy ideje. :)
haz_alaprajz_mod.jpg
haz_alaprajz_mod.jpg (1.54 MiB) Megtekintve 1294 alkalommal
Panasonic TX-P42ST50E;
Oehlbach 108
Xbox OneS+Kinect

szepi0808
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 2107

Hozzászólás Szerző: szepi0808 »

A padlóval csak óvatosan! A múltkor voltam beállítani egy szobában, ahol az ajzat betonra xps-t tettek és arra fa padlóburkolást. Olyan iszonyatosan kongott a padló, hogy szörnyű volt. Hiába sikerült jól belőni a rendszert a padló búgása, dohogása elrontotta az egészet.
Epson EH-TW9300
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000

Szepi házimozi: viewforum.php?f=46

Quetz
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 736

Hozzászólás Szerző: Quetz »

Neger írta:
2021.02.02., kedd 19:36
neked is köszönöm, egy két kérdés ami nem teljesen tiszta:
- az esztrich alatt lesz 12cm lépésálló eps aminek itt már csak hangszigetelés szerepe van, ez nem elég? (burkolás szinte az utolsó lépés szóval végülis ott még a burkolat alá még mindig tudok tenni valamit ha nem elég. )
- a mennyezet az tiszta de ott amúgy is van 30cm kőzetgyapot, két rétegben.
- viszont a külső fal nem teljesen, nincs szomszéd, nem is lesz de amúgy is van 20cm szigetelés a falon, és értem h. a beton, a tégla viszi a hangot, de arról nem találtam pontos infót h. a 30cm-es poroterhm ami tele van légrésekkel az mennyire vinné el a ház többi részébe. Azt gondolnám h. nem nagyon és akkor felesleges is lenne a külső falakkal tovább foglalkozni?
Ha megnézed amit linkeltem, akkor abból kiderül, hogy a hangszigetelés 4 lépése:

1. Elcsatolás
A határoló falak nem érintkeznek, a rezgések nagy része nem jut át.
Kép

2. Elnyelés
A két fal közti üreg is levegővel töltött, ami vezetni fogja a hangot, amikor a falak rezonálni kezdenek. A kőzetgyapot ezen a problémán segít.
Kép

3. Tömeg
Minél nehezebb a határoló fal, annál jobb a hanggátlási képessége. Viszont a kutatások alapján nem éri meg dupla rétegnél többet alkalmazni.
Kép

4.Csillapítás
Az egymásra rakott GK rétegek közé csillapító anyagot rakva tovább növelhető a hanggátlási képessége a falnak.
Kép

Kép

Fentiekből következik, hogy önmagában 10-20 cm EPS vagy közetgyapot nem fog kellőképpen szigetelni. Ezek pl. egy padló tervi, különböző alapokon:
Kép

Kép

Én a padlóval nem foglalkoztam, mert az alagsori belmagasság nem tette lehetővé sajnos, és kihagytam a green glue-t, mert azzal számoltam, hogy az ajtóm lesz a gyenge pont, és pont az ajtó túloldalán van egy kéménykürtő, ami felviszi a hangot a felső szintekre. Ugyancsak ezen okok miatt nem tudtam szoba a szobában-t építeni.

Ha meghajtom a mozit, akkor azt hallani az emeleten is. Igaz, hogy figyelni kell hozzá, de hallható. Főleg a basszusok jutnak fel, tehát nincs olyan, hogy túl sok hangszigetelés! Már csak azért sem, mert amikor hangszigetelt és akusztikailag kezelt szobában elkezdesz mozizni, akkor nem fogsz tudni megállni az "Á, én nem szoktam hangosan filmet nézni" szinten.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 799

Hozzászólás Szerző: phyton71 »

Persze vita nincs, mert valóban több kellene nekem is ha nagyobb mértékű hanggátlásra lenne szükségem. Nekem annyiban szerencsés a helyzetem, hogy két szobát határoló fal a legvékonyabb a többi fala a nappalinak 38cm-es porotherm, tehát kis csalással éltem.
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2206

Hozzászólás Szerző: Fish »

A megoldás a külön moziház, pár embernek ez a lehetőség megadatott ,itt fórumon is.. :smile32:
A többieknek marad a kompromisszum! sad.gif
És van a harmadik ,pont letojod mind mond a szomszéd vagy az asszony ,tolod neki amikor csak jónak látod! :D
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

Spiky03
Fórumlakó
Fórumlakó

phyton71 írta:
2021.02.02., kedd 21:12
Ez csak részben igaz.
Ha kicsit is józan paraszti eszünket is használjuk, amit én is tettem, hogy a nappali és a háló közös falátt hanggátoltam, egy falat csak, így most kényelmesen tudok mozizni. Én azt mondom, hogy nem kell a végletekben gondolkodni, kis kompromisszummal nagyságrendeket lehet javítani a komfortérzetünkön. Nekem eleinte szokatlan volt, hogy nem rúgta rám az asszony minden hangosabb jelenetnél a szoba ajtaját, hogy vegyem hallkabra mint a kezelés előtt, ennyi volt a reális célom.
Értem.
Mondjuk nálam nincs közös fal a gyerekszobával, csak a hálóval, de az asszony meg velem nézi a filmet, vagy ha em akkor majd bent olvas de az engem nem zavar ha ő hallja a filmet amit nézek. :D
A gyerekek ne hallják.
Kb 40 nm a nappali/konya és a jobb oldalán a konyha rész mögött van az egyik gyerek szoba vele szemben egy kis beugroban meg a másik gyerekszoba.
A mozi helyétől kb olyan 6-7 méterre lehetnek tán a szobák.
De majd holnap rakok be alaprajzot. Az úgy egyszerűbb lesz. :)
Aztán hátha lesz valakinek valami jó ötlete/tanácsa.
Panasonic TX-P42ST50E;
Oehlbach 108
Xbox OneS+Kinect

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

phyton71 írta:
2021.02.02., kedd 21:12
Ez csak részben igaz.
Ez teljesen igaz, ennek ellenére nincs köztünk vita. A Te házad szerencsés kialakítású lehet, így jó eredményt értél el a válaszfal szigetelésével. Örüljünk neki! De én pár hónapja találkoztam egy esettel, ahol ajánlásom ellenére csak a válaszfalat kezelték és konkrétan 7 dB-lel nőtt a hanggátlás mértéke a szomszéd szoba felé, ami egy ilyen beavatkozásnál szinte semmi. Mért adat, nem becslés.

Ha végletekben gondolkodnánk, teljes, azaz 100 %-os hanggátlást tűznénk ki célul, ami nyilván irreális elvárás lenne.

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég

Neger írta:
2021.02.02., kedd 21:39
phyton71 írta:
2021.02.02., kedd 19:42
Ha nem lesz szomszéd, akkor kifele felesleges hanggátolni, bent meg elviszi mindenhová a tégla és beton.Nálam 38cm-es porotherm van mégis viszi a hangot, max csillapítani tudsz valamennyit, nálam is annyi volt a cél, hogy kényelmesen átlagos hangerőn mások zavarása nélkül tudjak filmet nézni, extra hangerőre nincs orvosság.
hmm ez így akkor nem egyszerű, mert belülre meg nem rakhatok hőszigetelő anyagot, különben félő h elkezd penészedni a karton mögött, max kartont tudok tenni némi légréssel. ez végülis kivitelezhető. Anyagilag sem vészes.
Én is így oldottam meg.
DSC_1157.JPG
DSC_1157.JPG (2.97 MiB) Megtekintve 1354 alkalommal
DSC_1168.JPG
DSC_1168.JPG (2.95 MiB) Megtekintve 1354 alkalommal
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven

Neger
Isten Hozott! :)
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: Neger »

phyton71 írta:
2021.02.02., kedd 19:42
Ha nem lesz szomszéd, akkor kifele felesleges hanggátolni, bent meg elviszi mindenhová a tégla és beton.Nálam 38cm-es porotherm van mégis viszi a hangot, max csillapítani tudsz valamennyit, nálam is annyi volt a cél, hogy kényelmesen átlagos hangerőn mások zavarása nélkül tudjak filmet nézni, extra hangerőre nincs orvosság.
hmm ez így akkor nem egyszerű, mert belülre meg nem rakhatok hőszigetelő anyagot, különben félő h elkezd penészedni a karton mögött, max kartont tudok tenni némi légréssel. ez végülis kivitelezhető. Anyagilag sem vészes.

Neger
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: Neger »

Vukkeinstein írta:
2021.02.02., kedd 21:27
- az esztrich alatt lesz 12cm lépésálló eps aminek itt már csak hangszigetelés szerepe van, ez nem elég?

Az EPS lapot én nem biztos hogy beépíteném,ha tényleg a hang-szigetelése/elcsatolása lenne a cél.
Helyette inkább abban a vtg-ban nagy testsűrűségű kőzetgyapotot választanék.
Főleg hogy a rétegrend "megengedi" a 12cm-es vastagságot.
[/quote]
igaz, erre nem is gondoltam. jó ötlet köszi

Vukkeinstein
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 677

Hozzászólás Szerző: Vukkeinstein »

[/quote]
- az esztrich alatt lesz 12cm lépésálló eps aminek itt már csak hangszigetelés szerepe van, ez nem elég?

Az EPS lapot én nem biztos hogy beépíteném,ha tényleg a hang-szigetelése/elcsatolása lenne a cél.
Helyette inkább abban a vtg-ban nagy testsűrűségű kőzetgyapotot választanék.
Főleg hogy a rétegrend "megengedi" a 12cm-es vastagságot.

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég

fapaci írta:
2021.02.02., kedd 20:30
Spiky03 írta:
2021.02.02., kedd 19:32
Hamár szobaépítés. Van valami ajánlott hangszigetelt ajtó? Vagy nincs semmi értelme a sima ajtót lecserélni egy ilyenre, ha csak ez a lehetőség van a hangszigetelésre? Gondolok arra, hogy van a nappali és onnan nyílik az egyik gyerek szoba és azt szeretném, hogy este is lehessen viszonylag rendes hangerőn mozizni? Köszönöm!
A piaci kínálat nagyon gyorsan változik. Én csak a stúdióban alkalmazott nyílászárókat ismerem igazán, a lakóházakba gyártottakat nem. De általánosságban kijelenthető, hogy a zajgátlás eredményességét a leggyengébb láncszem határozza meg. Hiába van egy izmosra szigetelt válaszfalunk, ha azon egy gyenge ajtó van. Ugyanez igaz fordítva is, mert a profi zajgátló ajtó nem sokat ér egy gyenge falban. Szomorú, de hiába hozzuk fel komoly szintre a válaszfal és az ajtó gátlási paramétereit, ha a moziszoba többit falát, mennyezetét és padlóját nem szigeteljük, a hang meg fogja találni a számára járható terjedési útvonalat az épület szerkezetében.
Ez csak részben igaz.
Ha kicsit is józan paraszti eszünket is használjuk, amit én is tettem, hogy a nappali és a háló közös falátt hanggátoltam, egy falat csak, így most kényelmesen tudok mozizni. Én azt mondom, hogy nem kell a végletekben gondolkodni, kis kompromisszummal nagyságrendeket lehet javítani a komfortérzetünkön. Nekem eleinte szokatlan volt, hogy nem rúgta rám az asszony minden hangosabb jelenetnél a szoba ajtaját, hogy vegyem hallkabra mint a kezelés előtt, ennyi volt a reális célom.

Spiky03
Fórumlakó
Fórumlakó

fapaci írta:
2021.02.02., kedd 20:30
A piaci kínálat nagyon gyorsan változik. Én csak a stúdióban alkalmazott nyílászárókat ismerem igazán, a lakóházakba gyártottakat nem. De általánosságban kijelenthető, hogy a zajgátlás eredményességét a leggyengébb láncszem határozza meg. Hiába van egy izmosra szigetelt válaszfalunk, ha azon egy gyenge ajtó van. Ugyanez igaz fordítva is, mert a profi zajgátló ajtó nem sokat ér egy gyenge falban. Szomorú, de hiába hozzuk fel komoly szintre a válaszfal és az ajtó gátlási paramétereit, ha a moziszoba többit falát, mennyezetét és padlóját nem szigeteljük, a hang meg fogja találni a számára járható terjedési útvonalat az épület szerkezetében.
Köszönöm a választ.
Gondoltam, hogy valami hasonló lesz majd. :)
Akkor nem veszek majd hangszigetelt ajtót a gyerekszobákra. :)
Mert én csak ennyiben gondolkodtam.
Majd, ha nem lesznek otthon akkor filmezek normális hangerőn.
Panasonic TX-P42ST50E;
Oehlbach 108
Xbox OneS+Kinect

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Spiky03 írta:
2021.02.02., kedd 19:32
Hamár szobaépítés. Van valami ajánlott hangszigetelt ajtó? Vagy nincs semmi értelme a sima ajtót lecserélni egy ilyenre, ha csak ez a lehetőség van a hangszigetelésre? Gondolok arra, hogy van a nappali és onnan nyílik az egyik gyerek szoba és azt szeretném, hogy este is lehessen viszonylag rendes hangerőn mozizni? Köszönöm!

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”