Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Segítség,kezdő vagyok!

Roli80
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 132

Re: Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Roli80 »

-KP- írta:
2019.06.03., hétf. 18:28
Roli80 írta:
2019.06.03., hétf. 16:06

Léteztek ilyen erősítők pl. az Audia Flight One;
Ez jócskán túllóg a komplett rendszerére fordított összegnél...

Azt arra írtam, hogy létezik ilyen.

csacsumicsa
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 30

Hozzászólás Szerző: csacsumicsa »

-KP- írta:
2019.06.03., hétf. 18:28
Roli80 írta:

Valóban ha újat szeretne akkor tènyleg.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1719

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Roli80 írta:

csacsumicsa
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 30

Hozzászólás Szerző: csacsumicsa »

Házimozikérdes írta:
2019.06.01., szomb. 21:04
Fiúk! Szerintetek létezik olyan erősítő ami
két csatornán sztereo erósítő jó minőségben, ha csak azt akarkk halgatjni minőségi két hangfalon, de kiegészíthető mondjuk 5.1-re ha mozitni akarok?
Pl: a Yamaha RX-A 3040 tudja amit szeretnél lehet 2.1 vagy 2.0 üzemmódba használni. ;)

cisco
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 197

Hozzászólás Szerző: cisco »

Roli80 írta:
Házimozikérdes írta:
2019.06.02., vas. 16:47
Nagyon jó a lista, amit Aszpirin küldött, köszönöm. Ott van benne két csoport is, mi a különbség a kettő között?
Akkor olyan erősítő nem létezik, ami házimozi, több csatornás, de a zenehallgatásra a front hangfalakat sztereo erősítőként hajtja? Mindez ugye egy készülékben? Vagy mivel a házimozi meg a sztereo erősítők más elven működnek, ezért ez nem lehetséges?
Ha új hangfalakban gondolkodsz, (akárki akármit mond)akkor nem kell egyszerre megvenni mindent.
Viszont így több helyen vannak hangfalszettek kedvezményesen, vagy lehet rá kedvezményt kialkudni. :)

Roli80
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 132

Hozzászólás Szerző: Roli80 »

Házimozikérdes írta:
Nagyon jó a lista, amit Aszpirin küldött, köszönöm. Ott van benne két csoport is, mi a különbség a kettő között?
Akkor olyan erősítő nem létezik, ami házimozi, több csatornás, de a zenehallgatásra a front hangfalakat sztereo erősítőként hajtja? Mindez ugye egy készülékben? Vagy mivel a házimozi meg a sztereo erősítők más elven működnek, ezért ez nem lehetséges?
Szia!

Léteztek ilyen erősítők pl. az Audia Flight One; integrált erősítő volt, hat csatornás bemenettel(mondjuk ennek elég húzós az ára még használtan is), Micromega-nak is volt hasonló. Persze ezek mind hdmi nélkül, de legalább nem megy tönkre. Ha zenét is szeretnél jó minőségben hallgatni a Primare vagy Rotel jó alternatíva. Kezdő csomagnak az avr elég lehet. Ha új hangfalakban gondolkodsz, (akárki akármit mond)akkor nem kell egyszerre megvenni mindent. Először két front. Az a centert időlegesen ki tudja váltani. A jó hangsugárzó szépen középre pozicionálja a hangot. Utána jöhet a háttér, majd a center és a szub.

Quetz
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 741

Hozzászólás Szerző: Quetz »

cisco írta:
2019.06.03., hétf. 14:28
Sztereó zene: Sok avr tud pure direct/direct/stb módot, amikor minden egyéb áramkört lekapcsol, így kb egy sztereó erősítő módba vált. Minősége nem lesz olyan, de bőven kellemes, ha a zene a lényeg és nem a 20 dal - 10-12 kiritikus másodpercének a végtelen ismételgetése. Hogyan is lehetne ugyanolyan, amikor egy avr jóval több mint egy sztereó erősítő.
Én annyit hozzátennék, hogy egy átlagos, akusztikai szempontból kaotikus állapotú szobában egy AVR a szobakorrekciós szoftverével felvértezve hozhat jobb hangot mint egy puritán sztereó erősítő. Ahogy a 2.1 felállás is egy újabb eszköz arra, hogy a mélyeket optimalizálva javítsunk a hangminőségen.
Ez a két oldal, a sztereó puritánok és az AV Machiavellik (a cél szentesíti az eszközt) között mindig is egy feloldhatatlan ellentét fog állni, minden építkezőnek el kell döntenie, melyik irányzat a kedves számára.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

cisco
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 197

Hozzászólás Szerző: cisco »

Érdekes olvasmány nekem az itteni tanácsok és személyes harcokat olvasni.

Én is közel 20 éve kezdtem el építeni a házimozimat, amit folyamatosan fejlesztek, de mostani állapotában sem biztos, hogy sok ember itt azt rendes mozinak hívná.

Szerintem az hogy ma veszel valamit és azt 15 évig használod el kell felejteni, mert nem fogod. Talán egyes részeit igen, de leginkább semmit.

- Ami technikát tud, azt 15 év alatt háromszor elavul, már csak a hdmi szabványok miatt.
- A hangfalak a membrán elhasználódása miatt szintén elfárad addigra. Nem is a használati intenzitás, hanem az idő vas foga miatt.
- Az pedig hogy valamit ugyanúgy élvezz 15 évig csak akkor működik, ha a boltból kijöve nem nyitsz meg egy fórumot, nem hallgatsz meg más rendszereket stb. Különben jöbb az ez jobb, az másabb, de jó lenne ha...

Sokan szeretnek eszközöket vásárolni, nekem elég nagy nyűg, mert én nehezen választok, mert a pénz és a kínálat ritkán teszi lehetővé hogy az ember "jót" válasszon. Én leginkább használom az eszközöket, mert arra valók, hogy tartalmat fogyasszak rajtuk.

Ettől függetlenül van az a pont, amikor el kell adni ami van, mert mindig van egy pont, amikor még jobban ki lehet szállni belőlük, mert a következő lépésnél már értéktelen, így érdemes addig használni, míg tönkre nem megy.

Sztereó zene: Sok avr tud pure direct/direct/stb módot, amikor minden egyéb áramkört lekapcsol, így kb egy sztereó erősítő módba vált. Minősége nem lesz olyan, de bőven kellemes, ha a zene a lényeg és nem a 20 dal - 10-12 kiritikus másodpercének a végtelen ismételgetése. Hogyan is lehetne ugyanolyan, amikor egy avr jóval több mint egy sztereó erősítő.

Nyugodtan vehetsz használtan dolgokat, de érdemes megnézni mit, én leginkább garis eszközökre mennék rá, mert ott kicsi a kockázat, mert egy avr minden funkcióját nem tudod kipróbálni, összes bemenet, kimenet, hangfal, dekóder stb. Így viszont kockázatmentes mert ha vmi baja van akkor lehet gariztatni.

Hangfalnál is szempont hogy gyártják e még mert ha veszel használtan egy front párt, de a center meg a háttér már nincs, akkor azt meg lehet venni a boltban, mert ez a lehet kifogni, olyan hogy én 3 éve nézek egy konkrét subot, de azóta sem volt, ahogy hangfalakból sem láttam még kb eladót az elmúlt 5 évben, pedig egy gyártásban lévő hangfal (polk audio). Egyedül egy hátteret láttam használtan, amit meg is vettem, bár sérült volt a külseje, de jó árban volt.

Menj el kereskedőhöz, érdeklődj körbe, de akárki akármit mond, minden kereskedő el akar majd neked adni valamit, amiről úgy gondolja, hogy eladható számodra. Ezzel semmi baj nincs, csak ne ringassuk magunkat más hitbe, hogy esetleg igaz barátra lelsz, amikor egy üzletbe besétálsz ismeretlenül. :)

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1437

Hozzászólás Szerző: Hiccusz »

Fish írta:
2019.06.02., vas. 21:05
... és a Dreamcinema..
Jelenleg sajnos semmit sem tudok mutatni, mert átépítés alatt a Dreamcinema, de ha felhív az úriember, szívesen elbeszélgetek vele, én hogy csinálnám(06 telekom 5906564).

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 449

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

Fish írta:
2019.06.02., vas. 18:13
Attol ,hogy valakinek sok penze van,es ferrarit vesz,attol meg nem lesz senna kepessegu sofor!
Off
Senna vagyálma volt hogy a Fetrarinál versenyezhessen (legalább egy ideig).

On

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2206

Hozzászólás Szerző: Fish »

Érdmes elmenni Ákosékhoz : Streamaudio

Sztem fognak tudni segíteni rajtad és lesz lehetőséged meghallgatni olyat, amit szívesen haza is viszel! Azért ajánlom őket,m ert 100% ig öszínte emberek és nem a haszonszerzés lebeg a szemük előtt, ergo nem fognak átcseszni valami vodoo cuccal,ami csak náluk szól úgy,aztán otthon meg sírva fakadsz! Ha nem is veszel végül semmit, egy nagy tapasztalat szerzésre is kiváló lehet! Bátran keresd őket,sztem nem fogsz csalódni!

Tudnék még neked ajánlani, legalább 2 helyet is ,de azért nem teszem mert az ár amit megszabtál az nem az ő színtjük ,vagy is annyiért nem fognak neked tudni adni komplett megoldást.. egyszerűen olyan brand-ekkel foglalkoznak amiből nincs olyan olcsó ,hogy megoldást találjanak számodra!

Persze azért tehetsz próbát ,de félek nem jársz majd sikerrel: azért ide írom mind kettőt: házimozi studio és a Dreamcinema..
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

Házimozikérdes
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Házimozikérdes »

Őszintén szólva, mikor házimozi szettet mentem keresni, eszembe sem jutott a zene. Viszont amikor meghallottam egy olyan hangfalon a "zenét" megszólalni, ami arra méltó, minden célom dugába dőlt. Ez egy más világ volt. Innentől kezdve a 10 % zene és 90 % házimozi arány (amit mindenki kérdez) felborulni látszott. Ezért keresem azt az öszvér megoldást, ahol kisebb kompromisszummal csak csekély csorbát szenved mindkét szegmens. Ha kell lassan építem fel, ha kell használtan veszek mindent. Viszont, ami biztos, az a tapasztalat hiánya. Van a fülemben egy 1,5 M Ft-os Sonus Faber hangaja, van a fülemben egy 1,1 M Ft-os Elac hangja, meg egy pár 5.0, 5.1 Jamo, Klipsch, Monitor Audio hangok, amik mozin jók voltak,de zenén csak a MA (3-400 ezres) ért valamilyen szinten az előbbikben említett hangsugárzók nyomába. Szóval jelenleg egy 15 éves 5.1 LG szettel mozizok a nappalimban egy 55 "-os Tv-én, amit nem tudok még fél hangerőnem sem hallgatni (a gyerek miatt, meg mert elég is ez) viszont a 82 "-os TV-t (úton van) szeretném hangban is tovább fejleszteni a mostaninál (nem lesz nehéz). Plusz a zene. Viszont a minőséget, (kinézetet) nagyra becsülöm, nem szeretnék ugrálni, fél év múlva cserélgetni, eladni. Egyszer akarom megvenni azt a rendszert, amit kb 15 évig szívesen hallgatok, mindkét szegmensben. Ha kell lassan felépítve a tanácsotokra támaszkodva, ha van megoldás rá egyszerre megvéve az ár érték arányokat figyelembe véve.
Köszönöm

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6369

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Házimozikérdes írta:
A kérdésfelvetésnek szerintem ilyen módosn nincs értelme.
Ha az AVR-t úgy állítod be (a sztereó hangforrásokra nem állítasz be felkeverést), akkor a front hangfalakat úgy fogja használni, mint egy sztereó erősítő...

A különbség az, hogy a sztereó erősítőket direkt zenehallgatásra találták ki, és ezért kevesebbet "tudnak", de azt zeneiség szempontjából az esetek többségében sokkal jobb minőségben, mint az AVR-ek.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6369

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Házimozikérdes írta:
Az elsőben az integrált erősítők vannak, a másodikban csak előerősítők (azokhoz még végfokot is kell illeszteni).
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 265

Hozzászólás Szerző: scaurus »

Ez már kissé(?) OFF itt:
Hiccusz írta:
2019.06.02., vas. 18:30
...
Nagyon érdekes megállapítás, s abszolút igaz! A dolog pikantériája és iróniája, hogy az elsőnek is (elméletben) ugyanaz a célja, ami a másodiknak, csak épp sosem jut el odáig, hogy élvezettel hallgasson zenét vagy nézzen meg egy filmet.

Szerintem nem is biztos, hogy valójában akar.
És ez nem is baj, mindenki töltse az idejét, amivel akarja.
Pl. van olyan ismerősőm, aki az utazásban magát az odautat élvezi sokkal inkább mint a célbaérést és a célállomáson való időtöltést.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1437

Hozzászólás Szerző: Hiccusz »

scaurus írta:
2019.06.02., vas. 17:37
Az más kérdés, hogy ezen a fórumon magam is tapasztaltam és sokszor olvastam mástól is, hogy a hobbinak is két irányzata van, a "kütyüzős", aki a platoni értelemben vett (soha el nem érhető) tökéletességet keresi, a csereberét, próbálgatást, folyamatos fejlesztést élvezi, és van a "filmnézős/zenehallgatós", aki ha megtalálja a VALÓDI igényeit kielégítő rendszert, akkor utána már csak élvezi.
Nagyon érdekes megállapítás, s abszolút igaz! A dolog pikantériája és iróniája, hogy az elsőnek is (elméletben) ugyanaz a célja, ami a másodiknak, csak épp sosem jut el odáig, hogy élvezettel hallgasson zenét vagy nézzen meg egy filmet.

Fish
V.I.P.
V.I.P.

A lenyeg ,hogy szeress zenet hallgatni vagy filmet nezni,lenyegtelen,hogy ki milyen eszkozoket birtokol,vagy,hogy mennyi penzt olt bele,nem ez hatarozza meg azt,hogy valaki kezdo vagy hozzaerto...kis penzbol is lehet egesz turheto hangzast elerni,sot sokkal becsulendobb ,ha valaki sajat eszkozt epit,vagy sajat maga oldja meg az akisztikai problemakat.. Attol ,hogy valakinek sok penze van,es ferrarit vesz,attol meg nem lesz senna kepessegu sofor!
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 265

Hozzászólás Szerző: scaurus »

Házimozikérdes írta:
...
Nem tudom.

Én még csak kezdőnek sem mondhatom magam (audiofilnek végképp nem), az aláírásomban lévő konfig az én igényeimet kielégíti (nyilván, a hozzáértők közül ezt sokan zajkeltő hulladéknak tartják, de c'est la vie).

Jómagam néha zenét hallgatok, időnként filmet nézek, de nekem nemhogy atmos-ra, még 5.1-re sincs valós igényem (nem, nem savanyú a szőlő, jártam atmos bemutatón, hallgattam olyan hifit, ahol a kábelezés is milliós tétel volt, marha jól néztek ki és szóltak, de nem csípett belém a "hifibogár" ).

Én (is) olyanban gondolkodtam, hogy egy rendszer kéne házimozira is és zenére is azzal, hogy nekem egy 2.1 rendszer bőven elég.
Egy ilyenbe belefutottam: Arcam SR250 sztereó házimozi erősítő.
https://www.arcam.co.uk/products,FMJ,Stereo-AV-Receiver,sr250.htm
Ez meghajt 2.1 rendszert.
Ilyeneket írnak róla: "A hifi és a házimozi világ között évtizedek óta szakadék tátong. Az SR250 áthidalja a két kategóriát, és ami fontosabb, a hifi hang feláldozása nélkül."
Csak, egy baja van (nekem az, és az általad írtak szerint neked is): az ára.
Legalábbis az itthoni bolti ára önmagában meghaladja az egész beruházásra szánt keretedet (plusz nem 5.1, hanem "csak" 2.1).

Félreértés ne essék, ÉRTEM, hogy 5.1-ben gondolkodsz, ÉRTEM, hogy az egészre kevesebbet szántál, NINCS közöm az Arcam céghez, sem audio/video kiskereskedelemhez, SŐT a fenti "kütyüt" mégcsak nem is láttam/hallottam/próbáltam.
Csak mint a hobbiba éppencsak belepillantó, megosztani kívántam csekélyke tapasztalataimat, hogy eddig én (is) arra jutottam, hogy a házimozi és az audiofil zenehallgatás két külön műfaj, ugyanazon eszközzel valamelyik (vagy épp mindkettő) kompromisszumos lesz.

Az más kérdés, hogy ezen a fórumon magam is tapasztaltam és sokszor olvastam mástól is, hogy a hobbinak is két irányzata van, a "kütyüzős", aki a platoni értelemben vett (soha el nem érhető) tökéletességet keresi, a csereberét, próbálgatást, folyamatos fejlesztést élvezi, és van a "filmnézős/zenehallgatós", aki ha megtalálja a VALÓDI igényeit kielégítő rendszert, akkor utána már csak élvezi.
A két irányzat között kár vitát, feszültséget kelteni, egyik sem "magasabb rendű" a másiknál, hanem egyszerűen másról szól, így összehasonlítani sincs értelme.

Bocs, hogy hosszú és egy kissé OFF voltam.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

Házimozikérdes
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Házimozikérdes »

Fish
V.I.P.
V.I.P.

Nyugodjal le,mert attol lenyugszol! :D

R.G.
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 296

Hozzászólás Szerző: R.G. »

Akkor mindenki nyugodjon le a p....! 31_1_21.gif
Folytassuk a valódi érveket, tapasztalatokat és maradjunk a lényegnél, hogy kezdő a kérdező, és segítséget kért. Nem hiszem, hogy egymás kioktatása az lenne. Mindenki érveljen és majd leszűri amire neki szüksége van
Lexicon MC-10, Emotiva XPA-2, XPA-3, B1, Arendal 1723 THX, 1723S THX, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Furukawa, Vention,

Fish
V.I.P.
V.I.P.

thxfan írta:
2019.06.02., vas. 09:34
Te pl. miért sétáltál be új Reveleket venni, abból az árból vehettél volna még jobbat a használt piacról ;).
Mert használtan eu ban sem felelhető és mert kishazánkban pláne nem, és no meg jóbarátom a forgalmazó és no meg tudtam mit akarok, ő nem tudja még.. de feleslges engem összehasonlítani egy olyan emberkével aki mot kezd ebbe bepillantást nyerni, evvel nem fényezni akarom magamt de én már 25 éve nyomom ezt az ipart :D ,és tudom merre akarok haladni ,vagy legalább is van elképzelésem róla.. persze ettől nem, tartom magamat jobbnak ,vagy felsőbbrendűnek vagy bármi másnak amitől nagyképűnek tűnnék! Csak mielött jönnek a kedves megjegyzések!.. :D

irishcream
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1202

Hozzászólás Szerző: irishcream »

..........erősen kétlem, hogy ez a topik alkalmas lenne , arra hogy egy kezdő házimozi építő használható tanácsot kapjon a kérdéseire.....honnan tudná kiválogatni az értelemes, a farokméregető, az én vagyok az isten, mindent tudok, stb típusú hozzászólásokból azt amire szüksége van ? :smile51:

thxfan
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1205

Hozzászólás Szerző: thxfan »

nemtomm írta:
2019.06.01., szomb. 20:34
Bocsánat de te vettél a rendszeredbe valamit is újonnan ? Az a 703-as nagyon is jó vétel ennyiért és szokott hozzá lenni használban center és sorround is csak keresgetni kell. Egy jó régi felsőkategóriás avr ( arcam nad stb) és egy jó sub kezdésnek sztem teljesen jó az atmos-t inkább későbbre halasztanám amennyiben tetszik . Viszont nagyságrenddel jobb hangot kapna mintha bemenne egy szaküzletbe és venne valami belépő cuccot ennyi zsetonért. ... :D :D
Nem úgy volt, hogy nem tárgyalunk egymással? gondolkodik.gif

Ami most van, azt szinte mindet újonnan vettem: a jelenlegi teljes hangfalszett, a beépíthető hangfal, sub, végfokok, vászon, kábelek, elosztó, ahogy a korábbi hangfalszettek és AVR-ek. Proji használt, de inkább vettem volna abból is újat, még ha alacsonyabb kategóriás is és nem kellene rettegnem, hogy mikor adja meg magát. A mostani AVR-em használt, de 2015-ös modell, de lassan az is cserélődik újra remélem.
A régi felsőkategóriás AVR, amit az ilyen csakahájendajó tanácsok miatt vettem, a megvásárlásától 1 évig tudtam használni, azóta szobadísz, egyfokú létra, alátét stb., közel 400e Ft kidobott pénz az ablakon ;).

Akkor én is bocsánat edzőbá, de a torzítás nélküli 20 Hz-es öngólodra feltett kérdésre fog választ kapni Quetz fórumtárs? :D
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 799

Hozzászólás Szerző: phyton71 »

phyton71 írta:
2019.06.02., vas. 09:32
ZolaBA írta:
2019.06.02., vas. 05:02
ZolaBA írta:
2019.06.01., szomb. 22:28
Az AVR-nek az jó, hogy hajtja a front csatornát és nincs rajta ellenállás (hangsugárzó)?
Rájöttem közben, hogy hibás kérdést tettem fel ;)
Nem igaz, hogy "nincs rajta ellenállás" - mert az a rövidzárlat lenne és tényleg okot adna aggodalomra. Így viszont, hogy nincs bekötve, az ellenállás kvázi végtelen - ami sokkal megnyugtatóbb helyzet :D
Néhány évig AVR-rel hajtottam végfokokat, problémám még nem volt belőle, vagyis az AVR-nek.
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”