Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Segítség,kezdő vagyok!

thxfan
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1205

Re: Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: thxfan »

Fish írta:
2019.06.01., szomb. 17:26
Az a vacak 10x jobb bármelyik belépő fosnál amit most lehet kapni.. már bocs.. de persze vegyen valami leárazott új fost és szenvedjen vele majd eladhatja fél áron buktával 1év múlva és újra vehet ugyanennyiért megint valami vackot.. és sosem lesz normális szetje.. ez vacak bowers ,3 év múlva is ennyi fog érni vagy többet.. és mocsok jó hangja van.. de persze lehet te jobban tudod..
Azt írtam, hogy kétségtelenül jó, de régi, egy időzített bomba, kár ezt szépíteni.
Az meg, hogy egy 2 millás rendszer, amit most 1 milláért hazavihet, még ha kifutó is egy belépő fos, még normálisnak sem nevezhető, ne már..., mitől számít itt valaminek egy rendszer, 5-10M Ft? Egy bögreszett, vagy valami 100-150e Ft-os szett, na az a belépő...
Ha tetszik neki, akkor miért is kellene eladni 1 év múlva? Az hogy itt szinte törvényszerűen kötelező cserélni a cuccokat, nem jelenti azt, hogy más, ebbe a hobbiba most beleugró "újonc" is hasonló fejlövéssel éljen és ne tudja élvezni a rendszerét évekig.
Te pl. miért sétáltál be új Reveleket venni, abból az árból vehettél volna még jobbat a használt piacról ;).
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 799

Hozzászólás Szerző: phyton71 »

ZolaBA írta:
2019.06.02., vas. 05:02
ZolaBA írta:
2019.06.01., szomb. 22:28
Az AVR-nek az jó, hogy hajtja a front csatornát és nincs rajta ellenállás (hangsugárzó)?
Rájöttem közben, hogy hibás kérdést tettem fel ;)
Nem igaz, hogy "nincs rajta ellenállás" - mert az a rövidzárlat lenne és tényleg okot adna aggodalomra. Így viszont, hogy nincs bekötve, az ellenállás kvázi végtelen - ami sokkal megnyugtatóbb helyzet :D
Néhány évig AVR-rel hajtottam végfokokat,problémám még nem volt belőle,vagyis az AVR-nek.
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1754

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

ZolaBA írta:
Az AVR-nek az jó, hogy hajtja a front csatornát és nincs rajta ellenállás (hangsugárzó)?
Rájöttem közben, hogy hibás kérdést tettem fel ;)
Nem igaz, hogy "nincs rajta ellenállás" - mert az a rövidzárlat lenne és tényleg okot adna aggodalomra. Így viszont, hogy nincs bekötve, az ellenállás kvázi végtelen - ami sokkal megnyugtatóbb helyzet :D
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6370

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

ZolaBA írta:
Aszpirin írta:
2019.06.01., szomb. 21:38
[Bármely sztereó erősítő, amely rendelkezik “HT bypass” bemenetekkel, kiegészíthető pl. egy AVR-rel 5.1-es-re. Ehhez az kell, hogy az AVR-nek legyen(ek) pre-out kimenetei. A Az AVR FL és FR pre-out kimeneteit kötöd a sztereó erősítő HT bypass bemeneteire, az AVR front hangszórókimeneteire nem kötsz semmit,
bocs, naiv kérdés, csak lusta vagyok utána olvasni :) Az AVR-nek az jó, hogy hajtja a front csatornát és nincs rajta ellenállás (hangsugárzó)?
Nem tudom, de szerintem nem igazán hajt az semmit a fronton ha nincs terhelés (hangsugárzó) rajta, az egész HT bypass dolgot pedig tényleg pont erre találták ki, szóval arra tippelek, hogy nem árt az AVR-nek. A nyakamat azért nem teszem rá.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1754

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

Aszpirin írta:
2019.06.01., szomb. 21:38
[Bármely sztereó erősítő, amely rendelkezik “HT bypass” bemenetekkel, kiegészíthető pl. egy AVR-rel 5.1-es-re. Ehhez az kell, hogy az AVR-nek legyen(ek) pre-out kimenetei. A Az AVR FL és FR pre-out kimeneteit kötöd a sztereó erősítő HT bypass bemeneteire, az AVR front hangszórókimeneteire nem kötsz semmit,
bocs, naiv kérdés, csak lusta vagyok utána olvasni :) Az AVR-nek az jó, hogy hajtja a front csatornát és nincs rajta ellenállás (hangsugárzó)?
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6370

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Házimozikérdes írta:
2019.06.01., szomb. 21:04
Fiúk! Szerintetek létezik olyan erősítő ami
két csatornán sztereo erósítő jó minőségben, ha csak azt akarkk halgatjni minőségi két hangfalon, de kiegészíthető mondjuk 5.1-re ha mozitni akarok?
Bármely sztereó erősítő, amely rendelkezik “HT bypass” bemenetekkel, kiegészíthető pl. egy AVR-rel 5.1-es-re. Ehhez az kell, hogy az AVR-nek legyen(ek) pre-out kimenetei. A Az AVR FL és FR pre-out kimeneteit kötöd a sztereó erősítő HT bypass bemeneteire, az AVR front hangszórókimeneteire nem kötsz semmit, a szatelliteket és a centert viszont az AVR-re kötöd. A frontok pedig mennek a sztereó erősítőre. Az AVR-en kell majd vacakolni kicsit a csatornánkénti hangerő helyes beállításával.

Utána, ha zenét hallgatsz, a sztereó erősítőn állítod a hangerőt, ha pedig mozizol, az AVR-en.

Kényelmi szempontból jól jöhet egy több készüléket egyszerre kezelni tudó univ. távirányító, mint pl. a Logitech Harmony One és társai. Azt megfelelően felprogramozva (ez nem nagy ügy), az egész kezelése gyerekjáték lehet, mert a táv tudni fogja, mikor melyik készüléknek küldje a hangerőszabályozáshoz a parancsokat.

itt van egy 2017-es lista a HT bypass funkcióval rendelkező sztereó erősítőkről:
http://www.audiophile.no/en/articles-te ... ssor-input
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

Házimozikérdes
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Házimozikérdes »

Fiúk! Szerintetek létezik olyan erősítő ami
két csatornán sztereo erósítő jó minőségben, ha csak azt akarkk halgatjni minőségi két hangfalon, de kiegészíthető mondjuk 5.1-re ha mozitni akarok?

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 976

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

thxfan írta:
2019.06.01., szomb. 15:54
Van egy egészen normális kerete a fórumtársnak egy hangfalszettet+AVR-t összerakni, ha jól alkudozik a kereskedőkkel egész jó rendszert lehet összepakolni, nem értem miért kell ezeket a régi "vackokat" ajánlani gondolkodik.gif. Az a B&W kétségtelenül jó hangfal, de 15 éves is lehet, mert ahogy néztem 2004-ben jelent meg, mennyi nyűgbe bele lehet szaladni ezekkel a régi Bowersekkel pl. hangszóró peremezés, magas kiszáradás stb., arról nem is beszélve, hogy ha megkímélt állapotúakat keresgél talán pár év alatt össze is lehet szedni az 5.0-át, ki bírná az itteniek közül ki, hogy ne mozizzon pl. 1-5, 2 évig :D?

Bocsánat de te vettél a rendszeredbe valamit is újonnan ? Az a 703-as nagyon is jó vétel ennyiért és szokott hozzá lenni használban center és sorround is csak keresgetni kell. Egy jó régi felsőkategóriás avr ( arcam nad stb) és egy jó sub kezdésnek sztem teljesen jó az atmos-t inkább későbbre halasztanám amennyiben tetszik . Viszont nagyságrenddel jobb hangot kapna mintha bemenne egy szaküzletbe és venne valami belépő cuccot ennyi zsetonért. ... :D :D
"Az igazi barát szemből támad."

Házimozikérdes

Köszönöm a hozzászólásokat. Látom, hogy nagyon segítőkészek vagytok és ezért hálás vagyok. Mindenki véleményét nagyra értékelem, hiszen mindenki a sajat tapasztalatából indul ki és a legjobbat akarja, ez a legfontosabb. Nem feltétlenül akarok régi cuccokat, de nem zárkózom el tőlük, mivel a keret bekorlátoz. Az elac 249 is régebbi cucc, az triangle antal esprit 30 th is 2011-es, nagyon jónak mondják. Witao-nak van egy jó tesztje róla, persze nem a jubileumi triangle-ról, de az is nagyon jó. Jónak tűnik a monitor audio silver 500+ 350, 5.0 rendszere is, amit itt árulnak. Szóva tényleg köszönöm a segítségeteket, sokat tanulok már a hozzászólásaitokból is. leborulok.gif leborulok.gif

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2206

Hozzászólás Szerző: Fish »

Az a vacak 10x jobb bármelyik belépő fosnál amit most lehet kapni.. már bocs.. de persze vegyen valami leárazott új fost és szenvedjen vele majd eladhatja fél áron buktával 1év múlva és újra vehet ugyanennyiért megint valami vackot.. és sosem lesz normális szetje.. ez vacak bowers ,3 év múlva is ennyi fog érni vagy többet.. és mocsok jó hangja van.. de persze lehet te jobban tudod..
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

thxfan
Beköltözött
Beköltözött

Van egy egészen normális kerete a fórumtársnak egy hangfalszettet+AVR-t összerakni, ha jól alkudozik a kereskedőkkel egész jó rendszert lehet összepakolni, nem értem miért kell ezeket a régi "vackokat" ajánlani gondolkodik.gif. Az a B&W kétségtelenül jó hangfal, de 15 éves is lehet, mert ahogy néztem 2004-ben jelent meg, mennyi nyűgbe bele lehet szaladni ezekkel a régi Bowersekkel pl. hangszóró peremezés, magas kiszáradás stb., arról nem is beszélve, hogy ha megkímélt állapotúakat keresgél talán pár év alatt össze is lehet szedni az 5.0-át, ki bírná az itteniek közül ki, hogy ne mozizzon pl. 1-5, 2 évig :D?
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000

Fish
V.I.P.
V.I.P.

A 703 egy igen jó doboz..abból egy 5.0 és egy jó sub igazi csemge lehetne,egy tistességes avr-el.. Anthem, Arcam, Rotel,Nad stb..
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1492

Hozzászólás Szerző: Cutler »

Házimozikérdes írta:
2019.05.31., pén. 12:21
Klipsch r 620 f volt. Viszont valóban nagy kompromisszum lenne a nappaimban a narancssárga hangszórós klipsch, igy szerintem azt el kell engednem.
Bölcs döntés, mégha a kinézet miatt döntöttél is így. ;peace;

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 449

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

Házimozikérdes írta:
2019.05.31., pén. 14:50
Igazad van Red75, meg kell hallgatni. A zenén a monitor volt a jobb de mozin a klipsch. Jó lenne olyat találni ami mindkettőn jó, legfeljebb két erősítő kell hozzá. B& W-t árulnak itt egy 703-ast. Hallott már valaki olyat? Vagy maradni kellene a szetteknél mert különben nehéz összehozni egy egységes rendszert?
Van egy öreg 802-es is.

Házimozikérdes

Igazad van Red75, meg kell hallgatni. A zenén a monitor volt a jobb de mozin a klipsch. Jó lenne olyat találni ami mindkettőn jó, legfeljebb két erősítő kell hozzá. B& W-t árulnak itt egy 703-ast. Hallott már valaki olyat? Vagy maradni kellene a szetteknél mert különben nehéz összehozni egy egységes rendszert?

Red75
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 839

Hozzászólás Szerző: Red75 »

Házimozikérdes írta:
2019.05.31., pén. 12:21
Klipsch r 620 f volt.
Ha jól látom, kb. 1.5x az árkülönbség a Kilpsch és a MA között. Te az előbbit hallottad jobbnak. Na, ezért kell meghallgatni mindenképp a kiszemeltet. :rolleyes:
Mozi: Vászon 110", Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000

Fish
V.I.P.
V.I.P.

pedig azért a klipsch -ből is vannak sikeresebb példányok.. pláne a régebbiek.. minden gyártónak vannak kevésbé sikerült, vagy alacsonyabb kategóriás példányai és vannak ,igazán nagyrabecsült jól sikerültek.. persze álltalában pénztárcafüggő, de pld. érdekes,hogy senki sem ajánlott neki bowers, vagy focal-t, ezek sokkal jobbak pláne az alacsonyabb kategóriában.. egy régebbi chorus, vagy bowers szett is igazán jó mozit tud előadni és zenénélni is jó velük és agyon sem kell hajtani őket..

pld. nekem volt bowers 683-am a hozzá való centerrel és háttérrel, és baromi jó volt egy normálisabb avr-el.. ez bőven meglenne 1misiből és még minőséginek is lehetne mondani.. persze használtan, de inkább egy ilyen mint egy új alacsony szériás klipsch... persze izlés és fűl kérdése, kinek mi jön be..

Házimozikérdes

Klipsch r 620 f volt. Viszont valóban nagy kompromisszum lenne a nappaimban a narancssárga hangszórós klipsch, igy szerintem azt el kell engednem.

Emotiva
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 62

Hozzászólás Szerző: Emotiva »

. Az olyan lenne, mint amikor a ww bogárba bekerül a V12 biturbo :D
[/quote]

Wolks Wagen mi? 31_1_21.gif

R.G.
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 296

Hozzászólás Szerző: R.G. »

megkerestem gyorsan
itt elolvashatod az "én" véleményemet ezekről
viewtopic.php?f=104&p=2338476#p2338476
Lexicon MC-10, Emotiva XPA-2, XPA-3, B1, Arendal 1723 THX, 1723S THX, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Furukawa, Vention,

R.G.
Törzsvendég
Törzsvendég

Quetz írta:
2019.05.31., pén. 10:26
Red75 írta:
2019.05.31., pén. 09:50
Házimozikérdes írta:
2019.05.29., szer. 20:30
Vagy egy Yamaha avr x 685. A yamahát halottam élőben, szépen szólt egy klipsch 5.1-gyel és kicsit gyengébben egy monitor audio bronz 6-tal.
Melyik volt ez a Klipsch 5.1?
Már nem is tudom, melyiket hallgattam a HM kiállításon pár évvel ezelőtt Szepiéknél. Akkor az mozin nekem eléggé tetszett, annak ellenére, hogy sokan már akkor is lehúzták. Én együtt tudnék élni velük. :D
Ha már klipsch és 1milla fölötti összeg, Akkor inkább JBL mozis hangfalak vagy hasonló pro audio cucc, egy diszkrét előtétfalba rejtve. Az olyan lenne, mint amikor a ww bogárba bekerül a V12 biturbo :D
Szerintem kicsit kezdünk elszállni a keret összegétől :D
Lexicon MC-10, Emotiva XPA-2, XPA-3, B1, Arendal 1723 THX, 1723S THX, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Furukawa, Vention,

R.G.
Törzsvendég
Törzsvendég

thxfan írta:
2019.05.31., pén. 07:37
Házimozikérdes írta:
A yamahát halottam élőben, szépen szólt egy klipsch 5.1-gyel és kicsit gyengébben egy monitor audio bronz 6-tal. Az elac 249-et egy cambridge audio sztereo erősítőn hallgattam meg, hát az volt a csúcs.
A Klipsch ellenes fórumtársaknak emlékeztetőül, leírta korábban, hogy hallotta és tetszett neki. Ebben az árkategóriában bármelyiket is választja, valamilyen szinten kompromisszumos lesz.

Azt nem tudtuk még meg, hogy kb. milyen lenne a mozi-zene aránya, mert attól is függ, hogy milyen hangfalszett ajánlott inkább. Milyen zenéket hallgat a rendszeren, mert az sem mindegy.

Ha tetszett az Elac jet magas hangja, akkor érdemes hasonló magassal szerelt, de olcsóbb hangfalakat is nézned pl.:
https://homemovie.hu/termek/emotiva-air ... gfalszett/
https://www.xtzsound.eu/product/95-series
Én pont a Klipsch-t cseréltem le az Emotivara, mind a kettővel van tapasztalatom :)
A Klipsch erősen műfaj függő, míg az Emotiva ezeket jobban tolerálja
Ha zeneileg fontos a középhang, akkor e kettő közül az Emotiva többet tud mindenben

Quetz
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 741

Hozzászólás Szerző: Quetz »

Red75 írta:
2019.05.31., pén. 09:50
Házimozikérdes írta:
Vagy egy Yamaha avr x 685. A yamahát halottam élőben, szépen szólt egy klipsch 5.1-gyel és kicsit gyengébben egy monitor audio bronz 6-tal.
Már nem is tudom, melyiket hallgattam a HM kiállításon pár évvel ezelőtt Szepiéknél. Akkor az mozin nekem eléggé tetszett, annak ellenére, hogy sokan már akkor is lehúzták. Én együtt tudnék élni velük. :D
Ha már klipsch és 1milla fölötti összeg, Akkor inkább JBL mozis hangfalak vagy hasonló pro audio cucc, egy diszkrét előtétfalba rejtve. Az olyan lenne, mint amikor a ww bogárba bekerül a V12 biturbo :D
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

Red75
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 839

Hozzászólás Szerző: Red75 »

Házimozikérdes írta:
Mozi: Vászon 110", Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000

thxfan
Beköltözött
Beköltözött

Házimozikérdes írta:
A yamahát halottam élőben, szépen szólt egy klipsch 5.1-gyel és kicsit gyengébben egy monitor audio bronz 6-tal. Az elac 249-et egy cambridge audio sztereo erősítőn hallgattam meg, hát az volt a csúcs.
A Klipsch ellenes fórumtársaknak emlékeztetőül, leírta korábban, hogy hallotta és tetszett neki. Ebben az árkategóriában bármelyiket is választja, valamilyen szinten kompromisszumos lesz.

Azt nem tudtuk még meg, hogy kb. milyen lenne a mozi-zene aránya, mert attól is függ, hogy milyen hangfalszett ajánlott inkább. Milyen zenéket hallgat a rendszeren, mert az sem mindegy.

Ha tetszett az Elac jet magas hangja, akkor érdemes hasonló magassal szerelt, de olcsóbb hangfalakat is nézned pl.:
https://homemovie.hu/termek/emotiva-air ... gfalszett/
https://www.xtzsound.eu/product/95-series
10.1 Auro3D

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”