Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Mindent a házimozi projektorokról és vásznakról, A-Z-ig

szepi0808
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 2108

Hozzászólás Szerző: szepi0808 »

A nehézséget az adta talán, hogy a billentés nehezen szabályozható/fixálható?
Pontosan.
Epson EH-TW9300
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000

Szepi házimozi: viewforum.php?f=46

nemduma
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 26

Hozzászólás Szerző: nemduma »

Az egyik barátomnál szereltem fel ilyet. Masszív, de nehéz beállítani a képet vele.
A nehézséget az adta talán, hogy a billentés nehezen szabályozható/fixálható?

szepi0808
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 2108

Hozzászólás Szerző: szepi0808 »

Sziasztok! Tudtok ajánlani plafonra szerelhető konzolt, ami kedvező árú és megbízható, könnyen szerelhető, beállítható?. Kb 20-30 centis benyulása legyen. Projektor súlya kb 9 Kg (Epson TW7200).
Ezzel kapcsolatban esetleg van tapasztalat?
http://www.hamabolt.hu/termek/10169/ham ... 22cm_feher
Köszi!

Az egyik barátomnál szereltem fel ilyet. Masszív, de nehéz beállítani a képet vele.
Epson EH-TW9300
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000

Szepi házimozi: viewforum.php?f=46

nemduma
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 26

Hozzászólás Szerző: nemduma »

Sziasztok! Tudtok ajánlani plafonra szerelhető konzolt, ami kedvező árú és megbízható, könnyen szerelhető, beállítható?. Kb 20-30 centis benyulása legyen. Projektor súlya kb 9 Kg (Epson TW7200).
Ezzel kapcsolatban esetleg van tapasztalat?
http://www.hamabolt.hu/termek/10169/ham ... 22cm_feher
Köszi!

gyulaipal
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 807

Hozzászólás Szerző: gyulaipal »

1: Lehet, hogy nem túl pontos a megnevezése. Nyilván marketing, mivel a képjavító jelző sokkal frappánsabb, mint pl. a képmanipuláló, vagy tudom is én kép fényesség-hisztogramját széthúzó berendezés.

2: Sokan használják a loudness gombot is, nem tudom miért gond az, ha kedveli valaki a kapott képet-hangot. Még akkor sem, ha nem így álmodta meg a rendező-hangmérnök.
Hiszen a Michelin-csillagos étteremben is elsózhatod magadnak a levest anélkül, hogy rád támadna a séf egy húsvágóbárddal.
Szóval ebben nem értünk egyet. Peace.

Igézet magamtól: "Ha valakinek ez tetszik, akkor áldásom rajta, használja, hiszen a lényeg az, hogy örömmel töltsön el minket amit a vásznon látunk."

Nem azzal van problémám, hogy valakinek a digitálisan "túljátszott" kép tetszik, hanem azzal, hogy attól, hogy az első percben tetszik és még mondjuk az első héten is, még simán lehet, hogy két hét múlva már nem fog tetszeni neki. Ha pedig nem tudja kikapcsolni a "túljátszást" akkor lehet, hogy végül nem lesz olyan boldog. Ha a dolog kikapcsolható, akkor viszont mindig ott a lehetőség, hogy kikapcsoljuk...

Csutka

Hozzászólás Szerző: Csutka »

Akkor ez csak hazai marketing.

Hát igen!

Az egyik barátom Oroszországban tanult és amikor elment a moziba megnézni a Batman filmet, ami mindenhol a világon talán Batman, az oroszok szépen kiírták:
"человек летучая мышь"

Ha valaki még ezt el tudja olvasni...

Red75
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 834

Hozzászólás Szerző: Red75 »

A "képjavító" csak magyar fordítás, a Darbee az "enhance" szót használja.
Direkt nem az "improve"-ot.

http://www.excelia-hifi.cz/cambridge-au ... esence.pdf

Akkor ez csak hazai marketing.
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000

Csutka

1: Lehet, hogy nem túl pontos a megnevezése. Nyilván marketing, mivel a képjavító jelző sokkal frappánsabb, mint pl. a képmanipuláló, vagy tudom is én kép fényesség-hisztogramját széthúzó berendezés.

A "képjavító" csak magyar fordítás, a Darbee az "enhance" szót használja.
Direkt nem az "improve"-ot.

http://www.excelia-hifi.cz/cambridge-au ... esence.pdf

Red75
V.I.P.
V.I.P.

1: Mi is ez? "Képjavító". Akkor a kérdésem: MITŐL ROMLOTT EL A KÉP???

Számomra a kép esetében a Darbee pontosan ugyanaz mint a hang esetén a hangszínszabályzó. 

2: Sokan használják a loudness gombot is, nem tudom miért gond az, ha kedveli valaki a kapott képet-hangot. Még akkor sem, ha nem így álmodta meg a rendező-hangmérnök.
Hiszen a Michelin-csillagos étteremben is elsózhatod magadnak a levest anélkül, hogy rád támadna a séf egy húsvágóbárddal.
Szóval ebben nem értünk egyet. Peace.
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000

Csutka

Én CSAK akkor vennék megy ilyen áramkörrel felszerelt bármilyen eszközt (projektor, média lejátszó, stb.) ha az áramkör TELJESEN KIKAPCSOLHATÓ azaz legalább az elméleti lehetősége megvan annak, hogy "natív", azaz módosítatlan képet is láthassunk. Azt meg persze mindenkinek magának kell eldönteni, hogy mennyit ér meg neki ez az áramkör.

Ez a legjobb megoldás!
Vegyél egyet és használd kikapcsolva!

Muszklismick
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 229

Hozzászólás Szerző: Muszklismick »

Gondolom láttál és alaposan leteszteltél Darbee chippel ellátott projektort vagy bluray lejátszót vagy bármit, ezért is írtál nekünk mert megvan a tapasztalatod a témában.

gyulaipal
Törzsvendég
Törzsvendég

A Darbee-val kapcsolatban:

Mi is ez? "Képjavító". Akkor a kérdésem: MITŐL ROMLOTT EL A KÉP??? Ha meg nem romlott el, akkor miért kell javítani az ami el sem romlott? Vagy komolyan elhiszi valaki, hogy pl. egy szar optikájú projektorba ezt a rendszert betéve megkapjuk egy csúcs optika élességét?

Tisztázni kell valamit. A Darbee (tudtommal legalábbis) nem "JAVÍTJA" hanem "TUNINGOLJA" a képet, a Sony RC-hez és hasonló rendszerekhez hasonlóan. Számomra pedig ez nagyon jelentős különbség. 

A javítás pl. az lenne ha egy szisztematikus hibát felismerne ez az áramkör és kiszedné a képből. Mondjuk ha az Mpeg2 tömörítés blokkjainak a határán figyelné, hogy jelenik-e meg az ott jellemző "lépés" a fényesség-jelben és ha igen, akkor összemosná a blokkok határát, akkor ez JAVÍTÁS lenne, hiszen kezdetben volt egy hibánk (a tömörítési algoritmus elméleti korlátai miatt) amit kiJAVÍTOTT az áramkör. Ezt én is szeretném.

Másik jó példa: h.264 (vagy 265) esetére ha az áramkör felismerné a sávosodást és összemosná a sávok határait. Ekkor is egy HIBA eltüntetését végezné el, aminek én is örülnék.

Ebben az értelemben az én rezgőtükrös vackomban alkalmazott kép-élesítés is egy "javítás", mivel KOMPENZÁL egy szisztematikus hibát (hiszen a túlméretes pixelek csökkentik a kép magas-frekvenciás komponenseinek a kontrasztját a vásznon, ezt KOMPENZÁLJA a használt élesítés a pici részletek kontrasztjának mesterséges erősítésével). 

Ezek mind tökéletes példák (szerintem) a "javítani" szó KORREKT használatára.

De tudtommal a Darbee NEM ezt csinálja, nem hibákat javít, hanem "optimalizálja" a képet. Ez pedig szerintem nagy baj. Az ilyen jellegű megoldások például ilyesmiket csinálnak:

- a kép fényesség-hisztogramját széthúzzák úgy, hogy mindig legyen "tökfekete" és "hófehér" elem a képben (persze szokott lenni határa a maximális fényesítésnek). Szokás ezt "dynamic contrast"-nak is hívni, meg a fene tudja még hány nevet adtak még ennek a megoldásnak az évek során. A szem elsősorban a kontrasztokra érzékeny, ezért ha bekapcsoljuk ezt a "tuningot" akkor feltűnően "élő" és "dögös" lesz a kép, nagyon fényes lesz a kép fényes része és nagyon fekete a fekete. Egy gond van csak: ez NEM a valóság. 

- ugyanezt meg szokták csinálni ezek a megoldások a színekre. Megnézik, hogy mennyire piros a kép legpirosabb része (meg a zöld és a kék színek maximuma mennyi) és ha van még "tartalék" a projektor színterében, akkor egy kis plusz színtelítettséget nyom az áramkör a képre. Az áruházban ettől a legszínesebb lesz az adott tévé képén a madár, zöldek lesznek körülötte a falevelek, nagyon kék lesz az ég felette, nagyon kínyílik a pénztárca, csak ez a tévé kell a vevőnek, semelyik másik.

- a kép nagyfrekvenciás komponenseit ugyanígy erősíti az áramkör: ahol éles határvonalak vannak a képben, ott a magas frekvenciák kiemelése "halo"-t okoz a tárgyak körül (ezért néz ki olyan borzalmasan az "edge enhancement" (él-erősítés) nagyban kivetítve a képet és ezért érezzük "videósnak" a képet, mert a VHS videók sem vitték át a magas frekvenciákat, de lejátszáskor jól kiemelték őket, hogy ne lássuk mennyire szar a kép a valóságban). Ezek az áramkörök érzékelik a kontrasztos határvonalakat és ott NEM emelik ki a magas frekvenciás komponenseket, viszont pl. az emberi arc felületén igen, így azt az érzetet keltik, hogy baromi éles a kép, a szereplő minden egyes pattanása látszik, de a jól ismert halo-k nélkül.

... és persze további dolgokat is csinálhat egy ilyen áramkör, amitől vakul a nép örömében, de a valóságban NEM lesz jobb a kép. Vagy legalábbis nem javul többet, mint amikor a kínai piacos music-center hangját azzal próbálja valaki javítani, hogy a mélyeket és a magasakat jól felnyomja és lehet hasraesni, hogy most aztán jól "húz" a zene.

Számomra a kép esetében a Darbee pontosan ugyanaz mint a hang esetén a hangszínszabályzó. A mérnökök éveket dolgoznak azért, hogy egy hangfal frekimenete lineáris legyen, erre a tulajdonos rátolja a falra a dobozt, rányomja a mélyeket és magasakat maximumra az erősítőn és örül, hogy milyen jól kihasználja a kincset amit a kezébe adott a jószerencse. Na, ezért aztán megérte a mérnököknek dolgozni és fél decibeles szintkülönbségekkel szórakozni éveket...

Félreértés NE essék: NEM vagyok én semmiféle kompenzáció ellensége. Pont hogy ez adja a legtöbb lehetőséget a műszaki oldalon arra, hogy tényleg jó megoldások születhessenek. Egy triviális példa: a projektor lencserendszerében egyenként mindegyik tag használhatatlan, képalkotásra alkalmatlan vacak. De egymás hibáját kompenzálják és a végeredmény egy éles és szexi kép a vásznon. 

Vannak tehát olyan műszaki helyzetek, amikor kompenzálni KELL egyszerűen azért, mert így lehet rendesen megépíteni valamit. Ezzel semmi bajom nem lenne. De a Darbee sajnos NEM ezt csinálja. Azzal, hogy belenyúlkál a képbe, esélyes, hogy minden olyan paramétert tönkretesz amitől tényleg VALÓSÁGHŰ képet tudna vetíteni egy projektor. Ha minden jelenet esetén más a színtelítettség, a kontraszt, a fényerő, meg még egy csomó más paramétere a képnek, akkor NEM azt fogjuk látni ami a forrásban van, hanem azt, amire a Darbee mérnökei úgy gondolták, hogy a nézők vakítására alkalmas képtartalom. Ha valakinek ez tetszik, akkor áldásom rajta, használja, hiszen a lényeg az, hogy örömmel töltsön el minket amit a vásznon látunk. De mielőtt valaki PLUSZ PÉNZT fizetne ezért az áramkörért, próbálja ki élőben és KRITIKUS SZEMMEL, mert ami az első 3 percben jó dolognak látszik, az a következő 3 évben lehet hogy már nem is fog annyira tetszeni.

Én CSAK akkor vennék megy ilyen áramkörrel felszerelt bármilyen eszközt (projektor, média lejátszó, stb.) ha az áramkör TELJESEN KIKAPCSOLHATÓ azaz legalább az elméleti lehetősége megvan annak, hogy "natív", azaz módosítatlan képet is láthassunk. Azt meg persze mindenkinek magának kell eldönteni, hogy mennyit ér meg neki ez az áramkör.

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1430

Hozzászólás Szerző: Hiccusz »

Nem szabad tőlük sokat várni. Volt alkalmam látni ezt a kategóriát nemrég, ezért az árért mindenki szinte ugyanazt kínálja. Nagy Fényerő semmi kontraszt 3-D kompatibilitás. Ehhez a Darbee jár, a ViewSonic-hoz pedig egy Blu-ray lejátszót adnak ingyen.

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 967

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

Annyira nem lehet rossz főlég, hogy benne van a darbee de meg kell nézni ....    
"Az igazi barát szemből támad."

panzer
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 19

Hozzászólás Szerző: panzer »

Köszönöm.
Elég ígéretesnek tűnik.Utána is nézek.Ha esetleg valakinek van ilyen írhatnak pár szót róla.
Előre is köszi!

Muszklismick
V.I.P.
V.I.P.

Nem tudom mit képvisel képminőségben, alapmodellről beszélünk ami megkapta a darbee chipet is, a héten esett az ára 330 ról 290-re

Red75
V.I.P.
V.I.P.

Belépő 1080p optoma vetítő
http://lsk.hu/projektorok/optoma/optoma ... ektor.html

És főleg érdekes lehet, mert ennyiért van benne Darbee képjavító. Csak a proci 90-100e Ft. Ilyen van a "D"-s Oppo lejátszókban is. 

Muszklismick
V.I.P.
V.I.P.

Belépő 1080p optoma vetítő
http://lsk.hu/projektorok/optoma/optoma ... ektor.html

panzer
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Mindenképp egy projis megoldásban gondolkodom.A benq 1070 szerintem nekem megfelelő lenne bár a képét még nem láttam de a mostanitól biztos jobb.Gondolom ilyen belépő gépekkel nem demóznak sehol.De ez a teszt hihetőnek tűnik.http://www.projektor.hu/triple+flash+3d ... p-vel.html

A 4K egyáltalán nem érdekel a fhd bőven elég.
Azért köszi!

gyulaipal
Törzsvendég
Törzsvendég

Sziasztok.
Lassacskán leváltanám a projektoromat (optoma hd 70)egy full dh-ra.A belépő kategóriából tudnátok ajánlani.
Köszi!

Ha vicces akarnék lenni, azt mondanám, hogy tegyél elé egy rezgőtükrös felbontásduplázó vackot, akkor 1440p lenne a kép, az egy ideig elég lesz. Én is ezt csináltam a 720p projektorommal és elégedett vagyok.

De sajnos a dolog nem komoly: egyrészt ha nem tud (IR vagy RF szemüveges) 3D-t a HD 70 akkor kétséges, hogy állandó-e a kép megjelenítésének a késleltetése (hiszen ez egy színkereskes DLP) és ugye a rezgőtükrös rendszer erre az állandó késleltetésre épít (de egyébként LEHET hogy működne, csak annyit tudok, hogy a Samu a600 sajnos NEM kompatibilis ezzel a megoldással, egy próbát esetleg megérhetne, végülis az ingyen van ... ). 

A másik gond, hogy egy izmos HTPC is kell akkor, ha 4K forrásból is akarsz lejátszani filmeket (márpedig ha már 1440p a projektorok (virtuális) felbontása, akkor előbb vagy utóbb az 1080p forrást kevésnek fogod érezni) szóval miután mondjuk 20 rugóból megcsináltad, hogy 1440p képet vetítsen a régi projektor, utána még 200-ért kéne venni egy izmos számítógépet a rendszerhez (minimum GM 206 alapú videókártyával) ami ráadásul szerintem felesleges is, mert 4K forrásból igaz, hogy láthatóan élesebb lesz a kép EGY PICIT, de a különbség elég minimális, forrásanyag is alig van, szóval igazából NEM éri meg a dolog (szerintem) EZT a plusz pénzt. Nekem csak azért volt szerencsém mert már volt otthon alkalmas PC, tehát az nem került pénzbe, a videókártya meg más okból volt fájdalommentes vásárlás, Nekem megérte a dolog és most is megéri, oda nem adnám semmiért, ez de csak a speciális körülmények miatt van így, normális ember számára ez nem biztos, hogy jó út...

Az viszont tényleg meggondolandó, hogy ha egy második, hasonló 720p projektort tudnál szerezni valami bagó pénzért használtan (vagy van otthon egy a fiókban?), akkor a kettő képét (fél pixel diagonális eltolással) egymásra vetíted és egy nagyobb felbontású kép pixeleit osztod el a két gép között. Ezzel ugyanúgy "duplázható" a felbontás, mint a rezgőtükörrel, csak pontosan be kell állítani a két kép eltolását a vásznon (és mondjuk lens shift nélkül ez nem lenne könnyű).

Na, a lényeg, hogy ha van otthon egy második hasonló projektorod, akkor tényleg megcsinálhatnád ezt és ez azért jó megoldás, mert nincs megkötés a gépek semmilyen műszaki paraméterére (csak a felbontásuk legyen azonos).

A szükséges avisynth script-eket odaadom (de szerintem már publikáltam is) és segítek összelőni a rendszert, ha van kedved egy ilyen őrültségbe belevágni. Ha 1080p a forrás, akkor egy sima laptop is elég a rendszer meghajtásához, csak két (HDMI, VGA) kimenete legyen (minden projektor számára 1-1) és nem kell valami milliós csoda, egy átlagos gép is elég (1080p forrás esetén). Egy forintba nem kerülne az egész, csak persze a második projektor plusz áramot enne és két lámpát kellene időnként kicserélni ... de a fényerő is dupla lenne!!! 

Ja, még annyival jobb is lenne a rezgőtükrös (egyébként tökhasonló működésű) felbontás duplázó rendszernél. hogy nem lenne benne mozgó alkatrész, tehát nem kenődnének a pixelek szét egy picit sem (a tükör mozgása soha nem lehet tökéletesen "négyszögjel-alakú" a valóságban, ezért PICIT mindig kenődik a pixelek széle) ezért a kép valamivel élesebb is lenne. Más szóval az élesség jobban közelítené a valós dupla felbontást, mint rezgőtükörrel (én is örömmel használnék két projektort ha tehetném, de ritkán látok az enyémhez hasonló gépet a hirdetésekben, kb. esélytelen egy második darabot szerezni, pedig azonnal lecsapnék rá ha lenne ilyen gép normális áron).

Természetesen mindez igaz lenne "4K" vetítésre is 2db FullHD gépet használva, de ahhoz már megint csak kellene egy komoly HTPC. Szóval ha valakinek van otthon 2db FullHD projektora meg egy izmos PC-je, egy próbát szerintem ez is megérne, hiszen neki tökingyen lenne a "4K "vetítés. De mivel 4K film még nem nagyon van (sem a boltokban sem az online "kereskedőknél") pár 4K demó nézegetése kedvéért meg szerintem ez a macera (most még) nem éri meg, ezért egy ideig ez még nem lesz nagyon aktuális. De mindannyian tudjuk, hogy a 4K terjedni fog a jövőben, szóval ahogy telnek az évek, egyre aktuálisabbá válik majd a dolog.

És ugye az is igaz, hogy a 4K nem csak a plusz pixelekről szól, ott a HDR meg a nagyobb színtér ... na ezeket elfelejthetjük ezzel a megoldással, hiszen mi CSAK a pixelek számát tudjuk növelni (+1 projektorral vagy +1 tükörrel) de ettől más paraméterek nem javulnak. De egy szombat esti játéknak jó lehet egy ilyen rendszert próbaképpen összelőni... de az lehet, hogy csupán pár óra virtuális-4K nézegetés után már igen szomorkás dolog lenne a FullHD képre visszatérni ... szóval talán mégis csak jobb lenne NEM kipróbálni a dolgot. :-)

gabo01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 441

Hozzászólás Szerző: gabo01 »

Ma megérkezett az ebay-en vásárolt 15m-es hdmi kábelem! 
Ezt rendeltem 2 héttel ezelőt: http://www.ebay.com/itm/HDMI-kabel-2-0- ... 99cf159370

Ma este gyorsan kipróbáltam és úgy tűnik minden gond nélkül átmegy ezen a hosszon a jel!   
Sztereó: Lumin T3, audio-gd Master-10, Marten Django XL, Siltech SPX-800,  Siltech Ruby Hill G5,  HT ac-10,Tara Labs RSC Prime, vdH The Air, 
Mozi:PC, JVC DLA-X7900BE, Screenline Othello 244x137, Denon AVC-X4800H +Master-10+Lexicon RX7, Marten+XTZ Divine 100.33 center, SF Wall Domus,Arendal 1961 1V,

panzer
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Sziasztok.
Lassacskán leváltanám a projektoromat (optoma hd 70)egy full dh-ra.A belépő kategóriából tudnátok ajánlani.
Köszi!

gyulaipal
Törzsvendég
Törzsvendég

Szervusz Pál.Igen a mondandóm a te általad leírt dolgokra vonatkozik.kiváncsi lennék vajon kisseb felbontású dlp vetítőkre vonatkoztatva is működhet e a dolog,gondolok itt 800x600-as,vagy 1024x768-as vetítőkre.

Erre azonnal tudok válaszolni: igen, működne.

De csodák tényleg nincsenek. A felbontás (majdnem) duplázódik, de 800*600 duplája is "csak" 1600*1200, se több se kevesebb.  Szóval 640*480-ból mondjuk 4K-t csinálni .. sajnos az nem fog menni. :-)

A régi vetítőkkel az a gond, hogy nem csak a felbontásuk, de pl. a kontrasztjuk is nagyon gyenge volt, azon meg ez a megoldás nem javít. De mondjuk egy rendesen megépített 1024*768-as 3 chip-es DLP-ből igen becsületes mozit lehetne építeni ezzel a megoldással. Nagyságrendileg FullHD közeli lenne a kép élessége, de ha a kép egyéb paraméterei tényleg kiválóak, akkor ez szerintem már teljesen élvezhető.

istvan77
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 148

Hozzászólás Szerző: istvan77 »

Szervusz Pál.Igen a mondandóm a te általad leírt dolgokra vonatkozik.kiváncsi lennék vajon kisseb felbontású dlp vetítőkre vonatkoztatva is működhet e a dolog,gondolok itt 800x600-as,vagy 1024x768-as vetítőkre.

hangfal: front: Quadral Tribun,Center:Clarus Titan,Surr:Cav audio ds30,sub:phonar as-100dvd lejátszó:Pioneer dv-668Házimozi:Amp:Cambridge Audio 351r multimédia:zappiti 4k projektor:Toshiba tdp s8 tv:Plasma ps42c430<p>

gyulaipal
Törzsvendég
Törzsvendég

Ez a megoldás elméletben hajaz egy kicsit a régi Philips pixel plusos crt tévék megoldásaira nem?vagy hogy htpc-s vonalon maradjunk a splash pro ex nevű videólejátszó is hasonló elven számítja ki a megjelenített kép milyenségét.érdekes téma amit felhoztál nagyon.

A kérdés a rezgőtükrös vacakra vonatkozik? Remélem igen, mert ha nem, akkor marhaság lesz a válasz amit írok... :-)

Szerintem a Philips pixel plus-ra hasonlít abban, hogy növeli a felbontást. De több a különbség mint a hasonlóság:

- a Pixel Plus egy felskálázás/élesítés jellegű megoldás, ami egy adott felbontású képen próbál javítani. Szerintem az leginkább a JVC E-shift első generációjára hasonlít, ami 1080p képet tudott csak fogadni és azt skálázta fel 4K-ra  A rezgőtükrös megoldás azonban egy (jó esetben legalább) dupla felbontású képet kap a bemenetére, tehát ez lényegében csak megjelenít egy nagyobb felbontású képet (egy eredetileg kisebb felbontású eszközön) de NEM skáláz és NEM interpolál. Csupán megjelenít. Persze a valóságban bármilyen felbontású képet meg tud jeleníteni, de valódi javulás akkor lesz ha a kép felbontása nagyobb mint a projektor natív felbontása, mert ekkor valódi új pixelek jelennek meg a képben azaz plusz képi információ kerül a vászonra.

- a CRT esetén nem volt kötött pixel-struktúra, tehát ott tetszőleges mértékű felbontás-növelés lehetséges volt, a Pixel Plus tudtommal 33%-kal növelte a felbontást. Ez viszont (elsősorban) DLP projektoron működik, ahol tehát kötött a pixelek mérete ezért CSAK duplázni tudja a felbontást a (pixelek tologatásával és a félképek váltogatásával). A bemenetre kisebb mint dupla felbontású képet adva (pl. 1080p film vetítése 2*720p rendszeren) is megy, de a bemenő képnél jobb SOHA nem lesz az eredmény, márpedig a Pixel Plus pont ezt tudta megcsinálni.

Az említett lejátszó progit nem ismerem, de biztos nagyon profi, viszont én a Stereoscopic Player segítségével kell, hogy lejátsszam a filmet, mert ez tud Software Pageflipping üzemmódban megjeleníteni 3D-t. Ha más progi is tudja ezt, akkor az is jó lehet, de egyelőre semmi gond a jelenlegi megoldással, mindent tud amire szükség van, szóval most inkább élvezni akarom mint fejlesztgetni.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”