Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Autós topik autósoknak

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9854

Re: Autós topik autósoknak

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Egyébként, hogy vagy megelégedve azzal a Pirellivel?
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

;peace;
Szalon írta:
2023.09.17., vas. 16:47
Vinkler írta:
2023.09.17., vas. 15:31
Szalon írta:
2023.09.17., vas. 14:04
Vasárnapi Porsche rég volt már:
Mi van felkenődve a BH sárvédő ív alsó részére?
Csak boldogság (track day) nyomok… :rolleyes:
;peace;
Nem voltam teljesen biztos benne, de ez volt az első tippem! (Ezért írtam, h “felkenődve” :rolleyes: )
Nagyon helyes, ha már van, akkor érdemes játszani is! :tutiok:

Szalon
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1604

Hozzászólás Szerző: Szalon »

Vinkler írta:
Szalon írta:
Csak boldogság (track day) nyomok… :rolleyes:
Csatolmányok
IMG_7366.jpeg
Avantgarde Acoustic Duo G2
Avantgarde Acoustic Model THREE
Lumin A1
Siltech

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 697
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: tamagaba »

Vinkler írta:
Nem sikerült az optimális ív :D
Focar Diablo Reference - Chordel Solaris Signature - Esoteriq Titan Quantum Supreme
Deviant Mirage Pro - Chronos Master Virtuoso IV
Adrya Resor Centaury 6 - Bauers & Wilkans Etherium 9 - Griffon Hyperion II

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Szalon írta:

Szalon
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1604

Hozzászólás Szerző: Szalon »

Csatolmányok
IMG_7405.jpeg
Avantgarde Acoustic Duo G2
Avantgarde Acoustic Model THREE
Lumin A1
Siltech

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

Bizton Saab-osan, az a refi törlő :D
Csatolmányok
IMG_20230917_082329.jpg
Untitled-1.jpg
Focar Diablo Reference - Chordel Solaris Signature - Esoteriq Titan Quantum Supreme

feket663
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 296

Hozzászólás Szerző: feket663 »

zoli73 írta:
2023.09.12., kedd 20:37
Nekem még egy autóba való beszállás sem jelentett problémát, kényelmetlenséget.
Beszállni nem is nehéz, de próbálj meg egy E85-ös BMW Z4-ből kiszállni, rendesen meg kell magam erőltetni, de az élmény minden szenvedést megér. Persze amúgy én is utálom ezeket a semmirevaló SUV-okat, de az üléspozíció ténylegesen egy praktikus előnyük.

Hétvégén a Transzfogarasról hazafelé jövet azért láttam egy "SUV jellegű" autót, amit esetlegesen valahogy nagy duzzogva el tudnék fogadni, egy vadiúj, Rothmans fényezésű Porsche 911 Dakart...
Eversolo A6 ME, Proton AA-2120, Canton CT1000/JBL 250 TI Jubilee

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

Hehehe csak hogy hergeljem a népet
400 ezer dodóról indul és V12
Elképzelem, ahogy álltok mellette és durrogtok :D
Csatolmányok
2024-ferrari-purosangue25-63ff822948d30.jpg

LIMAR
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 3333
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: LIMAR »

Alex_Aston írta:
2023.09.12., kedd 19:47
SUV hátrányai:
Nehezebb, ezért többet fogyaszt, lomhább, gyorsabban koptatja a gumikat, rosszabbul kanyarodik, stb.
Drágább megvenni, és fenntartani is.
És bizony a legtöbb esetben kisebb a csomagtartója, mint a kombi megfelelőjének

Előnyei:
?

Tudom-tudom. Magasan ülünk benne. Előny a magasabb súlypont?
Ki és beszállás. Ez mennyi idő is, 2-3mp? Miközben mennyit is ülünk benne?

Ezekbe tényleg senki nem gondol bele? gondolkodik.gif
Mindig van lejjebb. Itt a legújabb ázsiai csoda.
Azt hittem a Fiat Multiplánál nincs rondább autó. És tessék.
Ember ezt megveszi? Milyen lelkivilága lehet?
Persze a sajtó hozsannázza.

Sajnos nem a vevők irányítanak. Beletolják az agyukba, hogy ezt vedd, ez a menő, ez kell neked (Off: sajnos nem csak az autóiparban és nem csak az iparban, ami sokkal veszélyesebb és visszafordíthatatlanul tönkreteszi százmilliók életterét, jövőjét...sajnálom a fiatalokat, hogy mit hagyunk magunk után rájuk, amiről fogalmuk sincs, csak örömmel lengetik a zászlóikat önként, dalolva menetelve a halálba - bocs. On).
Csatolmányok
Ssangyong Torres.jpg

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3386

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Akkor én is csatlakoznék a SUV útálók klubjához, mindjárt egy kérdéssel.
Mi volt előbb a tyúk, vagy a tojás?
Ezt a kategóriát előbb a gyártóknak ki kellett találni, piacra kellett dobnia. A népeknek csak ez után tetszett meg, kaptak rá, és nem fordítva.
Nem a népek mentek az autógyárak elé tüntetni, SUV-t akarunk! Unjuk az egyterűeket, kombikat, és hasonló felkiáltásokkal. A gyártók sem végeztek előtte piackutatást, hogy a népek mit is akarnak(talán ilyet sohasem tettek, mert akkor az autógyártás egész máshogy nézne ki). Igen is a gyártók nyomják le a torkunkon őket azzal, hogy a más építési modelljeiket megszüntetik, átalakítják, leszükítik a motorválasztékot, perifériára szorítják őket.
Utaztam már néhány SUV-ban, és teljesen értelmetlennek tartom őket.
Magasak, ettől nagyobb a légellenállásuk, ami ugye nem kedvez a fegyasztásnak. Magasan van a súlypontjuk, ettől instabilabbak lehetnének, de beletömnek mindenféle eszközt, hogy ennek elejét vegyék, amitő persze az önsúly is megnő. Ránézésre azt sugallják, hogy tágasak, de sajnos a megnövelt méret teljesen öncélú, semmivel sem tágasabbak, nem kínálnak több helyet a csomagoknak sem, mint mondnuk egy normál építésű kombi, vagy családi egyterű, sőt. A praktikusságát sem látom semilyen szempontból bizonyítva.
Magasabban ülök? Ez miért jó? Én semmivel sem találom praktikusabbnak, konfortosabbnak, biztonságosabbnak, ha fél méterrel magasabban ülhetek.
50 éves vagyok, 20+éve derékfájós, de én nem szeretnék magasabban ülni, mert szerintem az nem old meg semmit. Nekem még egy autóba való beszállás sem jelentett problémát, kényelmetlenséget.
Ez a SUV őrület mindössze egyről szól, ma ez a trendi, mert a gyártók ezt tették trendivé, ebben van a nagy üzlet, mert most ezt futtatjuk. Nem baj, ha nem praktikus, ha nem gazdaságos, de trendi.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3984

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Vinkler írta:
2023.09.12., kedd 18:14

Szóval a vásárló félig meddig azt veszi meg, amit lenyomnak a torkán, jelen esetben a SUV-ot. :smile33:
Én ezt kicsit fordítva látom. Volt ilyen, erre elkezdték ezt venni az emberek, emiatt gyártanak többet. Ördögi kör. Mert ez kell a népnek.
De nincs mit csodálkozni ezen. Az emberek többsége hülye (nem csak az autókhoz). Ez van. A döntéshozók is mert egy 2,5 tonnás SUV zöld rendszamot kap, és mehet a Belvárosi zöld zónába, míg egy kisautó pedig nem, hogy nem mehet, hanem még a gyártását is megszűntetik...

SUV hátrányai:
Nehezebb, ezért többet fogyaszt, lomhább, gyorsabban koptatja a gumikat, rosszabbul kanyarodik, stb.
Drágább megvenni, és fenntartani is.
És bizony a legtöbb esetben kisebb a csomagtartója, mint a kombi megfelelőjének

Előnyei:
?

Tudom-tudom. Magasan ülünk benne. Előny a magasabb súlypont?
Ki és beszállás. Ez mennyi idő is, 2-3mp? Miközben mennyit is ülünk benne?

Ezekbe tényleg senki nem gondol bele? gondolkodik.gif
Csak a Marantz! :-D

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2250

Hozzászólás Szerző: Shimano »

Aszpirin írta:
2023.09.12., kedd 18:56
Shimano írta:
2023.09.12., kedd 18:43
Akinek ez nem jön be,vegyen mást,van kínálat a másik oldalon is.
Azt hiszem, nem figyeltél eléggé arra, amit Vinkler írt. Nem, lassan de biztosan eltűnik a kínálat a SUV-on kívül. A erndkívül proaktikus családi egyterűek gyakorlatilag eltűntek, pedig sokan vették (nem is tudom, talán még a Dacia Lodgy, az oda sorolható?). Sorra vezetik ki a középkategóriás szedánokat és kombikat (kombipiacon már alig van választék). Cserébe mindenkinek SUV kell, mert most az a menő (nem igaz, hogy csak a ki-beszállás könnyedsége miatt, konkrét példát tudok, ahol pl. a Hyundai Tucson azér lett megvéve, mert nem volt nem-SUV újautó-alternatívája a "három gyerekülés kell elférjen hátul" követelménykategóriában.)
Igenis lényegében mindenkire ráerőltetik a SUV-okat.
(egyébként én is megrögzött SUV-utáló vagyok, igen, utálom őket a mókusvakításaikért a nem létező de sugallt terepképességtől a szintén sugallt kényelmen át a sugallt erőig, de főleg azért, mert lassan nem hagynak alternatívát és rákényszerülök én is...)
A családi egyterűeket meg én utálom,a 7 személyeseket leginkább,főleg takarítani,csak hogy beálljak az utálkozók közé én is.. :D Pocsék minőség mind,sz@r műanyagok,sz@r kárpitok,sz@r szőnyegek,stb,de ez most már az úgynevezett prémium autóknál is megfigyelhető.Egy régebbi mazda 6-os pl fényévekre van belsőtér minőségben a mai hasonló kaliberű autóktól,tehát megy az olcsósítás ezerrel.
Ami szuper minőség kívül belül az a porsche,az tartja a minőséget,mondjuk az elektromosok már nem.Minőségi anyagok vannak még az audikban,főleg a q8-ban,azt élvezet vezetni is.A mercikről ez már nem mondható el,olcsósítanak ott is minden kategóriában.A sporverdák közül a legkényelmesebb nekem a ford mustang,viszont elég sz@r az összeszerelési minősége,cserébe mondjuk megy mint az állat.Jól szedik a talpukat a tesla modellek is,de basszus az a gyenge belsőtér minőség ami azokban van,egyszerűen kritikán aluli.
Egyébként meg minden gyártónak van nem suv modellje is,erre mondtam azt hogy lehet választani.

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6386

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Shimano írta:
2023.09.12., kedd 18:43
Akinek ez nem jön be,vegyen mást,van kínálat a másik oldalon is.
Azt hiszem, nem figyeltél eléggé arra, amit Vinkler írt. Nem, lassan de biztosan eltűnik a kínálat a SUV-on kívül. A rendkívül praktikus családi egyterűek gyakorlatilag eltűntek, pedig sokan vették (nem is tudom, talán még a Dacia Lodgy, az oda sorolható?). Sorra vezetik ki a középkategóriás szedánokat és kombikat (kombipiacon már alig van választék, a szedán gyakorlatilag már nem létezik a prémiumszegmensen kívül). Cserébe mindenkinek SUV kell, mert most az a menő (nem igaz, hogy csak a ki-beszállás könnyedsége miatt, konkrét példát tudok, ahol pl. a Hyundai Tucson azér lett megvéve, mert nem volt nem-SUV újautó-alternatívája a "három gyerekülés kell elférjen hátul" követelménykategóriában.)
Igenis lényegében mindenkire ráerőltetik a SUV-okat.
(egyébként én is megrögzött SUV-utáló vagyok, igen, utálom őket a mókusvakításaikért a nem létező de sugallt terepképességtől a szintén sugallt kényelmen át a sugallt erőig, de főleg azért, mert lassan nem hagynak alternatívát és rákényszerülök én is...)
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2250

Hozzászólás Szerző: Shimano »

Vinkler írta:
Alex_Aston írta:
2023.09.12., kedd 10:24
Pár éve még bambán néztünk a "hülye" amerikaiakra, hogy minek járnak 1-2 számmal nagyobb autókkal.

Erre tessék...

https://totalcar.hu/magazin/hirek/2023/ ... lso-felev/
Azért azt gyorsan tegyük hozzá, hogy a gyártók lassan nem hagynak más lehetőséget. Menj el egy autószalonba, a kinálat minimum 60-70%-a SUV.
Ezek a SUV-ok, ha megnezed, nem azok a hatalmas dögök, de teljesen feleslegesen SUV-ok. Model 3 helyett suv model Y, golf helyett T-roc, Yaris helyett Yaris suv, yaris suv b+ :smile51:
A jó kis családi egyterűeket meg kivezették a piacról, mint a VW Sharan, Ford Galaxy, de még a kategóriateremtő Renault Espace is suv lett! Why? Ki a tököm kérte? :smile30:
Szóval a vásárló félig meddig azt veszi meg, amit lenyomnak a torkán, jelen esetben a SUV-ot. :smile33:
Azért van ennyi suv,mert ez kell a népnek,ezekre van igény.Akinek ez nem jön be,vegyen mást,van kínálat a másik oldalon is.A gyártók nem hülyék,és pisztolyt sem fognak senkinek a fejéhez hogy márpedig suv-ot kell venned ha tetszik,ha nem.Azért van ennyi suv,mert ezt keresik,ennyi.Egyszerűen kényelmesebb egy hétköznapi autósnak,és ez tetszik bennük sokaknak.Én elég sok féle autót vezetek,de őszintén szólva már nem igazán esik jól beesni,meg kiszálni sem egy alacsony hondából,mazdából,a sport verdákat már nem is említve,mert én sem leszek már fiatalabb,szóval egyszerűen kényelmetlenek egy suv után.Persze a vezetési élmény egy más tészta,de a hétköznapi autós nem erre gyúr,szerintem.

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

Vinkler írta:
Azért azt gyorsan tegyük hozzá, hogy a gyártók lassan nem hagynak más lehetőséget. Menj el egy autószalonba, a kinálat minimum 60-70%-a SUV.
Ezek a SUV-ok, ha megnezed, nem azok a hatalmas dögök, de teljesen feleslegesen SUV-ok. Model 3 helyett suv model Y, golf helyett T-roc, Yaris helyett Yaris suv, yaris suv b+ :smile51:
A jó kis családi egyterűeket meg kivezették a piacról, mint a VW Sharan, Ford Galaxy, de még a kategóriateremtő Renault Espace is suv lett! Why? Ki a tököm kérte? :smile30:
Nem értem az általános SUV utálatodat. A gyártók azért csinálnak olyat, mert tetszik az embereknek.
Egyébként valamelyik nap láttam egy vacsiúj 7-es BMW-t. Láttad, hogy mekkora lett?
Oké tiltsuk be :D Milyek kocsik legyenek akkor?

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Alex_Aston írta:
2023.09.12., kedd 10:24
Pár éve még bambán néztünk a "hülye" amerikaiakra, hogy minek járnak 1-2 számmal nagyobb autókkal.

Erre tessék...

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3984

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Erre tessék...

Csak a Marantz! :-D

feket663
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 296

Hozzászólás Szerző: feket663 »

Heti szerpentin adag: Transfăgărășan-Örök szerelem, végre ezzel a járgánnyal is sikerült eljutni, talán ezzel volt a legnagyobb élmény, pedig csak egy 18 éves, 261000 kilométert futott autó.
tf1.jpg
tf2.jpg
376285231_6668373406561738_3084979731876063702_n.jpg
Eversolo A6 ME, Proton AA-2120, Canton CT1000/JBL 250 TI Jubilee

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.

zoli73 írta:
2023.09.10., vas. 15:51
Elhiszem, hogy korszerű(?), meg valószínűleg olcsóbb mint a V8-as, de Mustangba egy ilyet? Teljesen értelmetlen, izgalommentes.
Egyetértek, azzal, hogy én azért vezettem ilyen Ecoboost-os Mustangot (több mint 2000 km-t a nevadai-arizonai-utahi sivatagos tájakon), és bár nem "izgalmas", azért meglepően jól megy... Ráadásul a kabrió változat vol nálam, aminek azért van egy extra fílingje.
Lenézni nem érdemes, de nekem sem kellene :D Vagyis, várj... ha ajándékba kapnám, azért nem hajítanám el....
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

Aszpirin írta:
2023.09.10., vas. 15:24
zoli73 írta:
2023.09.10., vas. 15:00
Tuod az a baj ezekkel a kódokkal, hogy ez sem adja meg pontosan a teljesítményt, ez is csak egy tól-ig adat, példaul a 40-hez 125-150KW tartozik. Ráadásul ezek a számok, kódok, az Audi számai, nem egy nemzetközileg elfogadott szabvány. Akár lehetne belőle az is, de ahogy a világ működik, erre nem sok esélyt látok.
Persze, de legalább tudod, hogy a nagyobb szám a jobb :D
Különben ott vagy, ahol a Ford Mustang példámban: mit gondolnál a 2.3 literes Ecoboost (sor-négyes) motor és a 3.7 literes V6-os közül melyik az erősebb? Egyértelmű, hogy ha nem néztél utána, akkor a 3.7 V6-ot fogod annak hinni. És nem, abban a kis 4 hengeresben valamivel több a szufla, miközben jelentősen kevesebbet fogyaszt - mert hatékonyabb motor, ez van. Persze ettől még kellhet a V6 hangja és "presztízse" (ami amúgy nincs annak a V6-nak, mert Mustangból V8 vagy semmi a legtöbbeknél - pedig az Ecoboost is meglep), ha valaki pont arra gerjed, nem a teljesítményre...
Igen, léteznek ilyen "átfedések", de ha már musztáng, akkor szigorúan 5.0 V8. Az Ecoboost bármennyire is gazdaságos, fajlagosan erős, pestiesen szólva, ha utánam dobnák sem kellene. Én még jót nem hallottam róla.
Július közepén voltunk a fiammal Lajosmizsén, a Big Block Tv fesztiválon. Sok amcsi autót "összefújt a szél", köztük jónéhány Mustangot is. Közkívánatra, a bejövetelnél mindenki megpörgette a motort, a V8-asok szépen gurguláztak, hörögtek, némelyiktől a szőr is felállt a karunkon. A V6-os Mustangok már nem voltak ilyen lehengerlők, elég udvarias hangon zümmögtek. Aztán volt 1-2 Ecoboost motoros is, na azokat inkább hagyjuk, a legtöbben megmosolyogták őket. Elhiszem, hogy korszerű(?), meg valószínűleg olcsóbb mint a V8-as, de Mustangba egy ilyet? Teljesen értelmetlen, izgalommentes.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.

zoli73 írta:
2023.09.10., vas. 15:00
Tuod az a baj ezekkel a kódokkal, hogy ez sem adja meg pontosan a teljesítményt, ez is csak egy tól-ig adat, példaul a 40-hez 125-150KW tartozik. Ráadásul ezek a számok, kódok, az Audi számai, nem egy nemzetközileg elfogadott szabvány.
Persze, de így is legalább tudod, hogy a nagyobb szám a jobb :D
Különben ott vagy, ahol a Ford Mustang példámban: mit gondolnál a 2.3 literes Ecoboost (sor-négyes) motor és a 3.7 literes V6-os közül melyik az erősebb? Egyértelmű, hogy ha nem néztél utána, akkor a 3.7 V6-ot fogod annak hinni. És nem, abban a kis 4 hengeresben valamivel több a szufla /nyomatékban és lóerőben is, miközben utóbbit alacsonyabb fordulaton adja le/, és miközben jelentősen kevesebbet fogyaszt - mert hatékonyabb motor, ez van. Persze ettől még kellhet a V6 hangja és "presztízse" (ami amúgy nincs annak a V6-nak, mert Mustangból V8-as rotyogás vagy semmi a legtöbbeknél /nálam is :D/ - pedig az Ecoboost is meglepően jól viszi a járgányt), ha valaki pont arra gerjed, nem a teljesítményre...

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

Aszpirin írta:
2023.09.10., vas. 14:18
zoli73 írta:
2023.09.10., vas. 13:51
Ez az új(vagy nem is annyira új) kódrenszer szerintem akkor lenne tényleg logikus, ha minde gyártó ezt alkalmazná, és ha mindenki tisztában lenne vele, hogy melyik kódhoz, milyen teljesítmény tartomány tartozik. Kvázi egy szabványként kellene elterjednie, de szerintem ettől még messze vagyunk.
Logikusnak logikus így is, a többivel egyetértek, pont erre utaltam én is.
De legalább a VW-konszernen belül alkalmazhatnák ezt minden modellnél (azt is leírtam, miért... hirtelen Skoda Octaviából is lenne 30TDI meg 35TDI, ma ezeket ugyanúgy hívják, 2.0 TDI SCR mindkettő, miközben az egyik 115 lovas, a mások 150 lovas... agyrém.)

De ma már az össz-hengerűrtartalom konkrétan semmit nem mond, mert nem csak az határozza egy hajtáslánc maximális leadott teljesítményét (pontosabban: a teljesítmény sokkal kisebb mértékű korrelációban áll az össz-hengerűrtartalommal, mint korábban, annyira, hogy már jószerivel nincs is értelme mutogatni).
Tuod az a baj ezekkel a kódokkal, hogy ez sem adja meg pontosan a teljesítményt, ez is csak egy tól-ig adat, példaul a 40-hez 125-150KW tartozik. Ráadásul ezek a számok, kódok, az Audi számai, nem egy nemzetközileg elfogadott szabvány. Akár lehetne belőle az is, de ahogy a világ működik, erre nem sok esélyt látok.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

Alex_Aston írta:
2023.09.10., vas. 14:00
zoli73 írta:
A hangja alapján biztosan nem gyári volt, ilyen hanggal(hangos) utcára szerintem nem adhatnak el autót. A BMW viszont talán gyári volt, de ott semmi sem biztos, agyrém, hogy mik felbukkannak...
Amúgy egy ilyen gyorsulási versenyen nem a 0-100-as sprint a szempont, hanem a 402 méter, vagyis 1/4 mérföld. Itt kicsit máshogy alakulnak az erőviszonyok.
Azért elég hangos ez az RS3, főként mert nem 4 hengeres, hanem 5.
Nem ilyesmi volt a hangja?

400m nagyon más, mint a 0-100. De azért a legtöbb esetben, ha nem elrontott a rajt, akkor a 100-ig gyorsabb autó később is tartja az előnyét.
Kivéve persze, ha 4x4-es sz egyik, és mondjuk sima elsőkerekes a másik amelyik erősebb. Ilyenkor a 4x4es altalaban jobban indul, aztán utána lemarad.
Ránézésre ilyen volt(csak olyan ronda "egérszürke"), de a hangja ennél agresszívabb volt. Szerintem biztos, hogy nem gyári volt, le lehetett volna nyomozni, de nem akartuk feladni a jó helyünket a lelátón. Később, amikor meg lett volna lehetőség, addigra már elszivárgott, mert nem jutott tovább.

Igen, a 402 méter kicsit más kávéház, csak egy példa. A jelen lévő Tesla Model S-nek, az első 50-100-150 méteren nem volt ellenfele, de a 402-nél a fotocellát a Nissan GT-R, ill. egy bitangúl felhúzott Audi TT lépte átt előbb.
A verhetetlen gázreakció, és az azonnal rendelkezésre álló, maximális forgatónyomaték a Tesla mellett van, de úgy 250 méter után már nem volt elég dinamikus, kifogyott belőle a szusz. A célvonalnál a végsebessége "csak" olyan 225km/h körül alakult, ellenben a Nissan GT-R a 250-et is átlépte, így "Ő" futotta rövidebb idő alatt a 402 métert.

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.

zoli73 írta:
Ez az új(vagy nem is annyira új) kódrenszer szerintem akkor lenne tényleg logikus, ha minde gyártó ezt alkalmazná, és ha mindenki tisztában lenne vele, hogy melyik kódhoz, milyen teljesítmény tartomány tartozik. Kvázi egy szabványként kellene elterjednie, de szerintem ettől még messze vagyunk.
Logikusnak logikus így is, a többivel egyetértek, pont erre utaltam én is.
De legalább a VW-konszernen belül alkalmazhatnák ezt minden modellnél (azt is leírtam, miért... hirtelen Skoda Octaviából is lenne 30TDI meg 35TDI, ma ezeket ugyanúgy hívják, 2.0 TDI SCR mindkettő, miközben az egyik 115 lovas, a mások 150 lovas... agyrém.)

De ma már az össz-hengerűrtartalom konkrétan semmit nem mond, mert nem csak az határozza egy hajtáslánc maximális leadott teljesítményét (pontosabban: a teljesítmény sokkal kisebb mértékű korrelációban áll az össz-hengerűrtartalommal, mint korábban, annyira, hogy már jószerivel nincs is értelme mutogatni).

Válasz küldése

Vissza: “Autó Sport és szórakozás”