Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kerékpározás

Rotox
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1324

Re: Kerékpározás

Hozzászólás Szerző: Rotox »

Vinkler írta:
2025.08.12., kedd 10:53
... a jó kínai alu házas láma (aminek egyébként baromi jó fénye van és hosszan használható, cserébe nehéz ...
Jómagam hajlok a kompromisszumokra (bár tulképp nem is kompromisszum; bivalyerős fény és akár éjfél után is hazaérünk vele az orfűi kocsmából :smile49: az erdőn át...), főleg ha mindössze 7-7 000 Ft a keleti barátainktól.
Az első kép az az outi, azzal persze szóba sem jöhet ilyen varacskos disznó viselkedés. :D
Csatolmányok
20250812_200717.jpg
20250812_201033.jpg
20250812_201155.jpg

pärt
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 5105

Hozzászólás Szerző: pärt »

Vinkler írta:
2025.08.12., kedd 18:49
Mondjuk én értettem az első ábrából is.
Rotox is, csak a tudálékos sraffozásomtól megfájdult a szeme. :D

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9294

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Mondjuk én értettem az első ábrából is.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Rotox
Beköltözött
Beköltözött

pärt írta:
2025.08.12., kedd 14:55
...
Várjá', fogd meg a söröm! :D
Király vagy! ;peace;
(Úgy látom, Te sem valamilyen humán/bölcsész szakon végeztél. ;) :rolleyes:)

pärt
Őslakos
Őslakos

Rotox írta:
2025.08.12., kedd 13:38

"... nem alkalmazhatunk metszetet akkor, ha az nem mutat több információt a nézeteknél. ... tömör tárgyakat hossztengelyük mentén szintén nem metszhetünk. ..." :D :P
Várjá', fogd meg a söröm! :D
IMG20250812145220.jpg

lacee
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1159

Hozzászólás Szerző: lacee »

Vinkler írta:
2025.08.12., kedd 13:32
lacee írta:
2025.08.12., kedd 12:49
Én az alu sárvédőknél a felfogatási pontoknál ill. műanyag és gumi patenteknél WD-40-el fújom így megszűnik a nyikorgása.
Nem nyikorog. Remeg, zörög.
Igen,nekem is,nem jót írtam.

Rotox
Beköltözött
Beköltözött

pärt írta:
2025.08.12., kedd 11:11
... egy pákaheggyel apró krátereket nyomok a felfekvő felületre - feltéve persze, hogy műanyagról van szó. A kis bemélyedés szélénél kitüremkedő anyag pont a kellő mértékig megemeli a csatlakoztatott kütyüt. ...
"... nem alkalmazhatunk metszetet akkor, ha az nem mutat több információt a nézeteknél. ... tömör tárgyakat hossztengelyük mentén szintén nem metszhetünk. ..." :D :P

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

lacee írta:
2025.08.12., kedd 12:49
Én az alu sárvédőknél a felfogatási pontoknál ill. műanyag és gumi patenteknél WD-40-el fújom így megszűnik a nyikorgása.
Nem nyikorog. Remeg, zörög.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

AAttila írta:
2025.08.12., kedd 12:59
Nálam a gyári garmintartó alul nem tart jól. Szerintem a lámpa súlya akkora,ha alulra teszem,akkor pont annyira mozog-lötyög,hogy hangja lesz a döcögősebb utakon. Felül nincs ilyen probléma, viszont oda nem tehetem az óra miatt.
Ez így működik.

.
IMG_8096.jpeg
IMG_8096.jpeg (35.99 KiB) Megtekintve 432 alkalommal

AAttila
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3582

Hozzászólás Szerző: AAttila »

Nálam a gyári garmintartó alul nem tart jól. Szerintem a lámpa súlya akkora,ha alulra teszem,akkor pont annyira mozog-lötyög,hogy hangja lesz a döcögősebb utakon. Felül nincs ilyen probléma, viszont oda nem tehetem az óra miatt.

lacee
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1159

Hozzászólás Szerző: lacee »

Vinkler írta:
2025.08.12., kedd 11:35
pärt írta:
Zörgős, kikopós bajonettzáraknál nekem ez vált be: egy pákaheggyel apró krátereket nyomok a felfekvő felületre - feltéve persze, hogy műanyagról van szó. A kis bemélyedés szélénél kitüremkedő anyag pont a kellő mértékig megemeli a csatlakoztatott kütyüt. Természetesen ésszel, érzéssel kell dolgozni, közben probálgatva az illeszkedést. Ha kicsit magas lett, könnyen orvosolható egy szikével/finom reszelővel.
Régebben apró Blu Tack golyócskákat használtam ilyen problémánál, de ez sokkal jobb.
Igen, ez is működhet. Az előző lőmpa alu, ott ez nem fog menni, ez műanyag, jó lehet, de első körben megpróbálom roncsolás nélkül megoldani.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

pärt írta:
Zörgős, kikopós bajonettzáraknál nekem ez vált be: egy pákaheggyel apró krátereket nyomok a felfekvő felületre - feltéve persze, hogy műanyagról van szó. A kis bemélyedés szélénél kitüremkedő anyag pont a kellő mértékig megemeli a csatlakoztatott kütyüt. Természetesen ésszel, érzéssel kell dolgozni, közben probálgatva az illeszkedést. Ha kicsit magas lett, könnyen orvosolható egy szikével/finom reszelővel.
Régebben apró Blu Tack golyócskákat használtam ilyen problémánál, de ez sokkal jobb.
Igen, ez is működhet. Az előző lőmpa alu, ott ez nem fog menni, ez műanyag, jó lehet, de első körben megpróbálom roncsolás nélkül megoldani.

pärt
Őslakos
Őslakos

IMG20250812110251.jpg

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Tegnap megvolt a teszt.

Hát nem nagyon örülünk. :angry:
Az egyik apropója az lett volna a lámpacserének, hogy a jó kínai alu házas láma (aminek egyébként baromi jó fénye van és hosszan használható, cserébe nehéz) pár hónap alatt a rezgésektől annyira megkopott a foglalatnál, hogy elkezdett mozogni, ezéltal zörögni, kopogni is. Ez baromira idegesítő. Valami szigszalag tuningal tudok ezen javítani, de gondoltam a mindennapokra, főleg nyárra valami könnyebb, esztétikusabb megoldást keresnék. Kézenfekvőnek tűnt a Ravemen lámpa, ami a gyári Garmin tartóba illeszthető, majd a tetejére rögzíthető a Garmin óra is. Namármost, ez a két óra valahol, amit még nem tudok, hogy a Garmin tartóm a Ravemen, vagy a Ravemen tetején a Garmin pont ugyan úgy remeg, zörög. :smile51: Mondjuk a kettőnek azért már van súlya is, na de akkor is. Szóval most kereshetek valami tuningot erre is, hogy megszűnjön a zaj. ;peace;

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Első lámpa/villogó upgrade. (Zergénél most akciós)

.
IMG_8086.jpeg

trane
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 2891

Hozzászólás Szerző: trane »

pärt írta:
2025.08.10., vas. 17:34
...Korral kénytelen vagyok elengedni a faxagyerekeskedést, mert nem elég csinálni, élvezni is szeretném, úgyhogy nagyjából 33-34 foktól inkább halasztom a tekerést valami embernek valóbb hőmérsékletre. Napon mászni nem öreguraknak való.
na, én ma (mikor máskor ;) ) döntöttem el, hogy mégiscsak bringázni fogok :smile52: - és el is mentem este 6 után másfél órára egy lazát gurulni . javaslom :rolleyes: (ja, 59 elmúltam :smile53: )

védd a fákat> egyél hódot! ;-)))

trane
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 2891

Hozzászólás Szerző: trane »

Vinkler írta:
2025.08.10., vas. 18:02
Ez csak egy 3 órás z2 volt, de végig napon, a 11-esen.
Holnap lesz Pilis, meg pénteken.
nem akarok nagyon okos lenni, Tomi, de szvsz vigyázz az ilyen melegben történő bringázással - főleg napon :ohnoohnoohno: . évekig nem terhelted igazán a szervezeted, most meg relatíve rövid idő alatt már itt tartasz... s nem ijesztgetni akarlak, de ismerősi körben 2, télleg egész életben-sportoló vált meg ezen a nyáron a földi léttől, mindkettő edzés közben sad.gif

védd a fákat> egyél hódot! ;-)))

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

marconi írta:
2025.08.10., vas. 16:37
Én nyomtam tegnap egy 5 órás Z2 körülit sok szintel, tereppel. Na most vagy a melegtől vagy a z2 től szoktam el, de még most is dögrováson vagyok, nem értem. Pedig közben élveztem, sokat mentem erdőben, ott azért nagyon kellemes a klíma a kopár részekhez képest. Az alapvetően országútra tervezett edzést ezért helyeztem át a fák közé.
Így hát kicsit tartok a hétvégi 138km-es Őrség graveltől…
Ez csak egy 3 órás z2 volt, de végig napon, a 11-esen.
Holnap lesz Pilis, meg pénteken.

pärt
Őslakos
Őslakos

Régebben nem volt max. hőmérséklet, amitől kihagytam volna, legfeljebb megállapítottam, hogy 37 foktól már nem igazán hűt a menetszél. :D Korral kénytelen vagyok elengedni a faxagyerekeskedést, mert nem elég csinálni, élvezni is szeretném, úgyhogy nagyjából 33-34 foktól inkább halasztom a tekerést valami embernek valóbb hőmérsékletre. Napon mászni nem öreguraknak való.

AAttila
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3582

Hozzászólás Szerző: AAttila »

marconi írta:
2025.08.10., vas. 16:37
Én nyomtam tegnap egy 5 órás Z2 körülit sok szintel, tereppel. Na most vagy a melegtől vagy a z2 től szoktam el, de még most is dögrováson vagyok, nem értem. Pedig közben élveztem, sokat mentem erdőben, ott azért nagyon kellemes a klíma a kopár részekhez képest. Az alapvetően országútra tervezett edzést ezért helyeztem át a fák közé.
Nyomjad Z3-tól felfelé ;peace; Neked megy úgy 5-6 órán keresztül :D

marconi
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 360

Hozzászólás Szerző: marconi »

Audiomeca J1,Airtangent2b,SupexSD900SuperII,Krell KSP-7B(Kaisei recap), Philips cd304mkII fullBGrecap, Marantz CDA94 Vfet mod/BG recap), Philips CD100 Demo Vfet mod/BG recap, Townshend Allegri Reference mkII, Tunerman OTL twin servo, vFET srpp, Lowther Acousta (P6M square)

pärt
Őslakos
Őslakos

Hőség miatt évente rápróbálok a reggeli körre, de nálam nem működik. Hűvösebbnek hűvösebb, de olyankor még minden izmom alszik.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Ez a mai tekerés kemény volt ebben a hőségben. :napsut: :noproblemo:

pärt
Őslakos
Őslakos

asebestyen írta:
2025.08.08., pén. 19:25
Jelenleg azt hiszem 5 bicajom van már csak, mindegyiken van lánc. 11s lancból van 2 bontatlan, 3 KMC waxolt, 1 valamilyen sram amivel Szilárd adta a bicajt, illetve 2 shimano lánc amiket váltva használtam míg szarakodtam ilyen hulyesegekkel.
A sportelettannak legalább van értelme (számomra).
Részben technikai sport - akár a hifi - nincs értelme címkézni, mi hülyeség, mi nem. Mindenki saját szempontjai szerint súlyoz, teljesen hanyagolni egyik oldalt sem lehet. Megnyekkent technikával garantált a szenvedés, csakúgy mint fogalmatlan módszertannal.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4499
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

asebestyen írta:
2025.08.08., pén. 19:25
pärt írta:
2025.08.08., pén. 19:18
Kell még az egy sportélettani cikkre eső kilométer verseny is, hogy mindenkinek legyen esélye nyerni. ;peace;
Jelenleg azt hiszem 5 bicajom van már csak, mindegyiken van lánc. 11s lancból van 2 bontatlan, 3 KMC waxolt, 1 valamilyen sram amivel Szilárd adta a bicajt, illetve 2 shimano lánc amiket váltva használtam míg szarakodtam ilyen hulyesegekkel.
A sportelettannak legalább van értelme (számomra).
Néha nem árt leltározni :D
5 outi,vagy mtb is? Csajom Téged is szeretne :D (engem is aprít. Nem érti, hogy mindnek van funkciója :D már amikor használom is :D )
[OFF - katt ide ha látni akarod]
Kicsit OFF, de a hifik miatt kevésbé szól. Sőt, miután szert tettem egy újabb hangfalra, külön kiemelte, el ne adjam a tölcsért. Persze, 19re lapot húztam, a hálóba is bekerült egy újabb hangfalpár,még rendesen tetszik neki (bár nem csoda, hogy inkább az. Ide akartam áthozni a tölcséreket első körben :D )
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

Válasz küldése

Vissza: “Autó Sport és szórakozás”