Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kerékpározás

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 8005

Re: Kerékpározás

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

AAttila írta:
2022.09.12., hétf. 23:19
Revi még a térdeit is szét.. ..a rajta. Most már a legkomolyabb görgőn ül, de még mindig nem közelíti neki a kinti tekerés érzetét.
Revi nem a görgővel csinálta szét a térdeit.... Nem is ül görgőn, csak van Neki, nem ugyanaz. :D
Kéne vegyen madárcsicsergős lemezt, aztán a tőcsérekből szólhatna közben, hogy valóságosabb legyen. ;peace;
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

akisbandi írta:
2022.09.12., hétf. 17:22
Szép napot Urak,

bár még korainak tűnhet a görgőkkel kapcsolatos kérdésem, de sajnos nyakunkon a korai sötétedés, a hűvös, párás esték.

Szóval Elite Turno lett az edzőtárs, ami okos, de nem interaktív.

Tesztként mentem vele majd 4,5 km-t 15 perc alatt, esküszöm jobban elfáradtam, mint amúgy 15 km-en.
A szoftver az Elite MyTraining, ismeri valaki?

Így elsőre már látom, hogy kell alá valami szőnyeg, törölköző és ital kézközelbe valamint egy ventillátor sem lenne rossz.

Van hozzá pár jó tanácsotok vagy csak üljek fel és tekerjem?
Szia!

Egyik görgő se interaktív, szoftverek teszik azzá, amelyiket lehet. Az okos görgőket lehet. Próbáld ki a Zwiftet. Tudsz válogatni a pályák között, tud előre megírt edzést levezetni, görgőt kalibrálni, lehet rajta versenyezni, hasonló állóképességű/erejű emberekkel együtt tekerni, stb.
Nem tudja helyettesíteni a kinti tekerést, de nem is kell hogy helyettesítse. Mikor nem tudsz kint menni, akkor görgőzöl, a semminél sokkal jobb. Más a terhelési görbéje, mint a kinti tekerésnek, ezt el kell fogadni. Ha bent tekersz, sosem lesz annyi oxigén, pláne egy idő elteltével, mint kint, ezt érezni fogod. Ezt lehet még fokozni azzal, ha kizárólag orron át veszed a levegőt, legális EPO tuning.
Mindent oda kell készíteni, ahogy írod és igen, kell ventillátor is. Először érdemes alacsonyabb watton, nagyobb pedálfordulattal kezdeni, hogy szokja az izomzat ezt a fajta terhelést és tekerés után mindenképp nyújtani kell. Itt alacsonyabb pulzuson is több lesz az anaerob izommunka, amitől egyszerűen jobban beállnak az izmok. Javasolt továbbá SMR henger használata is edzés után.
Mindenképp egy sokkal monotonabb, ingerszegényebb dolog, mint a kedvenc köreinken tekerni a természetben kellemes időben, de hozzá lehet szokni és nagyot tud dobni a kinti teljesítményen is. Jobban is megy kint utána és jobban is tudja értékelni az ember, hogy kint mehet. :D Akaraterő növelő hatása sem csekély. :D

AAttila
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3635

Hozzászólás Szerző: AAttila »

Revi még a térdeit is szét.. ..a rajta. Most már a legkomolyabb görgőn ül, de még mindig nem közelíti neki a kinti tekerés érzetét.
Én most egy wahoo-n gondolkoztam, aminek elöl nem kereke van, hanem a villát kell befogni és emeli a hegynek megfelelően a bicó elejét, csak lecsúsztam róla.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4573
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

akisbandi írta:
2022.09.12., hétf. 22:45
AAttila írta:
2022.09.12., hétf. 21:06
Nekem is Tacx van, az Elite görgőt nem ismerem. Az biztos,hogy az enyémet ( a Reviét is)kalibrálni kell, mert csak akkor adja helyesen a parancsot. Különben akár sokkal nehezebben tekered, mintha hegyre mennél. De azt alapból mondom, hogy görgőn nehezebben jönnek a wattok, tehát ugyanaz a tekerés a görgőn, nehezebbnek tűnik.
Kemény lesz minden vele töltött óra, azt már látom. Nem túl szórakoztató. Betöltöttem a kedvenc körömet, ahol itthonról indulva az első kilométer 4%-os lejtő.. mire letekertem az aljára, levert a víz.
Miután nem interaktív és a szoftver sem kompenzál sebességben, így elég demoralizáló, szerintem a 20-as átlag sem lenne meg a teljes körön. Majd megnézem hogy lehet kalibrálni.
Nna, pont ebben a cipőben jártam :D Érdekes módon, tettem egy sokal durvább sort a görgőre (utcai 11-23, vagy 11-25 helyett egy 11-32-t), azzal valahogy össze tudtam hozni hasonló avg-t. De magasabb áttételen kellett nyomnom sokkal. Persze, volt kalibrálva, de az csak egy feltekerés 30km/h-ra, majd hagyni kell megàllni és elvileg magát belövi. De a Te szoftveredet nem ismerem, de biztos van kalibráció abban is.
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

Azt hittem jókat szórakozok .ajd rajta, de nem. Legalábbis sokáig nem. Megmásztam rajta a Stelvio-t is. Alp' D Huez-t vagy 30x. Ma már tudok 2,5-3 órát edzeni rajta, de az már nagyon rossz. Kint simán tekerek akár 4+ órát is.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

mechazseni írta:
2022.09.12., hétf. 21:04
revox írta:
2022.09.12., hétf. 20:50
mechazseni írta:
2022.09.12., hétf. 19:45

Az árakon én már nem csodálkozok...ez beteg!...és ez még mindig "csak" a közepe...
Az enyém 24-25kg..... :D
Nem tudok öntöltő e-bike-ról!
Persze, nem olcsó ez se,de lassan egy alap karbonbicaj ennyi,hacsak nem decath!onos (ott 1,5-ért dura acet adnak és fulcrum zero carbon kerékszettet). Csak ezt is néztem, a legkisebb méret esetleg nekem jó, axxonynak nagy. Még várok kicskt,de ha nem akaródzik neki a hegymászás, kénytelen leszek áldozni ilyenre.
Az enyém "L"...(és az árát inkább neeee..) én 183 asszony 164 és simán jó neki ez is, nyilván neki "S" kellene,de kb e-mtb-ből nem létezik ilyen méret...inkább úgy fogalmaznék, hogy a legtöbb márkánál. Az első héten többet tekerte, mint én...., mert,hogy ez miért is kell nekem ;peace;
Csak pont hegyekre ideálisabb a méret, vagy méret-1. Nem holnap rohanok venni,de néha rá fogok keresni de szerintem nehéz eset lehet egy felsőcső 49-50 cm bringa. A meglévőbe lehetne esetleg rejtett motort tenni,de az legutóbbi tudásom szerint 10.000 juró :D
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

akisbandi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 27

Hozzászólás Szerző: akisbandi »

AAttila írta:
2022.09.12., hétf. 21:06
Nekem is Tacx van, az Elite görgőt nem ismerem. Az biztos,hogy az enyémet ( a Reviét is)kalibrálni kell, mert csak akkor adja helyesen a parancsot. Különben akár sokkal nehezebben tekered, mintha hegyre mennél. De azt alapból mondom, hogy görgőn nehezebben jönnek a wattok, tehát ugyanaz a tekerés a görgőn, nehezebbnek tűnik.
Kemény lesz minden vele töltött óra, azt már látom. Nem túl szórakoztató. Betöltöttem a kedvenc körömet, ahol itthonról indulva az első kilométer 4%-os lejtő.. mire letekertem az aljára, levert a víz.
Miután nem interaktív és a szoftver sem kompenzál sebességben, így elég demoralizáló, szerintem a 20-as átlag sem lenne meg a teljes körön. Majd megnézem hogy lehet kalibrálni.

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

mechazseni
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 365

Hozzászólás Szerző: mechazseni »

revox írta:
2022.09.12., hétf. 20:50
mechazseni írta:
revox írta:
2022.09.11., vas. 23:41
https://sport.appsolute.hu/bolt/kerekpa ... -eride-20/

Bár lehet azóta kicsit többe fáj, de ez nem is annyira néz ki ebikenak, mellé anyit nyom, mint a télikeróm,12kg...

Gondolom lefelében tölt. Nem próbáltam még ilyet, csak a rejtett motoros bicajt. Az simán hajtotta a hajtómű tengelyét. Gondolom, ez is hasonlóan működik.
Az árakon én már nem csodálkozok...ez beteg!...és ez még mindig "csak" a közepe...
Persze, nem olcsó ez se,de lassan egy alap karbonbicaj ennyi,hacsak nem decath!onos (ott 1,5-ért dura acet adnak és fulcrum zero carbon kerékszettet). Csak ezt is néztem, a legkisebb méret esetleg nekem jó, axxonynak nagy. Még várok kicskt,de ha nem akaródzik neki a hegymászás, kénytelen leszek áldozni ilyenre.
Az enyém "L"...(és az árát inkább neeee..) én 183 asszony 164 és simán jó neki ez is, nyilván neki "S" kellene,de kb e-mtb-ből nem létezik ilyen méret...inkább úgy fogalmaznék, hogy a legtöbb márkánál. Az első héten többet tekerte, mint én...., mert,hogy ez miért is kell nekem ;peace;
már..."mind1"
SONY
- TA-N1
- TA-E1
- CDP-R1
- DAS-R1
- HAP-Z1
- M.I.T. Oracle V 1.1
- PS Audio P10
Klipsch- REF 7

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

akisbandi írta:
2022.09.12., hétf. 17:22
Szép napot Urak,

bár még korainak tűnhet a görgőkkel kapcsolatos kérdésem, de sajnos nyakunkon a korai sötétedés, a hűvös, párás esték.

Tesztként mentem vele majd 4,5 km-t 15 perc alatt, esküszöm jobban elfáradtam, mint amúgy 15 km-en.

Így elsőre már látom, hogy kell alá valami szőnyeg, törölköző és ital kézközelbe valamint egy ventillátor sem lenne rossz.

Nekem tacx van, típus hirtelen passz (magasabb szériás,de nem ugrik be a neve) de azt is más tekerni,mint kint a bicajt. Valsz nincs olyan görgő,ami azt adja,amit a kinti tekerés,de el lehet vele játszani.
Vegyél jó erős lámpát és keress egy nyugis kört :rolleyes:
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

mechazseni írta:
revox írta:

Bár lehet azóta kicsit többe fáj, de ez nem is annyira néz ki ebikenak, mellé anyit nyom, mint a télikeróm,12kg...

Gondolom lefelében tölt. Nem próbáltam még ilyet, csak a rejtett motoros bicajt. Az simán hajtotta a hajtómű tengelyét. Gondolom, ez is hasonlóan működik.
halfnote.hu

mechazseni
Fórumlakó
Fórumlakó

revox írta:

már..."mind1"
SONY
- TA-N1
- TA-E1
- CDP-R1
- DAS-R1
- HAP-Z1
- M.I.T. Oracle V 1.1
- PS Audio P10
Klipsch- REF 7

mechazseni
Fórumlakó
Fórumlakó

revox írta:
2022.09.11., vas. 23:00
mechazseni írta:
2022.09.11., vas. 22:49
revox írta:
2022.09.11., vas. 22:09

Lassan el kel kezdenem nézegetni, lehet. Axxonynak fáj a dereka és nem múlik. Már nem szeret bicajozni, arra fogja... Monnyuk akkor majd loholhatok utána, de legalább kemény tréningek lesznek :D
Azt tuti… :D
Úgy ott hagy, hogy…
Imádom
Mennyit bírnak egy töltéssel? Mondjuk Bükkben elmennek 80-100 kilit? Fel-le vegyesen persze.
Természetesen függ attól is, hogy mi a technika.... :D Kb 3 hónapja van egy e-mtb-m, 85Nm 750W. Eddigi legnagyobb táv a balatoni "kiskör" volt...kitérővel Tihanyban, nagyjából 85-90 km-t mentem, pár itatópont :D beiktatásával, egy délután. Nyilván tudom...e-bike nem kell Balatonra, amivel egyet is értek, de akkor vettem meg és adta magát a helyzet...a családnak van egy kis nyaralója Füreden. Többször letekertem már, (és ilyen "fitten még soha nem értem haza!) eddig is mtb-ztem. A táv nagy részén "eco" módban volt...mert egyszerűen nem kellett a "plusz"...de max 30-35%-ot veszített az akksi, és azért volt jó pár rész amikor kértem az "e-mtb" módot, hogy hazaérjek forma-1-re :D . Szóval, IGEN. Szerintem simán kibír 80-100 kilit!
Még tanulom.....
már..."mind1"
SONY
- TA-N1
- TA-E1
- CDP-R1
- DAS-R1
- HAP-Z1
- M.I.T. Oracle V 1.1
- PS Audio P10
Klipsch- REF 7

akisbandi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 27

Hozzászólás Szerző: akisbandi »

Szép napot Urak,

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

pärt írta:
2022.09.12., hétf. 13:37
nem leszel magányos, mert rengeteg hifista és biciklista fog még melletted ücsörögni az üstben.
:fekverohog:

pärt
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 5276

Hozzászólás Szerző: pärt »

Ha fejjel lefelé olvasod, akkor nem ZOOM, hanem, WOOZ, ami sokkal menőbben hangzik. :tutiok:

Amúgy igen, a pokol tüzén fogsz pörkölődni. Miattad kapnak hőgutát a sarkköri fókabébik, mert bolygó-túlfogyasztó lettél, amiért nem javítod a cuccot, hanem kidobod és újat veszel. De legalább nem leszel magányos, mert rengeteg hifista és biciklista fog még melletted ücsörögni az üstben.

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

Rotox írta:
2022.09.12., hétf. 12:43
revox írta:
2022.09.10., szomb. 23:27
Vinkler írta:
2022.09.10., szomb. 12:30
Jah, hát ez a ragasztás elengedett.

Én vennék egy újat.
Valsz sztenderd 27,2-es nyeregcső, 10 forinttól 10 millióig széles a spektrum :smile32:
én is a vásárlásra voksolok.
Ezért lehet, hogy a pokolba jutok... :kapdelm:
Ezért tényleg a pokol tűzén fogsz elégni. Még ha nem Cannondale lenne, az mondanám elmegy, míg megjön a rendes... :D

Rotox
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1387

Hozzászólás Szerző: Rotox »

revox írta:
2022.09.10., szomb. 23:27
Vinkler írta:
2022.09.10., szomb. 12:30
Jah, hát ez a ragasztás elengedett.

Én vennék egy újat.
Valsz sztenderd 27,2-es nyeregcső, 10 forinttól 10 millióig széles a spektrum :smile32:
én is a vásárlásra voksolok.
Ezért lehet, hogy a pokolba jutok... :kapdelm:
Csatolmányok
Zoom.jpg
Zoom.jpg (2.39 MiB) Megtekintve 1210 alkalommal

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

mechazseni írta:
2022.09.11., vas. 22:49
revox írta:
mechazseni írta:
2022.09.11., vas. 21:56

Szitok v nem…Elképesztőén jó “játék” :D
Lassan el kel kezdenem nézegetni, lehet. Axxonynak fáj a dereka és nem múlik. Már nem szeret bicajozni, arra fogja... Monnyuk akkor majd loholhatok utána, de legalább kemény tréningek lesznek :D
Úgy ott hagy, hogy…
Imádom
Mennyit bírnak egy töltéssel? Mondjuk Bükkben elmennek 80-100 kilit? Fel-le vegyesen persze.
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

asebestyen írta:
2022.09.11., vas. 22:44

Hát ettől ledobtam a láncot, Revi... :nonononono:
Attól még ez van :D Nameg,ha veretni kell, ezek a dolgok sokat jelentenek. Tudod, gázreakció. Menj el egy kritériumversenyre, ahol 200 méterenként kanyar jön,majd újra kigyorsítás és mégy körbe-körbe 1 órán át :rolleyes:

Bár, most megnéztem a 6700 és a 6800 ultegra féktesteket. A 6800 se mondható, hogy ne lenne benne anyag, de 6800-tól más elven húz, mint a korábbi mezei petkófékek. Mindenesetre az első meglepetésem a reacto összerakása után a fékhatás volt. Valamit mégis jobbban csinál a régebbi, bár az új kicsit "szervósabban" működik, kisebb erővel lehet behúzni. Mondjuk,amikor rettegsz, mart ha elbaxod, 600méter szabadesés vár rád, úgy rámarkolsz, a fékkart is eltöröd :D
halfnote.hu

mechazseni
Fórumlakó
Fórumlakó

revox írta:
mechazseni írta:
AAttila írta:
2022.09.11., vas. 21:20

Milyen szitok szó röppent ki belőled!!!?????

EBIKE??????? :fekverohog: :fekverohog:
Úgy ott hagy, hogy…
Imádom
már..."mind1"
SONY
- TA-N1
- TA-E1
- CDP-R1
- DAS-R1
- HAP-Z1
- M.I.T. Oracle V 1.1
- PS Audio P10
Klipsch- REF 7

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

revox írta:
2022.09.11., vas. 22:02

Kb én is így vagyok. Aki meg már az újba szok(ik) bele, annak nem fog a régi hiányozni. B group rallyról a mai srácok nem hallottak, aztán tapsolnak a mai trendeknek. Bár egy-két agyatlan verseny még van, pl hill climb pikes peak (1000LE körüli szörnyetegek versengenek). Bár én is csak azért ismerem, mert a sport suzukihoz kerestem egy kis fejlesztési lehetőséget és így találtam az akkor, ott taroló Nobuhiro Monster Tajimára https://en.m.wikipedia.org/wiki/Pikes_P ... Hill_Climb

Na de kicsit vissza. Lejtő. Idén az olympusi lejtőkre az új meridát vittem. Indulás előtt cseréltem stucnit, kb 20 km-t mentem vele, ennyi a beállítás (xar is lett. Magasabb tempón magasan van a kormány,mint kellene). Ezzel a bicajjal sose voltam hegyen. Ultegra 6700 group és 6 gen bora ultra, amin 22-es gumi van. Előző évebn, a Bükkben már belőtt Dogmával mentem, elektromos duraAcevel. Már előre leszögezem, szerintem a Pinarellok geometriája lejtőzásre sokkal jobb, mint a Reacto és nem csak a miatt, hogy a Reacto még nincs fullosan belőve. Tavaly 8gen Bora kerék,25ös, ugyanolyan Conti Competition szingókkal, a nyomás azonos volt, így egyértelmű, hogy a 25ös gumi jobban tapad kanyarokban.

Tavaly (F8) lefelében egy autót kergettem. biztos örült, de vette a lapot és tolta lefele, egyeneseken odarántott neki, így egyeneseken rá ia tekertem néha. A végén lekerültem, szerintem addigra megunta :D

Ezzel szemben most a reactoval, mivel még nem mentem vele lejtőn (itt a 7-8% a pihenő, 10-12, néhol 14% van, persze itt-ott durva 180°-os visszafordítókkal), féltem. Nem éreztem magam biztonságban, mint a Pinarelokkal (akár dogma, akár gan), ezért inkább csak hagytam gurulni és a fékre összpontosítottam.
Mondjuk a végén ezzel is utólértem egy autót, azt leszedtem egyenesen, de jellemzően csak gurultam. Tegyük hozzá, a nemrég kihevert covid után az egyensúlyérzékem, meg persze a fizikia állapotom se vollt az igazi.

Nos, az általam várttal ellentétesen, most a reacto így is odatett kb fél percet a lefelében. Gondolkodtam, ez mitől lehet. Arra jutottam , a lejtőn a jó kanyarodóképesség (geometria, eltalált méret, beállítás, gumi tapadása), a rövidebb féktáv és a jobb kigyorsítás, ami befolyásolhatja az időt. Persza, nagyvonalakban. A Dogma geója nyilván jobb volt, a beállítás és a gumi is. A reacton a fék volt sokal jobb és az ultegra 6700 szerintem jobban kigyorsít (kanyarközéptől), mint a 9000 duraAce. Hozzátartozik, hogy a lejtő bazira meggurít, le kell dobni 12, néha 11-re hátul, de kanyar előtt, a kanyart követő kigyorsításhoz vissza kell tenni 13-14-re. Na, a 6700-es mechanikus ultegra ebben volt még sokkal gyorsabb és jobb, mint a villanyváltó.

Mindenestre én a jobb időt, annak ellenére, hogy betojva jöttem lefele idén (és mire leértem kiállt a csuklóm, a rossz installtól), a 6700-as szettnek tudom be. Kanyar előtt azért tizedeket, de valsz másodoperceket is lehet nyerni a rövidebb fékúttal és a kigyorsításoknál szintén.

Röviden a fejlődésről, vagy a könnyebb DA, kontra, kicsit nehezebb, de több anyag van benne Ultegráról. Na jó, meg egy kis 10kontra 11(11-es rendszereknél a féktesteken is spórolnak, hogy behozzák a plusz speed súlytöbbletét) és némi mechanikus, kontra elektromosról.

Tárcsafék nem tudom, jobb lenne e. Félek, mivel jobban beharap, nehezebben adagolható, ha csak csúsztatni kell (azért bevehető kanyaroknál vagy nem kell, vagy csak picit csúsztatni) de sima féktávon biztos hozna. Nem fogom megtudni... Nem elzárkózás, csak nekem elég ami van.
Hát ettől ledobtam a láncot, Revi... :nonononono:

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

AAttila írta:
2022.09.11., vas. 22:20
revox írta:
mechazseni írta:

Hogy fogod imádni a Bükköt, Mátrát a felfelékben az asszony mögött :fekverohog:
Legább lefogyok :D
halfnote.hu

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

revox írta:
mechazseni írta:
AAttila írta:
2022.09.11., vas. 21:20

Milyen szitok szó röppent ki belőled!!!?????

EBIKE??????? :fekverohog: :fekverohog:
Hogy fogod imádni a Bükköt, Mátrát a felfelékben az asszony mögött :fekverohog:

Válasz küldése

Vissza: “Autó Sport és szórakozás”