Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Off

wasiliy888
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 231

Re: Vélemények, kérdések Cables fejlesztésekkel kapcsolatban

Hozzászólás Szerző: wasiliy888 »

cables írta:
2026.01.12., hétf. 15:25
wasiliy888 írta:
2026.01.12., hétf. 13:56
...

Rudi bá' kábeleivel kapcsolatban csak annyit lehet tudni, hogy véleménye szerint a kábel lehetőleg legyen vékony, öreg és csupasz.
Nemcsak a saját hangfal kábeled megfelelő hosszával vagy tévedésben, hanem az én kábeleim huzaljaival kapcsolatban is badarságkat kutyulsz össze. Kevered az IC és a hálózati kábelezést ebből látszik a totál hozzá nem értésed.
Természetesen előfordulhat, hogy összekeverek dolgokat, hiszen én nem vagyok diplomás mérnök. Viszont neked akkor az lenne a dolgod itt ehelyütt, amit te magad jelöltél ki erre, hogy felvilágosíts miket keverek, és leírd (számomra is) jól érthetően milyen kábeleid és egyéb eszközeid vannak most elérhetően. Azzal, hogy a fejemreolvasod, hogy tévedek nem megyek semmire, de mások se tanulnak belőle sokat.

Annyit viszont biztosan állíthatok, hogy az otthoni hifiben semmi keresnivalója nincs semmiféle "csupasz", szigeteletlen, zománcozott rézhuzalnak legyen az usb, összekötő (xlr, vagy rca), de hangsugárzó kábelnek sem. Mert veszélyes és nem ezekre találták ki. És erre a célra árulni egyszerűen gondatlanság.
DIY Cu-R(DAC)
ValhallA Raindrops, CuAgSS8/3(SRC), 8HC(PWR)
TPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-ValhallA AgPtRXFv2usb-AudioGD M11(SxrF1)-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed Sign.Rev.-DIY 2WVB20Lmk3

wasiliy888
Fórumlakó
Fórumlakó

Kicsit utánaolvastam a zománcozott rézhuzal felhasználási területeinek és a következőket találtam:

Jellemzően elektronikai berendezések belsejében használatosak, nem véletlen, hogy a fogyasztó által normál felhasználás mellett nem hozzáférhetően alkalmazzák csak. Az ilyen kábeleket nemzetközi szabványoknak megfelelően, sokrétű tesztelés után szabad csak forgalomba hozni.
Például egy 0,2 négyzetmiliméter átmérőjű zománcozott rézhuzal terhelhetősége 0,5A.

Rudi bá' bizonytalan eredetű kábeleivel kapcsolatban csak annyit lehet tudni, hogy véleménye szerint a kábel lehetőleg legyen vékony, öreg és csupasz. Semmi biztos információ nincs arról, honnan származnak, milyen szabványnak felelnek meg.

Véleményem szerint az ilyen vezetékeket nem szabadna árulnia, reklámoznia, azt sugallnia, hogy jobb, mint bármely más típusú kábelek, sőt fel kellene hívnia a felhasználók figyelmét az ez által lehetséges veszélyekre.
És mindezekben a fórum üzelmetetése részéréről is lépéseket kellene tenni, mert egy esetleges elektromos tűz, amit ezek a legújabb Power-R fejlesztések magukban hordozhatnak, azért közvetetten a rekámfelületet biztosító fórum is felelős lehet.
Tehát Rudi bá'-t kérem, hogy töröltesse a fórum üzemeltetésével az összes bejegyzését, ami a szigeteletlen kábeleiről szól, vagy fotón reklámozza azokat, a saját topikjából is. Fejezze be ezek árusítását, és hívja fel a vevői figyelmét a lehetséges veszélyekre!

Köszönöm!
DIY Cu-R(DAC)
TPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-ValhallA AgPtRXFv2usb-AudioGD M11(SxrF1)-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed Sign.Rev.-DIY 2WVB20Lmk3

gixerzsoli
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 1

Re: Off

Hozzászólás Szerző: gixerzsoli »

Egyszerű hifistaként nézve miért lenne baj az építő szándékú fejlesztés?
Vagy bejön, vagy nem. Ugye?
Kipróbálható?
Igen!
A vásárlás nem kötelező csak ha elégedett az ügyfél!
Hogy ez az eredmény irígységet vált ki egy vagy több üzleti érsekeit képviselő emberből az már igazi magyar sajátosság!
Nem is várható ilyen emberektől más.
Szépen bemutatkoznak.
Az ilyen kommentelők húzzák le az embereket azzal, hogy megpróbálják a saját érdekeiket érvényesíteni.
Már akit meg tudnak vezetni ugye.
Mert aki a fülének és a szemének hisz igazán az kipróbálás után simán eldöntheti, hogy neki mi éri meg vagy sem.
Sokunknak megérte nem véletlenül!
Peace.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2395

Hozzászólás Szerző: cables »

fülelek írta:
2026.01.04., vas. 21:18

Ne legyél kutya, ez nem valós levél. Nem először és valószínűleg nem is utoljára.
Rágalmazásért jelentettem a beírásodat, az adminoknak mellékeltem hozzá a vevő teljes levelét. Kértem, hogy szakcionálják a rágalmazást!

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Sok embernek adtam el kábelt az elmúlt évek alatt. Egy se mondhatja, hogy átvertem, lehúztam. Volt aki a szeptemberben vett kábelt decemberben hozta vissza. Szó nélkül visszaadtam a pénzt. Ilyet épp ezért nem írhat be a topikomba az Ákos:

"Mikor idős és /vagy hiszékeny embereket húznak le "csodaszerekkel", az - nagyon helyesen - társadalmilag elítélendő és bűntetendő tevékenység. Úgy néz ki, ha erre bizonyos életkor felett is képes valaki, az már dicsőség. Gratulálok! "

Ez rágalmazás!!!!

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7982

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

cables írta:
2026.01.04., vas. 23:50
Itt a trollkodás eredménye, most épp 125 látogató van itt, mire ezt feltettem már 136, és jött egy megrendelés is.

125 fő nézi az oldalamat.jpg
Mikor idős és /vagy hiszékeny embereket húznak le "csodaszerekkel", az - nagyon helyesen - társadalmilag elítélendő és bűntetendő tevékenység. Úgy néz ki, ha erre bizonyos életkor felett is képes valaki, az már dicsőség. Gratulálok! Most majd lehet megint kikérni az "ügyfelek" (hiszen nálad csak az van meg ellenség) nevében, hiszen ők hallják...
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

lacy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 823

Hozzászólás Szerző: lacy »

fülelek írta:
2026.01.04., vas. 21:18
Ne legyél kutya, ez nem valós levél. Nem először és valószínűleg nem is utoljára. :smile29:
valahol furi ezek az "idézett" írások
Kb mind 90%-ban hasonló szóhasználattal és metodikával ír, mind kb ugyanazt a hatást hallotta érezte és élte át. És valahogy ugyanabban a stílusban is lelkendezik mind
Ja és név szerint ismerik az összes gyártói produktumot :)

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5309

Hozzászólás Szerző: fülelek »

gomolalaci írta:
2026.01.04., vas. 20:00
cables írta:
2026.01.03., szomb. 16:57
Ma délután kaptam ezt a szép levelet

N Á vélmeménye.jpg
Kutya legyek, ha értem NÁ véleményét!!!
Ne legyél kutya, ez nem valós levél. Nem először és valószínűleg nem is utoljára. :smile29:

Vappali
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 163

Hozzászólás Szerző: Vappali »

Vinkler írta:
2025.12.31., szer. 08:24
PH-s dolgok itt nem relevánsak.
Ok. rendben. Csak amiatt írtam mert ott elég jól visszakövethetőek a dolgok.

Vappali
Fórumlakó
Fórumlakó

Re: Szerintem valami túlságosan drága

"Miből gondolod, hogy róla szól???
Nem róla."
Vele kapcsolatban írtad.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9752

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

PH-s dolgok itt nem relevánsak.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

dumdum
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 87

Hozzászólás Szerző: dumdum »

Vappali írta:
2025.12.30., kedd 13:48
dumdum írta:
2025.12.30., kedd 03:33
alto írta:
2025.12.29., hétf. 15:48
Teljesen értelmetlen ez a szájtépés az árazáson. Elvitték a meghirdetett áron? Elvitték, ami visszaigazolja azt, hogy jól volt beárazva.
Honnan tudod, hogy valóban elkelt és más fórumon is ennyiért hirdette?
Sok cucc amit itt hirdettek és megjelent ebben a topikban vagy más gebasz volt vele hirtelen elkel máshol... :rolleyes:
Ez a hardveren fent volt de le is került egyből.
A HA-n regisztrálva vagy? Jobb az értékelési mutatód mint a Yamaha eladónak https://hardverapro.hu/apro/yamaha_rx-a ... friss.html? Nézd meg az értékeléseit ott! Láthatod miket adott el, vagy vásárolt, és nem friss 1-2 éves reggel rendelkező felhasználóknak.
Semmi "gabesz" nem volt vele. Vagy milyen "gabeszre" gondolsz? Az a gabesz hogy valakinek drága egy adott cucc? "Gabesz". Kicsit átestél a bizonyos ló túloldalára. A következő hsz-ben azt fogod leírni hogy lopott, vagy defektes volt az a Yamaha.

Én régóta hirdettem egy NAD C368 erősítőt, az utólag beleépített NAD BluOS 2i Streaming modullal. A HA-n rám írt kétszer valaki, hogy megvenné a modult külön. Most gondoltam egyet, és kivettem belőle, és tettem egy ajánlatot az érdeklődőnek. Nem adott egyértelmű választ hogy megvenné-e, mondtam ok meghirdetem, de ha kell neki, akkor olcsóbban megkapja mint ahogy hirdetem.. Én kifotóztam, és meghirdettem itt is és a HA-n, külön-külön. Kb. 1 óra múlva, vagy lehet hamarabb, rám írt hogy akkor megvenné, és utal.
Utalt is, és én zártam a hirdetést itt is. Élt vagy 1-2 órát max. Van ilyen. Akkor most azzal is valami gabesz volt?
Évtizedekkel ezelőtt regisztráltam ott.
Nos az értékelések csalókák lehetnek. Ha ott vagy tudnod kell az okokat is, hogy miért.
Nem egy hirdető ellen indult feljelentés ott ami nem állt meg a vádemelésnél...
Majd mindnek kitűnő értékeléseik voltak és nem kevés.

"Sok cucc amit itt hirdettek és megjelent ebben a topikban vagy más gebasz volt vele hirtelen elkel máshol..."
ezt írtam, értelmezd.
Miből gondolod, hogy róla szól???
Nem róla.
Már a B oldal forog így 60 felett...

Vappali
Fórumlakó
Fórumlakó

dumdum írta:
2025.12.30., kedd 03:33
alto írta:
2025.12.29., hétf. 15:48
Teljesen értelmetlen ez a szájtépés az árazáson. Elvitték a meghirdetett áron? Elvitték, ami visszaigazolja azt, hogy jól volt beárazva.
Honnan tudod, hogy valóban elkelt és más fórumon is ennyiért hirdette?
Sok cucc amit itt hirdettek és megjelent ebben a topikban vagy más gebasz volt vele hirtelen elkel máshol... :rolleyes:
Ez a hardveren fent volt de le is került egyből.
A HA-n regisztrálva vagy? Jobb az értékelési mutatód mint a Yamaha eladónak https://hardverapro.hu/apro/yamaha_rx-a ... friss.html? Nézd meg az értékeléseit ott! Láthatod miket adott el, vagy vásárolt, és nem friss 1-2 éves reggel rendelkező felhasználóknak.
Semmi "gabesz" nem volt vele. Vagy milyen "gabeszre" gondolsz? Az a gabesz hogy valakinek drága egy adott cucc? "Gabesz". Kicsit átestél a bizonyos ló túloldalára. A következő hsz-ben azt fogod leírni hogy lopott, vagy defektes volt az a Yamaha.

Én régóta hirdettem egy NAD C368 erősítőt, az utólag beleépített NAD BluOS 2i Streaming modullal. A HA-n rám írt kétszer valaki, hogy megvenné a modult külön. Most gondoltam egyet, és kivettem belőle, és tettem egy ajánlatot az érdeklődőnek. Nem adott egyértelmű választ hogy megvenné-e, mondtam ok meghirdetem, de ha kell neki, akkor olcsóbban megkapja mint ahogy hirdetem.. Én kifotóztam, és meghirdettem itt is és a HA-n, külön-külön. Kb. 1 óra múlva, vagy lehet hamarabb, rám írt hogy akkor megvenné, és utal.
Utalt is, és én zártam a hirdetést itt is. Élt vagy 1-2 órát max. Van ilyen. Akkor most azzal is valami gabesz volt?

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 847

Re: Magyar hifi termékekről készült képek

Hozzászólás Szerző: ANDS »

tottyi írta:
2025.12.21., vas. 14:15

De ugye tudod, hogy nem a gyartassal es az eladassal van a gond?!
Én semmi gondot nem látok. Konkurencia volt, van és lesz, tudomásul kell venni.

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2142

Hozzászólás Szerző: wittao »

Szerintem itt alapvetoen ezekkel a dolgokkal van problema:
- felelossegvallalas: ha baj van (mint tudjuk bajnak, sz@rnak soha sincsen gazdaja)
- konstans gyartasi minoseg, hogy ha akarok meg egy tapkabelt venni, ami tetszik az jovoheten is pontosan ugyanazt hozza, mint a mult heten a demo alkalmaval
- kovetkezetesseg: nem mukodik a minden heten uj termek, es mind intelligensebb, akar csak az OMO mosoporok, ha 20-50%-os “keszulekcserevel felero” javulasokat vigyelembevesszuk, akkor nehany embernel mar ursiklon kellene zenet hallgatnia technikai ertelemben…
- fejlesztesi iranyok, jovokep: egy gyartonak mindig vannak vizioi, amik menten halad elore, es a vasarloi ezeket az iranyokat tudjak kovetni, lekovetni, csatlakozni vagy eppen elhagyni, IDOBEN.
- minosegi gyartas: a nagy peldanyszamu gyartasok egyutt jarnak selejtekkel (mivel a nagy szamok torvenye is mukodik), viszont minosegellenorzessel is, ami azt jelenti egy adott minoseget biztosan kap a vasarlo. Hivak igy is vannak, de ezeket tudja javitani a gyarto.
- alkatreszbazis: nem 5 tekercs 100 eves telefonkabelre kell alapozni a gyartast, meg 25db valahonnan kibelezett kondira… komplett gyartasi dokumentacio nagyon sok teruleten megalapozza a minosegi gyartast, nyomon kovetheto beszerzesi forrasokkal es az QC reszlege is fontos.

Nem ervek ezek a DIY ellen, mert annak is megvan a letjogosultsaga. Viszont amikor a fentieknek nagyon nem megfelelo DIY holmikat lat az ember a fentieknek maradektalanul megfelelo termekek aranak 3x-ert, akkor felhuzodik a szemoldok. Nem alaptalanul.
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 929

Hozzászólás Szerző: tottyi »

ANDS írta:
2025.12.21., vas. 12:51
asebestyen írta:
2025.12.20., szomb. 13:37
tonee73 írta:
2025.12.20., szomb. 12:40

A te szempontod alapján ha bárki ráfarag egy IEC meg egy schuko dugvillát egy random kábel két végére az már magyar hifi terméknek minősül. gondolkodik.gif
Még annyi se kell. Egyetlen 300Ft-os dugót megtöltesz kavicsokkal, lezsugorcsövezel és kész a csoda. Úgyse az az ún "termék", hanem a mellé körített ideológia, hitviĺág és illúzió, a fizikai megvalósítása lényegtelen, ezért van 50 verziója évente. Ezt falun úgy nevezik, hogy át...s.
És nem, attól hogy valaki otthon "kipróbálja" és marad, attól ez még az. Sőt! Jah és sokminden lehet, de biztosan nem termék.
A magyar nyelvben ezeket terméknek nevezik.
Szükséglet kielégítésére alkalmas? Igen.
Emberi munka eredménye? Igen.

Ez sokaknak nem tetszik (az, hogy nincs mögötte cég, stb.), de attól még az ugyanúgy a termék kategóriába tartozik.
Több mint 20 éve van mögöttünk cég, adunk számlát a vásárlóinknak, fizetjük az adókat, járulékokat, szóval úgy működünk, hogy betartjuk a jogszabályokat. Ettől még vannak olyan versenytársak, akik bizony egy szobában, vagy a konyhában az asztal sarkán végzik a tevékenységet, hirdetik is, aztán, hogy megfelelnek- e a törvényi előírásoknak, az más kérdés. Attól még működnek, vannak vevőik, mi meg tudomásul vesszük. Ez így megy hosszú évek óta. És nem valószínű, hogy meg fog megváltozni a jövőben.
De ugye tudod, hogy nem a gyartassal es az eladassal van a gond?!
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

ANDS
V.I.P.
V.I.P.

asebestyen írta:
2025.12.20., szomb. 13:37
tonee73 írta:

A te szempontod alapján ha bárki ráfarag egy IEC meg egy schuko dugvillát egy random kábel két végére az már magyar hifi terméknek minősül. gondolkodik.gif
Még annyi se kell. Egyetlen 300Ft-os dugót megtöltesz kavicsokkal, lezsugorcsövezel és kész a csoda. Úgyse az az ún "termék", hanem a mellé körített ideológia, hitviĺág és illúzió, a fizikai megvalósítása lényegtelen, ezért van 50 verziója évente. Ezt falun úgy nevezik, hogy át...s.
És nem, attól hogy valaki otthon "kipróbálja" és marad, attól ez még az. Sőt! Jah és sokminden lehet, de biztosan nem termék.
A magyar nyelvben ezeket terméknek nevezik.
Szükséglet kielégítésére alkalmas? Igen.
Emberi munka eredménye? Igen.

Ez sokaknak nem tetszik (az, hogy nincs mögötte cég, stb.), de attól még az ugyanúgy a termék kategóriába tartozik.
Több mint 20 éve van mögöttünk cég, adunk számlát a vásárlóinknak, fizetjük az adókat, járulékokat, szóval úgy működünk, hogy betartjuk a jogszabályokat. Ettől még vannak olyan versenytársak, akik bizony egy szobában, vagy a konyhában az asztal sarkán végzik a tevékenységet, hirdetik is, aztán, hogy megfelelnek- e a törvényi előírásoknak, az más kérdés. Attól még működnek, vannak vevőik, mi meg tudomásul vesszük. Ez így megy hosszú évek óta. És nem valószínű, hogy meg fog megváltozni a jövőben.

ANDS
V.I.P.
V.I.P.

istvan01 írta:
2025.12.20., szomb. 08:27
Legyen már egyértelmű, mit lehet terméknek nevezni. …
Ha szabad az értelmező szótárra hivatkozni:
IMG_1214.jpeg

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9752

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

tonee73 írta:
2025.12.20., szomb. 08:37
Luxor Audio írta:
2025.12.20., szomb. 08:26
tonee73 írta:
2025.12.20., szomb. 00:27
Azért van van némi különbség egy "kísérleti" projekt és a között, hogy valaki a saját konyhaasztalán fabrikált cuccait árulja és arról tesz be képet. gondolkodik.gif
Igazán nagy különbséget az okozna, ha a jelenlegi bizonytalanság helyett tisztáznátok, a fórumon jelenlévő és/vagy a fórumot támogató cégeknek milyen jogaik és kötelességeik vannak. Vagy azoknak, akik magánemberként vannak itt, de hozzászólásaikban egy vállalkozást képviselnek? Pl. ebbe a topikba pakolhatnak-e fotókat, információkat saját termékeikről? Általános topikokban hivatkozhatnak-e saját fejlesztéseikre? Én egyszer megtettem, kaptam rá két tucatnyi kedvelést, meg néhány morgást, hogy miért nem a saját "fizetett" fórumrészemen nyomulok (ahol ugye az eltévedt madár sem jár). A három T közül itt melyik érvényes? Tiltott? Tűrt? Támogatott? ELEX mostani felvetése is ezt a bizonytalanságot jelzi.

A konyhaasztalt olyan nagyon nem mondogatnám, mert a vállalkozások, példaképek, sikertörténetek nagy része is onnan indul(t), a termékek többsége is kísérleti projektekből nő(tt) ki. És bár hordoz némi tanulságot, ha valaki nem tudja kinőni a konyháját, meg a külcsín is jelzi az alkotó igényességét, világuralomra törni nem kötelező, nem csak a világsztárok előadását hallgatjuk.
Megtetted, én sehol sem látom a morgást vagy a felszólalást ellene és ha jól látom akkor még Vinkler is tolt rá egy like-ot.
gondolkodik.gif
Ami a konyhaasztalról indulást illeti: azzal nincs bajom, hacsak nem marad ott valaki és (szerinte) onnan váltja meg a hifi-világot. gondolkodik.gif
:noproblemo:
Így sokkal hangulatkeltőbb lett az írás. Kellett bele valami, na. :kapdelm:
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7982

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

tonee73 írta:
cables írta:
2025.12.20., szomb. 09:10
tonee73 írta:

Azért van van némi különbség egy "kísérleti" projekt és a között, hogy valaki a saját konyhaasztalán fabrikált cuccait árulja és arról tesz be képet.
Szerintem ez egy nagyon rossz hozzászólás. Az AVX nem az audió forgalmazókért van (legalább is remélem). Az lehetne a cél itt, hogy a magyar audió rajongók minél kedvezőbb áron jussanak nekik megfelelő termékekhez.
Nem is írta senki, hogy értük van. Azt azért ne feledjük, hogy a többség "boltban polcra tehető" dolgokat tesz fel ide, amelyek megfelelneknek minden hivatalos követelménynek és sikerül is szériában több egyforma darabot gyártani belőle.Plusz fizetik az adót és számlát is adnak róla.
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6554

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

cables írta:
2025.12.20., szomb. 09:10
tonee73 írta:

Azért van van némi különbség egy "kísérleti" projekt és a között, hogy valaki a saját konyhaasztalán fabrikált cuccait árulja és arról tesz be képet.
Szerintem ez egy nagyon rossz hozzászólás. Az AVX nem az audió forgalmazókért van (legalább is remélem). Az lehetne a cél itt, hogy a magyar audió rajongók minél kedvezőbb áron jussanak nekik megfelelő termékekhez.
Nem is írta senki, hogy értük van. Azt azért ne feledjük, hogy a többség "boltban polcra tehető" dolgokat tesz fel ide, amelyek megfelelnek minden hivatalos követelménynek és sikerül is szériában több egyforma darabot gyártani belőle.Plusz fizetik az adót és számlát is adnak róla.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

robi20064
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1426

Hozzászólás Szerző: robi20064 »

cables írta:
2025.12.20., szomb. 11:12
robi20064 írta:
2025.12.20., szomb. 09:33
Bocs, de azzal nem lesznek elorebb, hogy olcson adunk nekik szart...
Ne becsüld le az AVX látogatóit! Sz@r senki sem vesz, de nagyon jó és olcsó terméket sokan.
A magyar - es az AVX latogato - is csak ember, ugyan ugy megvezetheto mint a vilagon barki mas, ha azt hiszi olcsoert kap extra minoseget elohuzva a magikus cilinderbol, akarom mondani sparos szatyorbol.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

robi20064 írta:
2025.12.20., szomb. 09:33
Bocs, de azzal nem lesznek elorebb, hogy olcson adunk nekik szart...
Ne becsüld le az AVX látogatóit! Sz@r senki sem vesz, de nagyon jó és olcsó terméket sokan.

wasiliy888
Fórumlakó
Fórumlakó

Szerintem kár lenne bármilyen módon korlátozni a magyar készítésű hifi termékeket ebben a topikban. Jó lenne, ha mindig kerülne be fotó is, és azt sem tartom katasztrófának, ha a képhez némi szöveg is társul, nem biztos, hogy érthető anélkül. És ha bő lére ereszti a szerző, akkor csak jobban érthető a dolog. Persze, hogy mi minősül terméknek az már más kérdés. Ha például én fabrikálok magamnak otthon egy tápkábelt saját használatra, az nyilván nem idevaló. De a hazai hifi készülékek nagyrészt alulértékeltek, és kevésbé ismertek. Nehéz megtalálni egyáltalán mi a kínálat, amiből választani lehet. Feri által (többször) beidézett indító hozzászólás szerint, én úgy értelmezem, hogy nem csak gyártók tehetnek ide képeket (szöveggel), hanem akár büszke tulajdonosok, vagy a hazai gyártót segítő szándékkal támogatók is, mint pl Ő (a Hóbagoly nem az ő terméke).
Csatolmányok
Gauss Neuron végfok (2x400W) belső - gyártó Nagy Gábor, fotó Audio Expo 2025
Gauss Neuron végfok (2x400W) belső - gyártó Nagy Gábor, fotó Audio Expo 2025
DIY Cu-R(DAC)

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3081

Hozzászólás Szerző: tunerman »

LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

Válasz küldése

Vissza: “Fórummal kapcsolatos témák”