Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Fórummal kapcsolatos észrevételek

R.G.
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 288

Re: Fórummal kapcsolatos észrevételek

Hozzászólás Szerző: R.G. »

Engem is
Lexicon MC-10, Emotiva XPA-2, XPA-3, B1, Arendal 1723 THX, 1723S THX, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Furukawa, Vention,

white-tiger
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 91

Hozzászólás Szerző: white-tiger »

Tul írta:
2024.02.09., pén. 14:19
Használtam pár percig, egyelőre jónak tűnik! Legalábbis nem léptetett ki még :smile53:
Hosszabb távon hétvégén tudom tesztelni, de tényleg biztató.

"Tegnap este csandaz felnyitotta a Fórum motorháztetejét és némi finomhangolással próbált kedvezni az almás mobil eszközökkel fórumozóknak, talán nem fogja kiléptetni őket olyan gyakran ezután a rendszer. :smile53: Kérném azokat, akik eddig küzdöttek a problémával, hogy itt: viewtopic.php?f=100&t=24402 jelezzék, ha van változás. Köszönöm!"
Ennek örömére most az Android-os dobál ki folyamatosan...

Tul
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1250

Hozzászólás Szerző: Tul »

Használtam pár percig, egyelőre jónak tűnik! Legalábbis nem léptetett ki még :smile53:
Hosszabb távon hétvégén tudom tesztelni, de tényleg biztató.

"Tegnap este csandaz felnyitotta a Fórum motorháztetejét és némi finomhangolással próbált kedvezni az almás mobil eszközökkel fórumozóknak, talán nem fogja kiléptetni őket olyan gyakran ezután a rendszer. :smile53: Kérném azokat, akik eddig küzdöttek a problémával, hogy itt: viewtopic.php?f=100&t=24402 jelezzék, ha van változás. Köszönöm!"

R.G.
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 288

Hozzászólás Szerző: R.G. »

Fyi
Ma reggel egy ilyet produkalt, Android telefonon
Csatolmányok
Screenshot_2024-02-03-09-02-29-992_com.android.chrome.jpg
Lexicon MC-10, Emotiva XPA-2, XPA-3, B1, Arendal 1723 THX, 1723S THX, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Furukawa, Vention,

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 308

Hozzászólás Szerző: pjm »

Szeretném nyilvánosan megköszönni a fórumon dolgozó teljes személyzetnek azt, hogy ezt a számomra érdekes és nagyon sok információt tartalmazó, ezáltal tanulságos beszélgetést nem hagyták szűk mesgyén mozogni!
Jó olvasni a Hálózati lejátszók kapcsán hogy moog a piac, merre tart, mik a lehetőségek. Szerinem ez segít sok dolgot megérteni, hogy mit miért, és mennyiért.

Azt gondolom bizonyos keretek között ez egy jó irány, még ha néha érdekek/vélemények is ütköznek, így a tagok olyan dolgokat írnak le, amit másképp nehéz lenne feltalálni bármilyen formában.

Köszönet. leborulok.gif

viewtopic.php?f=4&p=2852386#p2852386

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1723

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

Tul írta:
2024.01.31., szer. 06:05
Abban segítsen nekem valaki légyszi, hogy mit kell tegyek az iOS-en, hogy ne variálja az IP-t.
Még egy tipp: Lehet a wifiről átváltogat mobilnetre.

https://support.apple.com/hu-hu/102228
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

Tul
V.I.P.
V.I.P.

A napi kidobálás okés. Itt arról van szó, hogy mostmár gyakorlatilag instant kidob. Sőt, legtöbbször már bejelentkezni sem enged, csak sokadszorra, erről szúrtam be screenshotot korábban.
viewtopic.php?p=2845693#p2845693
Aztán, ha végre sikerül és elkezdek írni mondjuk egy üzenetet, azt elküldeni már biztosan nem tudom, mert mire rányomok a küldésre 10mp-cel később, már újra kint vagyok. És kezdhetem elölről az írást. Már szinte megszoktam, hogy mindent vágólapra teszek küldés előtt :smile29:

Abban segítsen nekem valaki légyszi, hogy mit kell tegyek az iOS-en, hogy ne variálja az IP-t. Említve volt, hogy adjam hozzá a kivételekhez az oldalt. Ezt sajnos fogalmam sincs hogyan kell, lehet-e egyáltalán.

Előre is köszönök minden segítséget!

ZolaBA írta:
2024.01.31., szer. 05:50
Én is napi többször kell belépjek, de mindig tudom az okát, ami két dolog lehet. Egyik, hogy az adott eszközön 24 órája nem voltál aktív, a másik pedig az új IP cím. Az első feltétel adatvédelmi cookie nyavaja, a másodig pedig egyszerű biztonsági ok.

Aki szenved és nem érti a javaslatom a következő: belépsz avx-re majd külön ablakban nyisd meg a https://whatismyipaddress.com/ -ot és hagyd nyitva háttérben (így nem kell leírni papírra :D ) Amikor legközelebb 24 órán belül kéri a belépést válts át, nézd meg a régi ip-t, frissítsd az oldalt és látni fogod, hogy van-e új IP...

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1723

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

Én is napi többször kell belépjek, de mindig tudom az okát, ami két dolog lehet. Egyik, hogy az adott eszközön 24 órája nem voltál aktív, a másik pedig az új IP cím. Az első feltétel adatvédelmi cookie nyavaja, a másodig pedig egyszerű biztonsági ok.

Aki szenved és nem érti a javaslatom a következő: belépsz avx-re majd külön ablakban nyisd meg a https://whatismyipaddress.com/ -ot és hagyd nyitva háttérben (így nem kell leírni papírra :D ) Amikor legközelebb 24 órán belül kéri a belépést válts át, nézd meg a régi ip-t, frissítsd az oldalt és látni fogod, hogy van-e új IP...
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2047

Hozzászólás Szerző: wittao »

Aszpirin írta:
2024.01.30., kedd 19:29
Tul írta:
2024.01.29., hétf. 14:00
Tudom, hogy idegesítően közönséges mantra, de mielőtt az Apple-nek írok ( :rolleyes: ) felvetődik bennem, hogy más oldalon miért nem probléma ez sehol? Egyik weboldal sem dobál ki random. Mi működik másképpen az AVX-en?
Talán nem mnehéz elhinned, nekem volt egy iPad Air2-esem, ami CSAK az index fórumról folyamatosan kidobált. Volt hogy percenként, volt hogy minden linkre, és volt hogy félóránkét, de folyamatosan. Minden böngészővel. Semmi mással nem volt baja. Egyetlen más iOS vagy macOS eszközömön sem volt semmi gond az index fórummal, sőt, az épp egy olyan hely, hol akár évekig nem kell bejelentkezni...

Hogy mi okozta, mai napig rejtély.

Mellesleg engem sem dobál ki az avxforum sem ihone-on, sem iPad-en (2018-as Pro), sem MacBook-on(2023-as M2Pro), sem iMac-en (2017-es 27 colos) ennyi Apple ezsközön használom aktívan.
Csak almas gepeket hasznalok, leginkabb macOS MBP, iOS iPhone keszulekekrol. Naponta vagy 5x kell bejelentkeznem AVX-re. Mashol ez nem fordul elo…
Az utobbi 1-2 evben mar annyira hozzaszoktam, mar akkor lepodok meg, ha nem keri :)
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6002

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Tul írta:
2024.01.29., hétf. 14:00
Tudom, hogy idegesítően közönséges mantra, de mielőtt az Apple-nek írok ( :rolleyes: ) felvetődik bennem, hogy más oldalon miért nem probléma ez sehol? Egyik weboldal sem dobál ki random. Mi működik másképpen az AVX-en?
Talán nem mnehéz elhinned, nekem volt egy iPad Air2-esem, ami CSAK az index fórumról folyamatosan kidobált. Volt hogy percenként, volt hogy minden linkre, és volt hogy félóránkét, de folyamatosan. Minden böngészővel. Semmi mással nem volt baja. Egyetlen más iOS vagy macOS eszközömön sem volt semmi gond az index fórummal, sőt, az épp egy olyan hely, hol akár évekig nem kell bejelentkezni...

Hogy mi okozta, mai napig rejtély.

Mellesleg engem sem dobál ki az avxforum sem ihone-on, sem iPad-en (2018-as Pro), sem MacBook-on(2023-as M2Pro), sem iMac-en (2017-es 27 colos) ennyi Apple ezsközön használom aktívan.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9011

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Tul írta:
2024.01.29., hétf. 18:58
Ma megbizonyosodtam róla, hogy MacBookon jó. Telefonon nem. Mindkettő Safari. Mindkettő ugyanazon a hálózaton (itthoni WiFi).
Én iphoneon, ipaden és macbookon használom a fórumot. Nem tapasztaltam ilyet. gondolkodik.gif
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Tul
V.I.P.
V.I.P.

Ma megbizonyosodtam róla, hogy MacBookon jó. Telefonon nem. Mindkettő Safari. Mindkettő ugyanazon a hálózaton (itthoni WiFi).

Tul
V.I.P.
V.I.P.

Sajnos nekem továbbra is fennáll ez - ahogy jeleztem is pár tucat hozzászólással ezelőtt.
Akkori javaslat:
"Vagy kapcsold ki a VPN-t, vagy vedd fel kivételek listájára, vagy vedd fel a kapcsolatot az Apple-el, hogy miért van ez."

A VPN nem kapcsolódik, az "Összes süti blokkolása" ki van kapcsolva. 10-ből 8 alkalommal már nem csak kidob az oldalról, hanem bejelentkezni sem enged a helyes felhasználónévvel és jelszóval.

MacBook Safarijáról nem találkoztam ezzel a problémával, a céges gépen VPN-nel sem (pedig hol Kínában, hol Németországban vagyok, ha innen írok). Csak az iOS Safari, a telefonról. (iPad-en nem néztem még, de mindegy is.)
Aszpirin írta:
2024.01.24., szer. 12:48
edzoba írta:
2024.01.24., szer. 12:26
udv, telefonrol (i12) minden mozdulattal kidobal az autentikacio:(
Milyen böngésző, milyen oprendszer-verzió?
Ha Safari: sütik engedélyezve vannak? (iOs 17.x: Beállítások -> Safari -> Haladó -> Összes süti blokkolása - legyen kikapcsolva)
Belépéskor becsekkoltad az "Emlékezz rám" opciót?

edzoba
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 172
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: edzoba »

koszonom, a regi webcimmel volt elmentve a kedvenc, az uj cimen minden ok!
iFi audio Zen Stream+LHY Audio LPS ǀ Gustard R26+LHY Audio OCK-1 ǀ AUDIONET AMP I V2 ǀ Dynaudio Audience 40+REL T5i ǀ Perfect Acoustic elemek ǀ ENTREQ Vibbeater ǀ iFi audio DC Blocker ǀ Supra kábelek

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

edzoba írta:
2024.01.24., szer. 12:26
Milyen böngésző, milyen oprendszer-verzió?
Ha Safari: sütik engedélyezve vannak? (iOs 17.x: Beállítások -> Safari -> Haladó -> Összes süti blokkolása - legyen kikapcsolva)
Belépéskor becsekkoltad az "Emlékezz rám" opciót?
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

vlaca írta:
2024.01.24., szer. 11:13
Közben én is debuggoltam, a reklám sáv (helye) miatt van. Ha elindítok egy adblockert, akkor megy rendesen a nagyobb betűs oldal, mindíg az jön be, nem változik.
Upsz, erre nem figyeltem, nekem alapból adblocker van...

edzoba
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 172
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: edzoba »

iFi audio Zen Stream+LHY Audio LPS ǀ Gustard R26+LHY Audio OCK-1 ǀ AUDIONET AMP I V2 ǀ Dynaudio Audience 40+REL T5i ǀ Perfect Acoustic elemek ǀ ENTREQ Vibbeater ǀ iFi audio DC Blocker ǀ Supra kábelek

vlaca
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 323
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: vlaca »

Oksa, köszi a debuggolást :smile53:

iPadAir4, 17.2.
Változik az oldal/betű méret, ezért az oldal nagyítás nem jó megoldás.
Közben én is debuggoltam, a reklám sáv (helye) miatt van. Ha elindítok egy adblockert, akkor megy rendesen a nagyobb betűs oldal, mindíg az jön be, nem változik.

IMG_0475.PNG
Linn Majik DS/Mimik/Pekin>Linn Majik Kontrol>
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
-Hypex UCD180HG>Magneplanar SMGb

Micromega WM-10>Theta Progeny>Linn Classik Music>Akg K340

"I see the sound waves" Planar Speaker Asylum
http://vlaca.blogspot.com

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

vlaca írta:
2024.01.23., kedd 17:02
Megnézné valaki, másnak is csinálja ezt iPad-en? :smile53:
Megnéztem. Nekem 100%-nál pont olyan (mindig) álló helyzetben, mint a 2. képeden. A betűk is akkorák. Nálam (2018-as iPad Pro 11") ez még teljesen okés, de kisebb kijelzős iPad-en elképzelhető, hogy már túl kicsi. Én azért nem észleltem még ezt, mert mindig fekvő helyzetben használom az iPad-emet.
Ha ez e 100%-os nézet nem túl kicsi, javaslomaz alábbiak valamelyikét:
- csak az avxforum.hu-hoz ill. a megnyitott tabon: tappints a címsorban lévő "AA" ikonra, és válassz 100%-nál nagyobb értéket (a megjelenő legördülő menüben "A | 100% | A" a nagyobbik "A"-val növeled, a kisebbikkel csökkented a nagyítás értékét, és a hatás azonnali, tehát könnyen beállíthatod a megfelelőt)
- minden weboldalhoz: a Beállítások -> Safari -> Oldal nagyítása alatt válassz ki egy 100% fölötti értéket. (célszerűen azt, amit kikísérleteztél az előző pontban leírt módszerrel)

Hogy miért változik ez a nagyítás nálad néha, azt nem rudom, de az iPad-en belüli bugnak tűnik.
(hogy értsd: a szerveroldal csak a betűk "logikai" ("relatív") méretéért felel, az abszolút ("renderelt") betűméret mindig a böngésző beállításaitól illetve magától a böngésző működésétől függ. Azt pedig egy ilyan tartalomnál nehezen tudom elképzelni, hogy összevissza küldené a szerver a logikai betűméretet, illetve nem is tapasztalom. Ezért valami nálad van a böngészőben. Milyen iPad? mikor volt utoljára frissítve az oprendszer/a Safari? Persze nem kizárt, hogy szerveroldalon van valami, ami megzavarja az iPad-es Safarit, de én nem tapasztalom (egyelőre).

A fehér sáv nagyságs attól függ, hogy éppen milyen nagyítást használ éppen a Safari.

vlaca
Fórumlakó
Fórumlakó
Kapcsolat:

csandaz írta:
2024.01.23., kedd 08:45
vlaca írta:
2024.01.23., kedd 08:39
csandaz írta:
2024.01.23., kedd 07:06
Lehet egy picit kilógott a hirdetés helye és azért, összébb nyomtam.
Mást nem módosítottunk, nem volt apple/safari update valamikor?
Nem volt update.
Ja akkor az lehet, most megnéztem, amikor bejön az oldal akkor még ok, aztán pár tized másodperc után újratördeli, akkor lesznek picik a betűk. Gondolom akkorra tölti be a reklámot :napsut:
Nem tudom. Sajnos nincs apple termékem, hogy tudjak kísérletezni.
Még nincs reklám, csak a helye

Ja látom a fehér sávot, gondolom oda jön vissza majd a reklám.
De volt ott eddíg is, akkor nem volt vele gond.
Amúgy váltakozik, van amikor jó, van amikor minire vált:

IMG_0463.png
IMG_0465.png
IMG_0466.png
Megnézné valaki, másnak is csinálja ezt iPad-en? :smile53:
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404

csandaz
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 182
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: csandaz »

vlaca írta:
2024.01.23., kedd 08:39
csandaz írta:
Nem volt update.
Ja akkor az lehet, most megnéztem, amikor bejön az oldal akkor még ok, aztán pár tized másodperc után újratördeli, akkor lesznek picik a betűk. Gondolom akkorra tölti be a reklámot :napsut:
Nem tudom. Sajnos nincs apple termékem, hogy tudjak kísérletezni.
Még nincs reklám, csak a helye

vlaca
Fórumlakó
Fórumlakó
Kapcsolat:

csandaz írta:
Nem volt update.
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404

csandaz
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 182
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: csandaz »

vlaca
Fórumlakó
Fórumlakó
Kapcsolat:

Aszpirin írta:
2024.01.22., hétf. 19:25
Érdekes, nekem mindig az asztali verzió jelent meg iPad-en.
Safari, Chrome, Vivaldi, mindegyikkel.
Jobban szereted a mobil nézetet? Én pont attól őrülök meg, ha iPad-en valamelyik oldalon a mobil változat jön be.
Túl picik a betűk asztali verziónál(álló módban használom).
De csak pár napja van ez. Módosítottatok valamit a fórum motor beállításainál?
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Érdekes, nekem mindig az asztali verzió jelent meg iPad-en.
Safari, Chrome, Vivaldi, mindegyikkel.
Jobban szereted a mobil nézetet? Én pont attól őrülök meg, ha iPad-en valamelyik oldalon a mobil változat jön be.

Válasz küldése

Vissza: “Fórummal kapcsolatos témák”