Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pioneer 575 DVD

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 344

Pioneer 575 DVD

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Pontosan úgy van, ahogy Gordon314 írja.
Nekem Philips CD-íróm volt, az 3-féle mintavételi frekvenciájú jelet tudot fogadni a beépített mintavételezési konverterével, lehet, hogy ez hiányzik az LG-ből.
A PC-s megoldás szerintem amúgyis jobb DVD-ről levett hang esetén.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

Pioneer 575 DVD

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

Primare 
Nincs ezen mit csodálkozni, az LP sokkal job mino˝ség, mint a tömörített dvd hang (DD, dts).

A DTS nem tömöritetlen?hiszen (elvileg) ettôl részletgazdagabb, ha jól tudom.

nem, sajnos nem az. Magasabb bitrátát használ és más tömörítési algoritmust, mint a DD, de a dts is veszteségesen tömörített.
gordon314.fw.hu

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 744

Pioneer 575 DVD

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Primare 
Nincs ezen mit csodálkozni, az LP sokkal job mino˝ség, mint a tömörített dvd hang (DD, dts).

A DTS nem tömöritetlen?hiszen (elvileg) ettôl részletgazdagabb, ha jól tudom.
Brio,DacMagic 200M + TMP táp,PC/PP V2/Audirvana,Revox B226,Hivox monitor,HiDiamond D3 hfkábel+D3 rca,IsoTek Premier/Initium/Hivox táp,Oyaide Neo usb a-b,QED QE6200 koax,AQ Forest RJ/E Ethernet,ifi LAN iSilencer,Viablue absorber+HS spike disc,NAD C552+AT120Eb+Hivox phono

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött

Pioneer 575 DVD

Primare

Nincs ezen mit csodálkozni, az LP sokkal job minőség, mint a tömörített dvd hang (DD, dts). A PCM sávok elvileg igen jó minőségűek is lehetnek.

Ha analog bemenetről veszed fel, akkor digital/analog/digital átalakítással több van a kelleténél, ami nem megy a minőség javára.

Ha kedvenc koncert dvd-d zenei anyagáról szeretnél Cd-t írni, akkor sokkal jobb minőséget érhetsz el, ha PC-vel csinálod.

Vannak olyan számítógép programok, amik berippelik a kiválasztott hangsávot (ha kell) átalakítják PCM-é és downmixelik 44,1 kHz-essé. Utána már csak trackekre kell bontani és kiírni egy lemezre. A folyamat így csak digitális átalakításokat tartalmaz, ráadásul kikerülöd a dvd analog kimenetről elméletileg óhatatlanul jelentkező analóg hibákat.
gordon314.fw.hu

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Pioneer 575 DVD

Megnéztem, sajnos a mintavételezési frekvencia miatt nem lehetett optikai kábelen keresztül felvenni. Igy maradt az analóg kimenet/bemenet lehetősége. Sajnos a minősége meg sem közelíti az eredeti DVD minőséget de még a CD-t sem. Érdekes, hogy egy bakelitről készített analóg CD-s felvétel is sokkal jobban szól mint a DVD-ről készített analóg. Lehet, hogy a sok konvertálás miatt ?
Szerintem egyrészt a bakelit eleve szebben szól, másrészt a DVD-d analóg kimenete elég gagyi (mint a legtöbb DVD-jé, az enyémeket is beleértve).
Valamilyen számokkal alá tudnád támasztani a mintavételi frekvenciák összeférhetetlenségét? (Pl. miért nem jó a 48 kHz, elvileg mindkét készülék tudja.)
Nem lehetne kiiktatni a CD-írót???

primare
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Pioneer 575 DVD

Hozzászólás Szerző: primare »

Megnéztem, sajnos a mintavételezési frekvencia miatt nem lehetett optikai kábelen keresztül felvenni. Igy maradt az analóg kimenet/bemenet lehetősége. Sajnos a minősége meg sem közelíti az eredeti DVD minőséget de még a CD-t sem. Érdekes, hogy egy bakelitről készített analóg CD-s felvétel is sokkal jobban szól mint a DVD-ről készített analóg. Lehet, hogy a sok konvertálás miatt ?

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Pioneer 575 DVD

A gyári lemezeken lévő másolás elleni védelem miatt javasolnám az asztali CD-író kiiktatását a láncból.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Pioneer 575 DVD

Köszi a választ. A PCM beállításokat már végig próbáltam és nem segített, valószinüleg a mintavételezési frekvenciával lesz a baj. Ezt még este megnézem.Én egyébként valami szoftveres "védelemre?" gondoltam.

Az asztali CD-írók 48, 44.5 és harmincvalahány kHz-es lineáris PCM jelet tud fogadni és 44. kHz-re konvertálni (ha a fejből írt értékeket valaki pontosítja, azt előre is köszönöm). Tehát ennél magasabb minavételezési frekvenciájú és/vagy kódolt többcsatornás (DD, dts, Mpeg) digitális jelet nem képes értelmezni.
Továbbá létezik másolás elleni védelem, erre a DVD lejátszók használatijában is szoktak hivatkozni. Ja és ki kell kapcsolni a virtuális térhangzást is.

primare

Pioneer 575 DVD

....Tehát DVD koncert lemezekről van szó, és a lejátszó optikai kimenetét egy asztali CD-író optikai bemenetére csatlakoztattam mert szeretném a zenei rész kiírni CD-re, hogy CD játszóban is halgatható legyen. Az asztali CD-írónak semilyen programozása nincs, csak a jelforrást lehet kiválasztani.
Ez esetben jól tippeltem elsőre: "a lejátszó menüjében nem állítottad be, hogy a DD, dts sávokat PCM-é konvertálva adja ki a digitális kimeneten. A DD, dts-sel pedig csak a dekóderek tudnak mit kezdeni."

A Pio menüjében kell beállítanod ezeket (user's guide 7-es fejezet). A DD, dts, Mpeg esetén válaszd a PCM-et. Ha így sem megy, akkor a Downsample-t állítsad ON-ra.

Felvenni digitális átvitelben csak abban az esetben fogod tudni, ha a CD íród fogad 48 kHz-es mintavételezésű jeleket. A CD 44,1 kHz-et használ. Különben marad az, hogy kétcsatornás lekeverést állítasz be és analog bemenetről veszed fel.

Köszi a választ. A PCM beállításokat már végig próbáltam és nem segített, valószinüleg a mintavételezési frekvenciával lesz a baj. Ezt még este megnézem.
Én egyébként valami szoftveres "védelemre?" gondoltam.

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött

Pioneer 575 DVD

....Tehát DVD koncert lemezekről van szó, és a lejátszó optikai kimenetét egy asztali CD-író optikai bemenetére csatlakoztattam mert szeretném a zenei rész kiírni CD-re, hogy CD játszóban is halgatható legyen. Az asztali CD-írónak semilyen programozása nincs, csak a jelforrást lehet kiválasztani.
Ez esetben jól tippeltem elsőre: "a lejátszó menüjében nem állítottad be, hogy a DD, dts sávokat PCM-é konvertálva adja ki a digitális kimeneten. A DD, dts-sel pedig csak a dekóderek tudnak mit kezdeni."

A Pio menüjében kell beállítanod ezeket (user's guide 7-es fejezet). A DD, dts, Mpeg esetén válaszd a PCM-et. Ha így sem megy, akkor a Downsample-t állítsad ON-ra.

Felvenni digitális átvitelben csak abban az esetben fogod tudni, ha a CD íród fogad 48 kHz-es mintavételezésű jeleket. A CD 44,1 kHz-et használ. Különben marad az, hogy kétcsatornás lekeverést állítasz be és analog bemenetről veszed fel.
gordon314.fw.hu

primare

Pioneer 575 DVD

Ja és ugye nem DVD-Audio lemezekről van szó? Mert azok esetében csak a sztereó sáv szól a digitális kimeneten, akkor ha a speakers 2-re van állítva!(Sőt vannak lemezek, amiknél akkor sem.)

SACD pedig egyáltalán nem szól digitális kimeneten!

Hogy megint ne találgatni kelljen, írd le légyszíves melyik lemezekről van szó, hogy segíteni tudjunk!

Bocsi a hiányos információkért !

Tehát DVD koncert lemezekről van szó, és a lejátszó optikai kimenetét egy asztali CD-író optikai bemenetére csatlakoztattam mert szeretném a zenei rész kiírni CD-re, hogy CD játszóban is halgatható legyen. Az asztali CD-írónak semilyen programozása nincs, csak a jelforrást lehet kiválasztani.

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött

Pioneer 575 DVD

Ja és ugye nem DVD-Audio lemezekről van szó? Mert azok esetében csak a sztereó sáv szól a digitális kimeneten, akkor ha a speakers 2-re van állítva!
(Sőt vannak lemezek, amiknél akkor sem.)

SACD pedig egyáltalán nem szól digitális kimeneten!

Hogy megint ne találgatni kelljen, írd le légyszíves melyik lemezekről van szó, hogy segíteni tudjunk!
gordon314.fw.hu

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött

Pioneer 575 DVD

Úgy szeretem ezeket a kérdéseket, hogy segítség kéne, de elhallgatjuk az információkat!
Le kéne írni, hogy mire kötötted rá az optikai digitális kimenetet: dekóderes AVreceiverre (típus) vagy egy sztereó DAC-ra?

Ha ez utóbbi a helyzet, akkor szinte biztos, hogy a gond az, hogy a lejátszó menüjében nem állítottad be, hogy a DD, dts sávokat PCM-é konvertálva adja ki a digitális kimeneten. A DD, dts-sel pedig csak a dekóderek tudnak mit kezdeni.

Tovább nem találgatok, ha nem ez a helyzet, akkor írd le, mire kötötted rá a lejátszót!
gordon314.fw.hu

primare

Pioneer 575 DVD

Segítséget szeretnék kérni.
Van egy Pion.575 DVD lejátszóm. A problémám az, hogy bármit is csináltam eddig semilyen zenei DVD lemez hangját nem tudtam a digitális kimenetre (optikai kábel ) kitenni. Ez igaz volt gyári és a nem eredeti felvételekre is. Próbáltam mindenféle beállításokat úgy sem ment. Ugyanakkor, ha CD-t tettem be, azt probléma nélkül kitette a kimenetre. Mi lehet az ok ? Köszi előre is a segítséget.

Válasz küldése

Vissza: “Hardver”