Mostanra minden korábban gyártott hangdobozba bekerült az új elektronika, kivétel nélkül minden vásárló kérte a módosítást, így senkinél sincs már régi, MZ/X elektronika. Szerencsésen augusztusra esett az átállási procedúra, mikor sokan szabadságukat töltötték, így nem kellett kapkodni az átalakítással.qqriq írta: ↑2026.09.08., kedd 12:48Egy hónapja visszakaptam a módosított elektronikával szerelt X4-emet. Szerencsére a dobozok hiánya nem volt annyira mellbeverő, mert Fapaci pont a szabadságom ideje alatt csinálta meg őket.
...
Végezetül egy tanács, mint hab a tortán: digitális hanganyagot hallgatva nagyon jó az Eversolo natív, appból vezérelt lejátszója is, de ha van Roon előfizetésed, azzal teszed fel az i-re a pontot...
A LuXor X hangsugárzók belső digitális jelfeldolgozása 96kHz/32bit felbontáson történik. Bár a DSP-nek része egy ASRC (Asynhronous Sample Rate Converter) modul is, ami a beérkező digitális jelet szükség esetén újramintavételezi, a tapasztalatok alapján jobb eredményt kapunk, ha már eleve ilyen jelet küldünk a hangsugárzókba és ezzel levesszük a DSP válláról a feladatot, hiszen enélkül is van elég dolga (digitális szűrők, keresztváltás, jelszint- és fáziskorrekció, késleltetés, teljesítmény vezérlés, stb.).
Az Eversolo lejátszók önmagukban nem, illetve csak részben - külső jelforrás esetében - képesek erre az átalakításra, a Roon rendszer viszont kitűnő minőségben végez el ilyen feladatokat, aminek pozitív hatása hallható is, tehát nem csak elméleti.
A basszustartomány javulásáról sok pozitív visszajelzést kaptam. Az új elektronika fejlesztésével párhuzamosan a hangszórók vezérlését is alaposan áthangoltam, itt egy új módszert alkalmaztam, amit a legtöbb gyártó még nem emelt be az eszközei közé, pedig a modern DSP-k már tudják. Hamarosan közzéteszek erről majd egy ismertető anyagot.