Ez igy rendben lenne mert azelott egy tv ara kb par honapos fizetes volt de most 40 ezer euro azert eleg sok egy eldobhato autoert. En szeretnek venni legalabb egy 20 evre autot, a mostani is 13 eves es meg nagyon tip-top allapotban van, persze vezerlanccsere volt benne mert ezeket a tipusokat rosszul terveztek meg ebbol a szempontbol de pl ott vannak az automta disel Octavia-k amik nagyon strapabiroak, ugy lemennek 500 ezer kilometert, hogy csak olajcsere es uzemanyag kell nekik. Igaz ritka az olyan auto ami ennyire megbizhato markan belul de letezik, bar ezt mar nem csak neked irom.Vinkler írta: ↑2025.07.22., kedd 14:2312M körül vehetsz Id3-at, 14M-ért Id4-et. Ezek az árak támogatás nélküli árak. Azért annyira nem vészes szerintem.
Csak, hogy a témánál maradjunk. Az akkumulátortól nem nagyon kell tartani. Jelen tapasztalataink szerint messze túléli az autók általánosan prognosztizálható életteramát. A probléma abban van, hogy a mosógépek, tévék, hűtők mintájára egyre inkább a pár éven belül eldobandó autókat kezdenek gyártani. Ebben van a probléma. A tartós fogyaztási cikkek, már nem a tartósságukról híresek, az esetleges jaításuk pedig egyre inkább gazdaságtalan. Ez itt egy hatalmas probléma szerintem.
Szoval nekem olyan auto kell amit sokaig nem kell lecserelni de ha megis akkor legyen kb 10%-a a mostani aranak ha eldobhato autok lesznek bar en ennek nagyon nem orulnek. A tultermeles es a gdp csak a szupergazdagoknak jo.
Igaz az elektronika nagyon fejlodik es egyre gyorsuloban van a fejlodes, talan ezert is lehetne hamarebb csrelgetni az autokat. Bevallom szeretnek olyan autot amibe beutom a cimet es elvisz oda biztonsagosan de ehez az is kellene, hogy mindenkinek ilyen legyen es ezekhez igazitott utak vahu egy tenyleg mesterseges inteligencia.
En szeretem a fejlodest es ha jobban szeretnek ebbe a vilagba szuletni bar ezt most a sok kozeli haboru bearnyekolja de az internet feltalalasaval jobbak a lehetosegek.
Mondjuk en olyan kivancsi volnek egy olyan vilagra ahol nem haboruk reven ernek el a bolygonk asvanykincseit es enegia kszleteit hanem bekes egymas kozotti megegyezesben, hogy akkor pl Oroszorszag hogyan alakult volna, hogy akkor is olyan elmaradottak lennenek-e. Tudom a nagy varosok fejlettek de azert nyugaton megmindig jobb az elet, igen tudom, hogy mi folyik most nyugaton de ezt leszamitva. Mondjuk akkor nem leheten a felso "elit" par ezer ember szupergazdag de ezert erdekelt volna a vilag sorsa ha ezek nem lennenek. Ugy bele neznek egy masik dimenzioba ahol elfogadjak egymast az emberek de nem eroltetik ra az akaratukat masokra meg akkor sem ha az nem egyezik a sajat kulturajukkal es persze ha en vendegsegbe megyek akkor az ottani szabajokat tartom be. Ez egy hosszu tema lenne de talan egy masik dimenzioban lehetseges.