Nekem mindig is kicsit fura volt, hogy, bár egy előttem játszódó jelenetnél elenyésző azon hangok mennyisége, amit mellőlem/mögülem kellene hallanom a valóságban, mégis egy idő után nagyobb hangsúlyt kapott a hátsó traktus. (Először volt az 5.1, az még oké, majd a 7.1, ami nekem már annyira nem. Mert utóbbinál fordult ugye a kocka, mikor is több csatorna volt a vásznon kívüleső témáknak, mint a vásznon történteknek. Egy-egy fejem fölött elsuhanó lövedék, meg a koncerteken tapsoló közönség hangjaihoz erős túlzásnak éltem ezt meg.) Szóval hiányozni nekem nem hiányzik annyira, de ami tény, az tény: nincs hátulról jövő hang és nincs surround csatornaszeparáció - pl. zenés aláfestéseknél lehet markáns különbség. Én ezeken a soundbarokon - és a korábbi, arra képes darabjaimon szintúgy - nem érzékelem az Atmost sem. Ahogy korábban írtam, egy kicsit nagyobb térbuborék az eredménye, de semmi drámai hatás, vagy legalább beazonosíthatóan fentről érkező hang nincs.
Mindettől függetlenül én nagyon örülnék, ha valaki eljönne hozzám egy nagyobb Samsung rendszerrel, mert nagyon érdekel. Ha fair az összehasonlítás, ha nem, talán a vendégnek is élmény lehet nagyon más filozófiájú dolgokat meghallgatni, akár ezt a 4-5-6 rendszert egy helyrajzi számon, valós otthoni körülmények között egymás mellé tenni. Sok esetben vontunk már le meghallgatások alkalmával olyan konklúziót, hogy valakinek totál fölösleges adott irány után vágyakozni (legyen az drágább, vagy olcsóbb, márkafüggő, vagy sokszínű komponensekből álló rendszer), mert nem értékeli az előnyeit.
Legutóbb egy fórumtársunk pl. meglepetten konstatálta, hogy az Ambeo neki nagyon kevés ahhoz képest, amit gondolt, úgyhogy érdemes letenni arról a vonalról. Választott másik irányt, de az most mindegy

Nekem jobb lenne nem megvenni, hanem csak lehetőséget kapni a Samsung tesztelésére, miközben én is tudok visszaadni valamit a meghallgatások/összehasonlítások lehetőségével. Meg persze a vendéglátással, mert kaja az mindig van

HUNpetya írta: ↑Tegnap, 13:00Furcsa lenne egy ilyen összehasonlítás, mert a nagyobbak (Sennheiser, Deviale) biztos jobban, erőteljesebben szólnak, de ott nincs 'igazi' surround hatás. Legalábbis csak max falról visszapattanó hangokkal. Az Atmos meg mindegyiknél a visszapattanós módszer...
Bár neked volt már dedikált hátsó hangszórós soundbar-od is, meg vannak most ezek. Aminek nincs dedikált hátsó hangszórója ott érvényesül bármi is?