Köszönöm a választ!alto írta: ↑2025.10.19., vas. 17:54A Sony előfokért - ha makulátlan állapotban van - a gyűjtők megadnak akár négyszázezret is. A valós használati értéke - a nem gyűjtők számára - ennél jóval alacsonyabb, kevesebb mint a fele, mert egy meglehetősen közepes hangminőséget képvisel.ordgab írta: ↑2025.10.19., vas. 13:50Sziasztok!
Az alábbi rendszerem eladásán gondolkozom és az árazásban kérek segítséget!
1 pár Martin Logen Aerius hangfalpár, egymást követő gyári számokkal. Sajnos az egyik felső fa része ragasztott, leginkább hátulról látszik, hangzásában nincs különbség
2db Heed Pam-120 végfokok. Huszti Zsolt bevizsgálta, kondenzátorok újabbra cserélve. Az egyik trafója is cserélve lett Zsolt által, gyári eredetire. Zsolt elmondása alapján a gyártása már a széria utolsó éveiben történt, és XLR csatlakozó már nem került rá, mert nem volt már hozzá minden. Esztétikailag a burkolat felületén karcok vannak.
1db Sony E90ES előfok, gyári távjával, szép állapotban.
Alapvetően egyben lenne jó eladni, de érdekelne a részegységek külön-külön ára is.
A rendszer összekötve kipróbálható.
Előre is köszönöm a segítséget!![]()
A heed végfok használtpiaci értékéről leginkább Zsolt tudna nyilatkozni.
A Martin Logan Aeriust külföldön 1000 Euro körül hirdetik, de itt az AVX-en is van fenn egy aktuális hírdetés 320ezerért. Sajnos az említett sérülés jelentősen csökkenti az értékét, továbbá mivel egy minimum 25-30 éve gyártott hangfalról beszélünk, a sztatikus panelek állapota is kérdéses lehet. Ha az is sérült és időnként pattog, perceg, akkor gyakorlatilag semmit sem ér, mert nagyon drága a panelcsere.
Esetleg itt van olyan aki Martin Logan hangfal javításával, felmérésével foglalkotik? Esetleg elvinném egy állapotfelmérésre.
Korábban kérdeztem Zsoltot, hogy mennyit érhet a végfok, de árat nem mondott, csak annyit, hogy egy jó tápkábellel a jelenlegi milliós árcédulával bíró végfokokkal is felveszi a versenyt.
Hangzásban talán kétszer hallottam jobbat, de mondhatni laikus vagyok ebben a világban, és ismerőseim között sincs olyan, aki az értékbecslésben tudna segíteni, de mindenki megcsodálja a hangját.
 Sokat hezitálok az eladásán, mert tudom, hogy ilyen rendszerem nem lesz mégegy, de nagyon kevés időm van vele foglalkozni, ezért adnám el.