Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
Sztereó erősitők
Ha ismerősé, akkor talán nem gond a saját rendszerben való megfülelés! Utána már Te is fogod tudni, mi tévő légy.
Ezek szerint az egyértelműen jobb, mint egy Rotel?
Sztereó erősitők
Hello a proba ugy tortent hogy vettem egy darab banandugot es azt racsavaroztam az erositobe belekotott kabelre es azt beledugtam az erositobe es onnet nem jott ki hang de ugyanezt a banandugot ha racsavaroztam a hangfalba belekotott kabelre es azt beledugtam a hangfalba akkor oda befele ment hang.
Ez nekem nagyon homályos. Az erősítőből ment az erősítőbe? Olvasd csak mit írtál? Kiemeltem vastagon. Egy darad banánt vettél? Ha nem alakul ki a zárt áramkör, akkor nem is szólhat.
Az erősítőbe korábban hogyan volt bekötve? Átdugtad a banánhüvelyen keresztbe és rászorítottad a csatlakozót?.........Fényképezd le a bekötéseket. A-B csatlakozók átkapcsolás? Semmi ötletem, mert nem látom, hogy mit hogyan kötöttél. Könnyen csinálhatsz rövidzárat is ami leégetheti az erősítőt, ha nincs benne védelem.
Sztereó erősitők
Szóval ezekre jutottam, arra, hogy régi, használt készüléket veszek a HK helyére, már csak két lehetőségem van:
1 Rotel 840BX vagy 920, 950 AX, illetve egy
2 Musical Fidelity B1 MKII készülék, amelyet egy ismerősöm ajánlott fel, nem is hirdeti sehol. A Musical Fidelityi jóval drágább lenne, olyan 38 körül kapnám meg én.
Mit gondoltok?
Ha ismerősé, akkor talán nem gond a saját rendszerben való megfülelés! Utána már Te is fogod tudni, mi tévő légy.
.
Sztereó erősitők
Kedves Mindenki!
Köszönöm a válaszokat, nagyon tanulságosak voltak, leírom én is mire jutottam. Közben persze beszélgettem egy műszerész haverommal, és egy másikkal, aki villamosmérnök, valamit ért az erősítőkhöz.
Az új Denont lényegében mindenki dobta, a CA-t már inkább javasolta pl. egy kereskedő, merthogy toroid trafó van benne, és jobb a hangzása, mint a Denoné. Ami a lényeg, az olcsó Denonokat lényegében senki sem javasolta... TI sem itt a fórumon. Ez azért sokatmondó.
Amiben sokan megegyeztek az az a vélemény, hogy egy 20 év előtti jó minőségű erősítő akár jobb is lehet, mint egy mai belépő kategóriás... persze a fizika törvényeit nem lehet megcáfolni, egy 20 éves kondenzátor azért 20 éves, és ha nincs is kiszáradva, a hangja talán nem olyan friss, mint egy új gyártású készülék esetében.
A Denont a kereskedő két okból javasolta: jól néz ki, és nagy a presztízse. Ettől független ő sem javasolta...
A régi Roteleket mindenki szerette és javasolta, igaz ez nyilván nem high-end kategória, ezzel tisztában kell lenni. Otthoni zenehallgatásra teljesen jó a vélemények szerint. Lényegében itt is mindenki ezen a véleményen volt. Nyilván a rendszer maga sokatmondó, de ezen most lépjünk túl.
Mivel én nem vagyok hifista, sem pénzem, sem szakértelmem nincs hozzá ezt be kell vallanom töredelmesen, én egy egyszerű hobbi zenerajongó vagyok, nem több, és nem is kevesebb. Sosem fogok tudni Pointe erősítőt venni, hacsak nem nyerek a lottón. Erre viszonylag kevés az esély...
Amit itt ajánlottatok, a Rega nekem is felkeltette az érdeklődésemet, nagyon szép darab, csak sajna nincsen rajta phono, márpedig nem sok bakelitem van remek zenékkel, Kocsis Zoltán, Fischer Annie, Bach, Gesualdo és Monteverdi, Beethoven és Liszt stb, amiket nem szeretnék kidobni. A Denon annyira nem tetszett.
Szóval ezekre jutottam, arra, hogy régi, használt készüléket veszek a HK helyére, már csak két lehetőségem van:
1 Rotel 840BX vagy 920, 950 AX, illetve egy
2 Musical Fidelity B1 MKII készülék, amelyet egy ismerősöm ajánlott fel, nem is hirdeti sehol. A Musical Fidelityi jóval drágább lenne, olyan 38 körül kapnám meg én.
Mit gondoltok?
Sztereó erősitők
Hello a proba ugy tortent hogy vettem egy darab banandugot es azt racsavaroztam az erositobe belekotott kabelre es azt beledugtam az erositobe es onnet nem jott ki hang de ugyanezt a banandugot ha racsavaroztam a hangfalba belekotott kabelre es azt beledugtam a hangfalba akkor oda befele ment hang.
Ha már összevissza dugdosol, arra azért vigyázzál, hogy ne gyulladjon fel a lakás :-)
- tottyi
- Hazajáró lélek

- Értékelés: 916
Sztereó erősitők
Pontosan mit hova kötöttél a két próbánál?
Üdv,
NL
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
Sztereó erősitők
Hi az lehetseges hogy a Sony TA-F220-as erositoben nem mukodne a banandugos hangfalkabel? Vettem egy egyszeru banandugot es rakotottem a hangfalkabelre es nem jott ki hang az erositobol de ha a hangfalban probaltam a banandugot akkor ott szolt a hang.
Pontosan mit hova kötöttél a két próbánál?
Üdv,
NL
- tottyi
- Hazajáró lélek

- Értékelés: 916
Sztereó erősitők
Hi az lehetseges hogy a Sony TA-F220-as erositoben nem mukodne a banandugos hangfalkabel? Vettem egy egyszeru banandugot es rakotottem a hangfalkabelre es nem jott ki hang az erositobol de ha a hangfalban probaltam a banandugot akkor ott szolt a hang.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
Lehet valamennyit kozmetikázni egy 'vastag hangú' kábellel, de a készülék alapvető karaktere csak kevéssé fog változni. E mellett az ilyen kábelekkel nem árt az óvatosság, mivel sok esetben kicsit lustábbak, "mackósabbak", ezért a ritmika, dinamika ill. a feszesség rovására nyúlhatnak bele a hangzásba.
Javíthat a vékonyságon, ha megpróbálod a hangsugárzókat - ésszerű mértékben - kicsit közelebb tolni a falhoz.
Köszi a választ! Valóban itt a ritmikával és a feszességgel nincs gond! Sajnos mivel ezen még gyári lengőkábel van ezért nem tudom kipróbálni milyen lenne mondjuk a Harmonic AC-10-el viszont vasárnapig meg kell mondanom, hogy kell-e vagy sem!
A dobozokat nem tudom közelebb tolni a falhoz mert nyitott könyvespolc van mögöttük! Most kb. 60-70cm-re lehetnek a faltól!
- gabo01
- V.I.P.

- Értékelés: 443
Sztereó erősitők
Lehet valamennyit kozmetikázni egy 'vastag hangú' kábellel, de a készülék alapvető karaktere csak kevéssé fog változni. E mellett az ilyen kábelekkel nem árt az óvatosság, mivel sok esetben kicsit lustábbak, "mackósabbak", ezért a ritmika, dinamika ill. a feszesség rovására nyúlhatnak bele a hangzásba.
Javíthat a vékonyságon, ha megpróbálod a hangsugárzókat - ésszerű mértékben - kicsit közelebb tolni a falhoz.
Köszi a választ! Valóban itt a ritmikával és a feszességgel nincs gond! Sajnos mivel ezen még gyári lengőkábel van ezért nem tudom kipróbálni milyen lenne mondjuk a Harmonic AC-10-el viszont vasárnapig meg kell mondanom, hogy kell-e vagy sem!
A dobozokat nem tudom közelebb tolni a falhoz mert nyitott könyvespolc van mögöttük! Most kb. 60-70cm-re lehetnek a faltól!
Sztereó: Lumin T3, audio-gd Master-10, Marten Django XL, Siltech SPX-800, Siltech Ruby Hill G5, HT ac-10,Tara Labs RSC Prime, vdH The Air,
Mozi:PC, JVC DLA-X7900BE, Screenline Othello 244x137, Denon AVC-X4800H +Master-10+Lexicon RX7, Marten+XTZ Divine 100.33 center, SF Wall Domus,Arendal 1961 1V,
Mozi:PC, JVC DLA-X7900BE, Screenline Othello 244x137, Denon AVC-X4800H +Master-10+Lexicon RX7, Marten+XTZ Divine 100.33 center, SF Wall Domus,Arendal 1961 1V,
Sztereó erősitők
Urak!
Éppen fejlesztésben vagyok és sok erősítő kipróbálása után ma került hozzám egy Onkyo M588F végfok kipróbálásra! Nagyon tettszik a hangkaraktere és erőben sincs hiány végre csak kissé mélyhiányosnak hallom/halljuk! Egy épített csöves előfokkal és egy Ethosz előfokkal is próbáltuk!
A kérdésem az lenne, hogy mivel tudnám kiküszöbölni ezt a hiányosságot? Egy tápkábel aljzat beépítése és hozzá passzoló kábel keresése esetleg mivel nem mai darabról van szó valamelyik elfáradt alkatrész cseréje lehet a megoldás?
.
Urak!
Éppen fejlesztésben vagyok és sok erősítő kipróbálása után ma került hozzám egy Onkyo M588F végfok kipróbálásra! Nagyon tettszik a hangkaraktere és erőben sincs hiány végre csak kissé mélyhiányosnak hallom/halljuk! Egy épített csöves előfokkal és egy Ethosz előfokkal is próbáltuk!
A kérdésem az lenne, hogy mivel tudnám kiküszöbölni ezt a hiányosságot? Egy tápkábel aljzat beépítése és hozzá passzoló kábel keresése esetleg mivel nem mai darabról van szó valamelyik elfáradt alkatrész cseréje lehet a megoldás?
- gabo01
- V.I.P.

- Értékelés: 443
Sztereó erősitők
Urak!
Sztereó: Lumin T3, audio-gd Master-10, Marten Django XL, Siltech SPX-800, Siltech Ruby Hill G5, HT ac-10,Tara Labs RSC Prime, vdH The Air,
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Sztereó erősitők
Sziasztok,
Szerintetek érdemes lecserélni a NAD 3020-asomat egy Cambridge A-500-asra csak! a távirányíthatóság miatt?
Csak a hangminőség / jelleg a szempont, meg hogy kell a táv.
(Egy Dacmagic menne még elé egyébként)
köszi, üdv
Vitathatatlanul más karakter a 2 készülék!
Kérdés hogy a rendszerbe melyik a jobban illő?
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Sztereó erősitők
Csoma!
Az általad említett "Új" Denon-t felejtsd el!
Viszont Revox által említett (a barátjáé) Denon PMA 320-ast igenis fontold meg!
Az általad említett láncba én nem illeszteném a CA.-t (egyszerűen más karakter és nem lenne meg a szinergia) holott adott árért (mostani piaci ára) szerintem jó erősítő!
Nos és akkor a Rotel-ek...
Hallottam pár régebbit sőt rövid ideig éltem is együtt eggyel (840BX)... és szerintem jó és hosszan hallgatható készülékek (semmiből sem túl sok és nem túl kevés)!
Igaz hogy mint minden... ez is rendszerfüggő!!!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Sztereó erősitők
Roteleknek kicsit vékony hangja van, sok részlettel, de kevés méllyel.
Rendszer és modell függő.
.
Sztereó erősitők
Csoma: itt a fórumon hirdetnek egy Rega Brio-t, vagy van egy még jobb vétel, valamivel több pénzért, egy Naim Nap250 Avondale erősítő, talán nyolcvanezer forint, én ezt venném meg.
Sztereó erősitők
HK 3300 az kifejezettem amerikás-rockos hangú. Hogy jobb-e a Rotel, az a hallgatot zenei műfaj függő. Rockmetálban biztos nem lesz jobb, de akusztikus, fúvós-vonós zenékben biztosan. Roteleknek kicsit vékony hangja van, sok részlettel, de kevés méllyel.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
Sztereó erősitők
Köszönöm a válaszokat. Természetesen én is sokat gondolkodom a megoldási lehetőségeken, de több tényező is befolyásolja ezt. Egyrészt a pénzmag mennyiség, ami soha nem elég sok, másrészt kisgyerek van a családban, aki elég intenzíven mozog és fog meg mindent, ami a keze ügyébe kerül. Egy szép nagy álló hangfal membránjának beszakítása minden gond nélkül előfordulhat, és azt még nem is említettem, hogy talán útban van egy másik gyermek, de ha még nincs útban, akkor talán hamarosan ott lesz, majd Isten eldönti mikor. A hangfalkérdés ilyen értelemben megoldott. Tényleg nem nagy az MB Quartom, de van egy titándóm magasa, egy 20 centis mélye, ráadásul zárt doboz, szerintem ez most elég.
Erősítő: most kapaszkodj meg, Harman Kardon HK 3300. Nem egy nagy szám. HK cd lejátszóm volt hozzá, véletlenül került hozzám egy Rotel cd lejátszó, amit lentebb írtam, és jobban szólt komolyzenével. Mással is, de azzal még a süket is meghallotta volna. Igaz, hogy a HK-nak melegebb tónusú a hangja, ez kétségtelen számomra.
Nekem ez a régi Rotel cd lejátszó megfelel, ehhez keresnék erősítőt. Úgy vélem, hogy a hangfal most adott, ezért maradt az erősítő a leggyengébb láncszem. Hangzásban nem kell hatalmas körülölelő tér számomra, elég, ha szépen és pontosan, tisztán szól a zene. A lényeg a tisztán van számomra. Tisztán szóljon, ne fátyolosan, ne tompán és színtelenül.
Kedves Mindenki, kedves Rooibos, most mi a véleményed?
Szerintem ahhoz a régi Rotel CD játszóhoz keress egy egy korban passzoló Rotel integráltat. Ha kicsit nagyobb típus sikerül közülük az se baj. Jó lesz az együtt...
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
Sztereó erősitők
Meglehetősen más véleményen vagyok. 20-30 évvel ezelőtt erősen mást jelentett egy "tömegtermelt" készülék. [...] Az akkori belépőszint a mai kínálatot nézve már majdnem középszint, mivel alaposan sikerült azóta alulmúlni ezeket a készülékeket.
Ez nem más vélemény, ez pontosan az én véleményem is :-) Hiszen ezt írtam:
"A Denonról és a CA-ról tudni kell, hogy amolyan tömegtermelt, belépő szintű készülékek [...] A régi Rotelek hangra feltehetően jobbak."
:-)
Sztereó erősitők
Köszönöm a válaszokat. Természetesen én is sokat gondolkodom a megoldási lehetőségeken, de több tényező is befolyásolja ezt. Egyrészt a pénzmag mennyiség, ami soha nem elég sok, másrészt kisgyerek van a családban, aki elég intenzíven mozog és fog meg mindent, ami a keze ügyébe kerül. Egy szép nagy álló hangfal membránjának beszakítása minden gond nélkül előfordulhat, és azt még nem is említettem, hogy talán útban van egy másik gyermek, de ha még nincs útban, akkor talán hamarosan ott lesz, majd Isten eldönti mikor. A hangfalkérdés ilyen értelemben megoldott. Tényleg nem nagy az MB Quartom, de van egy titándóm magasa, egy 20 centis mélye, ráadásul zárt doboz, szerintem ez most elég.
Erősítő: most kapaszkodj meg, Harman Kardon HK 3300. Nem egy nagy szám. HK cd lejátszóm volt hozzá, véletlenül került hozzám egy Rotel cd lejátszó, amit lentebb írtam, és jobban szólt komolyzenével. Mással is, de azzal még a süket is meghallotta volna. Igaz, hogy a HK-nak melegebb tónusú a hangja, ez kétségtelen számomra.
Nekem ez a régi Rotel cd lejátszó megfelel, ehhez keresnék erősítőt. Úgy vélem, hogy a hangfal most adott, ezért maradt az erősítő a leggyengébb láncszem. Hangzásban nem kell hatalmas körülölelő tér számomra, elég, ha szépen és pontosan, tisztán szól a zene. A lényeg a tisztán van számomra. Tisztán szóljon, ne fátyolosan, ne tompán és színtelenül.
Nekem volt Rotelem (RA935BX mk2) is, CA-m is (550A, 740A). CA-t egyértelműen nem vennék (igazán "híg" hangúnak éreztem azokat, melyhez szerintem gyenge kivitel társult), Rotelt inkább ajánlanám, hiszen a cd játszód is az. Persze mindennél van jobb, de szerintem az általad megcélzott árkategóriában a Rotel "nemesebb", finomabb.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11227
- Kapcsolat:
Sztereó erősitők
A Denonról és a CA-ról tudni kell, hogy amolyan tömegtermelt, belépő szintű készülékek, az árukhoz képest rengeteg szolgáltatással (phono-bemenet, USB bemenet, távirányító), emiatt sajnos azt kell feltételeznem, hogy igen egyszerű audio megoldásokkal.
A régi Rotelek hangra feltehetően jobbak, de azért itt 20-25 éves készülékekről beszélünk, annyi idősen pedig azért nem teljesen plug'n'play a dolog, egy alapos átvizsgálás, bemérés, a kiszáradt elkók cseréje erően ajánlott.
Ezek tehát kiváló belépő szintű készülékek lehetnek, de valójában kevés olyan erősítő létezik, amit érdemes lenne ilyenekre cserélni, kivéve persze ha egy elromlott és javíthatatlan erősítőt kell leváltani.
Meglehetősen más véleményen vagyok. 20-30 évvel ezelőtt erősen mást jelentett egy "tömegtermelt" készülék. Jól jellemzi ezt a tényt, hogy manapság is sok van még belőlük a piacon, még nekem is van. Az akkori belépőszint a mai kínálatot nézve már majdnem középszint, mivel alaposan sikerült azóta alulmúlni ezeket a készülékeket.
Az általad javasolt átvizsgálás természetesen okos dolog, néhány ezer forintos költségen szépen fel lehet újítani e cuccokat a kontaktusok, kapcsolók tisztításával, cseréjével, hogy aztán még 20-30 éven át becsülettel szolgálják tulajdonosaikat.
Sztereó erősitők
Sztereó erősitők
Erősítő vásárlás előtt állok, a régit akarom lecserélni, de ez most mindegy. 3 lehetőség áll előttem: Denon pma 510 ae új darab,
Cambridge Audio Am10 szintén újonnan, vagy egy régi, de jó állapotú Rotel erősítő (920 AX, vagy 840 BX) típusú lenne.
Szerintem pedig egyáltalán nem mindegy, hogy mit és miért akarsz lecserélni!
A Denonról és a CA-ról tudni kell, hogy amolyan tömegtermelt, belépő szintű készülékek, az árukhoz képest rengeteg szolgáltatással (phono-bemenet, USB bemenet, távirányító), emiatt sajnos azt kell feltételeznem, hogy igen egyszerű audio megoldásokkal.
A régi Rotelek hangra feltehetően jobbak, de azért itt 20-25 éves készülékekről beszélünk, annyi idősen pedig azért nem teljesen plug'n'play a dolog, egy alapos átvizsgálás, bemérés, a kiszáradt elkók cseréje erően ajánlott.
Ezek tehát kiváló belépő szintű készülékek lehetnek, de valójában kevés olyan erősítő létezik, amit érdemes lenne ilyenekre cserélni, kivéve persze ha egy elromlott és javíthatatlan erősítőt kell leváltani.
Ebből a szempontból tehát nem lenne lényegtelen, ha leírnád, most mit használsz, és mi lenne az oka a cserének. Könnyen elképzelhető, hogy a legjobb tanács az lehet: NE cserélj erősítőt, inkább gyűjtsél még pénzt, és egy olyan megoldásra költsed, amivel tényleg előre tudsz lépni.
Még egy megegyzés: mivel azt írod, elsősorban nagyzenekari műveket hallgatsz, esetleg nem is az erősítőt, hanem a hangfalat kellene lecserélned. Az MB Quart valójában igen jó márka, kiváló minőségű hangszóróikat más gyárak is használják, és a monitoroknak, polcsugárzóknak is meg lehet a maguk felhasználási területe.
Azonban ha egy szimfónikus nagyzenekart akarunk életszerűen megjeleníteni, arra nem alkalmasak. Egy akkora és annyira szélessávú hangtömeg realisztikus megjelenítéséhez bizony három dolog kell: membránfelület, membránfelület és membránfelület.
Ha tehát jobb minőségben szeretnél komolyzenét hallgatni, akkor elsősorban a hangfalra kellene koncentrálni.
(A kicsi szoba kontra nagy hangfal kérdés valójában nem probléma -- nyilván az extrém eseteket leszámítva.)
Sztereó erősitők
hello,
egyik haverom most akar eladni egy denon pma320-at, ha jól emlékszem a típusra. ez régi,de nagyra tartják. bevallom,én nem ismerem és kipróbálni szét se szedem a cuccom, de nézz utána,mert ez valami régi nagy kedvenc denon. 35köröl kér érte,de lehet csak 30, nem emlészem. este küld email és fotót. a többihez képest meg főleg nem siemrem,mert azokat se ismerem
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Tanácsot, véleményt szeretnék kérni. Erősítő vásárlás előtt állok, a régit akarom lecserélni, de ez most mindegy. 3 lehetőség áll előttem:
Denon pma 510 ae új darab,
Cambridge Audio Am10 szintén újonnan,
vagy egy régi, de jó állapotú Rotel erősítő (920 AX, vagy 840 BX) típusú lenne. Az árak most lényegesek, de 60-nál többet nem tudok áldozni az ügy érdekében. (Ha tudnék, akkor NAD 316-ot vennék)
Egy régi Rotel cd lejátszóm van (RCD 865 BX), jó a hangja, nagyon kedvelem, ha új erősítőt vennék, bármelyiket, akkor talán lecserélném, hogy egységes legyen a rendszer, de ez most mellékes szál talán.
Hangfalam egy MB Quart monitor, itthon nem annyira ismert márka, de nekem elég a kis nappalimba.
Ja és hogy mit hallgatok:főként komolyzenét, bakeliten is, de mehet Elvis, Abba, Queen, Springsteen, de a főkarakter a komolyzene, főként nagyzenekari művek.
Mit tudtok tanácsolni?
Köszönöm előre is!
Én vettem egy Rotel ra810a (ez régebbi az általad említettnél)vasat mert kíváncsi voltam rá,de három hónap után lecseréltem Nad 316-ra azóta elégedett vagyok a kapott hangminőséggel,ezért szerintem is halgasd meg ha tudod az említett márkákat nehogy rosszul válassz,én buktam pár ezret sajnos!
Használtan volt Nad itt a fórumon 50e körül,hátha találsz :-)
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Tanácsot, véleményt szeretnék kérni. Erősítő vásárlás előtt állok, a régit akarom lecserélni, de ez most mindegy. 3 lehetőség áll előttem:
Denon pma 510 ae új darab,
Cambridge Audio Am10 szintén újonnan,
vagy egy régi, de jó állapotú Rotel erősítő (920 AX, vagy 840 BX) típusú lenne. Az árak most lényegesek, de 60-nál többet nem tudok áldozni az ügy érdekében. (Ha tudnék, akkor NAD 316-ot vennék)
Egy régi Rotel cd lejátszóm van (RCD 865 BX), jó a hangja, nagyon kedvelem, ha új erősítőt vennék, bármelyiket, akkor talán lecserélném, hogy egységes legyen a rendszer, de ez most mellékes szál talán.
Jó lenne mindegyiket meghallgatni saját rendszerben, de ez ritkán adatik meg.
A 3 közül a Rotelt ajánlanám elsők között, figyelembe véve, hogy a lejátszód is az. Hasonló, hozzá illeszkedő hangkarakter.
A másik kettőt nem ismerem, ezért arról nem nyilatkoznék. Azt tudom, hogy mind két márkának vannak jól és kevésbé jól sikerült modellei.
A FÜL viszont rendkívül jó tanácsadó!
.