Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3191

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

cables írta:
2022.03.15., kedd 12:46
mike-rame írta:
2022.03.13., vas. 12:01

Tehát a reklámszatyorral érkező "presszionárius bácsi" jelenléte a meghallgatáskor kifejezetten nem kívánatos.
Én lennék a reklámszatyorral érkező "presszionárius bácsi", akinek a jelenléte a meghallgatáskor kifejezetten nem kívánatos.
Ez egy elég elítélő kijelentés, aminek az értékét egyetlen dolog rontja, a Like-ot nyomó, tehát egyetértő embereknél sohasem voltam kábelekkel. Illetve dehogy, egynél voltam, jó messzire leutazva. Ő írt is róla egy fél év után egy bejegyzést ide az AVX-re.

Ákos írta be.jpg
Lettél volne Te többnél is, ha engednek a "gerillamarketingnek", igaz Rudi Bácsi? ;)
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2292

Hozzászólás Szerző: cables »

mike-rame írta:
2022.03.13., vas. 12:01

Tehát a reklámszatyorral érkező "presszionárius bácsi" jelenléte a meghallgatáskor kifejezetten nem kívánatos.
Én lennék a reklámszatyorral érkező "presszionárius bácsi", akinek a jelenléte a meghallgatáskor kifejezetten nem kívánatos.
Ez egy elég elítélő kijelentés, aminek az értékét egyetlen dolog rontja, a Like-ot nyomó, tehát egyetértő embereknél sohasem voltam kábelekkel. Illetve dehogy, egynél voltam, jó messzire leutazva. Ő írt is róla egy fél év után egy bejegyzést ide az AVX-re.

Ákos írta be.jpg
Ákos írta be.jpg (152.87 KiB) Megtekintve 2487 alkalommal

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3188

Hozzászólás Szerző: audioline »

"A kábelek saját célra való megfelelőségét, csak a saját rendszeredben, csak saját magad jelenlétében, a saját füleddel, hosszútávon hallgatva lehet értékelni".

Ezzel maximálisan egyetértek. Úgy szoktam rá utalni: audio, azaz kábelezési bölcsesség. A házaló kábel kereskedő ezzel vélhetőlen soha nem fog egyetérteni. Aki megélte már a frontok/hangulatok/hálózati zavarok/bejáródás/többféle zene/idő múlása hatásait, az tudja, hogy nem lehet pár perc alatt bölcs döntést hozni. Az aprókban fellelhető kábelek eladási okának egy része szépen bizonyítja mindezt.
.

mike-rame
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 685

Hozzászólás Szerző: mike-rame »

fülelek írta:
2022.03.12., szomb. 14:31
cables írta:
2022.03.11., pén. 07:07

A kábelek minőségét csak a saját rendszeredben, a saját füleddel hallgatva lehet értékelni.
Ez így félrevezető információ.
Helyesen: A kábelek saját célra való megfelelőségét, csak a saját rendszeredben, a saját füleddel hallgatva lehet értékelni.
Ugyanis attól még lehet jó egy kábel, hogy a te rendszeredben neked nem tetszik, ennek számos szubjektív és objektív oka lehet.
Mivel ez még így is félre(vagy negyedre)vezető információ, ezért kiegészíteném az alábbiakkal:

Helyesen: A kábelek saját célra való megfelelőségét, csak a saját rendszeredben, csak saját magad jelenlétében, a saját füleddel, hosszútávon hallgatva lehet értékelni.

Tehát a reklámszatyorral érkező "presszionárius bácsi" jelenléte a meghallgatáskor kifejezetten nem kívánatos. De miért? ...mert először úgyis a "kontaktusváltásból" eredő különbségeket fogjuk hallani, nem az általa hozott kábel által megváltozott "rendszerhangot". Másodsorban 'megfelelési kényszerhelyzetbe' kerülünk. Mivel ebben nem hisz és úgyis siet, mert indul az utolsó troli, illetve megtisztelt jelenlétével és illene vásárolni tőle, 'hamár' eljött, és hát változott is a rendszer hangja, könnyen tévútra léphetünk.
"Áldozat nélkül nincs veszteség"

sbfan
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 9

Hozzászólás Szerző: sbfan »

mishow írta:
2022.03.12., szomb. 17:50
sbfan írta:
2022.03.12., szomb. 17:29
(...)
A Minihez azt javaslom, ragaszkodj a saját Auralic táphoz. Tudom, van számos alternatíva, de azt ahhoz találták ki. Ha most keresed, keresd párban!
Nálam külső dac irányba a koax nyert, azzal kötöttem össze a Heed DA-val. A toslink egyértelműen gyengébb, az usb pedig akkor javasolt, ha a dac usb-n keresztül fogadja a nagyobb felbontást. Pl a Heed esetében az Abacusra ez igaz, így annál az usb a javasolt, de a DA usb kártyája még ugyanazt tudja, mint a koax bemenet, ezért nálam az maradt.
Ennél több itt már off lenne, a további kérdéseket a hálózati lejátszós topicban vagy priviben tedd fel!
Köszi. Akkor a qutest miatt az usb lesz a jó irány. Egy usb vagy koax kábel kérdés azért még befér ide is offra szaladás nélkül szvsz. ;) Ha lesz még kérdés kereslek majd privátban. Nagyon köszi az eddigi segítséget!

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2544

Hozzászólás Szerző: mishow »

sbfan írta:
Lesz. Egy Aries Mini valami normális külső táppal. Folyamatban van a dolog. Éppen keresek egy használt készüléket. Egyébként, ha már rákérdeztél mi a tapasztalatod az Aries mini digit kijáratai közül külső DAC esetében az USB vagy a toslink a nyerő?
A Minihez azt javaslom, ragaszkodj a saját Auralic táphoz. Tudom, van számos alternatíva, de azt ahhoz találták ki. Ha most keresed, keresd párban!
Nálam külső dac irányba a koax nyert, azzal kötöttem össze a Heed DA-val. A toslink egyértelműen gyengébb, az usb pedig akkor javasolt, ha a dac usb-n keresztül fogadja a nagyobb felbontást. Pl a Heed esetében az Abacusra ez igaz, így annál az usb a javasolt, de a DA usb kártyája még ugyanazt tudja, mint a koax bemenet, ezért nálam az maradt.
Ennél több itt már off lenne, a további kérdéseket a hálózati lejátszós topicban vagy priviben tedd fel!

sbfan
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

sbfan írta:
Lesz. Egy Aries Mini valami normális külső táppal. Folyamatban van a dolog. Éppen keresek egy használt készüléket. Egyébként, ha már rákérdeztél mi a tapasztalatod az Aries mini digit kijáratai közül külső DAC esetében az USB vagy a toslink a nyerő?

DAC: A Chord QUtestre kíváncsi lennék, szóval ha megjön a Mini és meghallgattam a saját DACjával és egy lineáris táppal és még hiányérzetem van, akkor rámegyek egy használt Qutestre.

A rendszerem többi része pedig: Harbeth M30.1 - 2x Heed Obelisk PM - Heed Obelisk PRE

sbfan
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2544

Hozzászólás Szerző: mishow »

sbfan írta:
2022.03.12., szomb. 14:09
Köszi, de max 50 EUR használt árban gondolkodom. Kell, hogy legyen a fiókban talált tyúkbél és a 180000 forintos kábel között még néhány lépcső.
Sokminden belefér az 50€ határba, aminek jó a hangja. QED Performance, Supra Zac, HiDiamond Fiber1, AQ Cinnamon - csak a legismertebbek, amik hirtelen eszembe jutnak optikaiból. Csakhogy mindegyik másképp fog szólni, és kérdés, neked mi tetszik?
Arról nem beszélve, hogy rendszerfüggő is a dolog, és nem írtad, milyen készülékek közé kellene?

Ps: Ezek szerint lett streamer?

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2504

Hozzászólás Szerző: supravox »

sbfan írta:
2022.03.12., szomb. 14:03
supravox írta:
2022.03.12., szomb. 12:24
sbfan írta:
2022.03.12., szomb. 10:59
(...)
Hasonló megközelítéssel tudnátok kiemelkedő ár/ érték arányú optikai és usb kábelt ajánlani? Lehet pro audio is vagy más is, a lényeg hogy ne menjünk el a csilliós kábelek irányába.

Nagyon köszönöm!
Az a szomorú valóság,hogy a digitális kütyük még érzékenyebbek a kábelezésre mint analóg testvereik..
Az a szomorú valóság, hogy jó ár érték arányú digit kábelt keresek 50 EUR környékén, használt piaci áron. Ha ebben tudsz segíteni az szuper, ha nem c'est la vie... ;)
Passz
Ennyiért jót nem tudok egyet sem.Rosszat annál többet🥴
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5150

Hozzászólás Szerző: fülelek »

cables írta:

A kábelek minőségét csak a saját rendszeredben, a saját füleddel hallgatva lehet értékelni.
Ez így félrevezető információ.
Helyesen: A kábelek saját célra való megfelelőségét, csak a saját rendszeredben, a saját füleddel hallgatva lehet értékelni.
Ugyanis attól még lehet jó egy kábel, hogy a te rendszeredben neked nem tetszik, ennek számos szubjektív és objektív oka lehet.

sbfan
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Tctronic írta:
2022.03.12., szomb. 13:59
sbfan írta:
Sziasztok,

(...)

Hasonló megközelítéssel tudnátok kiemelkedő ár/ érték arányú optikai és usb kábelt ajánlani? Lehet pro audio is vagy más is, a lényeg hogy ne menjünk el a csilliós kábelek irányába.

Nagyon köszönöm!

(...)
Nálam ez a helyzet, nem garantálom hogy nálad is, de tegyél próbát.
Én ezt vettem, de próbára szerintem adnak.

https://audiocable.hu/termek/next-carbo ... b-2-0-a-b/
Köszi, de max 50 EUR használt árban gondolkodom. Kell, hogy legyen a fiókban talált tyúkbél és a 180000 forintos kábel között még néhány lépcső.

sbfan
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

supravox írta:
2022.03.12., szomb. 12:24
sbfan írta:
(...)

Nagyon köszönöm!
Az a szomorú valóság,hogy a digitális kütyük még érzékenyebbek a kábelezésre mint analóg testvereik..
Az a szomorú valóság, hogy jó ár érték arányú digit kábelt keresek 50 EUR környékén, használt piaci áron. Ha ebben tudsz segíteni az szuper, ha nem c'est la vie... ;)

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2721

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

sbfan írta:
Sziasztok,

A digitális forrásokkal ismerkedek éppen és keresek egy digitális forrás és egy dac közé egy optikai illetve egy usb kábelt.

Nem hiszek a kábel woodooban. Az analóg vonalon számomra a belden kábelek ár/érték szempontból tökéletesek mind hangfal mind ic kábelként, hogy adjak valami támpontot mit is keresek.

Nagyon köszönöm!
Maximálisan egyetértek Supravox kollégával. Sajnos ide majdhogynem kötelező a jó kábelezés. Most vásároltam egy Auralic Aries Femto készüléket használtan, amit azért nem mondanak rossz hangúnak még ma sem, annak ellenére hogy nem mai darab. Otthon fiókban talált kábelekkel nagyon gyengén muzsikált. Gondoltam teszek egy utolsó próbát mielőtt meghirdetem eladásra. Én többek ajánlására Hydra USB kábellel próbáltam. A gyenge music centeres hangból azonnal minőségi hang lett. Most jön hozzá egy szintén Hydra lan kábel, jövő héten kapom meg.
Nálam ez a helyzet, nem garantálom hogy nálad is, de tegyél próbát.
Én ezt vettem, de próbára szerintem adnak.

https://audiocable.hu/termek/next-carbo ... b-2-0-a-b/
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Tctronic 2022.03.12., szomb. 14:06-kor.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2132

Hozzászólás Szerző: Shimano »

sbfan írta:
Sziasztok,

A digitális forrásokkal ismerkedek éppen és keresek egy digitális forrás és egy dac közé egy optikai illetve egy usb kábelt.

Nem hiszek a kábel woodooban. Az analóg vonalon számomra a belden kábelek ár/érték szempontból tökéletesek mind hangfal mind ic kábelként, hogy adjak valami támpontot mit is keresek.

Nagyon köszönöm!
Nézz szét a sonopart.hu oldalon.

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2504

Hozzászólás Szerző: supravox »

sbfan írta:
Sziasztok,

Nagyon köszönöm!
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2132

Re: Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: Shimano »

Kezdőhifis kanári drót folyt.. :D
Eltelt némi idő,és a hangsugárzó kábel még mindig jó,sőt.Lesz próba a 4s11-el is,(ezt a külföldi diy kábelfaragók dicsérik,szóval ezért kivesézem azt is ha már) de most úgy érzem ettől ami van jobb hang nem igen kell,de megfüleljük azért.Időközben mivel marhára ráértem,kipróbáltam tápkábelnek is ezekből két típust is,és úgy fest hogy tápnak is jók ezek a drótok.Ugyanaz a sima,tiszta és kiegyensúlyozott hang mint a hangfalkábel,konzisztens,tehát ahol jól működik hangfalkábelnek,ott jó tápnak is,de hogy ebből melyik is az rendszerfüggő.Az jött még le hogy a hangfalkábel elég érzékeny a csatikra,és így vagy semmit,vagy nagyon jót kell rátenni.
Nah,szóval ennyi a japán kanárik énekléséről jelen pillanatban. :D

sbfan
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Sziasztok,

Nagyon köszönöm!

white-tiger
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 87

Hozzászólás Szerző: white-tiger »

cables írta:
Balir írta:
2022.03.10., csüt. 12:02
Tisztelt Fórumozok!

Ezen gyári adatok alapján melyik lehet a jobb kábel, ha a specifikációkat nézzük:

Ezeket találtam csak kb. nekem semmit sem mondanak.
“A kábelek minőségét csak a saját rendszeredben, a saját füleddel hallgatva lehet értékelni.”

Úgy dióhéjban, pontosan ennyi…

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2675

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

hali mindenkinek

ilyesvlmit keresek cimbimnek:

https://hu.rs-online.com/web/p/iec-csatlakozok/3521825

lehetőleg ne vlmi gagyi legyen,de nem aranyárban...áramfelvétel szepontjábol,kicsit pucosabb DHT előfok....

ötletek ?

köszi.. :smile53:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára dixie-chicken 2022.03.11., pén. 10:26-kor.
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2292

Hozzászólás Szerző: cables »

Balir írta:
Tisztelt Fórumozok!

Ezen gyári adatok alapján melyik lehet a jobb kábel, ha a specifikációkat nézzük:

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1723

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

Balir írta:
2022.03.10., csüt. 12:46
Az első kábel a HiDiamond D8-as.
Ejjj. Pedig azt hittem ez egy ötletes média-hack. Kábel választás márkanév nélkül. Tök érdekes lehetett volna :)
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

Balir
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Balir »

asebestyen írta:
2022.03.10., csüt. 12:40
Balir írta:
Tisztelt Fórumozok!

1. Kábel:
Oxigénmentes réz alapú kábel
External jacket: 270 mm
Cond. Copper: 4VRC
Number of Cond: 16 x 2,5 mm
Capacity max. 55 Pf/m
Conductor Resistance: 7,98 Ohm/km

2. Kábel:
JACKET OUTSIDE DIAMETER: 17 mm
CROSS-SECTIONAL AREA: 6.2 mm2
WIRE GAUGE: 10 AWG
CONDUCTORS: 2 x 16 solid core silver plated 99.999% oxygen free copper conductors
CAPACITANCE: 48 pF/m
INDUCTANCE: 0.49 μH/m

Köszönöm a segítséget!
Az 1-es kábel külső köpenyének az átmérője 27cm. Erőművet építesz?
Az első kábel a HiDiamond D8-as. Rosszul másoltam be, így van megadva eredetileg:
External jacket mm. 270

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7571

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

Balir írta:
Tisztelt Fórumozok!

1. Kábel:
Capacity max. 55 Pf/m

2. Kábel:
CONDUCTORS: 2 x 16 solid core silver plated 99.999% oxygen free copper conductors

Köszönöm a segítséget!
Az 1-es kábel külső köpenyének az átmérője 27cm. Erőművet építesz?
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

Balir
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Balir »

Tisztelt Fórumozok!

1. Kábel:
Capacity max. 55 Pf/m

2. Kábel:

Köszönöm a segítséget!

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”