Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Marantz vs Denon vs Yamaha
-
Vendég
Erősítőt keresek, kb x eFt-ig. Acoustic Energy hangfalaim vannak.
Max ~90eFt lenne rá, egy példát hozok fel, arra h fent x ezret írtam szóval: a netdepo-n a marantz 4600-os 120ezer, az avplaneten meg 80ezer. Szóval, olcsóbb beszerzési forrásból fogom venni az erősítőt. Ezt azért írtam, mert így ugyebár szóbajöhet egy 120eFt-ba kerülő 4600-os is, ugyebár 80 vagy az alatt meg tudom szerezni.
A fent írt hangfalaimhoz mit javasoltok? Én először a régi jól bevált HK-ra gondoltam. A 130-as elfogyhatott a napokban az avplaneten, mert már eltűnt és 84ezer Ft-os áron azonnal megvettem volna. 135-ös van most ott 96-ért. A másik, amivel sokan hallgatták már az AE hangfalakat a Denon. Ebből pedig a 135 ellenjére, a 1906-osra gondoltam.
FONTOS! HK-ból a x40-es és Denon-ból a xxx7-es szériák NEM érdekelnek!!!
Egyéb javaslat AE-hez? Nem tudom meghallgatni és egy nagy downgrade történt, utolsó erősítőmet fogom venni, bár h fog szólni, már akkor sem cserélem le, annyira már nem érdekel ez a hobbi, h... már csak használni szeretném, hallgatni és nézni a filmeket, zenéket.
Nem veszek se végfokot semmi, AVR-t szeretnék, erre kérnék most tőletek tanácsokat.
Összefoglalva:
HK135 (volt 235)
Denon 1906 (vmiért a Denon is vonz, de még nem volt)
Marantz 4600 (mert 120 itt ott, máshol csak 80, szóval mert olcsó)
Yamahát és Pioneer-t nem vennék ebben a kategóriában, mert a fentiek ezen az áron biztos jobbak!
Nem csimm bumm erősítő kell, döngetni sem fogok. Vmi jó hang kellene ilyen áron, és kész.
Szerintem nincs Sleep funkciód,nekem az elődje van de abban sincs!
UPSakku.hu
Köszi, próbálkozom.
TV: JVC 28' Erősítő:Denon AVR-1705 DVD:Pana RV32 Vidijó: Aiwa FX 5200 Mély: WH210 Hang: Wharfedale Valdus 400, 200, Center:WH20, BCenter:Valdus
Áppolom mégegyet a témát.Denon tulajok, nincs ötletetek az alant írtakra?
Böngésztem a hivatalos honlapját, de nem találtam utalást a kérdésedre. Valszeg nem tudja a sleep-et a 1705. Ha van képernyőmenüje ott keresd még. A 2802-ben ott van.
Áppolom mégegyet a témát.
Denon tulajok, nincs ötletetek az alant írtakra?
TV: JVC 28' Erősítő:Denon AVR-1705 DVD:Pana RV32 Vidijó: Aiwa FX 5200 Mély: WH210 Hang: Wharfedale Valdus 400, 200, Center:WH20, BCenter:Valdus
Ilyen a távirányíítója:
Sajna hiába olvasom ki a használatit többször is, nem találom benne.
ne ott keresd,
nézd meg a távcsin.
keresd a SLEEP gombot. :kiraly:
Bizony néztem én mindent, de a távon sincs. Az erőlködőn sem találtam. Úgy tűnik ebben mindenképp a Yami a nyami.
Felülről a 2.sor a távon, a jobbszélső gomb. Épp az erősítő power ON alatt...
Na?
(nemtok képet felrakni...)
TV: Samsung SP46L6HX
DVD: Yamaha DVD-S1500
[ Van még cucc, csak sajna dobozban; lakásfelújítok... /emoticons/default_sad3.gif" alt=":(" data-emoticon="" srcset="/emoticons/[email protected] 2x" width="15" height="15" /> ]
-
Vendég
Nincs vkinek Yamaha 2600-os MAGYAR leírása, könyve, valami magyarul? Megköszönném.
ne ott keresd,
nézd meg a távcsin.
keresd a SLEEP gombot.
Bizony néztem én mindent, de a távon sincs. Az erőlködőn sem találtam. Úgy tűnik ebben mindenképp a Yami a nyami.
ne ott keresd,
nézd meg a távcsin.
keresd a SLEEP gombot.
Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.
[ Ez valszeg egy eretnek és nem éppen a legmegfelelőbb helyen feltett, de részben a márkához tartozó kérdés?
Van-e "alvásidőzítés" erősítőkőn, ha rádiózik az emberfia. Konkrétan Denon AVR 1705-ön érdekelne.
általában szvsz minden rádiós erőstőn van, 30-60-90-120 percet tudsz állítani.
(sleep) a yamahán van, a denont nem tudom.
Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 736
[ Ez valszeg egy eretnek és nem éppen a legmegfelelőbb helyen feltett, de részben a márkához tartozó kérdés?
Van-e "alvásidőzítés" erősítőkőn, ha rádiózik az emberfia. Konkrétan Denon AVR 1705-ön érdekelne.
általában szvsz minden rádiós erőstőn van, 30-60-90-120 percet tudsz állítani.
Brio,DacMagic 200M + TMP táp,PC/PP V2/Audirvana,Revox B226,Hivox monitor,HiDiamond D3 hfkábel+D3 rca,IsoTek Premier/Initium/Hivox táp,Oyaide Neo usb a-b,QED QE6200 koax,AQ Forest RJ/E Ethernet,ifi LAN iSilencer,Viablue absorber+HS spike disc,NAD C552+AT120Eb+Hivox phono
Hali!
Ez valszeg egy eretnek és nem éppen a legmegfelelőbb helyen feltett, de részben a márkához tartozó kérdés?
Van-e "alvásidőzítés" erősítőkőn, ha rádiózik az emberfia. Konkrétan Denon AVR 1705-ön érdekelne. Igazán nem nagy funkció, de gyakran szükségem lenne rá.
Előrekösz mindenkinek!
Karády
Nincsen egy letölthető user manual a neten amiben megnézhetnéd? Szerintem így hamarabb kiderítheted. (egyébként erősen meglepődnék, ha nem lenne benne sleep funkció)
Marantz SR6004 + Heed Canopus, Dactilus3, Onkyo DX7222 cd, Klipsch RP-8000F, Klipsch RC35, Klipsch RB25
Rossz helyen az írásjelek.
Hali!
Ez valszeg egy eretnek és nem éppen a legmegfelelőbb helyen feltett, de részben a márkához tartozó kérdés?
Van-e "alvásidőzítés" erősítőkőn, ha rádiózik az emberfia. Konkrétan Denon AVR 1705-ön érdekelne. Igazán nem nagy funkció, de gyakran szükségem lenne rá.
Előrekösz mindenkinek!
Karády
Yami RULEZ!
Én már nem Yami-zok (mert nekem is :kiraly: Yamaha van). Az 1600/2600/4600-asokat, azért nem kéne leYami-zni.
Jó, tehát látni esélyt a sub-ra, ami a legfontosabb. De ha olyan kevés mélyet fog adni a frontom (sztem igen), akkor nem fogom használni a pure direct-et azt jóccakát. Anno a HK235-ön sem volt és mégis tudtam vele zenét hallgatni.
Igaz nekem nincs ilyen kütyüm, de a sub-ot szvsz bekötheted a preout front B/J csatornára is (sztereo ic-vel) és a sub-on beállítod a vágási frekit. Így minden esetben szólnia kell a subnak is. Mondjuk házimoziban igy a két frontra kell keverni a mélyhangokat, hogy legyen.
| Samsung LE40S86BD | H/K AVR230, Nad 3225PE | Pio dv-393, H/K HD740 |
| Celestion F30+F35c+F10+S80 |
| PC |
-
Vendég
Yami RULEZ!
Én már nem Yami-zok (mert nekem is :kiraly: Yamaha van). Az 1600/2600/4600-asokat, azért nem kéne leYami-zni.
Jó, tehát látni esélyt a sub-ra, ami a legfontosabb. De ha olyan kevés mélyet fog adni a frontom (sztem igen), akkor nem fogom használni a pure direct-et azt jóccakát. Anno a HK235-ön sem volt és mégis tudtam vele zenét hallgatni.
Hi NewMan!
Nekem igaz 1500-ös van, de gondolom olyan sokban nem különbözhetnek. Én is opgradelni akartam egy ilyenre, de látva hogy tényleg nem sokban különbözik, maradt az 1500. No kérdéseid:
- ha bekapcsolom a pure direct-et, akkor csak sztereóban szól?
Igen. A sub se! Bármit bárhova állítasz. S a videorész is kikapcsol. Tehát kép nem fog átmenni rajta. Sőt, a kijelzője is kikapcsol. Csak a cuki kék gomb világít.
- lehet kapcsolni .1-et is? (kis polc hangfalak okán)
Lehet. Trükkje van, de lehet. Igaz, pure directben akkor sem szól a sub. Ha direct stereora kapcsolsz, akkor a sub is megszólal beállítástól függően. Ez hasonlatos a pure direct-hez, de kijelzö és video rész is bekapcsolva marad. Vagy van még a 2 chanel stereo, ekkor is szól a sub beállítástól függöen. Igazából nem tudom most hirtelen mi a különbség a kettő között, de én sokat nem vettem észre. Esetleg a leírás ebben utat mutathat.
Ha dts audio cd-t hallgatok, akkor is be lehet kapcsolni a pure direct-et és szól 5.1 (6.1-ben)?
Be lehet igen. De. Az erölködö kiírja hogy "Analog Selected" és kijelző off. Legalábbis nálam ezt műveli, ugyanis a DVD be van kötve stereoban is. Így a két csatornára lekevert jel szólal majd meg. Kipróbálhatom esetleg, hogy mit művel az erölködő, ha nincs stereo bekötve. So bekapcsolni be lehet, de csak a két front fog szólni akkor is. Bár ez talán leszűrted a leírtakból. Ebben az esetben esetleg javaslom a Multi CH In-t... Az is egyfajta pure direct szvsz...
Yami RULEZ!
TV: Samsung SP46L6HX
DVD: Yamaha DVD-S1500
[ Van még cucc, csak sajna dobozban; lakásfelújítok... /emoticons/default_sad3.gif" alt=":(" data-emoticon="" srcset="/emoticons/[email protected] 2x" width="15" height="15" /> ]
-
Vendég
Nincs benne HDMI, de van a lejátszóban. És az felskáláz. Én nem viszem be azerősítőbe a videójelet. Mellesleg az erősítő állandó "video off"-ban van, mert úgy jobban szól...
Zenére nem használom a D/A-ját.
Egyébként valószínűleg hasonlóan működnek
Sajti
Persze.. mások az igények. Nekem nincs az AVR mellett több száz ezres SACD vagy micsoda, CD játszó. PC-ről van hajtva. Számomra ez jobb vételnek bizonyult.
Me' nem Marantzot vettél. Abban a Pure Direct 7.1-ben is működik! :vazeg:
Ebbe több dolog van. Tiedbe van HDMI? Fel is skáláz? Jó, még nem használom. De fogom. Ebbe király DAC van (abba se szar), de ami ebbe van.. mintha már HK CD-be láttam volna ilyen DAC-ot. Ez THX Select 2-es. :kiraly: Ja és újabb.
Hülyéskedéssel félre: akkor gondolom ebben is megy a pure direct 7.1-ben is akár (csak kép nélkül). AVR-ek között, ahol van már pure direct és kb. egy kategória, biztos egyformán működik ezekben...
Nincs benne HDMI, de van a lejátszóban. És az felskáláz. Én nem viszem be azerősítőbe a videójelet. Mellesleg az erősítő állandó "video off"-ban van, mert úgy jobban szól...
Zenére nem használom a D/A-ját.
Egyébként valószínűleg hasonlóan működnek
Sajti
-
Vendég
Me' nem Marantzot vettél. Abban a Pure Direct 7.1-ben is működik! :vazeg:
Ebbe több dolog van. Tiedbe van HDMI? Fel is skáláz? Jó, még nem használom. De fogom. Ebbe király DAC van (abba se szar), de ami ebbe van.. mintha már HK CD-be láttam volna ilyen DAC-ot. Ez THX Select 2-es. :kiraly: Ja és újabb.
Hülyéskedéssel félre: akkor gondolom ebben is megy a pure direct 7.1-ben is akár (csak kép nélkül). AVR-ek között, ahol van már pure direct és kb. egy kategória, biztos egyformán működik ezekben...
Na, nem tudom hol máshol kérdezhetném meg.
Van egy Yamaha 2600-as erősítőm. Van rajta pure direct. Kérdésem több részbe tagolódik.
- ha bekapcsolom a pure direct-et, akkor csak sztereóban szól?
- lehet kapcsolni .1-et is? (kis polc hangfalak okán)
- úgy tudtam meg a napokban, h kép nem lesz, mert kikapcsolja a video áramköröket, de hang lesz. Ha dts audio cd-t hallgatok, akkor is be lehet kapcsolni a pure direct-et és szól 5.1 (6.1-ben)?
Me' nem Marantzot vettél. Abban a Pure Direct 7.1-ben is működik!
sajti
-
Vendég
A múltkor feltettél egy képet a szobádról abban voltak hangfalak
Az mikor volt?
A múltkor feltettél egy képet a szobádról abban voltak hangfalak