Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Fejhallgató erősitők épitése / kapcsolások

Pedo
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 127

Hozzászólás Szerző: Pedo »

Lehetséges az a tény hogy senki nem akarja megosztani a tapasztalatát rajtunk kívül,biztos vagyok benne hogy rengeteg szép és jó hangú füles erősítő készül hazánkban.

Palm
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 605

Hozzászólás Szerző: Palm »

Komolyabb hangminőségű, nem csöves fejhallgató erősítőről tudnátok feltölteni működő kapcsolási rajzot? Lehetőleg szimmetrikus be és kimenettel is rendelkező érdekelne.

"Más dolog ismerni az utat, és más dolog járni rajta." - Morpheus

Pedo
Törzsvendég
Törzsvendég

Kísérletező kedvűek el készíthetik ezt a kapcsolást is.
A fa munka ötletes,és szépen össze van rakva.

Pedo
Törzsvendég
Törzsvendég

EL86 és ECC82

Pedo
Törzsvendég
Törzsvendég

EL95 KH-Amp-Amp 

Igaz ezt még nem építettem meg, de jókat olvastam róla. 

dys-cus
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 187

Hozzászólás Szerző: dys-cus »

Hogy hangra melyiket választanám? Nos a kimenőtrafósat, s ennek igazából egy oka van:
A trafó visz valami romantikát a hangképbe, valami kellemeset, amitől az ember álla leesik. Ha Tungi EL84 helyett Telefunkent tettem volna bele, akkor azt mondhatnám, hogy 2200 Dollár felett nagyon kevés füles amp verné meg. Alatta nincs ellenfél. Az Earmax ezzel szemben egy műszer. inkább stúdióba való, ha használnak még ilyet ott. Hiányzik belőle a csöves romantika. Mindenesetre kivételes képességű kütyü.
Viszont azt is elmondhatom, hogy egy házi versenyen a többi résztvevőt nagyon lealázta. Köztük a 300 rugós gyárit is. A teszten a füles egy hibrid, stúdióba ajánlott típus volt. Sajna elfeledtem már a pontos nevét. Íme egy fotó a résztvevőkről:

Szóval az én javaslatom az SE rendszerű kimenőtrafós erősítő. A linkelt oldalon jól látható, hogy a fülesek széles skáláját kiszolgálja.
Dys-cus, a DysCus kimenők, konstruktőre.
Trollok, guruk, és egyéb hozzá nem értők kíméljenek!

dys-cus
Törzsvendég
Törzsvendég

Természete3sen építettem OTL erősítőt is füleshez. Az meg ílyenre sikeredett:

A kapcsolás a híres Earmax  Morgan Jones féle változata. Íme a használt kapcsolás:

Meg is mértem különböző terhelésekkel. Nos az alábbi semmitmondó diagarmmokat kaptam :

-3 dB-n a négyszögjel válasza így néz ki az oszcilloszkópon:

Aki ennél jobbat tud, az festi magát.

dys-cus
Törzsvendég
Törzsvendég

Nos én is készítettem már fülesnek erősítőt. Nekem nincs ilyen szerkentyűm, viszont egy barátom megkeresett ezzel fülesével (http://www.sztereomagazin.hu/hirek/napi ... lgato.html) , és hozott egy rajzot, hogy azt építsem meg neki, mivel Amerókába ehhez a fejbilincshez   ezt az erősítőt használják csekély 2200 Dolcsiért. : 
http://www.decware.com/newsite/TABOO.htm
Rögvest meg is építettem. Egészen jó lett, sőt nagyszerű. Egyszerű kis kütyü, s én mindenkinek ajánlom, aki alacsony impedanciás minőségi fejhallgatót használ. Néhány fotó az építésről, és egyebekről:
Ez itt a sasszira szerelt belső. A doboz többi része egy szépen megmunkálz fakeret lett. A kábelezés még nincs meg teljesen.

A szerelt sasszi kívülről így néz ki:

Természetesen a műterhelő ellenállások nem részei a konstrukciónak.
A leckét a kimenőcske transzformátorocska adta fel, mivel SE trafó szükségeltetik ehhez a kapcsoláshoz, légréssel. Nos a korábbi EL84-es tapasztalatokat felhasználva kb harmadszorra sikerült egy olyan kimenőt tekerinteni, ami hangban, és műszaki paraméterekben is illett ehhez az egyszerű kis masinához. Íme az átvitele:

Szerintem minden igényt kielégít, igaz, ez nem amerikai, hanem magyar kimenőtrafó. Ettől természetesen még jól szól.
A trafó úgy lett kialakítva, hogy legyen rajta 8 Ohmos leágazás is. Ezt használva kb egy zsebrádió hangerejét lehet előcsalni belőle, de viszont egészen jó minőségben. Mindenesetre én nem ajánlom ezt az opciót. Egyébként a bemutatott fülessel nagyon nagy minőségű hangot produkál a rendszer. Mindenféleképpen javaslom megépítését minimum a fotókon látható alkatrész bázissal. A Kiwame ellenállásokat viszont nem érdemes lecserélni.

Pedo
Törzsvendég
Törzsvendég

A másik kedvencem JLH fejhallgató erősítője:
Jlh meleg hangú erősítő,hosszan hallgatható nem fáraszt,csöves erősítőhöz hasonlítanám a hangját, 230v/24v táp a dobozban,hátul kapcsoló,bemenet.
Dual mono, tehát két db mono blokk van benne, külön potméterrel lett elkészítve.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6702

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Miért??
a homokos már nem is lehet jó??
elvégre az is otl...

A Homokfalvi Rézf@szú Baglyom (Bubo Cupropenis of SandVillage) készen áll bármilyen fülesamppal való megmérettetésre

Nem versenyt hirdettünk.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Pedo
Törzsvendég
Törzsvendég

Nekem még mindig ez a kedvencem, nem az a óda figyelős részletekben gazdag fárasztó hangú erősítő, hanem szórakoztató hosszan hallgatható, nincs hiány érzetem semmiben, a magasak szépek csilingelőek a mélyek kellően öblösek és a tere is kiváló. De javítson ki az a pár ember aki már elkészítette, vagy kapót tőlem egyet. 

Pedo
Törzsvendég
Törzsvendég

Miért??
elvégre az is otl...

A Homokfalvi Rézf@szú Baglyom (Bubo Cupropenis of SandVillage) készen áll bármilyen fülesamppal való megmérettetésel.

Ide várunk mindenféle erősítőt, persze kapcsolási rajz legyen hogy bárki el tudja készíteni,ez fontos kedves Zoltán.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5352

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Csöves és OTL
Üdv: TJ.

Miért??
elvégre az is otl...

A Homokfalvi Rézf@szú Baglyom (Bubo Cupropenis of SandVillage) készen áll bármilyen fülesamppal való megmérettetésre

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3482

Hozzászólás Szerző: tunerman »

Csöves és OTL
Üdv: TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6702

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Válasz küldése

Vissza: “DIY - csináld magad!”