Arra mérget vehetsz !asebestyen írta: ↑2024.01.12., pén. 11:50
Nah, az egy minőségi tápkábel. Kíváncsi leszek, milyennek találod majd, gondolom - az eddigiek alapján - nem fogsz titkolózni.![]()

Arra mérget vehetsz !asebestyen írta: ↑2024.01.12., pén. 11:50
Nah, az egy minőségi tápkábel. Kíváncsi leszek, milyennek találod majd, gondolom - az eddigiek alapján - nem fogsz titkolózni.![]()

Mer Mir Mur a kandúr. :)sutemenyx írta: ↑2024.01.12., pén. 12:54Mitől minőségi? Mer ezt most épp ismered?asebestyen írta: ↑2024.01.12., pén. 11:50Nah, az egy minőségi tápkábel. Kíváncsi leszek, milyennek találod majd, gondolom - az eddigiek alapján - nem fogsz titkolózni.![]()

Mitől minőségi? Mer ezt most épp ismered?asebestyen írta: ↑2024.01.12., pén. 11:50Nah, az egy minőségi tápkábel. Kíváncsi leszek, milyennek találod majd, gondolom - az eddigiek alapján - nem fogsz titkolózni.![]()

Mindenképpen érdemes használni az árnyékolást, ha azzal tervezték (fontos szerepe van).Rock60 írta: ↑2024.01.12., pén. 11:46Begyűjtöttem egy Oyaide Tunami tápkanócot, gondoltam teszek egy próbát vele, úgyis van talonba két hozzá passzoló dugóm.
Árnyékolt a kábel, avval kapcsolatos lenne a kérdésem.
A gyári leírás szerint az árnyékolást a dugvilla felöli oldalon kell bekötni a földpontba, az iec oldalon nem.
Van valakinek tapasztalata arról, hogy milyen változás várható a hangban, attól függően, hogy be van - e kötve, vagy nincsen, vagy ha már rajta van a harisnya, akkor tökmindegy ?
Köszi.
Tudom, próba csesesznye...![]()

Nah, az egy minőségi tápkábel. Kíváncsi leszek, milyennek találod majd, gondolom - az eddigiek alapján - nem fogsz titkolózni.

Igen, azon Aeco dugók voltak, ami tellérium rézből van és direktezüstözött. Ez pedig nagyon tiszta, nagyon öntött réz, ami szintén direktezüstözött. Ezt most nem próbáltam kifejezetten, de volt már másik, amin KLE Pure Harmony dugók voltak, az igenjó lett. Annyira, hogy végül elkunyerálták egy pár Vx mellé.Voyager írta: ↑2024.01.11., csüt. 19:26Na jó, de azon tök más dugók voltak. Egyébként is pontosan ezek az egyedileg készített kábelek tudnak nagyon különbözően szólni. Csak ezért kérdeztem.sutemenyx írta: ↑2024.01.11., csüt. 19:15Ja, azthittem visszaolvastad, amit linkeltem korábbi kifejtést. Ez egy új kábelpár, ami készült, de igazából már kipróbált technológiával. Többen többféle vélenénnyel voltak róla, de az közös volt, hogy mindenki örült neki. Ennél többet nem akarnék mondani róla, mert az erős önkreklám lenne. Ezen a felületen igyekszem csak arra fókuszálni, hogy a kábelezés az nem feltétlen voodoo meg hogy nem egészen úgy van, hogy random hogy melyik kábel jó és melyik nem, hanem igenis tervezhető, előrelátható folyamatok vannak. És az, hogy valami drága az nem azért drága többnyire, mert valakinek ahhoz volt kedve, hanem azért mert valódi költségek és fejlesztés áll mögötte. Ami megmutatkozhat akár még így diy vonalon is.
És persze, hogy nem Vudu a kábelezés. És tudom azt is, hogy jó kábel nélkül nincs zene.

Na jó, de azon tök más dugók voltak. Egyébként is pontosan ezek az egyedileg készített kábelek tudnak nagyon különbözően szólni. Csak ezért kérdeztem.sutemenyx írta: ↑2024.01.11., csüt. 19:15Ja, azthittem visszaolvastad, amit linkeltem korábbi kifejtést. Ez egy új kábelpár, ami készült, de igazából már kipróbált technológiával. Többen többféle vélenénnyel voltak róla, de az közös volt, hogy mindenki örült neki. Ennél többet nem akarnék mondani róla, mert az erős önkreklám lenne. Ezen a felületen igyekszem csak arra fókuszálni, hogy a kábelezés az nem feltétlen voodoo meg hogy nem egészen úgy van, hogy random hogy melyik kábel jó és melyik nem, hanem igenis tervezhető, előrelátható folyamatok vannak. És az, hogy valami drága az nem azért drága többnyire, mert valakinek ahhoz volt kedve, hanem azért mert valódi költségek és fejlesztés áll mögötte. Ami megmutatkozhat akár még így diy vonalon is.

Ja, azthittem visszaolvastad, amit linkeltem korábbi kifejtést. Ez egy új kábelpár, ami készült, de igazából már kipróbált technológiával. Többen többféle vélenénnyel voltak róla, de az közös volt, hogy mindenki örült neki. Ennél többet nem akarnék mondani róla, mert az erős önkreklám lenne. Ezen a felületen igyekszem csak arra fókuszálni, hogy a kábelezés az nem feltétlen voodoo meg hogy nem egészen úgy van, hogy random hogy melyik kábel jó és melyik nem, hanem igenis tervezhető, előrelátható folyamatok vannak. És az, hogy valami drága az nem azért drága többnyire, mert valakinek ahhoz volt kedve, hanem azért mert valódi költségek és fejlesztés áll mögötte. Ami megmutatkozhat akár még így diy vonalon is.

Mivel te mindkét oldalon renegát vagy, így mindenkivel...zoli73 írta: ↑2024.01.08., hétf. 21:21Én használok ilyet is, olyat is, akkor én melyik táborba tartozom? Én kivel vitatkozzak?![]()
![]()

a csatolt képen lévő mind árnyékol és mind jónak mondható.
A Kondokhoz adnak egy KSL ACZ-t (Avocado), nehogy az indián holmi gatyamadzaggal kösse be. az árnyékolt. nálam van ami árnyékolt, van ami nem, de talán többsége árnyékolt, ami semmit nem jelent, csak azt, nem érzem, hogy bajom lenne vele, kitépni meg nem tudom belőlük, hogy kipróbáljam árnyék nélkül.chord_ írta: ↑2024.01.09., kedd 17:31A készülékekhez mellékelt tápkábelekből én még soha nem láttam árnyékoltat.
Amik jártak nálam régebben, hifis tápdrótok, azokon sem volt, úgy látszik, elkerültek valahogyan.
Nekem meglepő lenne, ha ti itt, mondjuk a társaság fele, árnyékolt tápkábelt használnátok. De lehetséges, elfogadom, természetesen.

Éppen úgy, mint ahogyan a készülékekhez mellékelt IC kábelből sem kapunk árnyékolatlant. Tehát mit is jelent ez?chord_ írta: ↑2024.01.09., kedd 17:31A készülékekhez mellékelt tápkábelekből én még soha nem láttam árnyékoltat.
Amik jártak nálam régebben, hifis tápdrótok, azokon sem volt, úgy látszik, elkerültek valahogyan.
Nekem meglepő lenne, ha ti itt, mondjuk a társaság fele, árnyékolt tápkábelt használnátok. De lehetséges, elfogadom, természetesen.
Nekem a 7 tápkábelből 5 nem árnyékolt, kettőről meg nem tudom, mert nem bontottam meg őket, de a vastagságuk alapján gyanítom, hogy 1 ide, 1 oda...
A készülékekhez mellékelt tápkábelekből én még soha nem láttam árnyékoltat.

A koaxiális kábelek árnyékoltak, hiszen ott az árnyékolás a "negatív".Shimano írta: ↑2024.01.09., kedd 12:38Most akkor úgy menjünk be a bótba,hogy csak árnyékolatlan kábelt adjanak,mert az a hír járja hogy az a jó.De tényleg,a digit drótok szinte mind árnyékoltak,húzzuk le róluk a bőrt mert úgy lesz az igazi,vagy olyat ne is vegyünk,használjunk.
De ez igaz az ic kábeleknél is,nagyrészük árnyékolt,még a kondo vícé,vízé
is az,oszt van aki arra esküszik.Nem lehet ezt feketén és fehéren megitélni,szerintem.
Nekem ugyan fogalmam sincs az árnyékolás hasznáról, de van róla tapasztalatom. 1981-ben kaptam az első hifis cuccaimat, Cleopátra és Pio gépek voltak. Akkor adtak mellé nagyon egyszerű kábeleket, a hangfalkábel meg kéteres villanydrót. Azokon biztosan nem volt semmiféle árnyékolás. Akkor még azt sem tudtam egy vidéki kisvárosban, hogy léteznek másféle drótok is, de ha igen, venni sem nagyon tudtam volna. Az biztos, hogy a szomszéd CB-rádiójának az adásait simán tudtam hallgatni, pedig családi házban laktunk, nem csak a fal másik oldaláról jött.
Alumínium és réz alacsony frekvencián és mágneses mezővel szemben nem csillapít, ez tényszerűen nem igaz. Amire te gondolsz, az a statikus mágnes mezővel szembeni csillapítás, mert ott csak a paramágneses anyagok (vas és társai) alkalmasak. AC elektromágneses térben már mások az anyag jellemzők. Mellékelt szakkönyvből fotózott ábrák mutatják a két fajta csillapítás anyag és frekvencia összefüggését. Igen, elnyelés/anyagvastagságban az általad említett Mumetáll kiemelkedően erősebb csillapítású, ami még statikus mágneses mezőben hatékony, de a réz és alumínium is el kezd 50Hz felett csillapítani.fülelek írta: ↑2024.01.09., kedd 11:35Az alacsony frekvenciás (50Hz) mágneses mezőre a nem mágneses fémekkel (alumínium, réz) történő árnyékolásnak semmilyen hatása nincs. Egy nagyságrenddel feljebb (>500Hz) már lehet egy kevés de adott esetben érzékelhető pozitív hatása az alu /réz árnyékolásnak. Hogy a Supra mit ír, az nem hat meg, támassza alá ellenőrizhető méréssel.
Mint említettem, az árnyékolást megfelelő helyre kell kötni, ha ez nem történik meg, akkor lehet szimpatikusabb a hangzás árnyékolás nélkül.
A torzítások nem mindig kellemetlenek, (lásd pl. torzítós gitár), emiatt jócskán van vélemény különbség a hifiben...