Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

Endrion
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 32

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Endrion »

Sziasztok!
Kérdés: ha belenézek a készülék táp bemenetére, akkor melyik oldalon van a helyes fázis bekötés?
(persze a válasz az hogy "ahol jobban szól", nade elvileg?)

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4561
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

Rock60 írta:
2024.01.13., szomb. 20:38

Mind1, lehámozom a kígyóbőrt, akkor majd kiderül...
Fotózd le tedd ide be hátha valaki felismeri. Valsz a kígyó alatt se lesz rajta szöveg. Szerintem jó a nyomozási stratégiád, ez tuti jellemző a drótra, de lehet diy
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1502

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

Van egy tápkábelem, amit még egy korábbi erősítőmhöz - Unison Research 150 - alkudoztam hozzá. :rolleyes:
Nem tudom milyen gyártmány, kb 12 mm. vastag, fekete kígyóbörben van, és Oyaide 079 - es dugók vannak rajta. Az erősítőmhöz használtam mostanáig.
Most, a szerelgetés közben kedvet kaptam rá, hogy kiderítsem, egyáltalán miféle drót ez...
Levéve az egyik dugó burkolatát, annyit tudtam meg róla, hogy nem árnyékolt, 7 x 1.5 - es sodrott érből áll, 3 hideg, 3 meleg, 1 föld. 6 drót fekete, 1 fekete-sárga csíkos.
Olyan szinten nem bontottam szét, hogy a kígyóbör alá kukkanthassak.
Esetleg ismerős valakinek, aki ennyiből be tudná azonosítani ?

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Shimano írta:
2024.01.13., szomb. 10:01

Én nem tennék érvéghüvelyt rá.Vastagabb vezetőknél,(ez nem tudom milyen) szokták még azt az ötletes megoldást csinálni,hogy a vezetőerek végét villaszerűre kialakítva teszik be a csavarok mellett mindkét oldalra,így stabilabb lehet a kötés.
Na, kösz, ez tényleg jó ötlet, 5mm a drót... :smile53:
Illetve, lett volna, mert már hajnalba nekiestem, klasszik módon gyömöszöltem a helyéra a drótkötelet, ennyit nem tudom, sz...am - e már valamivel, de összeállt.
Kontakt spray-vel tüntettem el róla a tapizsírt, az idők szavát és az út porát, csuda szép fényes lett a vörösréz...
Délután főpróba. :napsut:

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2217

Hozzászólás Szerző: Shimano »

Rock60 írta:
2024.01.13., szomb. 07:16
La_Valse írta:
2024.01.12., pén. 20:17

Érvéghüvely, aranyozott, jófajta nyomószerszám.
Ez sincs, az sincs...
Ez biztos ? Még egy közvetítő anyag... gondolkodik.gif
Én nem tennék érvéghüvelyt rá.Vastagabb vezetőknél,(ez nem tudom milyen) szokták még azt az ötletes megoldást csinálni,hogy a vezetőerek végét villaszerűre kialakítva teszik be a csavarok mellett mindkét oldalra,így stabilabb lehet a kötés.

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2686

Hozzászólás Szerző: supravox »

:fekverohog:
La_Valse írta:
2024.01.13., szomb. 08:36
Rock60 írta:
La_Valse írta:

Ez sincs, az sincs...
Mint mindent, ezt is lehet jól, rosszul csinálni. A crimpelést is el kell sajátítani, van tanulópénz is.
Erre fokozottan érvényes a nagy állatorvosi mondás, herélni döglött disznón kell tanulni. Én biztos nem
Oyaide dróttal kezdeném...
:fekverohog:
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 732

Hozzászólás Szerző: La_Valse »

Rock60 írta:
La_Valse írta:

Ez sincs, az sincs...
Mint mindent, ezt is lehet jól, rosszul csinálni. A crimpelést is el kell sajátítani, van tanulópénz is.
Erre fokozottan érvényes a nagy állatorvosi mondás, herélni döglött disznón kell tanulni. Én biztos nem
Oyaide dróttal kezdeném...
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3345

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Rock60 írta:
La_Valse írta:

Ez sincs, az sincs...
Ha sodrott szerkezetű a kábel, akkor igen, kell az érvéghüvely. A nélkül nem tudod korrektül beszorítani a csatlakozó csavarja alá. Nem fogja elrontani a hangot, ettől nem kell félned.
Ha úgy került hozzád a kábel, hogy már meg van blankolva, akkor azt ajálott újra blankolni.
Nem szükséges semmivel kenegetni, kapargatni pláne nem.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

La_Valse írta:

Ez sincs, az sincs...

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 370

Hozzászólás Szerző: gomolalaci »

Rock60 írta:
2024.01.12., pén. 19:08
Összeszerelés előtt érdemes valamilyen koróziógátló cuccal kezelni a kábelvéget ?
Vagy elég, ha finoman megkapargatom, hogy csillogjon - villogjon, vagy mezei kontakt-spray ?
Jó vastagon be kell zsírozni piros gépzsírral, oszt jól van :D leborulok.gif
A gondolkodás nem megerőltető...

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 732

Hozzászólás Szerző: La_Valse »

Rock60 írta:
2024.01.12., pén. 19:46
Ok, nem kaparom... :napsut:
Ez egy bakancslistás cucc volt, ki szeretném próbálni.
Nincsen semmi betonba öntve, bármikor meg tudok válni tőle, ha úgy alakul, kb. bukta nélkül.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

SoundMania írta:
2024.01.12., pén. 19:19

Kaparni?! Nem való neked ilyen.....
Amúgy lehet jobban jársz még azzal is ha 1 jót veszel csak és nem locsolod el olcsókra a pénzed a próbálkozásokkal!
Ok, nem kaparom... :napsut:
Ez egy bakancslistás cucc volt, ki szeretném próbálni.
Nincsen semmi betonba öntve, bármikor meg tudok válni tőle, ha úgy alakul, kb. bukta nélkül.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

revox írta:
2024.01.12., pén. 19:28

úgy kösd be, ahogy mondják. egyszer vagánykodtam, hogy majd én tudom és visszavágtam az árnyékot. dugózhattam újra és buktam 5 centit :)
Ok, köszi, Voyager-nek is.
Bekötöm az árnyékot és nem kaparom. :D

Kontakt spray, vagy más ?

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4561
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

Rock60 írta:
2024.01.12., pén. 11:46
Begyűjtöttem egy Oyaide Tunami tápkanócot, gondoltam teszek egy próbát vele, úgyis van talonba két hozzá passzoló dugóm.
Árnyékolt a kábel, avval kapcsolatos lenne a kérdésem.
A gyári leírás szerint az árnyékolást a dugvilla felöli oldalon kell bekötni a földpontba, az iec oldalon nem.
Van valakinek tapasztalata arról, hogy milyen változás várható a hangban, attól függően, hogy be van - e kötve, vagy nincsen, vagy ha már rajta van a harisnya, akkor tökmindegy ?

Köszi.

Tudom, próba csesesznye... :napsut:
úgy kösd be, ahogy mondják. egyszer vagánykodtam, hogy majd én tudom és visszavágtam az árnyékot. dugózhattam újra és buktam 5 centit :)
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1298

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Rock60 írta:
2024.01.12., pén. 19:08
Összeszerelés előtt érdemes valamilyen koróziógátló cuccal kezelni a kábelvéget ?
Vagy elég, ha finoman megkapargatom, hogy csillogjon - villogjon, vagy mezei kontakt-spray ?
Kaparni?! Nem való neked ilyen.....
Amúgy lehet jobban jársz még azzal is ha 1 jót veszel csak és nem locsolod el olcsókra a pénzed a próbálkozásokkal!
Ha 20 éves lennél megérteném hogy van még időd élvezni a dolgokat. De ilyen rosszul összerakott dolog az ember.... Üresen születik, tudás nélkül. AI sokkal jobb. Az új mindent tud mikor létre jön. Csak tovább kell fejlődnie. Rengeteg "energiát" 'elpocsékol' az emberiség....

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

SoundMania írta:
2024.01.12., pén. 18:12

Szoktam mondani, ne sok sz@rja legyen az embernek, hanem csak néhány jó, amit használni is szeret.... Vegyél egy Acrolinket is, az nem árnyékolt, mégis sz@rrá veri a Tunamit. Hogy drágább? Igen. Meg sokkal jobb.
Igazad van. Gondoltam rá... gondolkodik.gif
Ha adsz százezer kedvezményt, beszélhetünk róla. :D

Csak vicceltem.

Most azon kísérletezek, hogy kb. azonos árkategóriás drótok közül, melyikkel áll össze legjobban a rendszer.
8 drótot használok, nem adhatom ki egyre a másik hét árát.

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1298

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Rock60 írta:
Begyűjtöttem egy Oyaide Tunami tápkanócot, gondoltam teszek egy próbát vele, úgyis van talonba két hozzá passzoló dugóm.
A gyári leírás szerint az árnyékolást a dugvilla felöli oldalon kell bekötni a földpontba, az iec oldalon nem.
Van valakinek tapasztalata arról, hogy milyen változás várható a hangban, attól függően, hogy be van - e kötve, vagy nincsen, vagy ha már rajta van a harisnya, akkor tökmindegy ?

Köszi.

Szoktam mondani, ne sok sz@rja legyen az embernek, hanem csak néhány jó, amit használni is szeret.... Vegyél egy Acrolinket is, az nem árnyékolt, mégis sz@rrá veri a Tunamit. Hogy drágább? Igen. Meg sokkal jobb.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

asebestyen írta:
2024.01.12., pén. 11:50

Nah, az egy minőségi tápkábel. Kíváncsi leszek, milyennek találod majd, gondolom - az eddigiek alapján - nem fogsz titkolózni. :D
Arra mérget vehetsz ! :kapdelm:

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7901

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

sutemenyx írta:
2024.01.12., pén. 12:54
asebestyen írta:
Rock60 írta:
Begyűjtöttem egy Oyaide Tunami tápkanócot...
Nah, az egy minőségi tápkábel. Kíváncsi leszek, milyennek találod majd, gondolom - az eddigiek alapján - nem fogsz titkolózni. :D
Mitől minőségi? Mer ezt most épp ismered?
Mer Mir Mur a kandúr. :)
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2911
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

asebestyen írta:
Rock60 írta:
Mitől minőségi? Mer ezt most épp ismered?
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2159

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Rock60 írta:

Köszi.

Mindenképpen érdemes használni az árnyékolást, ha azzal tervezték (fontos szerepe van).

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7901

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

Rock60 írta:
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Köszi.

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2911
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

Voyager írta:
2024.01.11., csüt. 19:26
sutemenyx írta:
2024.01.11., csüt. 19:15
Voyager írta:
2024.01.11., csüt. 18:54

Mi a helyzet mester? Nem érsz rá, mert leköt a zene. Mi?

De most komolyan kérdezem, hogy milyen lett a kábel?
Ja, azthittem visszaolvastad, amit linkeltem korábbi kifejtést. Ez egy új kábelpár, ami készült, de igazából már kipróbált technológiával. Többen többféle vélenénnyel voltak róla, de az közös volt, hogy mindenki örült neki. Ennél többet nem akarnék mondani róla, mert az erős önkreklám lenne. Ezen a felületen igyekszem csak arra fókuszálni, hogy a kábelezés az nem feltétlen voodoo meg hogy nem egészen úgy van, hogy random hogy melyik kábel jó és melyik nem, hanem igenis tervezhető, előrelátható folyamatok vannak. És az, hogy valami drága az nem azért drága többnyire, mert valakinek ahhoz volt kedve, hanem azért mert valódi költségek és fejlesztés áll mögötte. Ami megmutatkozhat akár még így diy vonalon is.
Na jó, de azon tök más dugók voltak. Egyébként is pontosan ezek az egyedileg készített kábelek tudnak nagyon különbözően szólni. Csak ezért kérdeztem.

És persze, hogy nem Vudu a kábelezés. És tudom azt is, hogy jó kábel nélkül nincs zene.
Igen, azon Aeco dugók voltak, ami tellérium rézből van és direktezüstözött. Ez pedig nagyon tiszta, nagyon öntött réz, ami szintén direktezüstözött. Ezt most nem próbáltam kifejezetten, de volt már másik, amin KLE Pure Harmony dugók voltak, az igenjó lett. Annyira, hogy végül elkunyerálták egy pár Vx mellé.
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”