Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Re: Kábelezzünk
Sziasztok!
Kérdés: ha belenézek a készülék táp bemenetére, akkor melyik oldalon van a helyes fázis bekötés?
(persze a válasz az hogy "ahol jobban szól", nade elvileg?)
Kérdés: ha belenézek a készülék táp bemenetére, akkor melyik oldalon van a helyes fázis bekötés?
(persze a válasz az hogy "ahol jobban szól", nade elvileg?)
Fotózd le tedd ide be hátha valaki felismeri. Valsz a kígyó alatt se lesz rajta szöveg. Szerintem jó a nyomozási stratégiád, ez tuti jellemző a drótra, de lehet diy
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
Van egy tápkábelem, amit még egy korábbi erősítőmhöz - Unison Research 150 - alkudoztam hozzá.
Nem tudom milyen gyártmány, kb 12 mm. vastag, fekete kígyóbörben van, és Oyaide 079 - es dugók vannak rajta. Az erősítőmhöz használtam mostanáig.
Most, a szerelgetés közben kedvet kaptam rá, hogy kiderítsem, egyáltalán miféle drót ez...
Levéve az egyik dugó burkolatát, annyit tudtam meg róla, hogy nem árnyékolt, 7 x 1.5 - es sodrott érből áll, 3 hideg, 3 meleg, 1 föld. 6 drót fekete, 1 fekete-sárga csíkos.
Olyan szinten nem bontottam szét, hogy a kígyóbör alá kukkanthassak.
Esetleg ismerős valakinek, aki ennyiből be tudná azonosítani ?
Nem tudom milyen gyártmány, kb 12 mm. vastag, fekete kígyóbörben van, és Oyaide 079 - es dugók vannak rajta. Az erősítőmhöz használtam mostanáig.
Most, a szerelgetés közben kedvet kaptam rá, hogy kiderítsem, egyáltalán miféle drót ez...
Levéve az egyik dugó burkolatát, annyit tudtam meg róla, hogy nem árnyékolt, 7 x 1.5 - es sodrott érből áll, 3 hideg, 3 meleg, 1 föld. 6 drót fekete, 1 fekete-sárga csíkos.
Olyan szinten nem bontottam szét, hogy a kígyóbör alá kukkanthassak.
Esetleg ismerős valakinek, aki ennyiből be tudná azonosítani ?
Na, kösz, ez tényleg jó ötlet, 5mm a drót...
Illetve, lett volna, mert már hajnalba nekiestem, klasszik módon gyömöszöltem a helyéra a drótkötelet, ennyit nem tudom, sz...am - e már valamivel, de összeállt.
Kontakt spray-vel tüntettem el róla a tapizsírt, az idők szavát és az út porát, csuda szép fényes lett a vörösréz...
Délután főpróba.
Én nem tennék érvéghüvelyt rá.Vastagabb vezetőknél,(ez nem tudom milyen) szokták még azt az ötletes megoldást csinálni,hogy a vezetőerek végét villaszerűre kialakítva teszik be a csavarok mellett mindkét oldalra,így stabilabb lehet a kötés.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Mint mindent, ezt is lehet jól, rosszul csinálni. A crimpelést is el kell sajátítani, van tanulópénz is.
Erre fokozottan érvényes a nagy állatorvosi mondás, herélni döglött disznón kell tanulni. Én biztos nem
Oyaide dróttal kezdeném...
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3345
Ha sodrott szerkezetű a kábel, akkor igen, kell az érvéghüvely. A nélkül nem tudod korrektül beszorítani a csatlakozó csavarja alá. Nem fogja elrontani a hangot, ettől nem kell félned.
Ha úgy került hozzád a kábel, hogy már meg van blankolva, akkor azt ajálott újra blankolni.
Nem szükséges semmivel kenegetni, kapargatni pláne nem.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- gomolalaci
- Fórumlakó

- Értékelés: 370
Jó vastagon be kell zsírozni piros gépzsírral, oszt jól van
A gondolkodás nem megerőltető...
Érvéghüvely, aranyozott, jófajta nyomószerszám.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)
Ok, nem kaparom...SoundMania írta: ↑2024.01.12., pén. 19:19
Kaparni?! Nem való neked ilyen.....
Amúgy lehet jobban jársz még azzal is ha 1 jót veszel csak és nem locsolod el olcsókra a pénzed a próbálkozásokkal!
Ez egy bakancslistás cucc volt, ki szeretném próbálni.
Nincsen semmi betonba öntve, bármikor meg tudok válni tőle, ha úgy alakul, kb. bukta nélkül.
úgy kösd be, ahogy mondják. egyszer vagánykodtam, hogy majd én tudom és visszavágtam az árnyékot. dugózhattam újra és buktam 5 centit :)Rock60 írta: ↑2024.01.12., pén. 11:46Begyűjtöttem egy Oyaide Tunami tápkanócot, gondoltam teszek egy próbát vele, úgyis van talonba két hozzá passzoló dugóm.
Árnyékolt a kábel, avval kapcsolatos lenne a kérdésem.
A gyári leírás szerint az árnyékolást a dugvilla felöli oldalon kell bekötni a földpontba, az iec oldalon nem.
Van valakinek tapasztalata arról, hogy milyen változás várható a hangban, attól függően, hogy be van - e kötve, vagy nincsen, vagy ha már rajta van a harisnya, akkor tökmindegy ?
Köszi.
Tudom, próba csesesznye...![]()
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
- SoundMania
- Törzsgárda

- Értékelés: 1298
Kaparni?! Nem való neked ilyen.....
Amúgy lehet jobban jársz még azzal is ha 1 jót veszel csak és nem locsolod el olcsókra a pénzed a próbálkozásokkal!
Ha 20 éves lennél megérteném hogy van még időd élvezni a dolgokat. De ilyen rosszul összerakott dolog az ember.... Üresen születik, tudás nélkül. AI sokkal jobb. Az új mindent tud mikor létre jön. Csak tovább kell fejlődnie. Rengeteg "energiát" 'elpocsékol' az emberiség....
Összeszerelés előtt érdemes valamilyen koróziógátló cuccal kezelni a kábelvéget ?
Vagy elég, ha finoman megkapargatom, hogy csillogjon - villogjon, vagy mezei kontakt-spray ?
Vagy elég, ha finoman megkapargatom, hogy csillogjon - villogjon, vagy mezei kontakt-spray ?
Igazad van. Gondoltam rá...SoundMania írta: ↑2024.01.12., pén. 18:12
Szoktam mondani, ne sok sz@rja legyen az embernek, hanem csak néhány jó, amit használni is szeret.... Vegyél egy Acrolinket is, az nem árnyékolt, mégis sz@rrá veri a Tunamit. Hogy drágább? Igen. Meg sokkal jobb.
Ha adsz százezer kedvezményt, beszélhetünk róla.
Csak vicceltem.
Most azon kísérletezek, hogy kb. azonos árkategóriás drótok közül, melyikkel áll össze legjobban a rendszer.
8 drótot használok, nem adhatom ki egyre a másik hét árát.
- SoundMania
- Törzsgárda

- Értékelés: 1298
Szoktam mondani, ne sok sz@rja legyen az embernek, hanem csak néhány jó, amit használni is szeret.... Vegyél egy Acrolinket is, az nem árnyékolt, mégis sz@rrá veri a Tunamit. Hogy drágább? Igen. Meg sokkal jobb.Rock60 írta: ↑2024.01.12., pén. 11:46Begyűjtöttem egy Oyaide Tunami tápkanócot, gondoltam teszek egy próbát vele, úgyis van talonba két hozzá passzoló dugóm.
A gyári leírás szerint az árnyékolást a dugvilla felöli oldalon kell bekötni a földpontba, az iec oldalon nem.
Van valakinek tapasztalata arról, hogy milyen változás várható a hangban, attól függően, hogy be van - e kötve, vagy nincsen, vagy ha már rajta van a harisnya, akkor tökmindegy ?
Köszi.
Arra mérget vehetsz !asebestyen írta: ↑2024.01.12., pén. 11:50
Nah, az egy minőségi tápkábel. Kíváncsi leszek, milyennek találod majd, gondolom - az eddigiek alapján - nem fogsz titkolózni.![]()

- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 7901
Mer Mir Mur a kandúr. :)sutemenyx írta: ↑2024.01.12., pén. 12:54Mitől minőségi? Mer ezt most épp ismered?asebestyen írta: ↑2024.01.12., pén. 11:50Nah, az egy minőségi tápkábel. Kíváncsi leszek, milyennek találod majd, gondolom - az eddigiek alapján - nem fogsz titkolózni.![]()
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Értékelés: 2911
- Kapcsolat:
Mitől minőségi? Mer ezt most épp ismered?asebestyen írta: ↑2024.01.12., pén. 11:50Nah, az egy minőségi tápkábel. Kíváncsi leszek, milyennek találod majd, gondolom - az eddigiek alapján - nem fogsz titkolózni.![]()
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2159
Mindenképpen érdemes használni az árnyékolást, ha azzal tervezték (fontos szerepe van).Rock60 írta: ↑2024.01.12., pén. 11:46Begyűjtöttem egy Oyaide Tunami tápkanócot, gondoltam teszek egy próbát vele, úgyis van talonba két hozzá passzoló dugóm.
Köszi.
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 7901
Nah, az egy minőségi tápkábel. Kíváncsi leszek, milyennek találod majd, gondolom - az eddigiek alapján - nem fogsz titkolózni.
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
Begyűjtöttem egy Oyaide Tunami tápkanócot, gondoltam teszek egy próbát vele, úgyis van talonba két hozzá passzoló dugóm.
Köszi.
Tudom, próba csesesznye...
Köszi.
Tudom, próba csesesznye...
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Értékelés: 2911
- Kapcsolat:
Igen, azon Aeco dugók voltak, ami tellérium rézből van és direktezüstözött. Ez pedig nagyon tiszta, nagyon öntött réz, ami szintén direktezüstözött. Ezt most nem próbáltam kifejezetten, de volt már másik, amin KLE Pure Harmony dugók voltak, az igenjó lett. Annyira, hogy végül elkunyerálták egy pár Vx mellé.Voyager írta: ↑2024.01.11., csüt. 19:26Na jó, de azon tök más dugók voltak. Egyébként is pontosan ezek az egyedileg készített kábelek tudnak nagyon különbözően szólni. Csak ezért kérdeztem.sutemenyx írta: ↑2024.01.11., csüt. 19:15Ja, azthittem visszaolvastad, amit linkeltem korábbi kifejtést. Ez egy új kábelpár, ami készült, de igazából már kipróbált technológiával. Többen többféle vélenénnyel voltak róla, de az közös volt, hogy mindenki örült neki. Ennél többet nem akarnék mondani róla, mert az erős önkreklám lenne. Ezen a felületen igyekszem csak arra fókuszálni, hogy a kábelezés az nem feltétlen voodoo meg hogy nem egészen úgy van, hogy random hogy melyik kábel jó és melyik nem, hanem igenis tervezhető, előrelátható folyamatok vannak. És az, hogy valami drága az nem azért drága többnyire, mert valakinek ahhoz volt kedve, hanem azért mert valódi költségek és fejlesztés áll mögötte. Ami megmutatkozhat akár még így diy vonalon is.
És persze, hogy nem Vudu a kábelezés. És tudom azt is, hogy jó kábel nélkül nincs zene.
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek