Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1224

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

chord_ írta:
2025.06.26., csüt. 20:17
istvan01 írta:
2025.06.26., csüt. 18:33

ha már hangolhatnékot látsz ebben is, akkor javaslok kettő esetleg három biztit egymás után, vagy párhuzamosa eltérő vagy azonos áramértékekkel, (a védelemhez szükséges eredő áramérték betartásával) esetleg high-end faktorral és persze árakkal is.
Nemcsak én látok hangolhatnékot. Esetleg te nem látod, nem hallottad, nem akartad, stb.. nem tudom.
Kicsit nézz utána a tuningbiztosíték-beszámolóknak. Mint a kábelsztori legalább.
Ezt tagadni lehet persze, sőt, az egész kábelezést is, mindenféle vélemény előfordulhat.
Tulajdonképpen igazad van. Azzal az aprócska kiegészítéssel, hogy az összes készüléked és azok alkatrészei és az állvágyaid, meg a szobád akusztikája, de még a füled alakja is hangolás!!! Sőt még a cd-be betett lemezeid, vagy a streameren elindított zene is! Ezek közül van amit befolyásolhatsz és van amit nem.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Rock60 írta:
2025.06.26., csüt. 20:09
istvan01 írta:

Én maradok a csövesemben nulla db biztivel, primer és szekunder oldalakon is. Ezt te ne tedd, mert veszélyes, és ezt nem viccből mondom.
Biztosan úgy a legjobb. :smile53:
Szerintem egyformán veszélyes szakembernek és mezei felhasználónak egyaránt.
A lényeg, hogy legyen kéznél egy halonnal oltó... :D
Már sokkal több autós van ilyesmitől még sokkal nagyobb veszélyben, mint biztosítékot mellőző hifista! Mégsem parázik miatta/tőle senki.

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3493

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Rock60 írta:
2025.06.26., csüt. 20:09
Bizony van a lakásban 3db porral oltó és egy halonnal oltó is. Igaz, ez utóbbit már tilos tölteni, nem is kapható már.
Még egyszer sem volt szükség oltani velük.

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1017

Hozzászólás Szerző: chord_ »

Rock60 írta:
2025.06.26., csüt. 19:52
..
A rod, az szerintem más tészta.
Azt próbálja modellezni, mintha nem lenne biztosíték az áram útjában, avval a kompromisszummal, hogy a kitudjamilyenanyagbólkészült biztosítékfoglalat, meg még két forrasztás benne marad az útban.
..
Szerintem ez nem így van.
Egy 5mm vastag és 2 cm hosszú fémdarab hol van a biztosíték nélküli elrendezésben? Hol van ilyen egyáltalán szerinted?
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó

istvan01 írta:

ha már hangolhatnékot látsz ebben is, akkor javaslok kettő esetleg három biztit egymás után, vagy párhuzamosa eltérő vagy azonos áramértékekkel, (a védelemhez szükséges eredő áramérték betartásával) esetleg high-end faktorral és persze árakkal is.
Nemcsak én látok hangolhatnékot. Esetleg te nem látod, nem hallottad, nem akartad, stb.. nem tudom.
Kicsit nézz utána a tuningbiztosíték-beszámolóknak. Mint a kábelsztori legalább.
Ezt tagadni lehet persze, sőt, az egész kábelezést is, mindenféle vélemény előfordulhat.

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1390

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

istvan01 írta:

Én maradok a csövesemben nulla db biztivel, primer és szekunder oldalakon is. Ezt te ne tedd, mert veszélyes, és ezt nem viccből mondom.

Rock60
Őslakos
Őslakos

chord_ írta:
2025.06.26., csüt. 17:19
1. Énszerintem a tuning-biztosíték, meg a 'rod', a legerősebb bizonyítékok arra, hogy ezekkel is, meg a kábelekkel is, hang-kondicionálás történik.
2. És én pl. nem vagyok biztos abban, hogy egy 3000E biztosítékkal rosszabb hangot kapunk, mintha kiiktatnánk.
1. A tunning biztosíték talán, hiszen nincsen két egyforma hangú. Egy közös van bennük, hogy mind sokkal jobb hangú, mint az üveg.
A rod, az szerintem más tészta.
Azt próbálja modellezni, mintha nem lenne biztosíték az áram útjában, avval a kompromisszummal, hogy a kitudjamilyenanyagbólkészült biztosítékfoglalat, meg még két forrasztás benne marad az útban.
2. Feltételezések helyett, kérdezzél erről a tapasztalatról olyat, akinek van.
Mármint tapasztalata. És rod-ja. És q. jó biztosítékja.
Pl. Supravoxot.

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

chord_ írta:
2025.06.26., csüt. 17:19
Énszerintem a tuning-biztosíték, meg a 'rod', a legerősebb bizonyítékok arra, hogy ezekkel is, meg a kábelekkel is, hang-kondicionálás történik.
És én pl. nem vagyok biztos abban, hogy egy 3000E biztosítékkal rosszabb hangot kapunk, mintha kiiktatnánk.

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó

Énszerintem a tuning-biztosíték, meg a 'rod', a legerősebb bizonyítékok arra, hogy ezekkel is, meg a kábelekkel is, hang-kondicionálás történik.
És én pl. nem vagyok biztos abban, hogy egy 3000E biztosítékkal rosszabb hangot kapunk, mintha kiiktatnánk.

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 446

Hozzászólás Szerző: MrCollector »

istvan01 írta:
2025.06.26., csüt. 15:40
MrCollector írta:
2025.06.26., csüt. 15:23
Odatehetsz tuningbiztit, akár egy csövet is vagy bármit ami vezet. A gond akkor lesz, ha jön egy túlfeszültség.
tévedésben tetszik lenni. Egy biztosíték soha nem érzékel, nem érzékeny a feszültségre, arról neki "fogalma" sincs. Csak és kizárólag az áram nagyságára, annak is egy időintegrál energia szintjére, ami a biztosítékon feszültség esést okoz. A túlfeszültségre védő eszközök más elven működnek, jellemzően 800-1500V feletti 10-100us tűimpulzusokra szólalnak meg. Ha betartják a norma előírást, akkor maga az eszköz 1ns-ra már reagálnia kell egy bizonyos feszültség felett.
Igaz, akkor, ha jön egy túláram.

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

MrCollector írta:
2025.06.26., csüt. 15:23
Odatehetsz tuningbiztit, akár egy csövet is vagy bármit ami vezet. A gond akkor lesz, ha jön egy túlfeszültség.
tévedésben tetszik lenni. Egy biztosíték soha nem érzékel, nem érzékeny a feszültségre, arról neki "fogalma" sincs. Csak és kizárólag az áram nagyságára, annak is egy időintegrál energia szintjére, ami a biztosítékon feszültség esést okoz. A túlfeszültségre védő eszközök más elven működnek, jellemzően 800-1500V feletti 10-100us tűimpulzusokra szólalnak meg. Ha betartják a norma előírást, akkor maga az eszköz 1ns-ra már reagálnia kell egy bizonyos feszültség felett.

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 446

Hozzászólás Szerző: MrCollector »

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó

Ez egy érdekes téma,ez a 'rod'.
Főleg, mert szerintem az itteniek közül, százból 99-nek bizonyosan eszébe jutott, valamikor, talán már jó régen, nézegetve a biztosítékot, hogy 'mi lenne, ha egy ugyanekkora tömör rudacskát odatennénk?'

Rock60
Őslakos
Őslakos

white-tiger írta:
2025.06.25., szer. 08:49

Tuning biztosítékokkal próbálkoztál már?
Minőségibb darabbal ezen a helyen nem. ( Cső fűtés elektronika.)
2 db, az üvegnél jobbnak bizonyuló olcsó Aucharm ezüst bizti van benne.
Ezeknek a helyén mentek a rod-ok.
A bemeneten van egy 10 Amperes SR Orange, nem rossz, de a fanok szerint vannak sokkal jobbak. Annak a helyén végül is nem próbáltam ki a rod-ot, de biztosan jobb lett volna.
Még minőségibb darabokért nem adok ki százezreket, akkor már inkább egy kis adrenalin az áthídalás miatt. :D
( Csak vicc. Egy hét után már nem is gondoltam rá...)

white-tiger
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 89

Hozzászólás Szerző: white-tiger »

Rock60 írta:
2025.06.24., kedd 20:27
Lassan egy hónap telt el azóta, hogy Supravox mestertől egy " rövidke " teszt erejéig kölcsön kaptam a két rod-ot, :smile53: de minden jónak végeszakad egyszer.

Előre sejtettem, hogy nem lesz nagy élmény újra biztosítékkal hallgatni az erősítőt, de az eredmény még felkészülve is letaglózó volt.
Röviden :
Hervadt, röhejes, szánalmas.
Hosszabban : Testetlenebb, mély-hiányos, magasabb tónusú, fárasztó műanyag orr-hang, mégis fedettebb magasakkal, laposabb dinamikával.
A visszalépés hatása sokkal drasztikusabbnak tűnik, mint az előrelépés a rod első próbálásakor, de ez már csak így van.

Ahogy korábban is írtam, de most négyzetre emelve :
Hihetetlen rombolást végez a biztosíték a hangban.
Tuning biztosítékokkal próbálkoztál már?

Rock60
Őslakos
Őslakos

Lassan egy hónap telt el azóta, hogy Supravox mestertől egy " rövidke " teszt erejéig kölcsön kaptam a két rod-ot, :smile53: de minden jónak végeszakad egyszer.

Előre sejtettem, hogy nem lesz nagy élmény újra biztosítékkal hallgatni az erősítőt, de az eredmény még felkészülve is letaglózó volt.
Röviden :
Hervadt, röhejes, szánalmas.
Hosszabban : Testetlenebb, mély-hiányos, magasabb tónusú, fárasztó műanyag orr-hang, mégis fedettebb magasakkal, laposabb dinamikával.
A visszalépés hatása sokkal drasztikusabbnak tűnik, mint az előrelépés a rod első próbálásakor, de ez már csak így van.

Ahogy korábban is írtam, de most négyzetre emelve :
Hihetetlen rombolást végez a biztosíték a hangban.

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2541

Hozzászólás Szerző: supravox »

Ez engem arra emlekeztet ,mikor a bölcsre itt férfiak a borkóstolón a sörökről kezdenek el beszélni.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6208

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Uraim, nem szeretném megint lezárni a topikot...
gondolkodik.gif
Az utolsó, nem annyira idevágó hsz-ek az általában a hifiről topikba kerültek.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Rock60
Őslakos
Őslakos

revox írta:
2025.06.20., pén. 13:44

de egye-fene, hogy még érdekesebbé tegyem a hétvégéjét mindenkinek, itt van a fémeket teljesen mellőző megoldás is (kábel oldalon) :D
Hasonló megoldású a Gekko RCA dugója.
Direct contact.
A drót elmegy az aljzatig. Fém semmi, műanyag alig, fa, az van bőven... :D

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4392
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

pjm írta:
2025.06.20., pén. 13:03
revox írta:
2025.06.20., pén. 12:05
pjm írta:
2025.06.20., pén. 10:54

Egyetértek, azzal a kiegészítéssel, hogy az a két halmaz két oldalról is tekinthető.... :rolleyes:
inkább nem érdekel, töröltem :D
:D
de egye-fene, hogy még érdekesebbé tegyem a hétvégéjét mindenkinek, itt van a fémeket teljesen mellőző megoldás is (kábel oldalon) :D

https://6moons.com/audioreviews/47labs6/cables_2.html

ui: nem álltam sehova, csak adok még egy csavart a sztorinak, ne legyen túl egyszerű :kapdelm:

edit: beleolvastam,ezer éve láttam. na,ez ad még egy pofont :D

"While I no longer have the Cardas Golden Reference I reviewed for 6moons, my aural recollection suggests that the Stratos performs in the same league for detail recovery (i.e. oodles of detail) and betters the Ref by sounding more natural and - ahem, a touch more golden. I like the Stratos better than both my reference Nirvana cable set and the Cardas Golden Reference cable set or any other full cable set I've heard in my system for that matter. So what we have in the Stratos is a realsizer's dream come true: A true reference level product that you can use to wire your whole system for all of $600."
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

Rock60
Őslakos
Őslakos

Rock60 írta:
2025.06.20., pén. 10:53

Figyelmetlenségemben átfutottam rajta, ezért visszaolvastam párszor, hogy tonképpen, mihez képest is volt nyerő az új WBT Nextgen ?
1. Na, igen. A Pioneer alapszintű DVD játszójábn lévő aljzatokhoz hasonlították a Nextgen-t.
Az sejthető, hogy az alapszintű masinákba közel sem csúcskategóriás alkatrészeket szerelnek, azoknál szinte minden jobb, nyilván a Next is, tehát ez nem bizonyít - nekem - semmit.

2. A " megmondóemberek " szinte napi szinten épít jobbnál - jobb alkatrészekből készülékeket, végigpróbálva több márka termékeit, különös tekintettel a WBT - re.
Több évtizedes tapasztalata nem tízszer, de ezerszer többet ér, mint hogy a Pio ultragagyi aljzatához képest hogy szerepelt a Next.

3. Mustrálásra érdemesnek tartanám a több ezer bakfityos high - end készülékek hátsó felét.
Milyen aljzatokat, konkrétan milyen WBT RCA aljzatokat használnak manapság is a pedigrés gyártók, több, mint egy évtizeddel a Next térhódítása óta ?
A klasszikus felépítésűt, vagy a Nextgen -t ? :yingyang:

4- Tuti hülyék ezek, nem tudják, mi a jó... :D :smile49:

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 304

Hozzászólás Szerző: pjm »

revox írta:
2025.06.20., pén. 12:05
pjm írta:
chord_ írta:
2025.06.20., pén. 09:48
Segítek, mert úgy látom, nem sikerült kibogozni.
Kb. az, hogy az avx pár megmondóemberének véleménye / tesztje, és az új WBT csatik hangminősége, úgy audiofil-világszerte, az két külön halmaz, és célszerű külön is kezelni ezeket.
Egyetértek, azzal a kiegészítéssel, hogy az a két halmaz két oldalról is tekinthető.... :rolleyes:
:D

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 304

Hozzászólás Szerző: pjm »

Tctronic írta:
2025.06.19., csüt. 21:21
Sok óra járatás és győzködés után visszaraktam a régi Monacor BP-405G csatlakozót.
Lehet meghülyültem, de a Monoacor sokkal jobban tetszik. Aztán próbáltam keresni az okát. A Monacor mérete sokkal kisebb, keskenyebb, rövidebb. Mivel külső hangváltóról van szó egy 5-6 mm-es fa lapra van szerelve ezért bőven megfelel. A WBT vastagabb, hosszabb volt, olyan ami hangfal dobozon átér. Lehet jobb volt az anyaga (de már ebben is kételkedem kicsit gondolkodik.gif ) de nem tudta kompenzálni a méretbeli hátrányból származó negatívumokat véleményem szerint.
1. Tök jó, hogy leírtad, le merted írni.
2. Akkor most dupla az öröm, ugye?

Hasonló volt amikor én cseréltem az öreg JBL-emen hangfal csatit. Nem volt semmi tapasztalata ez ügyben senkinek, sokat nem akartam költeni, így elvittem a kácsából egy szett 262-t meg egy szett 252-t.
A végébe csavartam pár centi Klotz kábelt ( :D ) bekötöttem a hangfalba, így hallgattam össze a kettőt. Meglepő módon felbontásban, simaságban, dinamikában is jobban tetszett a kisebb. A nagyobb loudnesses, a közepe üres. Pedig mindkettőbe beletettem több, mint 100 órát.
Hiába volt 4* olyan súlya. Átvittem Anti kartárshoz, a Levinson rendszeren is meghallgattuk. Ugyanaz. Talán az anyaga is más nem tudom, de a kicsinál egészen bemegy a banán a belső csatlakozóig, míg a másik átmegy mát vagy 1 cm anyagon amire odajut A-ból B-ébe a zene. Talán ez az oka. De boldogság, nem 40 a 4 csati csak 10.
Persze attól még lehet, hogy a másik máshol jobban működik.
20250113_110722.jpg
A képen is látszanak az arányok, meg mennyivel hosszabb a 252.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4392
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

pjm írta:
chord_ írta:
2025.06.20., pén. 09:48
Segítek, mert úgy látom, nem sikerült kibogozni.
Kb. az, hogy az avx pár megmondóemberének véleménye / tesztje, és az új WBT csatik hangminősége, úgy audiofil-világszerte, az két külön halmaz, és célszerű külön is kezelni ezeket.
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

revox írta:
2025.06.20., pén. 10:51
SoundMania írta:
2025.06.19., csüt. 21:29
MrCollector írta:
2025.06.19., csüt. 20:05

Fogalmam sincs mi köztük a különbség, mert egyiket sem hallottam. Le tudod írni?
A jobbik: tulképp nincs benne hiba. A másik összeesett, szűkebb sáv, szűkebb hangtér, nem inspirál zenehallgatásra, fakóbb, mosottabb, kevesebb részlet. Kb ennyi.... A 350-400 ezres kábel hangja már csak a 4edét tudta....
azért ennyire nem xar az AN-V :D még megijeszted az embereket
A V nem rossz annyiért.... A Kimber KCAG és a Siltech 4/24 szintje, csak kevésbé színez, illetve analógosabb a Kimbernél (jelentsen ez bármit)
De igazából a Vz az "annyira jó" !

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”