Ezt én is így gondolom, ha csak tehetem harcolok is ellene! Ha egy átlagembertől(nem hifista) hallom, akkor általában elsiklom felette, ráhagyom, de ha már többször hallom tőle, akkor kijavítom, felvilágosítom.frenki485 írta: ↑2021.04.17., szomb. 13:27Sajna így van. Sokat nem lehet tenni, max az ilyen "szakmai" fórumokon következetesen kerülni, javítani ha előfordul a kifejezés.fülelek írta: ↑2021.04.16., pén. 21:05Ez a bakelit nagyon gáz. Ráadásul rákkeltőbb, mint a pirítós. Miért kell ezt erőltetni? Hanglemez, vinil, analóg lemez, nem elég? Egy sz@rf@szú, műveletlenségére felettébb büszke újságíró egyszer leírta, hogy bakelit, aztán a zemberek rákaptak, mint gyöngytyúk a takonyra.![]()
Át lehet nevezni a totyikot bakelitjátszóra is akár, ugye?
Bár sokszor már nekem is elegem van, hogy örökké kijavítsam, elmagyarázzam mikor mondják: "milyen sok bakelited van", vagy "te még ilyen régi bakeliteket gyűjtesz?" ...
Ellenben itt, egy szakmai fórumon, ahol csupa tájékozott ember van jelen(remélem), itt nekem majdhogynem elfogadhatatlan, de mindenképpen helytelen megnevezés.
A közelmúltban volt is itt a fórumon e miatt egy vitám több emberrel is, és bizony sajnálatosan az álláspontommal magamra maradtam. Megkaptam, hogy vegyem tudomásúl, hogy ez a "bakelit" kifejezés egyáltalán nem problémás, és különben is már teljesen elfogadott. Kicsit hülyén is éreztem magam, mert azt akarták velem éreztetni, hogy én ülök fordítva a lovon, és feleslegesen rugózom a témán.
A véleményem továbbra is az, hogy a "bakelit" elnevezés, egy buta szleng, amit nem kellene meghonosítani, pláne nem egy szakmai fórumon.
Sajnos ez a "bakelitezés" már szinte Hungarikum, mert csak kishazánkban ismert, használt elnevezés. Máshol még mindig Lp, ill. vinyl a neve.