Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...
3 perce, Coyoman írta:
...
Az utóbbi figyel, tájékozódik, és talán tanul is.
...
Pl. a Walking Dead-ből, a The Expanse-ből?
Lehetni, lehet, de ezt meg én nem hiszem.
No, hátha a hétvégén látok valami jót, amiről be tudok számolni.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek
2 hours ago, scaurus said:
Miért is?
Tényleg kíváncsi vagyok!
Mivel jobb annak az élete abban az n+1 órában, amíg ezeket nézi, mint, aki ugyanezen idő alatt a "korpát"?
Mindketten szórakoznak, de semmmilyen szempontból nincs előrébb az életük.
Valójában még a szomszéd csúnya, kövér lánnyal is több értelme van randira menni, mint a képernyőn bámulni a szép(ített) emberek (jellemzően hazug, lásd lúzer gyerek+menő csaj klisé) kapcsolatát, vagy teljesen irreális cselekménysorokat.
Félreértés ne essék, én is szívesen ütöm el az időmet filmnézéssel, néha egy-egy sorozottal, de nem tartom egy különösebben minőségi szórakozásnak, s nem látom azt a különbséget, hogy pl. a fenti kettő megtekintése miért jelentene magasabb minőségű szórakozást a "korpa" megtekintéséhez képest.
Mert az egyik az életével kapcsolatos hiányérzetet, annak üressége által okozott lyukakat igyekszik felejteni-megszüntetni, a másik viszont a gondolatait és érzéseit látja viszont a vásznon vagy képernyőn. Az utóbbi figyel, tájékozódik, és talán tanul is. Mind a ketten visszaigazolásra és valamilyen interakcióra vágynak, a különbség mégsem elhanyagolható. Persze szigorúan szerintem.
-
Csutka
1 órája, scaurus írta:
Valójában még a szomszéd csúnya, kövér lánnyal is több értelme van randira menni, mint a képernyőn bámulni a szép(ített) emberek (jellemzően hazug, lásd lúzer gyerek+menő csaj klisé) kapcsolatát, vagy teljesen irreális cselekménysorokat.
Ha jól emlékszem Tsanyinak csinos szomszédasszonya van, legalább költözz oda!
19 perce, -KP- írta:
Nem lehet hogy hobbit (és fórumot) tévesztettél?
Nem gondolnám, gyermekkorom óta rajongokok a filmekért, a moziért.
De a (sok évados) sorozatokkal vannak fenntartásaim.
Gyanakszom, hogy ezek megtekintése nemritkán pótcselekvés, életbeli hiány leplezése, amire Lemmy9 is utalt - és ez alól magamat sem tartom kivételnek...
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek
11 minutes ago, scaurus said:
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1719
11 minutes ago, scaurus said:
50 perce, MGMART írta:
A True Detective-t kikérem, azt ne keverjük korpa közé !
38 perce, Aszpirin írta:
Én meg emellett még a The Expanse-t is kikérem.
Miért is?
Tényleg kíváncsi vagyok!
Mivel jobb annak az élete abban az n+1 órában, amíg ezeket nézi, mint, aki ugyanezen idő alatt a "korpát"?
Mindketten szórakoznak, de semmmilyen szempontból nincs előrébb az életük.
Félreértés ne essék, én is szívesen ütöm el az időmet filmnézéssel, néha egy-egy sorozottal, de nem tartom egy különösebben minőségi szórakozásnak, s nem látom azt a különbséget, hogy pl. a fenti kettő megtekintése miért jelentene magasabb minőségű szórakozást a "korpa" megtekintéséhez képest.
-
Csutka
8 perce, nemtomm írta:
Nem is mondtad, hogy tudsz ilyen szépen tudsz helyesen írni japánul
Nem akartam felvágni vele!
Kínaiul is tudom : 势利眼
Ezt már végképp titkolni akartam, de a sznob szót érdemes minden nyelven megtanulni.
A kettőt keverem néha, a múltkor is leírtam egy kínainak és csak nézett rám. Utána jöttem rá, hogy én hülye - japánul írtam le!
18 órája, Csutka írta:
Szerintem ezt még tanuljátok meg:
Ha minden igaz, japánul: 偽君子-Gikunshi
Sohasem lehet tudni, hátha még erre szükség lesz valaha!
18 órája, Csutka írta:
"Az igazi barát szemből támad."
- Aszpirin
- V.I.P.

- Értékelés: 6367
11 perce, MGMART írta:
Én meg emellett még a The Expanse-t is kikérem.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
1 órája, scaurus írta:
Én nem igazán látok különbséget aközött, hogy valaki True Detective/Breaking Bad/Walking Dead/The Expanse/stb-t vagy Riverdale-t vagy Jóban-Rosszbant vagy valami elfuserált (ál)reality-t néz.
Így is, úgyis az idejét cseszi el, azt meg mindenki úgy teszi, ahogy neki tetszik...
3 órája, Lemmy9 írta:
A tiniboszorkány? Meg tinisorozat? Ne már. Van lejjebb?
Olyan sosincs, hogy NINCS lejjebb.
(Egy értelmes ember szeretné azt hinni, hogy van egy határ. De nincs. Sosem volt, és, sajnos feltehetőleg, sosem lesz.
Semmiben.)
Ugyanakkor.
Konkrétan: a 13 Reasons Why 1. évad és a Riverdale 1. évad nekem (is) tetszett, hiába tinisorozat.
Általánosságban: sorozatok nézésének alapvetően semmi értelme nincs (más életét bámulom órákon keresztül, ahelyett, hogy a magamét élném), akkor meg nem mindegy, hogy ki mivel tolja el az idejét?
Én nem igazán látok különbséget aközött, hogy valaki True Detective/Breaking Bad/Walking Dead/The Expanse/stb-t vagy Riverdale-t vagy Jóban-Rosszbant vagy valami elfuserált (ál)reality-t néz.
Így is, úgyis az idejét cseszi el, azt meg mindenki úgy teszi, ahogy neki tetszik...
- bitrograde
- Beköltözött

- Értékelés: 1817
47 minutes ago, Lemmy9 said:
Végeztem veled is
Lassan kijön ebből egy akciófilm-jelenetre való.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
- Arany Kutya
- Újonc fórumos

- Értékelés: 3
Valaki látta ezt a sorozatot?
24 perce, Csutka írta:
Én nézem a Jóban Rosszban-t pl.
Na ne szórakozz!
Lehet , hogy én sznob vagyok amiért nem nézek ilyeneket ?
-
Csutka
5 perce, Lemmy9 írta:
Szomorú. Főleg ha mögénéznénk az okoknak.
Rengeteg ember szeretethiányos, ehanyagolt, és ezekkel töltődik. Lásd pl. a nagy közösségi oldalak poklát.
Ha az asszony ilyeneket fogyaszt, változtass magadon, vagy fogd a bőröndöd....
Azért lefogadom, hogy a Rabszolgasors-ot te is nézted a 80-as években.
Egyáltalán nincs köze a mostaniaknak sem a szeretethiányhoz, vagy az elhanyagoltsághoz.
Én nézem a Jóban Rosszban-t pl.
30 perce, Lemmy9 írta:
Van, az Izaura tv.A lakosság jelentős hányada azon szocializálódik.
"A sorozatok szerelmesei számára indult el tavaly nyáron az Izaura TV és a nézettségi eredmények azt bizonyítják, hogy a nézőknek igényük van a romantikus sorozatokra, a mindent elsöprő érzelmekre. Az Izaura TV a 18-59-es célcsoportban már négyszer (március 13., április 1., 5., 7.) míg teljes lakosságban már tizenkilenc alkalommal érte el a napi 1%-os közönségarányt a 18-59-es korcsoportban. "
-
Csutka
13 perce, Lemmy9 írta:
Van. Hannah Montana esetleg.
De ezek nincsenek "lent" - teljesen más a célközönség. Nem 50 felé közeledő trolloknak készült!
Egyébként meg fog változni a véleményed, ha a gyerkőc nagyobb lesz.
Én a lányommal kezdtem el nézni a Hannah Montana sorozatot. Amikor megunta - egyedül folytattam.
-
Csutka
2 órája, scaurus írta:
A Riverdale 2. évada ugyan csalódás, a kapcsolódó ötlet elképesztő:
Sabrina, a tiniboszorkány, mint Riverdale spinoff
http://www.sorozatjunkie.hu/2018/06/14/ ... noffjaban/
Bár, eszerint mégsem, vagy ki tudja:
https://tvline.com/2018/04/02/riverdale ... goldwater/
Nekem egyelőre nem csalódás a 2. évad. Kicsit csapongó és hirtelen váltásokkal van tele, de még tetszik a családnak is.
Misztikus dolog elférne benne és szerintem a 3. évadra lesz vmi ilyesmi.
Októberben indul a 3. évad.
A Breaking Bad egy pillanatig sem érdekelt, a Walking Dead-et egy rész után kaszáltam (igazából mindig is rühelltem a zombi tematikát), ezt a bejegyzést szórakoztatónak találtam:
Tényleg egy univerzumban játszódik a Walking Dead és a Breaking Bad?
http://hogyvolt.blog.hu/2018/06/12/teny ... eaking_bad
A Riverdale 2. évada ugyan csalódás, a kapcsolódó ötlet elképesztő:
Sabrina, a tiniboszorkány, mint Riverdale spinoff
http://www.sorozatjunkie.hu/2018/06/14/ ... noffjaban/
Bár, eszerint mégsem, vagy ki tudja:
https://tvline.com/2018/04/02/riverdale ... goldwater/
-
Csutka
3 perce, Aszpirin írta:
Na erre vágytam, köszi. Igen ez egy lehetséges és részemről elfogadható magyarázat, szóval köszi a francia szinonímák linkjét.
A többit magánban, mielőtt kitiltanak minket innen a netikett megsértésééret (t.i. az offolásért)
Spec kolt! Basszus, hány éve nem hallottam ezt a szakzsargont!
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 9764
Spec kolt! Basszus, hány éve nem hallottam ezt a szakzsargont!
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- Aszpirin
- V.I.P.

1 órája, lehoako írta:
Azonos értelmű, vagyis inkább rokonértelmű, magyarul szinoníma, lehet ez is egy magyarázat. Miért ne?
Na erre vágytam, köszi. Igen ez egy lehetséges és részemről elfogadható magyarázat, szóval köszi a francia szinonímák linkjét.
A többit magánban, mielőtt kitiltanak minket innen a netikett megsértésééret (t.i. az offolásért)
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
50 minutes ago, Aszpirin said:
OFF
Hide contents
Érdemes javíttatni a Wikipédiát. És még sok más forrást is a neten. Mind rosszul tudják ezek szerint.
Néhány link még, ahol az általad adott etimológiai magyarázatot határozottan vitatják, az utolsót kifejezetten ajánlom figyelmedbe, mertaz az Oxford Dictionary linkje:
https://www.arcanum.hu/hu/online-kiadva ... nob-F3F5B/
https://www.nyest.hu/hirek/szob-es-snobli
https://en.oxforddictionaries.com/definition/snob
Nyilván az Oxford Dictionary is rosszul tudja, hogy nincs köze a snob szónak (ami az ottani értelmezés szerint nekem azonos értelmű szónak, és nem az általunk tárgyalt szó homonímájának tűnik) a “nobilitate” szóhoz, szóval nekik is írj, légyszi. (“idézek, hogy könnyebb legyen megtalálni:”Folk etymology connects the word with Latin sine nobilitate ‘without nobility’ but the first recorded sense has no connection with this.”)
De az eredeti kérdésre még mindig nem válaszoltál (rövidítve: szerinted mitől sznobéria egy Greenaway-film megtekintése, ha a sznobság maga a néző személyéhez kötött? - amúgy tényleg a válaszra voltam kíváncsi, mert érteni akarom, szóval nincs a kérdésnek semmi kijelentés tartalma részemről), habár már a nagy sietség közepette is kioktatást kaptam francia kiejtésből, -ből, a homonímia jelentéséből, és persze kultúrtörténetből. Amit persze szívből köszönök, mert rám, műszaki mókuskára, tényleg ramfér egy kis kultúra.
Na, asszem most már nyakig benne vagyunk
Folytasd, kérlek, éhezem a szavaidra!
Aszpi, Aszpi, Aszpi... :-)
Azonos értelmű, vagyis inkább rokonértelmű, magyarul szinoníma, lehet ez is egy magyarázat. Miért ne?
Az angolhoz nem értek, abban biti tart spec kollt. Az angolban is gyakori, h sok dolgot jelent egy szó, meg a franciában sem annyira ritka. Nem mennék bele a 2 kultúra közötti koncepcionális különbségekbe, mert megalapozott és felvállalt részrehajlással lennék vádolható...
Amihez inkább értek, az az, hogy franciául a snob-nak az alábbi 26 azaz huszonhat szinonímája van:
http://www.synonymo.fr/synonyme/snob
Ha akarod, egyenként megkutathatod az etimológiájukat, meg amit még a szíved óhajt.
Azt, h egy emberi tulajdonság személyhez kötött-e, azt nem nagyon értem, hogy hogy lehetne pl. nem személyhez kötött... Persze, egy sznob emberre mondjuk, h sznob, jelentsen is akármit, mert azért akármit csak jelent, nem...?
Köszönöm, hogy Molière-t helyes ékezettel írtad velem ellentétben, sajna, időzavarban voltam és nem tudtam laptopon az accent-okat bogarászni.
A sör áll, és külön köszönöm, h ennyire érdekelnek ilyenfajta kérdések, de a legalsó linken mintha valami hasonló lenne, mint amit én is írtam elsőre.
- Aszpirin
- V.I.P.

OFF
Spoiler
48 perce, lehoako írta:
Semmi kifogásom az ellen, ha a magyar Wikipédiát kritika és önkritika nélkül forrásnak használod.
Érdemes javíttatni a Wikipédiát. És még sok más forrást is a neten. Mind rosszul tudják ezek szerint.
Néhány link még, ahol az általad adott etimológiai magyarázatot határozottan vitatják, az utolsót kifejezetten ajánlom figyelmedbe, mertaz az Oxford Dictionary linkje:
https://www.arcanum.hu/hu/online-kiadva ... nob-F3F5B/
https://www.nyest.hu/hirek/szob-es-snobli
https://en.oxforddictionaries.com/definition/snob
Nyilván az Oxford Dictionary is rosszul tudja, hogy nincs köze a snob szónak (ami az ottani értelmezés szerint nekem azonos értelmű szónak, és nem az általunk tárgyalt szó homonímájának tűnik) a “nobilitate” szóhoz, szóval nekik is írj, légyszi. (“idézek, hogy könnyebb legyen megtalálni:”Folk etymology connects the word with Latin sine nobilitate ‘without nobility’ but the first recorded sense has no connection with this.”)
De az eredeti kérdésre még mindig nem válaszoltál (rövidítve: szerinted mitől sznobéria egy Greenaway-film megtekintése, ha a sznobság maga a néző személyéhez kötött? - amúgy tényleg a válaszra voltam kíváncsi, mert érteni akarom, szóval nincs a kérdésnek semmi kijelentés tartalma részemről), habár már a nagy sietség közepette is kioktatást kaptam francia kiejtésből, Molière-ből, a homonímia jelentéséből, és persze kultúrtörténetből. Amit persze szívből köszönök, mert rám, műszaki mókuskára, tényleg ramfér egy kis kultúra.
Na, asszem most már nyakig benne vagyunk
Folytasd, kérlek, éhezem a szavaidra!
1 hour ago, Aszpirin said:
Olvasd el, légyszi, mégeszer a kérdést. Mert nem arra válaszoltál ☺︎
Amúgy meg a Wikipédia szerint
Azt írtam, h rohannom kellett, emiatt talán meg tudsz majd bocsátani, remélem, de állok rendelkezésedre. Szintén én kérek elnézést, ha az általam beírt content-morzsa számodra nem bírt információtartalommal.
Semmi kifogásom az ellen, ha a magyar Wikipédiát kritika és önkritika nélkül forrásnak használod.
Annyit barátságból még tisztelettel elárulok, hogy a SNOB, mint valóban angol nyelvű köznév, HOMONÍMÁJA az általad felvetett kifejezésnek. A "nyelvi tévhit"-szöveg miatt jó vagy nálam egy sörre, ekkorát rég nem kacagtam.
Kezdünk hónaljig járni a kultúrtörténetben, ez JÓ!
Ez a nóta mindent elmagyaráz, hallga!
Boris Vian, egy "fenomén" értelmezésében... Szodomizált tölgy íróasztal... Nem is való mindenkinek.
Tessék az angollal foglalkozni. Büfének lenni franciából úgyis nettó sznobéria. N'est-ce pas?